Tudom, hogy fehérvári "szurkolóként" nehéz ezt felfogni, de amúgy tényleg, te Alba-nézőként ebben a szezonban komolyan más csapatok szurkolóinak jössz beugatni? Én speciel gratuláltam a győzelemhez, nagyon tetszik is pl. Cabezas játéka, de ez a bepofázásod azért sokat elárul...
Persze-persze, nézel helyette inkább ilyen Zerókat, Petersonokat, nem irigyellek. Ja, meg mondjuk egy antitálentum Peringert, akihez képest még Horváth Marci is klasszis volt.
Srácok, nem akarlak cikizni benneteket, mert van elég bajotok - pl. az öreg, dagi jól megszórt benneteket -, meg amúgy is egy jó lelkű gyerek vagyok, de ezt csak meg kell kérdeznem:
Fájó vereség, mert volt pár perc rövidzárlat, amikor megszórtak minket, amúgy meg egészen jók voltunk. Ha úgy játszottunk volna ősszel, mint ahogy a szegedi vereség óta, akkor a felsőház lenne a reális, nem az alsó. Sajnos szerintem a Pécs győzelmével még nehezebb helyzetben vagyunk, most már a két hazai mellett muszáj nyerni Kecskeméten és bízni abban, hogy az amúgy nem jó formában lévő Kecskemét még bukik otthon mástól is. Van egyébként esély erre, de más esélyünk nem nagyon maradt, esetleg ha a DEAC, vagy ha a Pécs nem nyer már, de ezekre azért nem fogadnék.
Vannak most is pozitívumaink, nagyon csalódottak nem lehetünk, de azért mégis...
Jó lett volna elhozni az újabb idegenbeli győzelmet, de hát ugye Fehérvárról több oknál fogva sosem könnyű. Mindenesetre az egymás elleni nekünk áll, de nem hiszem, hogy egyforma mutatóval zárunk velük, bár ebben a bajnokságban ki tud előre bármit is... Hozni kell a két hazait, meg még egyet mondjuk Kecskemétről, és annak elég kell lenni. A szurkolótábor is és a csapat is az idei teljesítménye alapján megérdemelné, hogy a középszakaszban a rájátszásért küzdhessen.
Szombaton bőven kétesélyes találkozó lesz, benne van az is hogy túl tudjuk őket dobni. A keretünk ebben a formában pedig képes kb bármilyen csapat ellen alkalmazkodni.
Sokat fog számítani az is hogy most a jó formának hála a vendégszektor is várhatóan tele lesz, még akár le is szurkolhatjuk a fehérváriakat. :)
A légiós kérdésre visszatérve, az Ubi-Reggie párost fixen megtartanám (ha tudjuk), nagyon jól egészítik ki egymást mióta Ubilla triplája visszarázódott és jól tud kb bárkit kiszolgálni támadásban. A meglepő az hogy védekezésben sem kell bújtatnunk mint régen, talán Litvániában és Görögországban meg kellett emberelnie magát.
Reggie ahogy várható volt egy jó csapatban tudja hozni azt ami benne van.
Pusthavar mint nagyon hasznos kiegészítő légiós maradhat ha magas poszton lennénk jövőre hiányosak. Padról beszállva sokat tud dobni a csapat teljesítményén.
Markot én viszont jövőre nem tartanám meg, úgy hogy most jól megy a csapatnak is sokszor ingadozó a teljesítménye (pl. ZTE ellen nagyon bénázott), a védekezése tényleg javult de kiemelkedő soha nem lesz. A fő probléma azonban mégmindig a sérülékenysége, és ez nem fog javulni az idő előrehaladtával. Helyette sokkal szívesebben látnék egy rim protector centert jövőre.
Egyébként a srácok tényleg visszahozták a hitemet, olyannyira, hogy elkezdtem agyalni a szombatin :) Valamiért több esélyt érzek most Fehérváron, mint majd Kecskeméten, de majd meglátjuk, hátha Sztojan megszervezi a kecskeméti győzelmünket :D :D :D
Az Alba nyilván esélyesebb, a fáradtság-faktort sem kell túlértékelni náluk, az őszi meccsen pedig ugyan szétvédekeztük őket, de ott nálunk még Lilov és Shepherd játszott, náluk pedig Cartwright, Boykins és Bullock, míg például Lóránt nem. Ott magas poszton oktattunk Markóval, Heath vonalat dobott, más centerük pedig ugye nem is volt, most azért Lóránt és Peterson is ott van. Viszont most nekünk sem kell 70 pont alatt tartani az ellenfelet, hogy nyerni tudjunk, mert jelenleg képesek vagyunk 85-90 pontokat dobálni. Az Alba nem játszik olyan tempóval, hogy azt mi ne tudnánk tartani, a csapatvédekezésük sem túl fojtogató eddig, arra pedig kíváncsi leszek, hogy Cabezas, vagy Freeman képes lesz-e valamit védekezni Ubilla ellen.
