Ancsa! Védőszentek- Egyházi ünnepek- Szőlő és Borkúltúra. Ez mind mer állítólag van összegfüggés. Láttam egy filmet ahol Jézus Vére címszóval végigitatnak 300 embert egy pohárból. Gondolom nem almalé. De hogy ezt még hogy nem tiltotta be a Tisztiorvosi Szolgálat?
Ábrándos tekintetel ülök a könyvtárban circa hetvenezer ember közt magányosan merengve. Most felüvölt fejemben Végvári meg Csepregi sírógörcsbe rándulva: Sandokan, Sandokan! És újra látom a létrát, a hordót, a lámpát, félpucér pacákok asztalon, falon, vagy alatta és jó! Hosszú egy séta vár gyenge térdemre míg a vasútállomástól az ifitáborig lejutok, de mi az a nemes célhoz képest?!MEGYEK, megyek és semmi nem állhat utamba, várjatok baráték, s jöttünkre megnyílnak a nemes anyagot rejtő csatornák.
"Félem a sötétet, fázom az éjt,
testem kukacként fonja át a tiéd"
Hogy ez most meg mér jutott eszembe? Valószínűleg tenyleg kezdek bekattanni.
HPSZ! Ne feledd a képeket a bukiról elhozni egy cd-n!!! Kb. 3-4 körül kezdődik a gyülekezés de a főszervezők már lehet előbb kimennek(gyünk), terepelőkészítésre.
Jóidő esetén kint, esőhelyszín az ebédlő. Meg amúgy is az esti fergeteges táncparty ott lesz.. létrát, seprűnyelet, porszívócsövet hozzatok..
kezdire indulas idopontjat kernemminel hamarabb mert nekem kell menjek kolozsvarra de az elott vagy az utan megyek,szamithattok ram mindenbe buszt ajanlom,de vonat is lehet belole utanatok repulok akarhova
Szóljál, ha bunkóznak a srácok, mer' akkor kiszáll az Olvasótáboros Halálbrigád (Bakos, Lévay, Nagy), s rendet teszünk az agyakban és az arcokban. Egyébként nyugi, én is műszaki szakközepes voltam, s mégis nyugodt, intelligens fiatalember látszatát keltettem (nagyjából).
BakosBubó! Léci, ír má' meg, hogy hánykor kezdődik a buláj pontosan és egyéb! Köszi.
PETI! Most látom csak, miket írtál! A vezetés miatt ne aggódj, az emberek 90%-át meghúzzák elsőre! Ez nem vicc! Kivéve persze azokat, akik már 1000 éve tudnak vezetni, mire elérik a 17 éves kort. Engem is meghúztak, aztán 2.ra úgy átmentem, mint a sicc. Tudom, hogy ez nem vigasztal, csak azt akarom mondani, hogy ez még nem jelent semmit, h előszörre nem mentél át és igenis tudod te azt. :) Hajrá! Ja és a jótanács, amit én is kaptam: ("egy lángot adok, én is kaptam azt" h hű legyek a fórumhoz) ha nagyon izgulsz, énekelj magadban. (Vagy verselj, vagy bármit.) Igen, vezetés közben. Működik.
Na végre vki vmi pozitívat is mond a tanításról!!! (Már persze a mamámat kivéve :) ) Azt hittem, már csak én vagyok ilyen hülye kis optimista. Hol tanítottál, kiket, és mi volt az a módszer vagy beszólás vagy bármi, amire pozitívan reagáltak, aktívak lettek, stb.? Most kezdek pszichot tanulni, kezdem beleásni magam a könyvbe...
Enikém drága, én minden 7végén otthonvagyok, de ilyen témában nem tok segíteni. Majd megkérdezem az én édes egyetlenemet, úgyis egyházi dolgokban egy lexikon a feje. Csak azt magyarázd el pontosan, mi kéne. Milyen italokat fogyasztottak az egyházi ünnepeken? Hát bort! Na jó, majd pontosítok, szerintem ez az egy szó nem elég neked. :)
Tényleg beszéljük meg ezt a Kézdi-dolgot. Két fontos kérdés: van-e más alternatíva a buszos úton kívül (pl. vonat, autó, riksa, trojka, magánhelikopter...) és pontosan mikor lesz az út?
ANDRIS! Lécci adj életjelt meg talán telszámot, hadd üldözzelek én is azokért a cd-kért.
cia Ancsa! No ha busz akkor megértem de ezt nem tom biztosan, amúgy semmit se mer most szerkeztik át az órarendem úgyhogy ki tudja mi lesz velem mer én nem. So otthol vagyol te 7végén? Mer kaptam házidolgozat feladat Az italfogyasztás kúltúrtörténete óra kapcsán, keresztény egyházi év, védőszentek, szőlő és borkúltúra meg ilyen témakörben. Tehát hogy egyházi ünnepek kapcsán mikor miért isznak jó kis vörösbort a hívek, meg mi köze ezekhez a védőszenteknek. Tod hogy ehez én analfabétikó vagyok és ha lenne valami könyved vagy jegyzeted erről, neked vagy valamék kántor ismerősödnek esetleg tiszteletesnek mit tom én és költsönözni tudnád nekem az jajj de jó lenne. Egyébként bárki tudna ebben segíteni azt megköszönném.
