Keresés

Részletes keresés

GeryLaci Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1344

Jó kis topic!

Pont ide illik:

Pár hete jöttünk haza Görögországból. Sartiban voltunk ahol mint köztudott elég sok a magyar.

Történt egyszer, hogy egy a szállásunktól távolabbi partszakaszt akartunk kipróbálni ezért autóval mentünk a partra. Amikor kiszálltunk a  partmenti úton az autókból megjelent az út túloldalán álló apartmanház földszinti erkélyéről egy 55-60 körüli pasas és beszólt a cimbimnek, hogy elállja a part bejáratát! Nehéz lenne leírni de iszonyat képtelen szitu volt mert a prt az ugyebár folyamatos 2-3km-en keresztül így bárhol le lehet menni a vízhez. Autók állnak az útmentén párhuzamosan az úttól de egyrészt el lehet menni közöttük másrészt ha éppen nem akkor egy autóval odébb biztosan lesz hely + sok részen több autó is ki van hagyva kukák és egyébb "tereptárgyak" miatt.  A cimborám autója és az előtte lévő kocsi között 2(!!!) azaz KETTŐ méter volt kb. Szóval a fazon valami házmester lehetett otthon vagy esetleg a magyar érdekeltségű apartmanháznál(halkidiki tours Debrecen) és nem bírta ki, hogy nem kötekedhet... Nem igazán idegeskedtünk miatta, inkább megdöbbentünk, hogy ilyen hülye szegénykém! Ráadásul a cimborám ugyan magyar rendszámú autóval volt de Görög származású úgyhogy joggal beszólhatott volna, hogy húzzon haza a hülye magyarja de nem tette mert nyaralt és jól akarta érezni magát nem pedig idegeskedni, veszekedni.

Másnap történt, hogy a párom ugyanezen a részen elugrott gyrosért és mivel sokan voltunk (és lusta:) meg nagyon meleg volt így autóval ment. Amikor visszaért oda parkolt egy nagy kuka közelébe. Úgy 1méterre volt a kukától, rögtön jött az illetékes elvtárs és őt is felszólította, hogy ne akadájozza a kuka körüli forgalmat! Persze nőm kiröhögte és faképnél hagyta. Kicsit sajnálom, hogy nem volt udvariatlan mert egy pici pofont azért megérdemelt volna:)

Gondolkodtunk, hogy a földszinti erkélyére éjjel betesszük a kukákat de ez megmaradt tervnek... Még láttuk párszor amint egy bordó ducato-t babusgatott a 35c fokos hőségben és a parkoló autókat nézegette morcosan, 10 méterre a tengertől.

Hiába nyaralni tudni kell! :-)

Goendoer Tapir Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1343

hogy is van a Wizzair szlogenje?

"A repülés mindenkié"

:-)

Előzmény: spoter (1339)
eufratesz Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1342

Sziasztok!

Csak egy apró szösszenet: Tunézia, április vége, tranzferbuszon, reptérről a szállodák felé. Szereplők: dagadt magyar 50 körüli feleség, dagadt férj hiányos fogazattal.

Telefon csörög, asszony felveszi:

- Jucika, mondtam, hogy TUNISZBA vagyunk mááá! Ja, ja: TUNIsZBA!

Most megyünk a szállodába, de má Miki éhen döglik, he, hát alig vót kaja a repülőn!

Ja, majd hívunk, mondd meg Jóskának má 3 pálmafát láttunk! na szia...

Tanulság: Ahány éve tart valaki a sötétségbe, ugyanannyi kell kifelé! Ő már ezt a jelek szerint nem éri meg!:)))

spoter Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1341

Szia,

azért annyira nem volt gáz, inkább vicces:)

Ami viszont szomorú volt az az, hogy egy 70 éves görög néninek két kört kellett végigbotorkálni a folyosón míg valahova be tudták ültetni az utaskísérők, valahogy nem talált helyet magának.

Egyébként mi sem társas útton voltunk, csak a repjegyet vettük meg...

