A kövérség előnye, hogy mindenki kerüli a kövért mint az écces buzit, a hátránya, hogy a kollegái meg a nők kiröhögik a háta mögött, kigúnyolják etc röffröff
Az alkoholfogyasztás nem csak enyhíti a reumás ízületi gyulladás tüneteit, hanem úgy tűnik, hogy mérsékli magának a betegségnek a súlyosságát is állítják kutatók.
3. A borban lévő tápanyagok megelőzhetik az Alzheimer-kórt
4. Elűzi a depressziót
5. Egészségesebb lesz tőle a bőr
6. Jó ez elhízás ellen
7. Fokozza a szervezet ellenálló képességét
8. Erősíti a csontokat
9. Megvéd a fogszuvasodástól
A borban és a szőlőmagkivonatban található polifenolok lassítani tudják a baktériumokat, amelyek a szájüregben a fogak szuvasodásáért felelősek. Különösen a vörösbor tud hozzájárulni a napi szájhigiéniához.
Az újabb korban beható élettani kísérletek és vizsgálatok igazolták, hogy a bor csökkenti a lázas beteg fehérjekiválasztását. E tekintetben napi 40 gramm alkohol már figyelmet érdemlő hatással van. Ennyi szesz igen gyenge borból 0,5 liternek, erősebből mintegy 3 deciliternek felel meg, tehát bátran rendelhető.
A bor sokoldalúan hat a szervezetre. Fejfájás vagy emésztési zavarok kezelésekor a negyedére hígított bor "hozza" meg a gyógyulást. A borral olyan anyagok kerülnek a szervezetbe, melyek segítik az emésztőmirigyek működését. Glicerintartalma javítja a zsírgazdálkodást. A szőlő- és gyümölcscukor energiát szolgáltat.
Persze, mert a többi országban magasabb a tömény italok fogyasztása. Annál kevésbé rossz a veresbor, ám az is ép elég rossz. Ezért még kevesebb lenne a betegség hát Fro-ban, ha nem fogyasztanának szeszt, hanem helyette üdítő, frissítő, erjedetlen, vitaminokban, flavonoidokban gazdag - oinos-t...
A bor hazánk nemzeti jelképeinek egyike, a számos kitűnő borvidék jelenlétének, a magyar borkészítés hagyományainak köszönhetően. A régi korok az élvezeti értékek mellett elsősorban bélfertőtlenítő szerként fogyasztották, mivel úgy tartották, a bor fogyasztása megvéd az emésztőrendszer fertőzéses betegségei ellen.
Manapság a mértékletes borfogyasztás a kardiovaszkuláris betegségek elleni védelem miatt került előtérbe. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a francia paradoxon: hiába a franciák által fogyasztott nagy mennyiségű telített zsírsav és a mozgásszegény életmód, országukban a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása, és az azok által okozott halálesetek száma, mégis jóval elmarad az azonos táplálkozás- és testkultúrájú országokétól. A magyarázatot a szakmai szervek a rendszeres, kulturált és mértéket tartó vörösbor-fogyasztásban látják.