– Nem adhatunk Mabelnek bejgli, Ivy! – De hát miért nem? Annyi van, nem tudjuk mind megenni... a felesleg csak megszárad, és tönkremegy.... – Majd ha megszáradt, akkor odaadjuk neki!
nem emlékszem egyetlen részre sem, amiben karácsonyt ünnepeltek volna. arra viszont igen, hogy egyszer Mr Stokes-szal beszélgettek a gyerekkori karácsonyokról, amikor még harisnyája sem volt szegény kicsi Ivynak.
Foti, a még koraibb felvételeken pedig egy bizonyos TV4 embléma, ami valóban kábel TV-s társaság volt, bőven a Szív TV előtt. :)
Amúgy békés ünnepeket mindenkinek, aki szokott még "engem" nézni bárhol és bármikor! :D :D
Most azon elmélkedem egy szelet diós és egy másik szelet mákos bejgli közé tett rántotthal szelettel a kezemben, hogy Ivynknak volt-e karácsonykor harisnyája?
A gyerek vigyorgott a napokban, hogy milyen fenséges lakomán vett rész, liba kacsa egyéb szárnyasok... - Milyen az íze a libának ? - kérdeztem eltöprengett - Nagyon finom - mondta.
Rossz válasz. Aztán letelepedtünk 1-2 részt csak úgy random módon betermelni.
amíg nem bukkantam a topic-otokra azt gondoltam hogy csupán én vagyok olyan fanatikus hogy azon gondolkodom hogy milyen lehet a ház alaprajza, elosztása...de nem csak én :)
Próbálom feldolgozni, elolvasni az eddigi hozzászólásokat
Egy reflexiót ha megengedtek :
A sorozatot nem kábeltelevízió hanem az MTV adta le először - erre bizonyítékom nincs de szikla szilárdan emlékszem
The show has a large cult following in Hungary. Due to its Hungarian dubbing (with excellent actors dubbing the show) and the lack of other comedy shows on TV in the early '90s the show became very popular, and has been repeated since on various channels. Several phrases of the show (in their Hungarian translations) are now part of the popular vernacular in Hungary.
Nem várhatod, hogy a fordító jegyzeteket vezessen arról, hogy ki-kivel milyen viszonyban van...
De bizony, ez elvárható lenne. (Amikor én fordítok, bizony oldalas jegyzeteim vannak arról, hogy ki kivel milyen viszonyban áll.) Ez ugyanúgy a feladat része.
Az ATV-n éppen most beszélget Beregi Péter Vári Évával, és a meglepetés vendég Pásztor Erzsi!!
Na, mit gondoltok.., mi volt a legelső téma, amit Pásztor Erzsi szóba hozott Beregi előtt???? ..., hát persze, hogy a Csengetett, Mylord? szinkronja. Mindketten áradoztak erről a hajdani sorozatról, Pásztor Erzsit pl. a piacon a mai napig felismerik ez alapján, ha megszólal..., mesélte a művésznő.