Ha nem dobunk nagyon rosszul kintről, vagy az Alba nem dob nagyon jól, akkor lehet keresnivalónk, én úgy érzem, szerintem a matchupokat tekintve nem rossz nekünk ez a fehérvári csapat, csak hát most tényleg nagyon megy mindenkinek nálunk egyénileg, kérdés, hogy ez így marad-e - Johnson extrája, Marko jó játéka, Halász jó játéka, stb. Mondjuk Baki nagyon kéne, hogy kicsit szívhassa Freeman vérét, de az jól hangzik, hogy Pustahvar és Harazin is hozható Heath-ék ellen magas poszton, Pusta kicsit talán Lóránt dolgát is meg tudja nehezíteni. Heath ellen meg annyira Roli se lesz talán elveszett ötösben, mint mondjuk egy Andric vagy Tóth Ádám ellen.
Nagyon kéne, akkor is, ha nagy bravúr lenne, mert onnantól viszont a két hazaival biztos, hogy meglenne a középház. Ha kikapunk, akkor mondjuk valszeg mindegy, de írjuk fel: 22-vel nyertünk itthon.
Nagyon nehéz hazaiak lesznek még, és muszáj még idegenből is meccset hozni, ha középházat akarunk. Komoly teljesítmény lenne, ha sikerülne, de meg kell próbálni, hinni kell benne, tenni érte, és összejöhet. Jelen pillanatban a formánkat nézve bizakodhatunk azért, mert képesek is vagyunk rá. A legjobb lenne már most Fehérváron nyerni, mert az az egymás elleni miatt duplát érne, és így a saját kezünkbe vennénk a sorsunkat, valamint kivételesen most egyáltalán nem is egy lehetetlen küldetés a fehérvári győzelem. Persze az esélyesek nem mi leszünk, de bőven meg lehet csinálni, lesz pár kaposvári a lelátón is, az is biztos. :)
Johnson végre megtalálta azt a formáját, amiért kinézhettük nyáron, tényleg öröm nézni, ahogy erőből bemegy a labdával, megállíthatatlan. Kellett neki egy irányító, mert ő nem az, de kettesnek most nagyon extrának néz ki, és megtalálták az összhangot is Ubillával. Ha ezt tartósan hozza tavasszal, akkor én küldenék majd neki ajánlatot a jövő szezonra is. Ubillának is, persze őt nyilván nem nagyon tudjuk megtartani majd. Pustahvarnak is mindenképpen, szerintem ő 4-5. légiósnak több, mint korrekt, nekünk nagyon kellett már egy ilyen zongoracipelő. Marco viszont már rég nem az a kategória sajnos, akit feltétlen meg kell próbálni megtartani, még ha most remekelt ő is éppen.
De nem azt mondták pont a minap, hogy mindenkivel tárgyalni fognak majd a nyáron, még a szerződéssel bíró magyarokkal is?
Légiósfronton szopatjuk magunkat ezekkel a meccsekkel :) Alapvetően csak Ubilla olyan szint, hogy maradjon szerintem, de Marko most már megint meccsek óta bizonyítja, hogy olyan képzett és olyan okos, amivel még mindig nehezen birkóznak meg a többiek (sehogy), a lepattanózása mostanában elfogadható és a védekezése is az, mióta csapatszinten megtaláltuk, hogy mit is kell csinálni, azóta ő sem lóg ki. Reggie ugyanez, egy komoly csapatba szerintem nála okosabb játékosra lenne szükség, de olyan könnyedén dobálja a 20 pontokat, hogy nagyon nehéz lenne lemondani róla. Pedig oda egy Taylor kellene, ha komolyabb csapatot akarunk. Pustahvar is borzasztó hasznos, nagyon kell, de maximum 5. légiósnak szerintem. Markót amúgy lehet, hogy én megtartanám cseremagasnak, ha lenne öt légiósunk (Harazinnak esetleg megköszönhetjük) és tudnánk hozni egy modern centert elé, mert arra olyan szinten telitalálat lenne, hogy hű.
