Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2008.10.15 0 0 4011

Ja, csak hogy én se legyek félreérthető:

- a Tompox zenekarnak van új fuvolistája;

- a Nostradamus zenekaré továbbra is Bendegúz.

Amúgy hogy hívják a Tompox-os fuvolistát? Az Ő neve még nem hangzott el.

Ha már...

És egyébként Bendegúz sem tétlenkedik: mostanában komolyzenei koncertjei vannak :o)

Előzmény: cirrocumulus (4010)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.10.15 0 0 4010

" Igen, van egy új fuvolás is. Minden kétkedést el kell oszlatnom, pontosan tudja mit kell fújni, sőt! Élettelien fújta a fuvolát, láthatóan élvezte az egészet. Még Bendegúz játékában -ami egyébként remek volt- hiányoltam a látható lelkesedést, a zene élvezetét. Most viszont lthattunk egy fiatal srácot aki teljes odadadással és élvezettel fújta a fuvoláját."

Izé..........., nekem egyáltalán nem ilyen benyomásaim vannak Bendegúz játékáról!

Nem véletlenül írtam a bemutatkozó koncertje, az április 26-i budaörsi Nostradamus (ex-SF) koncert után az alábbit Róla:

" Nagyon nagy öröm volt hallgatni a játékát,

és jó volt látni, ahogy együtt él a zenével! "

(a kiemelés tőlem)

Előzmény: lokomotivum (4008)
lokomotivum Creative Commons License 2008.10.15 0 0 4009
A félreérthető megfogalmazás miatt: nem Szula Peti zenei műértéséről, hanem az enyémről van szó.
Előzmény: lokomotivum (4008)
lokomotivum Creative Commons License 2008.10.15 0 0 4008

No végre nekem is volt alkamam meghallgatni a Tompox Band-et. Nem akarok és  nem is lehet szuperlatívuszokban nyilatkozni, de az biztos, hogy jól sikerült koncert volt, bár akadtak nehézségek. A két gitáros felállás nekem először furcsának tűnt, de be kellett látnom, hogy jó megoldás. Ez különösen a Solaris című szám alatt mutatkozott meg, legalábbis én akkor érzékeltem a legjobban, hogy milyen szépen hangzik a fő gitárszólam alatt egy kisérő dallam a másik gitárból. A dobos Szula Peti jól végezte dolgát, megjegyzem nem tökéletes zenei műértőként, de precízen pontosan dobolt. Ezt arra is merészelem alapozni, hogy ott volt Gömör Laci aki éberen figyelte tanítványa ténykedését, én pedi figyeltem Laci arcát és nem vettem észre rajt semmi rosszalló fintort. Hamár Gömör Laci, a M'ars poeticába ő is beszállt, beült a dobok mögé, majd egy remek dobszóltó is lejátszott, aminek a csúcsa az volt, hogy Peti beállt a KMB felszereléséből ott levő kongák mögé és a szólóból ütős duó lett, nagyon jól szólt, osztatlan sikert aratva a közönség soraiban.

Igen, van egy új fuvolás is. Minden kétkedést el kell oszlatnom, pontosan tudja mit kell fújni, sőt! Élettelien fújta a fuvolát, láthatóan élvezte az egészet. Még Bendegúz játékában -ami egyébként remek volt- hiányoltam a látható lelkesedést, a zene élvezetét. Most viszont lthattunk egy fiatal srácot aki teljes odadadással és élvezettel fújta a fuvoláját. Aki kiváncsi erre az hamarosan megláthatja, mert 25-n és nov. 6-n is koncertezik a Tompox. Ezek már hosszabb lélegzetű műsorok lesznek. A kísérő gitáros -remélem nem degradáló ez a kifejezés- Kiss Zoli pedig remek énekes, a Neverending dream című saját szerzeményük elnyerte a tetszésünket. Ezt is fogják majd játszani, el kell menni meghallgatni őket. "Új" azaz nagyon régen hallott számokat is hallhatunk, mint a Marsbéli krónikák IV-VI tételeit, valamint az Apokalipszist. Különösen ez utóbbi hangzott jól. Remélem nem árulok el túl személyes belső titkot, de a koncert után megtudtam, hogy ez Rózsa Zoli kedvenc száma, ami meg is mutatkozott amikor ezt játszották, látni lehetett rajta mennyire lüktet benne a zene ritmusa. Ja és még valami. Voltak ott fotósok is, és az egyik hölgy néha bizony nehezen tudott fotózni, mert pl. az Apokalipszis alatt folyamatosan járt a ritmusra a keze, lába egész teste, és bemozduló géppel  nehéz jó fotót készíteni.

