Keresés

Részletes keresés

hvik Creative Commons License 2006.01.29 0 0 2855

Helló!

Ismeritek-é Czesław Niemen-t? Nekem tetszik nagyon.

tehtube Creative Commons License 2006.01.29 0 0 2854

Szívesen.

Nehéz kérdés, hmmmmm.....  Nem rutinfeladat, szinte nincs rá precedens. Alkatrészek sem hevernek úton-útfélen. A gazdaságosabbhoz kevesebb alkatrész kell, de több élőmunka. Az upgrade-hez meg sok jóminőségű B3 alkatrész. 100-200 ezret simán el tudok képzelni.

Ha érdekel, van:

- komplett gyönyörű állapotú C2

- komplett B3 belső tartalom

- üres C szekrény.

Ezek csereszabatosak is, szóval:

- a szép C2-be áthelyezhető a szükséges B3 hardver, és akkor lesz belőle egy komplett, hibátlan, living room C3.

- Vagy a C2 érintett része átpakolható a C szekrénybe és lesz egy olcsó, gazdaságos C2, amihez tudok M3 agyat (a megegyező perka miatt) és a "szabványos" négyes perkakapcsolót adni.

Ezek a cserék igen egyszerűek, pár órás műveletek, és mint írtam, az alkatrészek teljesen csereszabatosak.

Ha tényleg érdekel, gyere el, személyesen a létező darabokon nagyon egyszerűen áttekinthető, megérthető.

Üdv, Zsolt

Előzmény: Törölt nick (2853)
tehtube Creative Commons License 2006.01.28 0 0 2852

Némi kiegészítés még az "egyforma" hanxerekhez:

Az európai Hammondoknak némiképp kevesebb a becsületük, és ennek a hangjuk az oka.

tehtube Creative Commons License 2006.01.28 0 0 2851

B2, C2 <-> B3, C3.........de volt M2, M3, Rt2, Rt3 is.

A különbség egyszer annyi, hogy a percussion effekt még nincs a kettes szériában.

Másodszor, a kettes széria utolsó évétől eltekintve, step drawbarok voltak. Ezek kissé nehezebben huzhatók/tolhatók.

Percussion: az a kvint vagy oktáv rövid kattanó, lecsengő hang ami a legtöbb Hammondos hangzást olyan jellegzetessé teszi.

Beépítése utólag is megoldható. Egyszerűnek tűnik, de tapasztalat nélkül csak úgy nekilátni kétes kimenetelt eredményezhet. Ilyet Harangozó Misi csinált a Fogarasi féle M2-n, amit vagy egy éve be is mutattam itt.

Kell hozzá pár dolog. A négy kapcsoló, egy ötödik a B# presetváltó alá, egy komplett háromcsöves perkaerősítés/vezérlés. Ez talán lehet tranyós is. Vagy komplett agy csere. Szóval lehet gazdaságosan, kiegészítő stílusban, vagy minden főelem cserjével 2->3 upgrade.

Nagyon soxor le lett itt írva:

Az A100, B3, C3 és a D100, Rt3 kézi része TELJESEN MEGEGYEZIK!!!

Ezek a betűk csak az eltérő külsejű fatokozást jelölik. Ami a billentyűzetet, hanggenerátort, erősítést illeti, semmi különbség nincs köztük.

A B3-nak azért van nagyobb híre, mert a zongoraszerű orgonatestet négy esztergált láb tartja. Emiatt, hogy szellős az alja, jól látszik az előadó lába, ill. kicsit könnyebb a C-nél cipelni, a legtöbb művész amerikában ezt használta. Európában meg a B gyártásának hiányában a C3-at, aminek legtöbbször a földig érő hátsó paneljét levágták, hogy csak a gépházat takarja.

De mivel abszolút kompatibilisek egymással, a nagy művészek mindegyiket egyformán használják.

Példák:

Jimmy Smith-B2-n kezdte, majd B3, de sok lemezborítón C3 mögött ül, az új internetes Hammond Player újságban egy A100-at használ kb 1960-ból.

Jon Lord-általában C3 mögött látni, de a 2000-es montreaux-i fesztiválon, a 2002-es ausztrál koncerten B3-at nyom, a 2002-es ausztrál live tv showban meg A100at.

Joey-t is lehetett látni mindhárom mögött, Rhodát is. Az A100-ak mögött az én jóvoltomból :-) Mindketten szignálták az orgonámat a kottatartón, felsőfokon. Ezt a dvd felvételek is tanúsítják.