Amúgy meg óriási dicséret a csapatnak, a játékosoknak, Ádámnak is. Nemcsak a győzelemért, hanem azért, mert az utóbbi két meccsen tényleg volt játék, volt elképzelés, volt önbizalom, tudtunk reagálni, a helyükre kerültek a szerepek és mindenki pontosan tudja a feladatát, nagyon tetszik. Az külön öröm, hogy az egyénileg gyenge védőink az eszüket használva kifejezetten jól néznek ki hátul. Januárban még elzavartunk volna mindenkit mondjuk Lukán kívül, azóta az agyonkritizált embereink is jók :)
Extra szériában vagyunk, de ebben azért a sok hazai meccs is erősen benne van, most viszont ötből háromszor megyünk idegenbe és ahhoz, hogy bent legyünk a középházban, minimum egyet nyerni kell amellett, hogy a két hazait is biztosan hozni kell. Pedig azok is nagyon nehezek lesznek és egyáltalán nem lehet őket biztosra venni.
Reggie meg tudta győzni arról, hogy konstans képes ilyen szintű játékra, akkor én támogatnám, hogy maradjon a következő szezonra is.
Én is úgy emlékszem, hogy a magyarok közül mindenkinek van szerződése jövőre is, oda várhatóan nem is jön senki szerintem, feltéve ha mindenki marad. Légiósok közül Spicát én már nem tartanám meg, hogy őszinte legyek már idénre sem tartottam volna itt, csak ugye szerződése volt.
Reggie meg elképesztő... Az év eleji játéka össze sem hasonlítható a jelenlegihez. Szerintem rengeteget fejlődött fejben. Az meg amikor elindul a gyűrű felé... Öröm nézni, ahogy pattognak le róla a védők... :D
Ti hogy vagytok vele? Szívesen látnátok jövőre is a csapatban? Megpróbálnátok együtt tartani a jelenlegi keretet? Ha jól tudom, akkor minden felnőtt magyar játékosnak van jövőre is szerződése, csak a légiósok a kérdésesek.
Boriszov egyébként mit csinált, mert a közvetítésen nem látszott... Amigo-ra meg nincsenek szavak... :) "vicces" egy pali...
A csapatnak jár a gratuláció... Nagyon szépen teljesítenek... Bárcsak most kezdődne az idény. Ezzel a csapattal, ezzel a játékkal top5-ös helyen lennénk. :( Pustahvar-ral kapcsolatban meg tévedtem, nem is kicsit... Remekül illeszkedik a csapatba, és teszi, amit tennie kell. Jól jártunk Vele. :)
103-79, nem gondoltam volna, a második félidőben 58 pontot szereztünk, Zegen az elsőben 62-őt... Ilyen félidőkkel már lehet nyerni. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a végére nagyon sima lett!
Boriszov nem tudom méltó-e egyáltalán arra, hogy karaktert vesztegessek rá, ritka egy szarházi tapló.
Mai meccsek sem kell túlmagyaráznunk. Biztosan piszok nehéz lesz, mert nem gyenge ez a Debrecen, még ha csak egy meccset nyertek vendégbe, akkor is. Kötelező hazai győzelem a középház reményeinek az életben tartásához. Hajrá fiúk!
Én két dolgot emelnék ki, mindkettő edzői pozitívum nálam (azokon felül, amelyeket már ti is leírtatok). Az egyik, hogy volt játékunk, elképzelésünk és szerintem nem feltétlenül az extra dobóforma miatt volt ilyen jó a dobószázalékunk, hanem a ritmus és a működő terv miatt. Ubilla szenzációsan játszotta le a kettő-kettőket, de hát neki ez egyrészt kb. a diplomamunkája, ebben bárkinél jobb itthon, másrészt nagyon kellettek a többiek is hozzá abból a szempontból, hogy mindenki tudta, hogy mikor hol kell lennie, mit kell csinálnia. Az első percekben sem volt olyan rossz a védekezésünk szerintem, ott egy-két egyéni lemaradásunk volt (főleg Reggie-nél), meg egy-két extra is beesett a ZTE oldalán, de ennyi, egyébként Lecsóval egyetértve még Marko is magához képest teljesen jól védekezett és Ubillát sem tudom emiatt annyira elővenni, mint régebben, ebben a szezonban szerintem sokkal kevésbé lyuk hátul. No szóval az egyik piros pont a jó meccstervért jár, ami idén alig-alig létezett, mindig káosz volt a játék még szünet után is, most nem.