Előzmény: tefi (1340)
tefi Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1340
Hát ez tragédia :)
Idén mentünk 10-ik alkalommal tengerparta nyaralni /Olaszo.Görögo.Horváto/ mindig egyénileg autóval. Még soha nem tapasztaltam ehhez hasonlót. Pedig idén is a 9 lakásos házban 3-ban voltunk magyarok. A házban nem is találkoztunk csak a parton -mivel egymás mögött volt kijelölve a napernyőnk.

Lehet,hogy nekem is be kéne fizetnem 1 társasútra,hogy legyenek hasonló élményeim ?
Előzmény: spoter (1339)
spoter Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1339

Sziasztok,

aranyos topic, pont illenek bele a velünk történtek:)

Ferihegy, fapados (Wizz Air), vasárnap hajnal, Kréta felé.

Már a jegykezelés előtt negyed órával iszonyú sorban állás, beelőzés, veszekedés tetté színesebbé a beszállás előtti pillanatokat.

Nem igazán értettem miért, úgy gondoltam aki utolsónak száll fel a buszra, az fog legelőször leszállni róla. Mi voltunk az utsók közt akik felszálltak a buszra, de amikor kinyitották az ajtót akkor egyszerűen simán lelöktek róla, míg az egyensúlyomat próbáltam visszanyerni trappolva, visítva nyargalásztak a gép felé:)

A gép utasai Kb 70% honfitárs, 25% krétai, a maradék teljesen vegyes volt.

Csak nézték kerek szemmel a mutatványt, ami komolyan mondom lazán verte egy hetedikes csapat osztálykirándulását.

Amint felemelkedett a gép, esküszöm előkerült 3db zsömle és 10dkg felvágott valakinek a csomagjából, és máris megkezdődött a szendvics gyártás:)

A visszaúton szinte ugyan ezek az események zajlottak le (szendvicsezés nélkül), megint mi szálltunk fel utsónak a buszra, de már rutinosan leugrottunk mielött lelöktek volna róla, és adtunk utat a gép felé rohangászó utas kollégáknak.

Beletörődve ballagtunk a gép felé, hogy már tuti nem lesz helyünk egymás mellett, de nem! A full tömött gépen, a középső vészkijáratnál pont volt két üres hely. Nem tom miért, talán féltek odaülni:)

Üdv:

LissyCasey Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1338

3 hete Írországba utaztam londoni átszállással. Már földet értünk Londonban de még mozgott a gép, amikor 3-szor bemondta az utaskísérő, hogy amíg újból nem szólnak, addig maradjunk a helyünkön becsatolva és még NE kapcsoljuk be a mobilkészülékeinket!Erre mit tesz a sok kretén? Még gurult a repülő de már az ülések között tömött sorokban táskákkal a hátukon nyomultak a kijáratok felé, hülyetyúk már telefonál: "Hellóka, Londonban vagyok..." Hazafelé szintén London, wizzair check-in pult: 2 sorban állnak a magyar utasok, 80%-ának arcára írva, hogy mi szartuk a spanyolviaszt mert Angliában voltunk és ugye az elmaradhatatlan pampogás:"Nézd má ennek is mennyi kézipoggyásza van, ezt mind fel akarja hozni a fedélzetre, hát hülye ez?"

Párizs, tavalyelőtt augusztus: Mars mezőn térdelek a fűben az Eiffel-tornyot fényképezem és hallom a hátam mögül:"B..meg Apa hülye vagy mint a segg!" Megérkezett egy magyar busz... Másnap Louvre: a tömegben észrevettem egy középkorú nőt a következő ruházatban: rövidujjú felső a térdnadrágba beletűrve, zokni, női szandál. Közelebb mentem és sajna nem csalódtam, magyarul beszélt élete párjával. Szóval - tisztelet a kivételnek- ott vagyunk a szeren. Ja, és nem utolsósoban ha valami ki van rakva ingyen (cukorka, kis zacskós ketchup, majonéz, kristálycukor) a magyarok többsége ha kell neki, ha nem teletömi vele a száját vagy a zsebét, rosszabb esetben a táskáját.

ath Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1337

a kis szösszenet hatására agypihentetőként beleolvastam a hivatkozott topicba. egy ideig élveztem és röhögtem, aztán leginkább hálát adtam mindennek és mindenkinek, hogy nekem nem kell hűtőtáskával és zacskós levessel paláriára döcögnöm 24 órán keresztül egy busszal.......

valójában ez az egész nagyon szomorú  és már mosolyogni sincs kedvem rajta.

