Gyönyörű!. Egy igazi csoda. Nagyon örülök, hogy nekem is van LO a Petrovic szállítmányból. Tavaly még nem ment semmire, de most szépen hajt, és elkezdett virágozni. Ha majd, idővel negyed olyan szép lesz, mint a tied, meg leszek elégedve vele.
Én csak "egynapos" rózsának szoktam mondani, mert egy nap alatt elnyílik. Nálam félárnyékban van, de így is hamar elvirágzik. Maga a virága szép és jó az illata. Magasra nő, tehát helyet e szerint kellene neki választanod.
Sziasztok! Akinek van Claire Austin rózsája leírná nekem a tapasztalatait vele kapcsolatban? Hova érdemes ültetni, milyen a hőtűrése, mennyire kényes? Most vásároltam konténerest. Köszönöm előre is!
Ametiszt, Rózsaromantika köszönöm a válaszokat. Most egyelőre első lépésként adtam neki volldüngert kísérletként, hogy erre hogyan reagál. Mögötte -a képen nem látszik- egy csomó gyűszűvirág van, és mivel ezek hatalmasak, gondoltam, hogy kizsigerelik a talajt, mint pl a napraforgó. Itt homok van, a tápanyag egyébként is könnyen kimosódik a talajból. Ma sokkal jobban nézett ki, igaz, hogy hűvösebb volt, mint tegnap. Várok pár napot, hogy mi történik. Ha nem javul. megpróbálok venni valami szert és a gyökere közelébe juttatni.
Hát az igazi végeredmény akkor lesz látható (a gyökerek), ha jövő tavasszal szétszedem az egészet, de most így néz ki. Megint kajla kicsit, mert sokat nőtt, és vékonyak a vesszői, de ez nála természetes:
Határozott metszés, és néhány év múlva már bokorformája lesz :)
Sajnos nem tudom mikor lehet megnyugodni. Nyilván attól függ, mi is a bajuk, amit teljes bizonyossággal nem tudunk. Ha vírus, kevés eséllyel gyógyulnak meg, ha más pl. valamilyen növekedés serkentő túladagolás, azt kiheverhetik. Figyelem az új hajtásaikat, a kettőnek amit visszavágtam, az új hajtásai is olyan kis "vékonykák", a többinek szépen kisimult a levele, látszólag semmi bajuk. Permetezem őket, minden egyéb mellett, külön atkára is, közben "kísérletezgetek" az ezüst kolloiddal, már kicsit nyugodtabb vagyok, úgy lesz, ahogy lennie kell.
Hát nem túl sok mindent tettem, mert nem nagyon volt időm rájuk. Nylonzsákot húztam rájuk, egyszer lepermeteztem, és ennyi. A többit próbáltam védeni, de végül ezek is kipendültek a búra alatt. Még magnéziumot sem kaptak, bár ez folyton tervben van, mert azért még nem tökéletesek.
Most már csak azt nem tudom, hogy mikor merjem leszedni róluk a fóliát, mert a nyári hőségben nyilván nem maradhatnak alatta. Szerinted mikor lehet őket egészségesnek nyilvánítani?
Ági! Sajnos nem tudok épkézkáb képet összehozni. A szín nagyon vacak, még csak nem is hasonlít az eredetire. Rosebook-on elég jó képek vannak róla. Remélem megmarad, mert picikén és betegen is elég sok bimbó van rajta.