Shirley Scott-főleg A100-ak, de a többi is.

Amit viszont nem használnak, az a D100, Rt3. Ezeknek a 25-ös, kétoktávos sík, legyezőforma basszuspedál helyett egy konkáv, befelé görbülő 32-es pedálzatuk van, ami a klasszikus zenéhez kell. Jazz, blues nem igényli. Ilyen típusokkal nem láttam még nagy művészeket, de keresek :-) Más rajta a játék, ettől túl nagy, nehezebb a nehezeknél is.

Ami viszont a hangbani eltéréseket mégis okozza, nem  típusfajta függő (A-B-C...), hanem darabfüggő. Ezek manufaktúrális módszerrel, nagyon sok kézimunkával készültek. Ráadásul az akkori csövek, transzformátorok, kondenzátorok közt is nagy volt a szórás. Ez azt okozta, hogy nem készült két egyforma hangszer. Mindegyiknek kissé más a hangkaraktere, ahogy nincs két egyforma zongora sem. Ráadásul a használatban eltelt 30-50 év is sokat differentál a hangszerekben.

A Beauty In B is írja, egy végleges hangszerhez nem árt legalább ötöt kipróbálni. Én is csak a mostanival találtam meg az igazit. Tehát hogy melyik szól jobban, bármi lehet az A-B-C-k közt. Annyi adalék még, hogy szintén ebben a könyvben a megszólaltatott mesterek a legjobb évjáratot kb 1958-68 közé teszik.

Remélem segítettem, de a fent leírtak nagy része korábban is fellelhető. Zs.

Előzmény: Törölt nick (2848)
Gál Csaba Boogie Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2850

Szeva, CD-csere-ügyben ide: galcsababoogie@yahoo.com

Lehet, hogy kéne egy kis Hammond a szólólemezre. Most kezdtünk neki komótosan. Még nincs Hammond-ügyben pontos elképzelésem. Rhodest nem tudsz esetleg szerezni kölcsön alkalomadtán? Na mindegy, majd levélben!

Egy kis ajánlat Hammond-lemezek ügyében:
Robert Walter: Super Heavy Organ

http://www.glidemagazine.com/articles213.html

Reuben Wilson: Fun House

http://www.jazzdepot.com/r_wilson/2064.html

Melvin Sparks: This Is It!

http://www.cduniverse.com/search/xx/music/pid/6866804/a/This+Is+It!+.htm

Előzmény: LaurensHammond (2847)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2849
Ott voltal a koncerten szerda este? Szerinted jobban szolt az az A100 Hammond mint egy B3?:-) Nem, mert miert is szolna jobban, mikor csak a fa burkolat mas formaju korulotte! ABC 1955-tol 1968-ig egyformak, es a legjobbak! Mas a kabinett korulotte, az egyiket templomba tervezte Laurens bacsi, a masikat lakasba, majd lakasba beepitett(internal speaker) hangszoroval=A100 A C3 a church, templomi forma, a B3 az elso lakasba tervezett Hammond orgona! Erdekes, hogy ezeket abszolut nem arra szantak annak idejen, hogy Jazz,Rock, Blues zeneben hazsnaljak, es foleg nem fekete eloadok:-) Megis ebben valt vilaghiruve, es legendava a Hammond sound....es ha meg egy Leslie-t is vesz az ember hozza, aminek nagyon nem orult Laurens Hammond bacsi (nem én):-) akkor aztan kesz a legutosebb hangzas amit valaha a vilagon megalkottak! Valoban a B2 az percussion nelkuli a B3 hoz kepest, detto C2-C3! Igazabol vannak meg elteresek, de az mar kondi, aramkor, drawbar difik...ebben Tehtube kollega tud megkimeritobb valaszt adni! Egy biztos, hogy a legkeresettebb, es kelendobb, legdragabb Hammond-ok az 1955-tol keszultek, mivel onnan jott az uj talalmany a percussion, es a B3,C3 szuletese! Az A100 mar 1959-tol azt hiszem, mint ujdonsag, hogy lecsukhato fedelet elhagyva, viszont + hangszoro rendszert beleepitve! Ezt mindenki ki is koti altalaban, es egy fatokos csoves Leslie-t forraszt ra....
Előzmény: Törölt nick (2848)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2847
Boogie, Hammond fan testver!!! Joey ota valoban nem hallottam feloled, csak kecskemeti kozos baratunktol, masik Csabtol:-) Rhoda Scott koncertrol lehet megsem maradtal le annyira, mert van meg remeny, hogy Kecskemeten fellep februar vegen!!! Meg mindig erdekelnenek azok a CD csere bere dolgok amiket beszelgettunk akkor, ha Te is benne vagy.... A cimem a regi, tudod a lemezbolt www.victoraudio.hu vagy a szamom, ha erre jarsz akar.... 70/512 2889 HAMMOND FOREVER
Előzmény: Gál Csaba Boogie (2846)
Gál Csaba Boogie Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2846
Sziasztok, éppen külföldről voltam hazatérőben, lecsusszantam a Rhoda Scott-koncertről, sajnos. Szerencsére a Joey DeFrancesco élénken él még bennem és egyébként is tonnaszám injekciózom magam Hammondos felvételekkel.
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2845
En is meg ugy rakom ossze magam a Rhoda koncert ota..:-) Elkepeszto volt!!!! Hihetetlen milyen sajatos stilusa van Neki, tipikus a jateka, es meg jazz-esebb mint valaha! Egy kis remeny mindenkinek a forumon!!! Lehet megis lesz Rhoda Scott koncert Kecskemeten a szinhazban.., de meg nem merem elkiabalni:-)
Előzmény: jon lord (2843)
ElbertAinstein Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2844

