Keresés

Részletes keresés

vombatka Creative Commons License 2001.10.20 0 0 3816
De mondjuk,ha napi haccor néznéd,akkor még pontosabb képet kaphatnál...
Előzmény: szomi_szomi (3815)
szomi_szomi Creative Commons License 2001.10.20 0 0 3815
Ha végigolvastad volna az alakformálás topikot, akkor tudhatnád, hogy miért a reggeli evésivás előtti, de kakilás (bocs!) utáni súlyt kell nézni:
A súly (és egyéb) méréssel igazából a változást monitorozzuk. Hogy pontos képet kapjunk a változásról, ahhoz fontos, hogy mindig ugyanolyan körülmények között mérjünk. A fennti körülmények ezt biztosítják. Még pontosabb a kép ha az értékeket naponta méred és a heti átlag változását figyeled.
Előzmény: vombatka (3814)
vombatka Creative Commons License 2001.10.20 0 0 3814
A súly egy átlagérték,és tanácsos a legpesszimistább mérésből kiindulni....
Előzmény: beny (3811)
vombatka Creative Commons License 2001.10.20 0 0 3813
Mondjuk az fix,hogy én naponta megeszek 4000 kalóriányi kaját min.De napi 2 óra súlyemelés is van,úgyhogy nehéz lenne meghíznom...
Előzmény: vombatka (3812)
vombatka Creative Commons License 2001.10.20 0 0 3812
Először is kell egy digi mérleg,ami dekát is mér.Ha reggel felkelsz tök alacsony a súlyod relatíve,ha eszel 60 deka és 1 kiló közt "hízol",amit köbö 5 óra múlva leacc,és visszaállsz originalba.Egyébként talán kora délutána legalacsonyabb a súly.
Lássuk az én példámat(ffi,20 év,175 cm,73 kg):(tegnapi adatok)amikor felébredtem 72.8 voltam,reggeli után 73.6....ebéd előtt(1 körül)72.9 voltam,kaja után 73.8-9.....vacsora(7 körül)előtt 73.1,utána 74.És ez így megy már majd 5 hónapja,persze nem mindennap mérem magam.
Előzmény: beny (3811)
beny Creative Commons License 2001.10.20 0 0 3811
Bár rendszeres olvasója vagyok a topicnak, nem voltam rest és visszamentem Lappa ama bizonyos hozzászólására.
Ami lényegében nem arról szólt, hogy evés előtt -után méricskéld magad, hanem arról, hogy reggel WC után, éhgyomorra kell megmérni magad. Az a súlyod, és nem az esti, amikor mondjuk megittál 2-2,5 liter folyadékot, és napi háromszor étkeztél.

Vombatka Te például mivel magyarázod, hogy este 1 akár 1,5 kilóval is többet mutat a mérleg, mint reggel?

beny Creative Commons License 2001.10.20 0 0 3810
Teljesen egyetértek Kobzoskával!!!!

Vombatka stílusa pedig a ma divatos hiper-szuper laza srác vagyok....

Üdv.:
Beny

Előzmény: Kobzoska (3809)
Kobzoska Creative Commons License 2001.10.20 0 0 3809
Kedves vombatka!

Mi itt nagyon szívesen olvassuk mindenkinek a véleményét, de ennek a kiigazításnak a stílusa nemigen divat minálunk.

Egyébként én maximálisan egyetértek Lappával, hiszen a saját tapasztalatom is az, hogy a reggeli és az esti mérlegelési eredmény között akár 1 kiló is lehet a különbség. És a lelkünknek igenis a kisebb tesz jobbat, úgyhogy érdemesebb reggel méretkezni.

