Keresés

Részletes keresés

MrJones512 Creative Commons License 2024.01.09 0 0 84084

"A természetet ott sem lehet megerőszakolni, variálhatsz akármit, ha nincs meg a fogadókészség, a páciens nemhogy Jedi nem lesz, de még Erő-használó sem"

Jó, jó... de most meg azt hallom, hogy az a terv, hogy bárkiből lehet jedi*... tehát "csak egy injekció" (most tekintsünk el attól, hogy esetleg bonyolultabb az eljárás, az egyszerűség kedvéért neveztem injekciónak) kérdése a dolog.

*Már a jedi OKJ-s Rey mászterina is kiverte a biztosítékot, de ez még azon is túltesz.

Előzmény: Mlle. Grenelle (84078)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.09 0 0 84083

Lemon tree? :)

Előzmény: Jani-wan. (84080)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.01.09 0 0 84082

Igen a Mortis az The Clone Wars.
Mondjuk nekem nem nagyon tetszett az ötlet. Meg ez a világok közötti világ, ez már nekem RPG fantasy, és nem igazán Star Wars.

Arra gondoltam hogy a Scarif és az Eriadu egyedi bolygók amik jól vannak megcsinálva, és dizni alkotta meg őket (talán)

De kb. ennyi amire jutottam.

Az hogy egy nagy központi adattároló van ott az érdekes, persze a nagy központi adattároló ötlete sem újdonság.

Mondanám hogy jó a planetáris pajzs ötlet is, amin lehet bejáratot nyitni, de olyan is volt már volt a Buck Rogers-ben is.

Szóval komolyan semmit nem találtam.

Előzmény: Stratonicus84 (84069)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.01.09 0 0 84081

"hanem inkább egy skála, amit a midiklorián érték jellemez ..."

A TPM óta ez az elfogadott elmélet szerintem.

Előzmény: Biga Cubensis (84079)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.01.09 0 0 84080

"Rey would have become pregnant somehow through the Force ghost of Kylo Ren"

LOL

I'm sittin' here in in my boring room
It's just another Tatooine afternoon
I'm wastin' my time, I got nothin' to do
I'm hangin' around, I'm waitin' for you
But nothing ever happens
And I wonder

I wonder how, I wonder why
I've got pregnant from the blue, blue sky
I'm turnin' my head up and down
I'm turnin', turnin', turnin', turnin', turnin' around
And nothing I can see
So how did I got pregnant?

Előzmény: ka_TARZI_s (84072)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.01.09 0 0 84079

ezt ugye Filoni is meglebegtette Sabine kapcsán, hogy lehet-e valakiből jedi, aki nem mutatja az erő-érzékenység jelét.

ezen tűnődtem egy darabig, hogy szerintem ezt kár fekete-fehéren, binárisan felfogni (valak vagy erő-érzékeny vagy egyáltalán nem), hanem inkább egy skála, amit a midiklorián érték jellemez. minden élőlény része az Erőnek, de az élőlények túlnyomó része a skála alján helyezkedik el és nem mutat semmi különlegeset. aztán ott van egy kicsit nagyobb, de vékony sáv, az átlagosak, akiknek az életét nem mentette meg az erő-érzékenységük, és elestek a klón-háborúkban/tisztogatásokban.

aztán van a legkisebb rész, amiben Yoda és a kevés nagy hatalmú jedi van + a kiválasztott vagy a sötét oldalon a sith mester. persze azt aláírom, ahogy a prequelben egy kütyüvel méricskélték, az kicsit rontott a misztikumán...

nekem az nem lenne ellenemre, ha az Erőről új dolgok derülnének ki (úgy, hogy a régieket ne b.ssza szét), de ez a valamilyen módon beadott Erő injekcióban sincs semmi eredetiség, pl a The Boys/Gen V pont erről szólt, hogy egy darabig úgy hitték, kiválasztottság, de kiderült, hogy mindenki lehet szuperhős, akinek beadják a szérumot...

Előzmény: MrJones512 (84076)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84078

Ez nem így működik.

Még Lukács György és népi zenekara világában sem.

A természetet ott sem lehet megerőszakolni, variálhatsz akármit, ha nincs meg a fogadókészség, a páciens nemhogy Jedi nem lesz, de még Erő-használó sem - mintha Dr. Pershing is valami effélével kísérletezett volna, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Előzmény: MrJones512 (84076)
Vuduman Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84077

De sajnos ez nem hülye pletyka.

Irják is: A new rumor alleges to reveal possible plot.

Előzmény: Stratonicus84 (84075)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84076

"the idea was that Rey would be pregnant with a child and that offscreen she would have become pregnant somehow through the Force ghost of Kylo Ren"

Azanyámidegesúristenit!