Na ennyit az egészről, vannak dolgok amin még sokat kell csiszolni, de nem látszik reménytelen ügynek.

kozakz, Te is ott voltál, ha időd engedi légyszi írd meg benyomásaidat a hallottakról, látottakról. És jó lenne, ha még többen is eljönnének a régi rajongók, meghallgatnák mit tud a Tompox, és elmondanák véleményüket.

cirrocumulus Creative Commons License 2008.10.14 0 0 4007

OFF

lemaradt...

Most éjfél után 00:05-kor a Duna Tv-ben

Varga János project

magyar koncertfilm (29 perc) - 2003

http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=8621751&i_where=1&i_where_tv=1 

ON

Előzmény: cirrocumulus (4006)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.10.14 0 0 4006

OFF

Ezt is véletlenül találtam, most éjfél után lesz a Duna Tv-ben:

00:05, Kedd (október 14.),

cirrocumulus Creative Commons License 2008.10.12 0 0 4005
 :o)
Előzmény: stermi (4004)
stermi Creative Commons License 2008.10.12 0 0 4004
Cirrocumulus, nem tűntem el, végig figyeltem az itteni eseményeket, csak
1: Elég feledékeny vagyok, és elfelejtettem a saját jelszavamat. :)
2: Mostanában leginkább csak off-olni tudnék, ráadásul nagyon nem progresszív zenei témákban.
A Nostradamus-lemezt azóta se vettem meg, saját lustaságom miatt. Viszont most már elhatároztam magam arra, hogy karácsonyra megveszem édesapámnak az albumot, aztán akkor együtt biztos meghallgatjuk. :)
Igazából így hirtelen ennyi. A Tompox koncertre akartam menni, de azt is elfelejtettem. :(
Előzmény: cirrocumulus (3979)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.10.12 0 0 4003

A múlt szombati koncert után Bendegúz kilépett a Tompox zenekarból, de vitt maga helyett másik fuvolistát.

Tamásnak lett egy gyönyörű basszusgitárja, ezt Bartha Gyuri (a SF első fuvolistája) készítette számára.

Előzmény: Drappsapka (4002)
Drappsapka Creative Commons License 2008.10.12 0 0 4002
Tompox koncert a Kormorán Memory Band vendégeként a Fonóban.

2008.10.14. 20 óra. (1116 Budapest, Sztregova u. 3.)
Gope Creative Commons License 2008.10.10 0 0 4001

Csatlakozom Atyám kérdéséhez!

(Én nem tudtam menni, különben nem kérdeznék, hanem írnék...)

Előzmény: merrin (3999)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.10.10 0 0 4000

4000

merrin Creative Commons License 2008.10.09 0 0 3999
Volt vki Tompox koncerten?
Hmmm... Hülye kérdés.
Azért szívesen olvasnék róla pár sort!
Másként fogalmazva, aki ott volt, kérem írjon róla: Mit játsztak, milyen volt a hangulat etc.
Misfit Creative Commons License 2008.10.08 0 0 3998
Már meg is van a jegy:)
Előzmény: cirrocumulus (3997)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.10.06 0 0 3997

ismét OFF

de akit érint, annak fontos:

Jethro Tull - 40 éves jubileumi turné - Helyszínváltozás

ON

Előzmény: cirrocumulus (3969)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.10.04 0 0 3996

MOST

A Főnix tv-ben 15.30-ig:

Emlékezetes koncertek

Kollár Attila a Ráday színpadon

Miért nem tudunk ezekről előre? :o( :o(

Bosi2 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3995
Én is erre gondoltam: :o)
Előzmény: mercatoris2 (3993)
tillA Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3994
Szép alkotásnak tűnik az előzetes és a honlap alapján.
Előzmény: Bosi2 (3988)
mercatoris2 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3993
Biztos egymillióan kattintottak rá :-DDD
Előzmény: Bosi2 (3992)
Bosi2 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3992
"Működik az :-)"

Mostmár ;-)
Azt írtam: "...e percben..." :o)
Előzmény: mercatoris2 (3990)
mercatoris2 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3991
Köszi Bosi a hír belinkelését.