Előzmény: vombatka (3808)
vombatka Creative Commons License 2001.10.20 0 0 3808
Nem vagyok túl aktuális,botsch...
De méretes baromság,amit írsz.Tökmind1 mikor méredkecc,kaja előtt kb 80 dekával kevesebb vagy,mint kaja után,ez tény.A kettő átlaga adja meg a reális súlyodat.
Előzmény: Lappantyú (3554)
Zaporozsec Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3807
Először is, hajrá Kobzoska, Veled vagyok!
Másodszor. Afrancba is, hogy otthon rá kellett állnom anyu mérlegére.
Mindenesetre ez volt az utolsó csepp.
Ennyi utoljára 3 évvel ezelőtt voltam.
:(

Dejóvoltmeginteztatopicot megnézni, vissza is olvasom magam, hogy fél évvel ezelőtt miket csiná'tam :)) hogy akkor mijjér lógott az a naci, ami most megint szűk...

Szvetozár Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3806
Üdv Fogyókúrázók!

Úgy látszik én csak akkor nézek ide amikor lelkiismeret furdalásom van, most éppen megint 90 kiló vagyok. Igaz még nem kell emiatt fogyókúráznom, de egy kis önkorlátozásra szükség van. Ilyenkor nagyon tudom értékelni a Ti teljesítményeteket, úgyhogy továbbra is hajrá.

És külön:
HAJRÁ KOBZOSKA!!!

Szveti

EPERke Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3805
Végre megint itt!!!
Akkor jöjjön, amit beígértem:

1. hét (május 07-13)

Hétfő

R.: 4 dl Hohes C
Du.: Céges buli keretében 2 dl pezsgő és 2 dl bikavér
Este: 1 szelet gom,bás pizza az Auchan-ban

Kedd

R.: 4 dl gyógytea
E.: 0,5 l kaukázusi kefír, 4 Korpovit
V.: petrezselymes újkrumpli, ubisali, 2,5 dl Diviróma szörp

Szerda

R.: 4 dl tejesKV, 1,5 dl Hohes C
E.: 4 kiwi, 0,33 l kaukázusi kefír
V.: fejessaláta uborkával, sajttal (fokhagymás), 2,5 dl Divi, 2 dl almaecetes ásványvíz

Csütörtök

R.: 2 dl Hohes C, 2 dl tejesKV
E.: 0,5 l kaukázusi, 4 kiwi
V.: sali sárgarépával, gyalult tökkel, sajttal, 1 Túró Rudi

Péntek

R.: 4 dl tejesKV, 1 dl Hohes C
E.: 4 kiwi, sali: 2 paradicsom, 1 cs. Mozzarella, újhagyma, fejessaláta, 10 dkg ubi
V.: 60 dkg eper, 1 banán, 1 marék tökmag

Szombat

R.: 4 dl tejesKV, 2 dl Hohes C
E.: 40 dkg eper, sali: fejes, paradicsom, hagyma, karalábé, ubi, márványsajt
V.: sali: karalábé, hagyma, fejes, hegyes-erős paprika, trappista

Vasárnap

R.: 1,5 Hohes C, 1,5 tejesKV
E.: grillezett padlizsán és tök salátával: fejes, pari, hagyma, karalábé, sárgarépa

V.:50 dkg gyümölcssali: 20 kiwi, 20 eper, 10 banán, citromlé

Hát ez lenne az első hét. Hétfőn 75, vasárnap 70 kg voltam. (ma reggel: 58 kg:-)))))))
Folyt. köv.

Kobzoska Creative Commons License 2001.10.11 0 0 3804
Átgondoltam, hogy ma miket ettem, és elcsodálkoztam, hogy 1000 kalóriából milyen lakomákat lehet csapni:

Reggeli: 2 darab skorpa citromlekvárral
Ebéd: egy kis adag kínai = rizs, szecsuáni csirke, vegyes zöldségek
Uzsonna: 1 szelet müzli
Vacsora: 1 nagy pogácsa (ide valami kis leves vagy zöldség jobban hangzott volna, de angolóra előtt mindig pogit eszem)

Ez kábé 960 kcal. Tök jó.

Zaporozsec Creative Commons License 2001.10.08 0 0 3803
naja, ma már gyümölcsnapot tartok, egyelőre még birom... csak kicsit szédülök, lehet hogy a tornával együtt sok lesz... :))) de ha nem birom, úgyis eszek valami fincsissssset...