Előzmény: Jacques de Molay (1319)
TeamDiver Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1336

"időd az van....."

Hát igen, egy 5*-os szálloda internet sarkában olvastam végig a két hét alatt, mert kint nagyon meleg van. :)

Előzmény: ath (1323)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1335
Ez hülyeség. Normál idővel kéred az okmányirodában, és pár nap múlva bemész, hogy megvan-e. Ez a leggyorsabb.
Előzmény: Replay (1333)
csilla597 Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1334
Jaj, nagyon szépen köszönöm!!! Én is úgy gondoltam, h postai úton kérem. Nagyon köszönöm!
Előzmény: Replay (1333)
Replay Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1333
Szia! Én június közepén csináltattam, normál idővel. Pénteken adtam be és következő szerdán meg is kaptam. Postai úton kérd, mert akkor közvetlenül a BM-től kapod. Ha úgy döntesz, hogy személyesen veszed át, akkor először megkapja az Okmányiroda, ők még postáznak Neked egy levelet... szerintem úgy lassabb.
Előzmény: csilla597 (1332)
csilla597 Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1332

Sziasztok!

A segítségeteket kérném útlevél ügyben: mennyi ideig tart, amíg megcsinálják, ha normál idővel kérem, és mennyi ideig, ha gyorsítottan? Nagy a különbség árban, nekem meg sűrgős lenne az utazás miatt. Segítsetek! Ja, 5 évre kérném, és Szegeden. Előre is nagyon köszönöm!!!

fenyber Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1331

Havaj telepakolt tányér duna parton enne valami hazait lebuszoztunk hűtőtáska panelba fuksz szalámikat gyutifrí 50 fokos kánikulában repülővel tenger gyümölcseit “elpakoltam” jó képek sokan egyetértenek magyar, ember … nem kenyerem de jo

Előzmény: Jacques de Molay (1326)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1330
Annak meg elég gyenge.
Előzmény: LUCzI FERencz (1329)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1329
szerintem görbe tükör
Előzmény: lopusna (1327)
lesifotos Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1328

Majd én összefoglalom:

734 szó, 4798 karakter (szóközök nélkül 4066), 1 bekezdés

Véletlenszerűen kiragadtam belőle részeket, így értelmes, magyar szavakat kaptam.

Nagy valószínűséggel az iromány nyelve tahát magyar. A tartalmi összefoglalót másra hagyom.

Előzmény: fenyber (1325)
lopusna Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1327
Hm, ez most mi akart lenni?
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1326
Elkezdtem elolvasni, de a harmadik sornál meguntam, bocs. Összefoglalnád?
fenyber Creative Commons License 2006.07.08 0 0 1325