Nahát nagyon jó volt, az elején persze fura, nem tudtam, mit képesek befogadni. Az volt az igazán jó érzés, amikor azok a gyerekek, akik elég passzívak, meg nem is igazán megy nekik, tudták a választ és látszott rajtuk a sikerélmény. Meg amikor mosolyogva köszönnek rád az utcán. Ahhoz képest, h nekem előtte egy csomóan azt mondták (kivéve Kata:)), biztos rosszak lesznek + ki akarnak készíteni, abszolút együttműködtek + figyeltek. Persze nem azt mondom, h katonás rend volt, de azt végképp nem akartam, h féljenek tőlem, meg akkor nevetségessé is váltam volna. Az évfolyamunkról egy csomóan úgy jöttek el, h a gyerekek mondták, h de jó lenne, ha még maradnának. Szóval összességében véve jó!
Gabi, te Bolla Gabi vagy? És tanítottál itthon? Mesélj nekem lécci, mert tod én is tanárnéni leszek egyszer. Az a csupa fiú osztály is érdekelne, ki tuggya, mi vár rám..
Miva, Enike, mit hagynék ki? Ezt nem értem. Kézdit nem szeretném kihagyni, mert "oda márpedig menni kell", de oda busszal mégegyszer nem megyek. Szerintem ezt megérted.
Sziasztok! Képzeljétek el, most kaptam meg a beosztást, és egy műszaki szakközépben fogok tanítani, ahol csak fiúk vannak. Gondolom nagyon érdekli őket a német. De nem akarok ilyen negatív lenni, végülis, ha fele olyan jó lesz, mint amilyen az itthoni volt, akkor már jó.
Gerdának, Áginak küldök sms-t, + akivel találkoztam , szóltam. Meg szólok.
NO! Becsatlakoztam a vérkeringésbe, szóval No Tabu szombaton ifitábor. stimm. Nekem ingyen. stimm. Október 20-on x-edike Kézdi. A következő hét tanítási szünet? Mer akkor stimm. Ha nem akko nem megy mer iskola :( De ha megy akkor BANZAI! Ancsika tuti kihagynád? No nem mintha én innen a világ egyik végéből nagyon tudnám hogy bonyolítok le egy délelőtt alatt vagy 600 km kör-utat. De ha menni kell hát menni kell. Márpedig oda MENNI KELL mer különbe depressziós leszek, és az nagyon rossz zenekar.
NO! Miva? Bulizunk? Vagyis buliztok és én elmegyek? Vagyis hová megyek mikor és hányra? Én valamiről nagyon lemaradtam ám! Szombaton pont rá is érek...
Kata én is rájöttem közben a megfejtésre! Nappal Andrást üldözöm éjjel meg Nándit. Az okok még számomra se teljesen ismertek egyéb iránt mivel Andrástól képeket akarok, de hogy Nánditól? Rossz az aki rosszra gondol. Ejnye
Gabika jelezte szombaton, hogy sokan nem tudnak a szombati buliról, ezért megkérnénk szépen mindenkit, hogy akinek tudjon szóljon. Jó lenne elérni azokat is, akik az idén nem voltak, de régen igen pl. Maci, Ádám, Gerda és a többiek.
Bakos Cica! Légy szíves írd meg, hogy hivatalosan mikor kezdődik a parádé. A zene cucc-ot ne feledd, különben bukik a buli, Te nyuszi! :-)
Szijasztok!Csak szeretném tudatni,hogy ha minden jól megy,mi is megtalálhatóak leszünk azon a bizonyos afterpartyn.Anettnak pedig 23-án lesz a 18. szülinapja,úgyhogy immáron nagykorúként lesz köztetek.:)Amúgy a bajzások élete is nehéz:8-9 órák,meg depressziósnál depressziósabb kötelező olvasmányok töltik ki végzős életünk.Nagyon várom már a bulit,jó lesz újra látni titeket!
Hogy taborba mentunk, rendben van. Hogy marha szallito vagonban, meg az is. Teljesen normalis, hogy elkaptam a kezed es lebegtettelek. De miert pont Nandi volt az uticel?!?
Csak érdeklődőknek:Furcsa álmot láttam a hétvégén. Olvasótáborba mentünk, de lemaradtam a vonatról. Az egész társaság egy nyitott tehervagonban foglalt helyet, és én futottam a vonat mellett, mert fel akartam rá ugrani. Ekkor kinyújtotta valaki a kezét a vagonból, aszt hiszem Kata volt, de ez nem biztos, és én fél kézzel elkaptam. Sújtalannak éreztem magam. Lebegtem végig a vonat mellett vizszintesen úszva a levegőben miközben vagy kétszázzal hasítottunk, több száz méterrel a föld felett, valami dzsungelben. ( Olyan Tarzan leng benne félében) Az uticél Nándi volt, ezt tudom, mert ő valamiért nem szállt fel velünk. Ragyogott a Nap és én repültem.
Köszönöm szépen! Igazság szerint én is elfelejtettem és meglepödtem amikor újabb díszpapírba csomagolt törülközőt kaptam hétvégén a nagyszülőktől. aztán beugrott hogy miért. De apu megvette nekem a Brian életét ddd-n aminek örültem és megnéztem kétszer.