HG, kösziiii!

Előzmény: H_G (3802)
H_G Creative Commons License 2001.10.05 0 0 3802
Ne búsulj, Tücsi! Én ennek a soxorosát híztam (meg se mondom, mennyit), mégsem búsulok -- illetve igen, de nem ezért. Majd leadod!

Előzmény: Zaporozsec (3801)
Zaporozsec Creative Commons License 2001.10.05 0 0 3801
+2 sajna.
eccerűen nem birok magammal.
:(((
könyvmoly Creative Commons License 2001.10.04 0 0 3800
FT=-6! :)

Ugyan elég lassan, de mégiscsak lefelé halad... Kiváltva ezzel a szomszédság és minden régebben látott ismerős dicséretét, akik általában nem szokták elhinni, hogy csak ennyi (már akinek elárulom :).

Könyvmoly

Maminti Creative Commons License 2001.09.26 0 0 3799
Én meg válaszoltam! :)
Előzmény: beny (3798)
beny Creative Commons License 2001.09.26 0 0 3798
Off
Írtam Neked egy mélt!
On
Előzmény: Maminti (3797)
Maminti Creative Commons License 2001.09.26 0 0 3797
És ugye minden rendben van odabent?
Előzmény: beny (3796)
beny Creative Commons License 2001.09.26 0 0 3796
Sziasztok!
Kockasfulunyul: Honnét tudod, hogy mennyit híztál 20 hetesen, ha azt sem tudtad, hogy mennyiről indultál? :-)))
Viccet félretéve, én 20 hetesen azon izgultam, hogy minden rendben legyen a kicsi babámmal.....-(((( Ilyenkor jössz rá, hogy nem is olyan fontos, hogy éppen mennyit mutat a mérleg, csak a babád egészséges legyen!

Üdv:
Beny

Maminti Creative Commons License 2001.09.26 0 0 3795
Gratula! :) Újra itthon?
Előzmény: kockasfulunyul (3794)
kockasfulunyul Creative Commons License 2001.09.26 0 0 3794
Én meg 20 hetesen másfél kilót híztam. Nem is akarok sokat, a szülés után meg megcélzom az 50-eseket... És kész!!! :-)))
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2001.09.20 0 0 3793
Azért ne tedd ide a képeket, hátha átrakják a topicot a HUSZ-ba! ;-)

Előzmény: EPERke (3792)
EPERke Creative Commons License 2001.09.20 0 0 3792
Tudom.
Előzmény: H_G (3791)
H_G Creative Commons License 2001.09.19 0 0 3791
Tudod bizonyítani előtte-utána fotókkal? ;)

Előzmény: EPERke (3790)
EPERke Creative Commons License 2001.09.19 0 0 3790
Szia Mindenkinek!!!

Ha minden igaz, jövő hét közepe táján lesz egy kis lazulás melóhelyileg, akkor majd feltűnés nélkül tudom másolgatni a menüket és az egyéb fontos feljegyzéseket. (ugyanis egy-kettő ilyen is volt:-)))

Bilonka, érdekes kérdés ez a személyiségváltozás. Elsőre egyből azt vágnám rá, hogy nem változott semmi. De ahogy egy kicsit jobban belegondolok, akkor rá kell jönnöm, hogy mégiscsak más lettem egy kicsit. Ezügyben rendezem a gondolataimat és tudatom, hogy mire jutottam.

Ami viszont nagyon jó hír - legalábbis számomra - hogy a cicim egyáltalán nem lett kisebb:)))))

bilonka Creative Commons License 2001.09.19 0 0 3789
Kedves EPERke!

Nagyon várom a leveledet! Ígérem, a közzététellel nem fogok késlekedni!
Gratulálok a kitartásodhoz! Kíváncsi lennék arra is, hogy a méretváltozáson túl milyen hatását érzel a fogyásodnak? Az egyértelmű örömön túl érzel-e olyasmit, hogy a személyiséged is változott(önbizalom, bátorság, stb..)?

