Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Szerintem hívd fel őket, és kérdezd meg mi a legkorábbi idő, amikor jelezheted az időpontra az igényed. A hivatalos bejelentkezést úgysem teheted meg 6 hónapnál előbb, de a szervezést nagyban megkönnyíti ha még korábban megvan a dátum. Jó szervezkedést, és Gratulálok!
Pillanda! Van ahol létezik ez a lehetőség, nekem is így "ceruzával" írták be az időpontot a naptárba 7 hónappal az eski előtt, igaz nem Budafokon, de eszerint van ahol megteszik. Szerintem az emberen múlik. Próbálkozz!!
Sziasztok, egy kis segítség kéne, vagyis tapasztalat, mintha olvastam volna itt egyszer h. a budafoki házasságkötőben jó fejek, és nem csak fél évvel előtte hanem hamarabb is beírnak ceruzával, de most nem találom azt a hozzászólást.. Létezik ilyen lehetőség? mi juniusban szeretnénk jövőre, mikor próbálkozzak, hogy az enyém legyen a nap amit szeretnék? szeretnék már esküvőt szervezni, de mig nincs időpontom nem tudok mit lépni...
Most végeztem egy érdekes esküvővel, s megoszom veletek, hátha merítetek belőle ihletet. Sylvia és Paul igen eltérő kultúrából származik. Sylvia kivándorolt Magyar, Paul Indiai. Ráadásul Londonban sikerült egymásra találniuk ami még fokozza a stíluskavalkádot.
Az esküvő Bournemouth-ban volt, Angliában és egy "Indiaimagyarangolkoreaizsidó" stílusú rendezvény volt. Az itthon ismert játékok és események(tojásgörgetés, menyasszonytánc...) többnyire ott ismeretlenek. Viszont imádnak beszélni :) 1 órás beszéd az teljesen általános....és ezt annyira szeretik, hogy fogadásokat kötnek arra, hogy ki beszél a legtovább. Aki megnyeri a fogadást, az megkapja a nyereményét és ezt odaadja a párnak.
A templomban nem szabadott még a hivatásos fotósnak sem fotóznia (amit így, hogy megtapasztaltam, hogy SENKI nem kattingat, meg is értek), így annnyira de annyira csend volt, hogy a légy zümmögését símán lehetett hallani...
A bulit pénteken kezdték (smink/vacsora/aperitif/party volt a bemelegítés), de mind a két napon véget ért pontban éjfélkor (ez is barátságos volt...;) ).
Persze, hogy érdekel. Minden ötlet érdekel. Például a múltkor az egyik ismerősöm felhívta a figyelmemet a news.dolphio.hu oldalra. Ennek segítségével egy csomó leánybúcsúról és esküvőről szóló cikket olvasgatok. Úgyhogy szerencsére már kezd körvonalazódni a leánybúcsú. Mondjuk már épp itt az ideje, mert az esküvő 1 hét múlva lesz. Az is érdekelne, hogy a szükséges hozzávalókat honnan tudnám beszerezni?
Nekünk külön volt apuka - anyuka... Anyukáknak a Fényévtávolság, Apukáknak Santanától egy instrumentális szám (a párom zongizta az elsőt és gitározta a másodikat)...
A mi esküvőnkön gyűrűhúzáskor ill. az aláírásnál Demjéntől szólt a Szerelem második vérig című gyönyörű szám, ami szerintem teljesen idevág...." Ez a perc, mi nem volt eddig sosem" és " Nekem most kell eldöntenem, Te kellesz, vagy a végtelen.. "
Csak azt sajnáltam, hogy nem adták le végig ott a szertartáson, csak az első pár sort, még a refrénig sem jutottunk el vele :((( ...pedig azt mondta a hölgy a megbeszélésen, hogy jó , ha egy szám akár 4 perces is...aztán a végén meg kb 1,5 percet játszanak le belőle...úgyhogy kicsit szomorúak voltunk, de nem baj, bepótoltuk a videónál, mert a legszebb pillanatok alá is ezt a számot tetettük!!! :o)
Sziasztok! Székszoknya bérlés kedvező árban fehér színben,nem selyem ,gyrődésmentes anyagból organza masnival :250ft./db.-350ft./db.-ig (a megrendelés nagyságától függően,felrakással vagy anélkül)! 2009-es esküvőkre már foglalhatók ekrü és bordó szín székszoknyák! Minden megrendelőnek 10.000ft.-os utazási utalványt adunk ajándékba! Kiegészítő textildekorációk 100ft./fm.(asztali futók stb.) Fotók és egyéb infók:www.ara-bella.hu oldalon találhatók! Minden kedves Ifjú párnak jó készülődést kívánunk!