Ezek tényleg nem bírnak egy épkézláb sztorit kitalálni, pedig Lucas is megkapta a magáét a midikloriános* fasság miatt. :(

*Ami ha jól tudom (ezt a részét az sw-univerzumnak én már elmellőztem), ugye.... elvileg lehetővé tenné, hogy valóban bárkiből lehessen jedi - csak egy injekció kell hozzá.

Node akkor hol van az a kiválasztottságos-egyediséges izé?

Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84075

A terhes Rey híre mint eljövendő új film már pár éve felreppent. Arról hamar kiderült, hogy kamu.

Szerintem ez is az. :)

F1 Hierro Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84074

"become pregnant somehow"

Fő az eredetiség.

Biga Cubensis Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84073

egyre jobb

ka_TARZI_s Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84072

https://thatparkplace.com/new-rumor-details-possible-plot-details-for-sharmeen-obaid-chinoys-upcoming-star-wars-film-starring-daisy-ridley/

the idea was that Rey would be pregnant with a child and that offscreen she would have become pregnant somehow through the Force ghost of Kylo Ren

Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84071

Na ennyire nem vagyok képben az animációkról.

Mindenesetre akkor ez sem Disney találmány. :P

Előzmény: smile64 (84070)
smile64 Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84070

A Mortis, Atya, Fiú, Lány, nem éppen új dolog. A CW S3E15-ben volt először, amit 2011 januárban adtak le, vagyis 13 éve.

Előzmény: Stratonicus84 (84069)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.08 0 1 84069

"hirtelen nem is tudnék mondani egyetlen ötletet sem amit a "dizni" talált ki, és valóban jó ötlet."

Na most ezen el kell gondolkodnom. A filmekből nem tudok hirtelen felidézni semmit.

De vannak ismerőseim, akiknek pl nagyon tetszettek a Rebels újátásai az Erő mibenlétéről. Ez a Mortis, Atya-fiú-lány meg a világok közti világ ezek a dolgok sokaknak nagyon bejönnek.

Nekem nem. :P

Előzmény: Jani-wan. (84067)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84068

A BF legalább adott nekünk egy klasszikust.

https://www.youtube.com/watch?v=EhAL71gNgKk

Előzmény: Mlle. Grenelle (84025)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.01.08 0 0 84067

Megtaláltam köszi.
Hát amikor olvastam néhány éve, akkor fel sem tűnt. Persze akkor még nem volt mivel összekapcsolnom.

"Elképzelhető-e, hogy az Ahsoka készítői olvasták ezt az írást, és innen jött az elborult ötletük a légkörben repkedő bálnákra?"

Nagyon is. Nem ez az első korábban kiselejtezett ötlet amit kikukáztak valahonnan.
Ebből élnek.
De ezt még Filoni szedte ki a kukából a rajzfilmjéhez. Mondjuk ő biztos elolvasott mindent, kár hogy a fejében káosz van tehetség helyett.

Amúgy gondolkoztam rajta, és így hirtelen nem is tudnék mondani egyetlen ötletet sem amit a "dizni" talált ki, és valóban jó ötlet. Pedig csináltak már 5 filmet és jó néhány sorozatot.
Viszont rossz ötlettel meg tele van a padlás.

Igaza volt Lucasnak, WHITE SLAVERS.

Előzmény: Stratonicus84 (84062)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84066
Előzmény: Bateman (84060)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84065

Más: néztem ezt a videót youtubon, amiben Adam Savage beszélget Ben Burttel.

Meglepett, hogy a THX hangrendszer nem is THX1138-ról kapta a nevét.

Hanem ez egy monogram. A faszi, aki ezt a rendszert kifejlesztette, az ő neve Tom Holman, azaz TH, és akkor az X az meg valami cross nemtommi, hogy ő most keresztezte a csúcs hangtechnikát a mozival :)

Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84064

Rinzlernél keresd a rough draft summary fejezetben!

Látsz ott rajzokat gigászi repülő teknősbékákról is. :)

Előzmény: Jani-wan. (84063)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84063

Nekem ez nincs meg. Ezt honnan szedted?
Nemrég olvastam a júniusit és abban semmi ilyesmi sincs.

Ezekről tudni, és csak a pirosakat találtam meg

Star Wars: Episode VI Revenge of the Jedi (Rough Draft — February 20th, 1981)

Star Wars: Episode VI Revenge of the Jedi (Revised Rough Draft — June 12th, 1981)

Star Wars: Episode VI Revenge of the Jedi (Second Draft — September 21st, 1981)

Star Wars: Episode VI Return of the Jedi (Revised Second Draft — November 1st, 1981)

Star Wars: Episode VI Return of the Jedi (Third Draft — December 1st, 1981)

Tudsz adni linket ahol ez a vázlat megtalálható?

