Keresés

Részletes keresés

dvorcsakl Creative Commons License 2023.07.28 0 0 87856

Mennyit mentél vele? Nekem is jobb lett a Motorexszel, de aztán vagy megszoktam, vagy elkezdett visszaállni a gyári  olaj szintjére. Jobb, de már nem annyira, mint cserekor.

Előzmény: SzamosGS (87852)
HorváTH 69 István Creative Commons License 2023.07.28 0 7 87855

Tegnapi Szlovákia...

Horpa1 Creative Commons License 2023.07.28 0 0 87854

Szia drungvari!

Köszönöm, hogy megosztottad a történteket és azt hiszem mindenki nevében itt a Fórumon mondhatom, hogy örülök/örülünk, hogy nem lett baj!🙂🙏

Most itt várok Ocsmányirodában (ahol leülni sem lehet az összeszakadt folyosói padra, de az ügyfélváróban nem lehet tartózkodni, mert zavarjuk a dolgozókat😮💨 pg. ott vannak székek…. Na mindegy, bocsánat!) és a híreket olvasva szembe jönnek a motoros balesetek.

Az általad is említett “mindenki ránk vadászik” gondolkodás már engem is megmentett néhányszor és még ott vannak a Vadak is, melyekből két nappal ezelőtt sikerült is eltalálnom egyet autóval.

Szóval széles utat, Mindenki vigyázzon magára! 

Előzmény: drungvari (87853)
drungvari Creative Commons License 2023.07.28 0 0 87853

Szia,

Hát A haveromon múlt, mert figyelt mindenre, mert ugye mindenki ránk vadászik, még a saját honfitársaink is...

Ez egy INSTA360 ONE X2 kamera, ezért van kép minden irányba.

Kár hogy nem jelentkezett az ember...

Üdv

Gábor

Előzmény: Horpa1 (87851)
SzamosGS Creative Commons License 2023.07.27 0 0 87852

Sziasztok!

Elég rég írtam már a fórumba, olyannyira, hogy a levegős GS-m is lecserélődött tavaly egy 2014-es vizes LC-re.

Sajnos nálam is jelentkezett az a probléma, amivel Tux is küzdött régebben. Sokat segítettek írásai, úgyhogy most leírnám mi volt a baj nálam, hátha másnak is segít a jövőben.

Az alap problémám az volt, hogy nehezen lehetett az ürest megtalálni járó motornál. A váltó csattant, viszont gyorsváltásnál zökkenőmentesen kapcsolt. Igaz darálás nem volt, de 1. fokozatban, behúzott kuplunggal a hátsó kereket nálam se lehetett forgatni. (6. sebességben viszont igen). 

Arra jutottam, hogy a kuplung van jobban összetapadva a kelleténél, vagy nem emel ki rendesen. Próbáltam állitani a kuplung karon, picit talán javult a helyzet. Aztán cseréltem én is kuplung folyadékot, de a helyzet változatlan maradt. Már szemezgettem a módosított kuplung kiemelő pálcával, vagy a kuplung cserével, de még adtam egy esélyt a motorolajnak....

...És jól tettem .Eddig a gyárilag ajánlott Castrtol Power 1 Racing 4T 5w40 -et töltöttem bele, most viszont kipróbáltam a Motorex Boxer 4T 5W40 -et. Szkeptikus voltam, nem hittem, hogy olaj és olaj között lehet ekkora különbség, de a Motorexel megszűnt a probléma :) A motor hangja nem változott, viszont a váltó már nem csattan nagyokat. Az ürest maximum 2 próbálkozásból, de inkább elsőre meg lehet találni. A hátsó kereket pedig 1. fokozatban, behúzott kuplunggal is könnyedén lehet forgatni. A Castrol olaj mintaboltból volt, úgyhogy nem hiszem hogy hamisítvány lett volna...

Horpa1 Creative Commons License 2023.07.26 0 1 87851

Szia drungvari!

Basszus, ez kicsin múlt!🍀

Kamera képek nagyon jók és még visszafelé is a rendszám megvan🙂👍

Milyen rendszer van telepítve ha kérdezhetem?

Előzmény: drungvari (87836)
tux Creative Commons License 2023.07.26 0 2 87850

Amikor ilyen "mi elég, mi nem elég" eszmefuttatást hallok, mindig eszembe jut a kollégám, aki a 72 LE-s Kawa ER-6N-jével Dél-Tirolban néha megvárt minket, mert a tempót tartani vele nem tudtuk, 135LE-s motorral sem. :)

Előzmény: Stenmark1 (87844)
zöld_I Creative Commons License 2023.07.26 0 0 87849

Te, olyan jól megy most, rendesen ki lett kormolva :D 

Bár, ha épp adakozós kedveben vagy...nemsoká lesz a szülinapom.