AZÉ MINDENNEK VAN HATÁRA! 3 ÉVE A KIS MÓKUSKÁMMAL ELMENTÜNK CSARTERRAL KICSIT NAPOZNI Havajra, az óceán közepén fekvő nyaralóhelyre 20 napra, én nem birom a régi múzeumok meg épületek, kövek látását se, kivéve a párizsi Eifel tornyot. Az tényleg jól néz ki, csillog is, AKI ESETLEG NEM TUDNÁ. Hát … a párocskámnak nem jötbe hogy nem tudja edzeni megfelelően a tricepszét. Pedig a honolululi öccsillagos szálloda mexikói séfjei meg a többi menedzserrek tolmáccsal elmonták neki hogy le tuggya gyúrni a napi edzést négy-öt nap múlva, mikor majd a négerek befejezik a badibilding terem korrigációját vagy mit. Mondtam is neki, ne aggódgyon az ebédre és vacsira telepakolt tányérját majd le fogja “dolgozni”! Hehe, csak ez a “munka” neki otthon is. Nem dolgozik, főleg amióta ügyesen megépült a házi uszoda, szeret benne lubickolászni, a duna parton heverészni, napozni, dzseckizni meg helikopteren is repül az intelikens szemüveges haverjával. Persze a párom, a Lujdzsi már a harmadik napon beszólt hogy a helyi benszülött kajáktól már felfordul a gyomra a fura fűszerezéstől inkáb enne valami hazait, amit csak anyukája tud igazán jól csinálni mondjuk kirántottt husit. Szerintem ez tényleg cuki volt, ettől olyan izmos test alkatú. 2 éve meg amikor a Lujdzsinak rosszul ment oszt megszorultunk nyárra akkor is kivettünk egy appartmant görögbe, lebuszoztunk szerintem tök klasz volt, akkor már vittünk hazai ízeket öt hűtőtáskába. Mindent a lidlbe vettem a Lujdzsi nem akart eljönni soppingolni, de görögbe sem. Kipocakosodot, elkényelmesedet amióta a panelba költöztünk vissza a nagymamájához, aki annyira spórol hogy nem szeret este villanyt gyújtani se, télen meg alig fűt, könyvet lehetne írni róla meg a fiáról, biztos bomba siker lenne, annyira cukik ketten. Konzervet is csomagoltam sokat az útra, ettünk ittunk fürcsiztünk sokat. Nem vetettük meg a helyi piákat se, konyakot ittunk bőven. Ott vettünk butikba egy pár fukszot nekem is, páromnak is bár nem érdemes mert törökbe job ára van. Tavaj májusba meg a Lujdzsi szerzett egy helyi spannyától egy lizing terepjárót hogy egy másik haverjának a horvát nyaralójába nyaraljunk, de azt közbe lebontották mert valami szigeten volt, tehát közel az adrián óceánhoz. Úgy hogy befizettünk egy csomagtúrnéra, lementünk a délafrikai tunéziába vittünk megint csomagban kolbászt meg rúdgyával a szalámikat, elvégre másra is kellhet pénz. Nem kellet egyszer se átszálni se Frankfurtba se Münkenbe, csak röviden repültünk és tapsoltunk eggyet a végén, a gyutifríbe meg vettem magamnak három-négy jó parfümöt, Csanelt ötöst, meg ilyeneket. Kár hogy ott az araboknál csak poros szőnyeget lehetett volna venni, meg romokat és porkupacokat nézni naphosszat a 50 fokos kánikulában, úgy hogy én inkáb lementem minden nap a strandra és tévéztem, mert voltak kábelcsatornák a tévébe. Kirándulni is kora reggel kellett volna menni és persze drága pénzért, na ezért nem mentünk sehova a tengerparton meg a medence partján kívül, de így szebben lebarnultam. Idén fellendülni láccik Lujdzsi üzleti sikere, ezért már megjöttünk törökből, megint öccsilagos hotelbe szálltunk meg repülővel mentünk és most meg akartuk nézni az ottani Meteorokat is, mert egy haverunk szép képeket mutatott róla valami hegyek között, gondoltam ezt megnézzük magunknak buszról, de valahol máshol kötötttünk ki, igaz az is szép volt és sütöttek nekünk kolbászt is a parton, piknikeztünk. Minden este tenger gyümölcseit ettünk, ami nem banán, meg ananász, mint azt most megtuttam. Persze a drága vizet meg gyümölcsleveket, meg reggelinél a zsömlét “elpakoltam” magunknak mindig, ne hogy már külön fizessünk mindent. Napi 7-8 eurót is megtakarítottunk ezzel. Jól jön az majd itthon le kell cserélni a plazmatévét nagyobbra. A mobilom is már vagy két hónapos, tök uncsi! Na asztán lefotoztattam magam a tengerparton, a hűs hullámokba, meg a szálloda hátterébe, meg még sok helyen. 2 Teszkós nejlonszatyornyi képet hivattam elő még törökbe, mert ott még olcsóbb is, amióta romlik a forint. Állat jó képek lettek majd felteszem valamikor az internetre. Az egyik képet sajna az egyik bunkó akinek a szavát se lehetett érteni, igaz én nem tanultam meg egy idegen nyelvet se elb …ta, amikor beleugrott a háttérbe egy odarepülő frizbi vagy mi miatt. Én ki nem állhatom az ilyen idétlen nyaralókat, mit keresnek az én fotóimon! Legyen rajtuk inkáb a Lujdzsi velem együtt. Mint pár éve télen Tájföldön vagy Tajiföldön, ahol mellettünk nyaraltak hazánkból politikusok családjai is. De őket se kaptuk le, pedig érdekes emberek lehetnek. Szerintem a családi fotókon csak családtagok szerepeljenek vagy nagyon nagy emberek, Norbi, vagy Győzike, esetleg Beja asszony. Lehet hogy itt sokan egyetértenek velem ebben….