ezek a csókos jelenetek csak a filmekben tűnnek szentimentálisnak. a valóságban másképp működnek a dolgok, inkább kötelező, mint örömteli. protokoll, ezt nem mindenki szereti.
Szia Barátnőmék esküvőjén olyan fura volt. Kihagyták a polgárin az első hitvesi csókot. A templomban volt ilyen rész, a polgári meg tök hülyén jött ki. Unokatesómék esküvőjén volt egy lány,aki szavalt, de nagyon hosszúra nyúlt az egész,és valahogy nem rá volt kíváncsi a nép,hanem az ifjú párra. Mi tuti kihagyjuk a verselést:)
Nekünk a bevonulókon és kivonulón kívül (amik nem komolyzenék voltak) Mozart szólt. Kellemes, könnyed, nagyjából ismert zenék, meghitté tették a szertartást. Legalábbis asszem, mert a zenére nem tudtam már figyelni ott és akkor. :-)))
Erre én direkt rákérdeztem a hölgytől, aki a mi helyszínünkön szervez, és azt mondta, lehet szöveges is, mert csak akkor szól a zene, amikor nem beszél az anyakönyvvezető. De elképzelhető, hogy ez másutt másként van. Én mindenesetre örültem, mert teljesen abban a hitben voltam, hogy győrűhúzásra pl. csak instrumentálisat lehet. De nem, és ez így jó, mert így nem kell erőltetetten Vangelis, meg Clayderman, meg ki tudja, milyen számokat keresgélni, amiket amúgy sose hallgatnánk meg magunktól.
Azt választassz, amit szeretnétek :) Nálunk pl. a gyűrűhúzáskor egy Omen szám szólt (ha ismeri vki, szelíden, szerintem egy nagyon szép lassú szám amúgy!!). ez a Ti napotok, olyan zenét válasszatok, amit tényleg szeretnétek!!!!
nálunk lehetett mindenféle szolgáltatásokból választani az anyakkönyvvezetőnél, lehetett volna versmondást stb-t is. mi egy viszonylag egyszerű szertartást raktunk össze. mivel nme volt templomink, páromat anyukája vezette be, utána a koszorúslányok és utána apukám meg én, mögöttünk (vagy előttünk??) a tanúk. Amikor odaértem, apukámtól el kellett köszönnöm (2 puszi9, majd ő átadott a vőlegénynek, akit arcon kellett puszilni. Ezután köszöntött minket az anyakönyvvezető, elmondta a kis beszédjét, majd jöttek az igenek, gyűrűhúzás, smaci,majd alá kellett írni a könyvet. Utána szülőköszöntés, végül pezsgőzés, majd a vendégek jókívánsága, végül megkaptuk a házassági anyakönyvi kivonatot is.
mi pezsgőt kértünk + a zenét, itt 4 számot kellett választani (egyet a bevonulásra, egyet a gyűrűhúzás-aláírásra, egyet a szülőköszöntésre és egyet a gratulációkhoz.) Kb. nálunk ennyi volt. :)
Persze, nyugodtan kihagyhatod a vermondást! Mi is kihagyjuk. Felmerült ugyan, annak kapcsán, hogy valami plusz esetleg kéne, hogy ne csak 15 perc legyen az egész ünnepség, de nem vagyunk oda mi sem a versekért (én legalábbis nem szeretem hallgatni őket, max. olvasni), meg aztán rájöttünk, hogy a gratulációkkal együtt simán el fog telni a rendelkezésre álló idő.