Előzmény: tcaoe (87848)
tcaoe Creative Commons License 2023.07.26 0 2 87848

Van, akinek a gyenge azt jelenti, hogy két személlyel, 200 kiló cuccal lakókocsit vontatva nem mássza meg hatodikban nyolcvannal a 15 százalékos emelkedőt.

Csak szólok.:)

(De azért a tiédbe én tennék rendes vezérműtengelyeket, az nem árthat.:))

Előzmény: zöld_I (87847)
zöld_I Creative Commons License 2023.07.26 0 1 87847

Azert gondolj bele.

85 le, 460 kiló a teljes terhelhetősége.

Akkor pl szólnunk kell Tux-nak is, hogy ha  az 1650 kilós max terhelésű Polo-ja csak 300 lóerős, akkor ha négyen ülnek benne, már kevés lesz.

Előzmény: Stenmark1 (87844)
zöld_I Creative Commons License 2023.07.26 0 0 87846

Hátsó telóm van, 40e  

Sima GS-é

Előzmény: Stenmark1 (87845)
Stenmark1 Creative Commons License 2023.07.26 0 0 87845

Ha valakinek van elfekvőben egy 1100-1150-850 Rt-Rs-S, bal oldali (kipu oldali) nagyobb, gyári doboza, az írjon, mert szeretném az R 850 R-en nagyobbra cserélni, illetve szimmetrikusra.

A kipu már le van engedve, és szerintem jól is néz ki, így elférne a nagyobb doboz, csak a lábtartó konzolt kell hozzá módosítani.

Ja és újra tervezem a R-Gs átalakítást is, így 1150 Gs első hátsó telót is keresek.

A https://www.visegradsipalya.hu/kapcsolat_nyar.html nál találjátok a számomat.

Stenmark1 Creative Commons License 2023.07.26 -1 0 87844

Szerintem egyszemélyes használathoz teljesen elegendő az 1150 Gs. Én egyedül a városi használatban szenvedtem vele, mert a váltója kicsit lassan kapcsol. Sajnos kétszemélyes használathoz, a mai forgalomban, szerintem kevés már a teljesítménye, oda már az 1200-es javasolt. Az Alpok túrám friss tapasztalata, hogy a szerpentineken még éppen elég volt 2 személlyel, cuccokkal is az 1200 GSA DOHC, de oda igazából egy 1250 Gs az igazi, aminél már némi tartalék erő is rendelkezésre áll.

Ha ár-érték arányban nézem, akkor viszont már nem éri meg az 1250 Gs, mert a Dohc kb fél áron kapható, és az már szinte mindent tud, legalább is nekem.

Azért, ha az új 1300 Gs, nagyon letöri az 1250 Gs árát, akkor még elgondolkodnék egyen :-)Jó motorozást mindenkinek!

Előzmény: zöld_I (87843)
zöld_I Creative Commons License 2023.07.26 0 2 87843

Az enyém . A sárga :)  De ez lehet , csak kognitív diaszonancia redukció, mert megviselne anyagilag egy 1250 :)  Ja, es annak bólogatott a gyorsváltója.

Előzmény: tux (87842)
tux Creative Commons License 2023.07.26 0 1 87842

Egy kicsit érthetőbben is leírhatnád, hogy az is értse akinek még nem mesélted el telefonon. Pl. melyik motor kurva jó?

Előzmény: zöld_I (87841)
zöld_I Creative Commons License 2023.07.25 0 0 87841

Ja, nem volt kedvem szétázott terepen, lucskos goretexben sátrat verni,  vagy szobát kivenni azért, hogy nézzem az esőt, úgyhogy gondtoltam, kipróbálom, milyen egy ezer feletti nap.

Hát, kurvajó ez a motor, semennyire nem fáradtam le, csak a fülem cseng kicsit, de az meg az én hülyeségem.

Előzmény: A_Kupec (87840)
A_Kupec Creative Commons License 2023.07.25 0 0 87840

Már itthon?

Előzmény: zöld_I (87839)
zöld_I Creative Commons License 2023.07.25 0 0 87839

Tegnap előtt kiderült, hogy ha béna az ember, szart sem ér a technika :)  Komával elmentünk motorozni a szeretett terepére,  megvárt rendesen, de hát mondta is, hogy ennél magától azert gyorsabban menne. (1250, sportos gumin)

Aztán cseréltünk. Ment előre az enyémmel a félbütykösön, én mögötte. Shiftcam rendszert nem nagyon bagytam pihenni, vettem a bajnok féktávokat, bíztam az elektronikában meg a rohadt érdes aszfaltban....aztán úgy ott hagyott, ahogy kell. Mondta is, rájött, minek az 1300, ez az öreg is tök jó.