Bocsika a gépelési hibáért, nem kenyerem a titkárnősködés: a kirántott hus csak 2 t, nem 3

Előzmény: Jacques de Molay (1322)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2006.07.08 0 0 1324
Szerintem nem kell elkerülni a magyarok által látogatott helyeket. Csupán a magyarok által látogatott tengerpartokat, meg max. néhány fapados várost (főleg London, Párizs "veszélyes"). Érdekes módon pl. Szentpéterváron csal normális magyar turisták vannak.
Igaz ott nincs olcsó arany, meg gyros, bár tengerpart van - ez ugye veszélyes lehet :))
De szerencsére a Balti-tengerben fázik a magyar :)))
Előzmény: viktor75 (1305)
ath Creative Commons License 2006.07.07 0 0 1323

időd az van.....

Előzmény: TeamDiver (1321)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.07 0 0 1322
Van valami utazós sztorid is?
Előzmény: TeamDiver (1321)
TeamDiver Creative Commons License 2006.07.07 0 0 1321

Nagyjából végigolvastam a topicot az elejétől a végéig, a konkrét – szigorúan ON - sztorik jó része nagyon viccces! :) Viszont így egyben elolvasva több év hozzászólásait, érdekes utat járt be a téma, eléggé beszűkült a kör (ha nem megszűnt), hogy hova és hogyan kell utazni. Összefoglalom:

- 2003-ban az első pár 100 hozzászólásban a pénzes, 5*-os szállodába utazó, tengerparton pihenő, csak este sétálgató réteg a fikázás célpontja. A kijelentés: "ezek mind újgazdag kigyúrt bunkók szőke plázacicával"
- 2004. táján sokáig a célpont a fenti ellentéte volt, azaz a csóró, busszal Sartiba menő, aki viszi a szalámit meg a konzervet. A kijelentés: "ezek sörhasú bajuszos panelprolik, akiket nem érdekelnek a helyi kaják"
- Időközben le lettek szólva az  utazási irodával menők, akik nem veszik a fáradtságot, hogy nagy okosan megszervezzék az utat harmadannyiért, 100 átszállással. A kijelentés: "Tapsolnak a csarteren és parfümöt vesznek a duty free-ben". Tehát busz és charterjárat kilőve.
- Eleinte a pozitív példa volt az 50 fokban romokat nézegető, érdeklődő utazó (szemben a napozóval), később már ezek lettek a nevezetességeket pipálgatók, akik otthon Excelben negyedórás lebontású útitervet csinálnak. "Inkább csak enni kell helyi kajákat és haverkodni a helyi emberekkel. Átvenni a feelinget."
- Feeling ide vagy oda, tenger = Duna, ott is lehet napozni, fürdeni (??) és olvasni. Viszont a látnivalók! De hát ennyi erővel romok meg templomok is vannak Budapesten dögivel, nem?! Vagy hogy van ez?
- Pénzkérdés: gáz 200e/főért 4*-os helyre csomagútra menni, amikor sokkal olcsóbban is lehet nyaralni, ugyanakkor gáz költségcsökkentési célból pl. hazai kaját vinni, és nem tengergyümölcseit enni minden este. De az is gáz, hogy ha valaki már kiad többszázezret egy 4-5*-os szállodára repülővel (ergo kőgazdag), akkor ott már hogy mer azzal foglalkozni, hogy vesz-e ásványvizet étteremben 3 euróért. Lehet, hogy nem kőgazdag, csak inkább erre költ, mint LCD tévére meg mobiltelefonra.
- Végül: gáz olyan fényképet csinálni, amin szerepelnek a családtagok.
Bocs a sok "gáz"-ért.
Tahók meg mindenhol vannak, magyar is, olasz is, német is, urdu is, ezeken jókat lehet röhögni és minél inkább el kell határolódni tőlük fizikai értelemben is.

