Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Új korában nekem is ledobálta a damilfejet a 410-C-m. Úgy emlékszem talán 2-3 alkalom volt, de még bejáratás közben, levegőben pörgetve a gépet, nem pedig kaszáláskor. De azóta sem csinált ilyet, van pedig leszedve is róla, mert késsel is van használva a gép.
Szerintem is jó gép a husi(komatsu) 543RS 553RS és elfogadható áron,viszont ha valaki sokat használja naponta hosszabb időn keresztül damillal zsibogni fog a keze. Késnél ez nem jelentkezik, sajnos a az eredeti komatsunak jobb a rezgéscsillapítása de az már nem kapható.( kicsit fojtott részben kihagyott rezgéscsillapítás a komából s lett olcsósított husi)
Igen emlékszem,én javasoltam neked első körben,hogy "csapj az asztalra" :) a géppel kapcsolatosan.Pont egy "százassal olcsóbb" ez a finom kis ketyere,amit linkelek mint a 360-ad,én ezt vettem,igaz akkor májusban 180E ft volt akciósan...mi a terv mit veszel helyette?Bőven megállja a helyét ez a Husi,elégedett vagyok vele,tőlük vettem,korrekt cég.Akkor még hezitáltam,hogy Stihlt vegyek vagy ezt...nem bántam meg.
Elnézésedet kérem, de megítélésem szerint ennek az ügy szempontjából nincs jelentősége és mivel korrektek voltak velem (legalább is úgy tűnt) a jelek szerint az esettel kapcsolatban kialakulófélben lévő konfabuláció miatt, a velük való egyeztetés nélkül, egyelőre nem árulom el, mert meg akarom őket óvni az esetleges utóhatásoktól.
Az "ötbites stihles ziles" hozzászólására történt reagálásodat elolvasva, hosszas töprengés után elhatároztam, hogy mégsem tekintem lezártnak ügyet, mivel tulajdonképpen rólam írsz.
" Ha ez igaz, akkor valami speciális felhasználói hiba lehet. Szerintem, nem akartak az üggyel bajlódni tovább, ezért inkább visszaadták a pénzt."
Nevezetesen kétségbe vonod, hogy amit írtam az valóban megtörtént és úgy, ahogy írtam, másrészt kétségbe vonod mentális és fizikális képességeimet a fűkaszálásra való alkalmasságra, mint felhasználónak.
A boltban pedig megtapasztalva, hogy mekkora idiótával van dolguk, vállalva a vonatkozó jogszabály és minden más előírás megsértését, inkább visszaadták a pénzt, csak szabaduljanak tőlem.
Kizárólag a Te tájékoztatásodra közlöm, hogy nem ez volt életem első fűkaszája és legalább már 10 éve, ha nem is hivatásszerűen, de rendszeresen használok fűkaszát.
A boltban pedig,- ismétlem-, azt mondták, hogy tudomásuk szerint más típusokkal nem, de az Fs 360-al már több esetben is előfordult hasonló probléma.
Amennyiben valamit félreértettem volna, akkor én kérek elnézést, de ha nem, akkor...
Végezetül meg kell, hogy jegyezzem: Én eddig ezen a fórumon csak segítő szándékú, jóindulatú hozzászólásokat kaptam és óvakodtam mások minősítgetésétől és remélem, hogy továbbra is ez marad a Fórum általános jellemzője.
Köszönöm a bajtársi érdeklődést és teljesen normálisnak tartom, hogy velem együtt többet szeretnétek tudni a szóban forgó eset részleteiről, de nekem ennyit mondtak.
Annyit azonban még hozzáteszek, hogy én semmi rendkívülit nem találok a vásárlási ár visszatérítésében mert a vonatkozó jogszabályokkal teljesen összhangban lévőnek tartom.
Nem tudom minek kellet volna történni, ha egy újonnan vásárolt műszaki cikk néhány hét alatt ugyanazt a problémát produkálja háromszor és az illetékesek nem tudnak vele mit kezdeni.
Egyébként, mint korábban írtam, a cserét is felajánlották, de én a pénz visszatérítését választottam.
Nekem sem szándékom sem lehetőségem nincs többet megtudni az esetről, mert ehhez nincsenek megfelelő kapcsolataim, akinek esetleg sikerülne, kérem ossza meg a fórumtársakkal.
Magam részéről az ügyet befejezettnek tekintem, mivel számomra megnyugtató módon lezárult.
Ha ez igaz, akkor valami speciális felhasználói hiba lehet. Szerintem, nem akartak az üggyel bajlódni tovább, ezért inkább visszaadták a pénzt. Az igazat megvallva, én még sose hallottam ilyen hibáról más (pl kínai) gyártóknál se.