Előzmény: tcaoe (87830)
HorváTH 69 István Creative Commons License 2023.07.25 -1 3 87838

Én voltam , bocsi ! :( De sört nem adok ...

bob lee SWAGGER Creative Commons License 2023.07.25 0 0 87837

ez a kesztyu nelkuli motorozas, vmi uj trend? vagy esetleg azert csapta le a kanyart mert sietett az elhagyott kesztyuert?? de mindenesetre jar neki a faszkorbacs

drungvari Creative Commons License 2023.07.25 0 1 87836

Nem gondoltuk hogy Albániában a magyar közlekedési kultúrától kell tartanunk és nem a helyitől. A szembejövő magyar “kolléga” lecsapta a beláthatatlan balos kanyart és ha a cimborám nem előrelátó akkor mentővel fejezzük be a túrát. Ha magadra ismersz szeretettel várjuk bocsánatkérésed és elfogadunk egy tálca sört engesztelésül. De azért integessünk egymásnak… Helyszín: SH21, időpont: 2023. 05. 24. 12.30.

dreamfactory Creative Commons License 2023.07.25 0 2 87835

https://www.youtube.com/watch?v=PLsyCtG7x8A

Az első 4-5 perc kicsit unalmasabb , de a többi az nyálcsorgatós .... Kézi váltós motorral versenyezni ? :)

Stenmark1 Creative Commons License 2023.07.25 0 0 87834

Na ez egy jó teszt lett!

Érdekes, hogy eddig nálam Ő is a megosztó kategória volt, de mostanra valahogy beérett, látszik, hogy szereti ezt a Gs-t. Nem is gondoltam volna, hogy már 100 e-nél jár vele. Meghozta a kedvemet, hogy újra 1250-em legyen? Egyébként pont ebben a színben tetszik, illetve a korábbi 1200 GSA pirosa jön még ennél is jobban be, de az nincsen 1250-ből. Amilyen kényes a piros ülés, nem is látszik a sok használat rajta.

Előzmény: T1OK3 (87828)
tibizizi Creative Commons License 2023.07.24 0 0 87833

Te meg ne kötekegggy! Efogyott a tenta.

Előzmény: A_Kupec (87831)
tux Creative Commons License 2023.07.24 -1 3 87832

Mintha nem ugyan arról beszélnénk. De mindegy, máris többet forglalkoztunk vele, mint amennyit érdemel, ebben biztosan igazad van.

A_Kupec Creative Commons License 2023.07.24 0 10 87831

Ne legyél már ilyen visszafogott! :) Kitudod Te ezt fejteni bővebben is:DDD

tcaoe Creative Commons License 2023.07.24 0 6 87830

A fene tudja, ha te mondod, most kisétálok az 1100R-hez, aztán megmondom neki, hogy csórók vagyunk, meg az a két srác is, akivel motorozni szoktam.:)

Bár a kettő közül csak az egyiknek van baja a GS-sel, konkrétan az, hogy elkezdett értelmetlenül nagy lenni, amire az a válasz, hogy leültetik. Ez egyébként szerintem is a létező legszánalmasabb dolog. A főnököm meg határozottan nem szereti a BMW-t, sőt fikázni is szokta, és ezt úgy, hogy a GS-em mellett az 1000 RR SP Carbon-ja áll, ami gyanúm szerint bármilyen GS-nél drágább, főleg úgy, hogy egy szezonban háromszor cserél gumit. De pl. most hétvégén a 30 éves 900RR-jével volt Lengyelországban, és az a motor külsőre még szakadt is, mert van belőle egy szép neki, de azt már óvja.  (Mondomén, az alacsonyabb pozíciókat betöltő külföldre szakadtak szokásos arroganciája.:))

Ettől én még megvettem a hatodik BMW-t a garázsba, a többiek meg meg fogják venni az akárhanyadik Hondájukat. És ez így van jól.

Hát ha most megnézzük, hogy a BMW jelenleg 10-ből 2 esetben tud kapcsolható váltót gyártani, és ezt pont te állítod, akkor azért elég jogos tud lenni elég sok kritika. Node.

Ezek ilyen egyszerű népek, az egyszerű népek meg így gondolkodnak, fikázzák a BMW-t, fikázzák a magyarokat, mindegy nekik, valamit. A megoldás erre szerintem az, hogy nem nézzük a csatornájukat. Lehet energiát fektetni a meggyőzésükbe, de fölösleges.

Ha végignézem Aggteleken a parkolót hétvégén, tíz 1250 GS-ből ötön van gyári plexi, az 1200 LC-ken meg tízből kettőn (de ez kb. itt a topikon belül is ilyen arányban van). Ergo ha eleve azok felének sem jó, akik szeretik és ki is fizetik ezeket a motorokat, nyilván nem lesz jó annak sem, aki csak ráül. Ha meg egy olyanról ül át, amin jó, akkor ez különösen feltűnő lesz.