Glenbenton Creative Commons License 2006.07.06 0 0 1320

:)))

Hát ha Zongorató, akkor Zongorató.

Egy kis tó egyébként a Como-i tótól nyugatra, egész közel a svájci határhoz.

Előzmény: H_G (1318)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1319
Egyik utazásos topikban (A görögországi nyaralásról):

"sziasztok megy valaki paláriára jul29.én?? szivessen mennénk konvojba meg 2hely van még nálunk is aki gondolja irjon a gyarmati1980@freemail.hu cimre"

Gondolom Paraliára gondolt, a széles magyar néptömegek görögországi lábázatatójára ...
H_G Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1318
Zongorató? :)

Előzmény: Glenbenton (1317)
Glenbenton Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1317

Éppen ezért nem egy ilyen "kitaposott" helyet választottunk.

Piano Porlezza

Lago di Piano

Remélem, itt tényleg olyan emberek lesznek, akiket valóban érdekel a táj, szeretik a szépet és csöndbe is tudnak maradni.

Előzmény: shit4sale (1316)
shit4sale Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1316
jófejek az olaszok, persze a magyarok által "kitaposott" placcokon előfordulhat egy kis kóstolgatás, de pl. Róma 10 pontos!!!
Előzmény: Glenbenton (1315)
Glenbenton Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1315

Tavaly voltam Trogirban a barátommal.

Egyik nap befizettünk egy hajóútra.

Rengeteg magyar volt a fedélzeten és iszonyatosan viselkedtek.

11 körül egy férfi körbejárta a hajót és mgkérdezte mindenkitől, hogy halas vagy csirkés ebédet kér.

Angolul beszélt, aztán megkérdezte, hogy honnan jöttünk.

Nem akarta elhinni, hogy magyarok vagyunk.

Visszaúton sokat beszélgettem vele és nagyon rossz véleménye volt a magyarokról.

A hajóutat elnézve nem is csodáltam.

A kempingben nem sok magyar volt, a környékünkön egy sem.

Mindenki nagyon normális volt, kivéve a németeket.

Ilyen primitív bandát régen láttam.

Elmentünk a Krka Nemzeti Parkba, ahol a parkolás is órákba került.

Keskeny út, kétoldalt autók és egy lakóautó próbált megfordulni.

Mindenki türelmesen várt.

Én kiszálltam, hogy helyet nézzek.

Az autónk mögötti német elkezdte nyomni a dudát folyamatosan, kihajolt és úgy ordítozott a barátomnak.

Elkezdte németül szidni a magyarokat.

Kérdeztem tőle, hogy ne hívjak-e esetleg orvost, mire a felesége egy 60-as nő kipattant az autóból.

Egy fejjel volt alacsonyabb nálam és 25 kilóval könnyebb.

Döbbenten állt egy darabig, majd valamit morgott és visszaült.

A tata közben folyamatosan nyomta a dudát.

Érdekes, hogy rengeteg olasz volt, de mindegyik normálisan viselkedett.

Remélem ez általános, mert aug-ban hozzájuk megyünk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!