Mert még sokan nem tértek mugukhoz! Többek között én sem!

Fantasztikus volt!Ráadásul a hangosítás is kiváló volt!:)))

Üdv.  Gábor

Előzmény: jon lord (2843)
jon lord Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2843
HÁT AHOZ KÉPEST, HOGY RHODA KONCERT VOLT BUDAPESTEN NEM NAGYON PÖRÖG A FÓRUM!!!
jon lord Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2842
Nagyon jó a CD amit adtál TEHTUBE.
Szépen csikorog rajta a kis BABY.
Tetszik az is amit nyomsz rajta de amit játszottál az A100-on szerda délután adtól teljesen lehidaltam. 2-3 év alatt rengeteget fejlődött a tudásod. Tisztára mint a régi nagy Hammondosok.
Minden elismerésem a tiéd!!! [:-)
Előzmény: tehtube (2836)
Laurens Hammond Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2841
A David Benett Cohen oktato dvd-jet en megrendeltem az USA-bol meg a tavaly, es meg is jott! At is konvertaltuk europai nezheto szabvanyura! Igy most 3000Ft-ert arulom mindenkinek akit erdekel. Szolj esetleg hogy elkuldjem postan, vagy ha kecskemeten jarsz, akkor be is ugorhatsz erte! Udv Viktor www.victoraudio.hu
Előzmény: Törölt nick (2840)
jon lord Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2839
Hát Laurens Úr. Magának is a kis ujjában van illetve volt a Hammond!!!
Milyen érzés volt?

Apropó a fotókat légyszi küld majd el. Előre is köszi!
Előzmény: Laurens Hammond (2837)
Don Airey Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2838
Tényleg fantasztikus volt, remélem lesz még ilyen sokszor. Viktor a DVD szuper, és van benne egy autogram is. :)
Laurens Hammond Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2837
Ehhhhjjjj, mi buli bolt, mi buli volt!!!!!!! Az eddigi legjobb Hammond orgonas Jazz koncertem volt, amit Magyarorszagon lattam, az tuti! Igy kell Hammond-osan jatszani....Benne van a kisujjaban az osszes fortéj, trukk... Is amilyen szivelyes , kedves, szereny ez a csaj(néni):-) Elkepeszto! A Hammond is rendben volt, jobban szolt mint Joey-nal!!!
Előzmény: tehtube (2836)
tehtube Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2836

Most is nagy kő esett le... Joeynél az utolsó pillanatban lett kész az A100, kétszer kellett a scannert megtisztítanom, egy csomó leszakadt vezetéket Misinek visszaforrasztania.

Ma meg a 142-es vezérlése lett kész. Ki lett dobva belőle a második ECC83, ami fléig kihasznált és csak vezérlőfunkciójú. Meg egy átkötés, egy relé, szóval minden régi vezérlés. Bele lett téve egy kis trafó 117/24V, és a kettős tirisztoros vezérlés. Így megvan a lassú/stop/gyors a félhold kapcsolón és ráadásuil zajtalan váltással.