Jobban szerettem volna hallani arról,mi a pontos hiba-az,hogy visszakaptad a pénzedet,az szép,de a baj okáról nem tudtunk meg semmit..legalább is én nem...tedd már meg,hogyha arra jársz,kérdezzél már rá a konkrét hibára-most már teher nélkűl megmondhatják,hiszen már visszaadták a pénzedet...
Csak azért kérdem,mert ez a vágórendszer van fent az FS-260-360-410-460-490 gépen-és akkor azok is ledobálják a fejet?Csak nem...mert-miért?Na,segits ezt kideriteni...a többi stihlesnek...
Az általam elérhető legmagasabb műszaki vezetőt kérdeztem-nem hallott-látott-tudott ilyen fejledobálós gépekről-főleg garis újról-tehát tőle sem tudtam meg erről a dologról semmit...pedig érdekelne.
Annyit még árulj el légy szives,ki volt ez a rugalmas kereskedő,aki ezt ilyen szépen rendezte neked-csak kiváncsi lenék a dologra stihles szemszögből is...mert nem értem a miérteket.
Felénk mindent el kell követni,hogy jó gépet kapjál-tehát,ha kell,mindent cserélni kell a gépedben,amig jó nem lesz-nem csak ugy itt a pénzed,hozd a gépet vissza...nem igazán stihlesen életszerű...de persze igaz lehet,nem kétlem-de felénk ez nem igy megy.. tul egyszerűnek tűnik...nekem,innét..
Fogok majd beszélni valamikor a pesti műszaki nagyfőnökkel-nem ez miatt,de rá fogok kérdezni nála erre az esetre is... mert érdekel a dolog..
Amennyiben van még valaki, aki emlékszik a damilfejeldobós FS 360 C fűkaszámra, (vö. kivehető ajtós NDK-s turmixgép) annak ígéretemhez híven, leírom a végkifejletet.
Röviden az előzmények: Még májusban vásároltam az említett fűkaszát. Kb. egy- másfél órás össz üzemidő alatt háromszor repült le róla a damilfej. Visszavittem, tettek rá másik damilfejet, mondván ez a probléma, mert egy másik esetben ez volt a megoldás.
Kb ugyanannyi használat után ismét repült a damilfej. Ismét visszavittem és ezúttal a szöghajtást cserélték ki.
A damilfej ismét repült.
Visszavittem és közölték velem, hogy értesítenek.
Tájékoztattak, hogy van egy új damilfej, amit még kipróbálhatok; kicserélik egy ilyen tipusú kaszára; vagy visszaadják a pénzt. Természetesen az utóbbit választottam , ami azóta meg is történt.
A boltban tett kényszerű látogatásaim során történt beszélgetéseimkor azért annyi csak kiderült, hogy a szóban forgó probléma az FS 360- nál többször is előfordult.
A boltosok egyébként végig korrektek voltak és nyilván tartották magukat a felsőbb utasításokhoz. Csak rend kedvéért jegyzem meg, hogy egy 300 000 Ft-os kaszáról van szó és ha tudják, hogy ezzel a típussal van csak ez a probléma, akkor miért ugyan ezt a típust ajánlották fel cserére.
Ezzel együtt nem állítom, hogy a Stihl kaszák ne lennének jók.
52ccm kínaikonstrukciójú fűkaszával (kb 2,2le)a ház körül mindent meg tudsz oldani, csak tudni kell, hogy milyen feladathoz milyen szerszámot tegyél fel a gépre, ne mindent a damilfejjel akarjál megoldani. Ennél erősebb gép akkor kell, ha nagy a terület, vagy vállalni akarsz, és haladni kell.
Amiket kinéztél,többé-kevésbé ugyanaz a gép... más név,más szin... de nagyságrendi eltérés tudásban nincsen közöttük...anyag és gyártási minőségben esetleg... de az is minimális lehet csak.Oleo a "legnevesebb" közülük...meg talán a legnagyobb háttérrel is ők rendelkeznek nálunk... bár a többi is ismert név..
Nagy Kasei az már méret,tömeg,erő,tudás,stb adatokban mást mutat-de hát az már 63ccm...a többi meg 52...tehát,ha birod a nehezebb gépet... meg hát a nagyobb erőnek nagyobb ára is van... de valamit valamiért..
Hali. Segítség kellene. Nem értek nagyon a fűkaszákhoz.
De venni szeretnék olyan 60-70 ezer környékén egyet, ami elvárás hogy rezgéscsillapító legyen rajta 600-700nm3 telket kellene vágnom vele. Nagy a gaz, ezáltal erős gép kellene.
Amiket kinéztem: Riwall rpb 520, O-Mac 520 K, de ha ezek nagyon szar kínaiak, akkor még egy picit tudok hozzátenni: FUXTEC FX-PS152, KASEI 3GC520.
De ilyet is néztem, de erre már sajnálom a pénzt de ha áldást mondtok rá akkor jó: KASEI 3GC630 :)