Hogy hogyan zajlik a szertartás? Azt hiszem, viszonylag az elején megvannak az igenek. Anyakönyvvezető köszönti a népet, elmondja, miért vannak itt, kijelenti, hogy utánajártak, és kiderült, hogy a két ember egybekelésének törvényes akadálya nincs. Nálunk, azt hiszem, még a legelején lesz a gyertyagyújtás is.
Aztán szerintem felteszi a két kérdést, és egybehangzó "igen"-válasz után gyűrűhúzás van, majd "köszöntsétek egymást az első hitvesi csókkal". Aztán szerintem az anyakönyves is mond 1-2 szép szót, és szerintem ebbe a beszédbe szokta beleszőni a szülők köszöntését. A legvégén van szerintem a pezsgőzés, és utána gratulálhatnak a vendégek.
Valami így rémlik, összerakva az utóbbi néhány emlékemet (ahol részt vettem vendégként/tanúként).
nalatod!! Ha van gitaros ismeros, akkor ott az instrumentalis, valaki meg raenekel - ott a dal az anyukadnak.
hogyan megy ez a zenedolog amugy a szertartason? Sok felol hallottam mar hogy verseket mondanak, megilyesmi. En szeretem az irodalmat, de a versekert nem vagyok oda, es megfigyeleseim alapjan nagyon sokan vannak igy ezzel.
Kihagyhatom en a versmondast? Egyaltalan, mi a menete a szertartasnak (addig tudom hogy leulnek az anyakonyvezeto elott, aztan kod, aztan hogy alairnak, aztan pezsgo, aztan kod es gratulacio - de mivel egyenlo a kod????)
Hm...most, hogy ezt írod, még arra kezdek gondolni, hogy nem is lenne olyan hülyeség...:) Mert az, hogy mi ketten énekeljünk, az eleve el van vetve, mert szörnyű hangunk van...de tényleg, esetleg megkérni valakit....gitározós ismerős van, valószínűleg el tudná játszani az alapot...
Jé, ez bennem is felmerült, hogy azt a számot kéne nekik lejátszani, amire apukám először felkérte anyukámat táncolni (ti. egy buliban találkoztak először):) De mivel csak egy zene szól, vőlegényem szüleinél így nem lehetne ugyanezt megcsinálni, és akkor megette a fene az egészet.
Egyébként tényleg nem szól hosszan - úgy, ahogy mondod, bár nekem úgy rémlik, hogy pluszban még anyóst+apóst+párunk nagyszüleit is meg szokás puszilni.
Meg az is gond egyébként, hogy baromira eltérő a zenei ízlésük. Anyukámnak pl. tetszenek a szép megható magyar dalok, apukámnak nem - ő inkább instrumentálisat szeret.
Tudom, hogy valószínűleg nem duzzognának az apák, hogy "bakker, én miért nem vagyok benne a dalszövegben", de egy ilyen fontos pillanatban szeretném őket teljesen egyenlőnek tekinteni...
Meg egy kicsit ezzel az amúgy gyönyörű dallal az a bajom, hogy énekli, hogy "ne síííííírj" - de hát könyörgöm, ha azt akarjuk, hogy ne sírjon a mama, akkor nem játszunk le neki egy ilyen megható dalt, nem? Lehet, hogy kicsit elaprózom a dolgokat...
csak egy kerdes: melyik az az apuka aki figyelne azt hogy milyen zene szol ott neki?
Najo, meg egy:
Mennyi ideig szol amugy a zene a szulokoszonteskor? Max 1 perc, nem? Hiszen csak annyi hogy mindket szulohoz odamegy egy-egy az ifju parbol, puszi-nyuszi, es kesz is... vagy csak en gondolom rosszul?
Esetleg valami mokas szamot kell valasztani. Lehet hogy irni kell az Irigy honaljmirigynek hogy dobjanak ossze valami atdolgozast a lentebb emlitett szamok valamelyikere, es akkor tuti oldodna a siras okozta zavar, nem? :))) (en tuti bedobnam, bar en is klasszikus zeneken gondolkozok inkabb, illetve az en szuleimnek van kedvenc szamuk, amire ok jottek ossze annak idejen. valahol abbol lettem en is! hahaha)