A homlokára a hangkimenet helyére került egy négyes csatlakozó. Ez a vezérlés (3db) A hatosból meg 5 db "él" Kettő nagyfesz, három a szimmetrikus hangjelhez. Így az orgona kapcsolja be a lacikát is. Szóval megint épp, de kész lett :-)

Tartalékba azért elviszem a KBR-t is.

Holnap 4-re érkezik az orgona, ötre a művésznő a beállásra.

A koncert, a lemezek......kihagyhatatlan. Zs.

Előzmény: LaurensHammond (2835)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2835
Holnap Rhoda Scott az A38 hajon!!!!! Urak, Hammond rajongok, Rhoda Scott kultivalok! Lesz nalam nehany elado Rhoda Scott DVD ritkasag, es nehany gyari cd amit a boltombol mobilzalok föl e jeles estere! Mobil Victor Audio lemezbolt....:-)akinek kell DVD, cd egyebb Hammond-os csemege, az keressen a helyszinen, vagy mobilomon: 70/512 2889 Tehtube Zsolt is tudni fogja hol vagyok, mert egyutt leszunk mar orgona beszerelesetol szallitastol fogva.
hvik Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2834

Hali.

Úgy tudom 160-ért el lehet vinni. Nekem is fáj rá a fogam kegyetlenül... Hihetetlen, hogy ennél sokkal többet ér egy ilyen Németországban. Az orgonámat a múltkor elvitték volna pont ennyiért. Lehet el kellett volna passzolnom, és valami jobbra gyűjtenem. Bár annyi pénzből sokkal különb kategóriákban nem gondolkozhatok. Max valami csöves spinett...

Előzmény: Feka89 (2830)
tehtube Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2833

Szép darab. Minimál ár két kiló felé. Próba nuku. Én amúgy nem különösebben csípem a fenderzongikat, erről írtam többször, arra nekem elég egy pcm féleség.

Ismétlés: érdemes elolvasni, lementeni az elmúlt 3 évet innen, nagyon sok hasznos infót találni.

Előzmény: Feka89 (2830)
tehtube Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2832

Igen, ugyanaz a 25-ös pedál, csak azt hiszem fémből, ami a geometrián nem változtat. Nekem is van két készlet 25-ösöm, csak nem jelentkeztél.

A VK7-nek pl. súlyozott a billentyűzete. Ott a kis súly alulról felragasztva. Nagyon jó kis klaviatúra, csak emiatt egy kicsit lassú.

AZ XB1-é pl. a legkönnyebb, egyszerű műanyag. Ez meg gyors, de túl könnyű, túl olcsó. Túlfut a kéz.

A mostani waterfallosok elég jól megközelítik az igazit mogzásukban, mégha nem is érik el. Rövidebb a csuklóponttól mért hosszuk és ez kicsit érződik. Mindenesetre egy új CX3, NordE, DB3-5, XK1-3 kellemes billentésű.

Előzmény: Don Airey (2831)
Don Airey Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2831
Az X-66nak ugyanolyan lábpedálja van mint a C3/B3/A100nak?
Előzmény: sanyorzó (2825)
Feka89 Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2830

CSő! A vk-88 még nem kalapácsmehanikás és csak félsúlyozott, hát lehet nem a legjobb de nekem egyelőre megteszi. Mondjuk a potik télleg hiányoznak róla.

Másik. Találtam egy Fender Rhodest:

http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=5533146

Szépnek tűnik de ki is kéne próbálni egy ilyen régi hangszert nem?

tehtube Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2829

Fireball: 888000008 c3 vib. No leslie. A szóló előtt azok a szintiszerű hangok az alsó manuálon 888000000-on kisszekundok lent.

Ha fontos a zongora, akár a Nord Electro rack is megteszi orgonástul. Ott az orgona puhább a VK-nál.

Ja, Viscount DB3 a hangmodul változatban 940EU, szűzen.

A legjobb Jon Lordos munkák 1966-1972 közt voltak, meg a 75-ös Sarabande. A többi elmegy.

1964-67-Artwoods, utána SBMH

1968-69-Puple MK1 Ez a csúcs, a Gillan előtti korszak. 3 kibővített stúdiólemez és egy koncert. KÖTELEZŐ!!!

1969-72-a klasszikus MK2 Purple. Ebből is van mit tanulni.