Amúgy a DVD-n a következő számokat használtam a filmekhez:

Próféciák Könyve I-II. tétel (a II. tétel részben)
Az igazság pillanata (I-II)

És a Próféciók Könyve (radio edit) eredeti videóklipje is helyet kapott.

Erdész Robi nagyon sokat segített az anyagokkal :-)
mercatoris2 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3990
Működik az :-)

Előzmény: Bosi2 (3989)
Bosi2 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3989
Sajnos a második link nem működő e percben, úgy látom átszervezték az oldalt. :(
Bosi2 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3988
Idézet a beszeljukmac.hu mai híreiből:

2008. október 03. @ 06:59szerző: dombi
Nemrég készült el a Final Cut Pro, Motion és Shake gyakorlati alkalmazását tanító oktató DVD.

Az oktatóanyag a "The ships of darkness" című DVD extrájaként jelent meg. A film az egyik kedves tagunk saját alkotása, amivel több díjat is nyert nemzetközi búvárfilm-fesztiválokon. A DVD-n található két búvárfilm és videoklip mellett a filmek HD változata és az 1 órás oktatóanyag található a DVD-n, valamint egy 16 oldalas színes kiadvány is a DVD része. A DVD teljes egészében Mac-en készült a Final Cut Studio 2 csomag használatával.

A film zenéje a Solaris együttes Nostradamus - Próféciák könyve című albumának felhasználásával készült. A borító és a kiadvány tervezője Tökölyi Csaba, aki szintén Mac felhasználó és nemzetközi szinten is elismert víz alatti fotós.

Az anyag már kapható az XMS boltjában, az Applecornerben és várhatóan hamarosan több Apple-kereskedőnél is meg fog jelenni. Ára 3990 Ft (bruttó) vagy 16,8 EUR (bruttó).

A rövidfilm előzetese a következő oldalon megtekinthető:
http://www.theshipsofdarkness.com

Az oktatóanyag bevezetője pedig a következő könyvtárból tölthető le (64 megabyte, QuickTime 1280*800):
http://www.helioxfilm.hu/AfterDiveIntro
cirrocumulus Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3987
Márminthogy a holnapi TOMPOX koncert kapcsán kéri a segítségünket Péter :o)
Előzmény: Peter Lion (3986)
Peter Lion Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3986
Sziasztok!

SOS szeretném segítségeteket kérni abban, hogyha valaki újpest környékéről jönne a koncertre, akkor el tudna-e vinni fél 4-es indulással; ugyanis 2 kamerát és 2 állványt kell vinnem és sajnos nekem most nincs kocsim!

Ha tudtok segíteni ebben, akkor légyszi a tandream.lion@gmail.com címemre jelezzétek!

Köszönöm szépen előre is!

Legyen szép napotok! :)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.10.01 0 0 3985

" (Huh, most hirtelen elképzeltem egy koncertet :o) - de jó lenne újból már...) "

Bárcsak ilyen hamar teljesülne minden kívánságom ... ;o)

Merthogy,

2 hét múlva szombaton,

október 18-án 19 órakor

Invocatio Musicalis koncert lesz

a már jól bevált Szent Margit Gimnáziumban.

IM koncert - 2008. október 18.
Előzmény: cirrocumulus (3962)
tillA Creative Commons License 2008.10.01 0 0 3984
"2003 márciusában is ilyen sokat tudhattunk"
Egek, hogy megy az idő!
:) és :(
Előzmény: cirrocumulus (3979)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.09.30 0 0 3983

Igen, a feltöltő/klipkészítő szellem77 le is írta jobbra fönt az összeállításról az alábbit:

"a naqoyqatsi film felhasználásával készítettem
album: marsbéli krónikák
dal: solaris
"

Érdemes elolvasni a videó alatti hozzászólásokat is!

Egyébként úgy emlékszem, ez a videó mintha már szerepelt volna itt a fórumban.

Nagyon jó ez az összeállítás!

Előzmény: tillA (3981)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.09.30 0 0 3982

felesleges "pánikkeltés" volt.

:o)

Előzmény: tillA (3981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!