Előzmény: Stratonicus84 (84062)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84062

Részlet következik A Jedi bosszúja című, 1981. február 24-én befejezett forgatókönyvből, amikor a Falcon leszáll egy füves síkságon a Sicemon bolygón:

“In the distance, giant flying whales glide around the city.”

Elképzelhető-e, hogy az Ahsoka készítői olvasták ezt az írást, és innen jött az elborult ötletük a légkörben repkedő bálnákra?

(Vagy túl sokat hallgatták a Republikot?)

Vuduman Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84061

Nem ezt írtad Bigának.

Az idézet mondat 8 éve hangzott el.

Előzmény: Bateman (84060)
Bateman Creative Commons License 2024.01.07 0 1 84060

Nem a video a fontos, hanem az a kontextus, amiben az ő személye megjelent a SW film rendezése kapcsán és a korábbi kijelentése eképpen nyer értelmet. Ő egy harcos, ártó feminista és a korábban (8 évvel ezelőtt, igen) tett kijelentését nem szabad figyelmen kívül hagyni mert a gondolkodása eképpen mutatkozott meg és a konkrét SW film kapcsán is ezt mondta a napokban: 

“I’m very thrilled about the project because I feel what we’re about to create is something very special,” Obaid-Chinoy told CNN during their coverage of New Year’s celebrations around the world.

“We’re in 2024 now, and it’s about time that we had a woman come forward to shape a story in a galaxy far, far away.”

Ebből sajnos az jön le, hogy igazából KK-nak és neki is az a fontos, hogy egy nő! rendezzen végre SW filmet, mert az majd nagyon más lesz attól, mert nő! rendezi. Sajnálatos gondolkodás ez. Sok női rendező van (pl. Kathryn Bigelow, Jane Campion, Claire Denis vagy a most éppen befutó 
Emerald Fennell) akik remek filmeket rendeztek, de a sikerükben egyáltalán nem a nemük volt a fontos, hanem az, hogy milyen remek alkotók, tehetségesek, aminek semmi köze a nemükhöz.

Nagyon ártalmas gondolkodás ez, és sajnos a SW brand ismertségét használják fel ilyen nézetek terjesztésére. Ennek ez a lényege. És értem én, hogy ezek az ultrafeminista kiszólások elsősorban nem az összférfi nem ellen jönnek ki a száján, hanem olyan nárcisztikus gyökerek ellen, amivel hollywood tele van lásd, Weinstein. Na, de azért....

Előzmény: Vuduman (84057)
Tjoe Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84059

“You know, I’m very thrilled about the project because I think what we are about to create is something very special. And we’re in 2024 now, and I think it’s about time that we had a woman come forward to shape a story in a galaxy far, far away,”

Tényleg? KK és a feminista csipet-csapata eddig mit is csinált?

Előzmény: Vuduman (84057)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.01.07 0 0 84058

Már önmagában az is érdekes, hogy embernek és twi'leknek egyáltalán lehet közös utódja.

Előzmény: Stratonicus84 (84052)
Vuduman Creative Commons License 2024.01.07 -2 0 84057

A cikkedben lévő link ugyanarra a videóra mutat, mint amit Mlle G linkelt nem sokkal előbb.

Ami egy 8! éves videó.

Értem én hogy nagyon akarjuk utálni, de ez az internet és a SW rajongók nagy része olyan toxikus, hogy Joker egy cseppjétől megdöglene.

Ez a videó (semmi köze a SW-hoz...bár ezt az első 10 kommentelő se nagyon fedezte fel):

https://www.youtube.com/watch?v=VP0Tcu577I0

Előzmény: Bateman (84055)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.01.07 0 1 84056

"a legnagyobb feminsiták a legnőitlenebb nők"

:D

ugye nem nehéz megfejteni, hogy miért :D :D

(ha leírnám, akkor rögtön rosszindulatú hímsoviniszta volnék, szóval csak így píszískedjük el ügyesen (wink-wink))

Előzmény: Bateman (84055)
Bateman Creative Commons License 2024.01.07 0 2 84055

nem. ezt az új Ray alapú film rendezőnője mondta a napokban. nem akarom bántani, de a legnagyobb feminsiták a legnőitlenebb nők.

https://www.thedailybeast.com/star-wars-directors-feminist-comments-send-conservatives-into-meltdown

Előzmény: Biga Cubensis (84048)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!