Szóval a jót szoktak rá mondani, azt a gyakorlat nem igazolja. Én LC-t keveset vezettem, nem is emlékszem rá, az 1250-en a gyári plexi az én magasságommal ugyanolyan botrányos, mint az 1150-é vagy az 1200-é. Csak míg az 1150-ről le lehet venni és kész vagy, az 1200-on már fütyül a szél a tartóján, szóval ott marad a matekozás, hogy mi lesz a jó (én pl. a majdnem nulla szélvédelem, cserében nincs turbulencia és van szélzaj opciót választottam végül). Összeségében tartanám azt a véleményemet, hogy a GS gyári szélvédelme szar, mert nem elég univerzális (ellentétben pl. az RT-vel), és bizonyos testalkatoknál veszélyesen megterhelő turbulenciákat kelt.A féknél megint érdekes dolog, hogy jól fékez-e, de megint ott vagyunk, hogy egy 300 kiló fölötti motoron egészen más hatást kelt a hátsó fék, mint bármi máson. Szóval az ő szempontjukból az olyan. Nem nekik veszel motort te sem, meg más sem.Van, amit én sem tudok értelmezni, de nem is akarom. Ha ez egy nézettebb csatorna lenne, talán lenne értelme, de nem is az. Ha valaki műszaki fasságot mond (pl. Winkler összekeveri a Vespán a lengőkarcsap fedelét a gyertyával, mikor két arasznyira vannak egymástól), azt én is javítanám, de hogy három akárki cseveg a világ egy eldugott zugában, az nem igazán kellene, hogy elérje a népek ingerküszöbét.Az meg, hogy másoknak toporzékolva magyarázzam, hogy de igenis az én motorom jó, az mire jó? Én megvettem, tudom, hogy miért, nekem jó. Egyáltalán nem zavar, hogy másoknak meg más a jó.

Előzmény: tux (87829)
tux Creative Commons License 2023.07.24 -1 1 87829

Általában nem azért jár valaki 20 év körüli motorral, mert nem jobb az újabb, hanem mert nem futja újabbra. És tapasztalatom szerint van az a réteg, aki úgy fikázza a BMW-t, hogy nem nagyon próbálta és nem is nagyon futná rá, de könnyebb fikázni mint beismerni, hogy jó motor, de sajnos nincsen pénzem rá. És ennek a rétegnek a létezését lehet vitatatni, mint bármit, de az biztos, hogy nem függ az én lakhelyemtől.
Ebből a tesztből, vagy inkább próbából a felkészülés, a tisztelet és az alázat hiányzott nekem. A BMW munkatársai sok munkát és pénzt tettek abba, hogy odavigyék a tesztmotorjaikat, hogy a környéken lakók is megismerjék a kínálatot és kipróbálhassák amire kíváncsiak. Nyílván a munkájukat végzik és eladni akarják a motorokat, nem szívességből teszik, de ez akkor is egy korrekt dolog. Ez a három alak meg mintha direkt fikázni ment volna oda, ami enyhén szólva sem elegáns, korrekt hozzáállás.

A GS szélvédelméről elismerően szoktak nyilatkozi és magam is azt tapasztaltam, hogy a jobbak közé tartozik. Persze két méteres embernek alacsony lehet a plexi, de az más motoron is így van és lehet magasabb plexit venni, ha szükséges. A tesztben a plexi alacsony állásban van. A féket meg aki fikázza, lehet azért teszi, mert nem tudja, hogy integrált és az első fékezi a hátsót is, ezért a hátsóval próbált intenzíven lassítani, ami nem lehetséges. Akik meg azt nyilatjozták, hogy túl sok a fék (talán ketten is), azt nem is tudom értelmezni.

Előzmény: tcaoe (87827)
T1OK3 Creative Commons License 2023.07.23 0 2 87828
tcaoe Creative Commons License 2023.07.23 0 5 87827

Ugye egy V4-es túramotorról ülnek át. Ahhoz képest, lehet, hogy nem megy alul (de ezt nem tudom, nekem még az enyém is elég, ha meg több kell, kiforgatom). A szélvédelem szerintem is szar minden GS-en, bár ezt a szélvédelem dolgot eleve nem tudom értelmezni, ne csináljon turbulenciát ha már telerakták műanyaggal, aztán jól is van.

Kanyarodni mindegyikkel könnyebb, mint azzal a csatahajóval, azt a részt én sem értem.

Szerintem aki tud egy 1300-as motorral motorozni, az annyira csóró már nem lehet, de ezt meg betudom a külföldre szakadtak gyakori arroganciájának.:)

Előzmény: tux (87825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!