Előzmény: EPERke (3787)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.18 0 0 3788
EPERke

Ha már nem fáj a csuklód, akkor a naplóból írjál be idézeteket!

Előzmény: EPERke (3787)
EPERke Creative Commons License 2001.09.18 0 0 3787
EPERke újra itt!!!

H_G
“Itt a szőlő, sokkal jobb a nyárinál az alma és szilva -- sőt, előbbi télen is lesz, akárcsak körte és mandarin. (Nemcsak finomak, határozottan kalóriaszegény mindkettő.)”

Jó-jó, nem úgy értettem én sem, hogy totális a kihalás gyümölcs fronton, hanem úgy, hogy most egy ideig marad az általad is felsorolt kínálat, ami azért – lássuk be – nem egészen ugyan az, mint amikor reggel, munkába jövet beszaladsz a zöldségeshez friss eperért, málnáért, esetleg dinnyéért. Személy szerint a szilvát nem nagyon szeretem, csak aszalt és gombóc formátumban. Viszont az alma, körte és déligyümölcs téma már olyan télies…

Rigoletta
Jól hangzik a koktél, én is ki fogom próbálni, mert kb. két hete elég rendesen hullik a hajam. Ráadásul ilyenkor már inkább sötét cuccokat visel az ember lánya és azon eléggé randák a szőke hajszálak.

Tudom, hogy ez itt nem a Szépítészeti topic, de ha már kitértünk a hajra, akkor hadd említsem meg a Gliss Kur-t ami nekem nagyon-nagyon bejött. Használom a fésülés könnyítő spray-t, a festett hajra való erősítő pakolást, a hajvégápolót és a hajfényt. És valóban fényes és egészséges a hajam, könnyű a bontás (vizesen és szárazon is), a hajfény pedig tényleg fényesít. Ja és amióta ezeket használom (kb. 2 hónapja) azóta egyáltalán nem zsírosodik a hajam. Na ennyit a tollazatról.

Maminti
Gratula tiszta szívemből – mindkét nagy dologhoz!!!

Sfakutya, Vikcsike, Bilonka
-15 kg. Titokról szó sincs! Az egész úgy kezdődött, hogy idén tavasszal volt a 10 éves érettségi találkozónk és ott szembesültem a ténnyel, hogy rajtam kívűl csak alig néhány csajnak nőtt meg így a segge, de nekik legalább van gyerekük – általában több is – és így van mire fogniuk. Ez egy szombati napon történt májusban és a következő hétfőn már neki is láttam a dolognak. Hát így kezdődött.

Pont akkoriban volt az egyik (áprilisi v. májusi) Shape-ben volt a fogyókúranapló, ez még pluszban kapóra jött. Szépen nekiálltam töltögetni, mindenféle csalás nélkül. A rágcsálásokat is beleírtam becsülettel. Egy idő után már fejből ment szinte mindennek a kalória tartalma.

Amiket végigcsináltam: ananászdiéta, eper-napok, ivókúrák, almadiéták. A favorit pedig a paradicsom – ahogy azt már írtam régebben is – vagy fetával, vagy mozzarellával. (ma is ez volt az ebédem) Ha esetleg van rá ígény, szívesen közkinccsé teszem a fogyókúranapló részleteit, hátha más is merít belőle jó ötleteket.

Sport-ügyileg: úszás, vizi játékok, futás, kutyaséti, ugrálókötél, hulla-hop karika és Bíró Ica kazetta.

Bilonka
Szívesen állok rendelkezésedre, mail megy.

Hű, csak úgy ontottam magamból a dolgokat. Már érzem is a csuklómat!

De ezt még le kell írnom: Lappa, te egy hős(nő) vagy. Én csak odáig jutottam, hogy másfél hónappal ezelőtt vettem egy csomag Nicobrevint. Hogy bírod????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!