A másik pedig a rotáció, ami ugye Ádám örök problémája. Lehet, hogy neki is idő kellett összerakni ezt magában, plusz ugye tényleg most volt először teljes keretünk, de végig jól cserélt, jól reagált, jól forgatta a csapatot és kihasználta azt, hogy négy felnőtt, használható, pluszt adó ember ül a padon. Ez nagyon kell! Harazin a faultjai ellenére tényleg jó volt, Pustahvar szerintem abszolút a hiányzó láncszemünk hátul (nem vártam tőle ennyit, nekem nagyon látványos, amikor ő fent van), Marko és Roli hosszú perceket ült együtt a padon, mert nélkülük is ment a szekér.
Nagyon biztató volt ez a játék, főleg hogy sikerült nyerni, bravo! A baj az, hogy a riválisok közül csak a KTE nem nyert, mármint aki a 10-be kerülésért ellenfél - a Sopron sem nyert, de ha őket megelőzzük, az még mindig kevés. Nem tudom, hogy fenntartható-e ez a játék és lendület, már a DEAC ellen brutál kemény meccs, de valószínűleg nyernünk kellene még Kecskeméten is minimum a hazai győzelmek mellett. Továbbra is arra adom a legnagyobb esélyt, hogy 11-12.-ek leszünk és idő előtt véget ér majd a szezon, de a kötelező játékjavulás megvan, az eredmények is jönnek, úgyhogy bizakodni lehet.
Nagyon jó volt a szombat, minden szempontból. Az elején mindkét csapatnak beesett kb. minden, de akkor főleg a ZTE-nek. Reggie tarthatatlan volt végig, a szezon meccsét hozta. Az látszik, hogy fényévekkel hasznosabban játszik (mindenki, de rajta látszik a legjobban) így, hogy van mellette egy igazi irányító.
Ubilla pedig amúgy is szintén remekelt, a kiszolgálásban, játékszervezésben felbecsülhetetlen ebben a keretben és egyértelmű, hogy ő a "vezér" a pályán és kellett is nagyon valaki, aki összefogja a csapatot.
Úgy is tudtuk nyerni, hogy Luka és Baki sem volt igazán jó. Viszont a palánk alatti szekciót érdemes kiemelni, még Marko is védekezésbeli képességeihez mérten jól megfogta az ukrán centert, támadásban rengeteg ügyetlenkedett, de ez is belefért. Viszont Roli szenzációs volt megint, és nálam abszolút a két kulcsember Pustahvar és Harazin volt - előbbi Szabót és Agafonovot is rengetegszer leszedte a pályáról, Harazin is jól védekezett, plusz megvoltak támadásban is az extráik mindegyiküknek.
Le a kalappal a csapat előtt, +20 után, amikor a ZTE feljött 5-re akkor is volt tartás, és igazából csak abban az 5-6 percben játszottunk rosszul, amikor feljöttek ebben a szakaszban. A szurkolás szenzációs volt, a hangulat is kiváló volt, mindemellett pedig végig sportszerűen, érdemes visszanézni, amikor a segghülye Thompson odaugrott 10 centri mutogatni, hogy akkor is többnyire higgadt maradt mindenki. Azért megnéztem volna, ha mindezt mondjuk a körmendiek előtt teszi meg :))
Szóval bíztató volt ez a szombati is, azért az elmúlt 5 meccs nagyon rendben volt (még az egyetlen szolnoki vereségnél is sokáig jól játszottunk). Innentől persze minden meccsen ugyanilyen élességgel kell játszani, szinte az összes "rangadó" lesz a szempontunkból.
Jó volt látni, hogy működik a Roli - Spica - Pustavahr tengely, és jól lépett be hozzájuk Harazin is. Valamint, hogy Ubilla vezér volt, Johnson pedig ellenállhatatlanul cipeli be a labdákat TD-re. :) Luka és Halász is jó volt, ebből így még lehet is valami. A DEAC-ot verni kell, bárhogy.