73-tól Blackmore nagyon átvette az irányítást.

75-tő Bolinnal meg szenvedés.

84-től, a kámbekktől lapos, érdektelen, csupán apróbb felvillanások.

95-től némileg több szerep

A 2002 Hucsikucsi elmegy, de aki Jimmy Smith-t megnéz, vagy Joeyt vagy Rhodát, csak megmosolyogja.

A Rhodes hangja jobban utánozható egy Hammondnál. Jobban is bejöttek az utánzatok.

Ha a tolópotis mastert használnád, lenne mégegy drawbarkészleted. Nagyon más az orgonabillentyűzet, zongoraszerűvel szívás. Itt a villámgyors berobbanások, virga alapkövetelmény. Ehhez lassú, kemény egy súlyozott, főleg ha kalapácsmechanikás.

Üdv, Zs. arsic@axelero.hu

Előzmény: Feka89 (2828)
Feka89 Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2828

The Tube! Köszönöm válaszod. Ha esetleg tudod még leírhatnád a Fireballban annak az orgona szóló rész beállításait. Meg nemtudom hogy a basszer szóló után glissandózik?  A Child In Time hangszínét megcsináltam fülről és szerintem elég jó lett, nem gondoltam hogy a Vk-8M képes ilyen erős perkára. Szóval mint említettem a VK-8 ason még nem jáccottam csak a modul változatát ismerem. Engem két dolog zavar benne főleg:

1. A d-beam rossz helyen van. Ha hozzányúlok a hangerő potihoz mindig a d-beam fölé ér a kezem (és ez élő előadásnál elég zavaró)

2. A fast lezli télleg elég hogymongyam durva. Szóval tul gyors, bár lehet állítani a sebességét. Csak az a baj hogy egy manuállal használom (egyelőre) úgyhogya fölső 1-2 oktávban jól is hangzik ez a gyors lezli, de ha bal kézzel ugyanazon a manuálon jáccom a basszust az túl gyors. Gondolom a megoldásmég egy manuál, vagy lábpedál beszerzése lenne. Majd.

Jelenleg egy fatar tmk-88 al használom, ami szerintem jó hozzá. Már csak azért is mert a tmk-88 on nincsenek potméterek. (kiv. modulációs kerék, bank, program váltás). A hibája hogy nem lehet partokra osztani.

Másik dolog amit akarok kérdezni (meg majd még sokmindent) hogy tervezem valamilyen modul vásárlását, mivel a vk-8m orgonás igényeimet jelenleg kielégíti, de kéne egy zongora/e.zongora/vonós modul. Én a Kurzweil ME-1 -re gondoltam, mivel a Kurzweileknek szerintem nagyon szépek a zongorái. Valamint a másik amire gondoltam régi kedvencem a Fender Rhodes. Ez nyilván kompromisszum, mivel tudtommal nem sok hangszínlehetőség van rajta, valamint nagyon kell vigyázni hogy át ne verjenek egy ilyen öreg, használt hangszerrel. De a Rhodes hangja kétségtelenül utánozhatatlan.

Hogy valamit magamról is írjak hát még elég kezdő vagyok a dolgokban. 16 éves vagyok, tíz éve zongorázom. Kb. másfél éve kerültem be egy zenekarba. Azóta, amióta meghallottam a Deep Purple -t Jon Lord komolyzenei beütésű szólóival, rögtön beleszerettem a Hammond hangjába. A Hammond nekem még egyelőre álom, ugyhogy a valamivel elérhetőbb árú vk-8m -et választottam. Tetszik. A vintage 2 amplifierrel max torzításon elég szépen hörög, a ring modulátort pedig egyelőre tényleg csak a lazy made in japanban tudom használni. Nemrégen hallottam Jimmy Smith -t, hát azis eléggé megfogott.

Szóval köszönöm válaszod, ha gondolod e-mailben is felvehetnénk a kapcsolatot, mert bejgyzéseid alpján látom eléggé értesz a Hammondokhoz.

tehtube Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2827

Mégvalami:

Ezen a héten egy szuper stúdióban összeeresztettük a Roland VK8-at a Viscount DB5-tel. Saját műlezlin, sztereóban ~1kW-on. A leglényegesebb különbség, a DB-hez képest a VK olyan, mintha bedugult füllel hallgatnánk orogonát.

tehtube Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2826

Üdv. 

5 évig VK7-em volt, tavalyszült velem egy VK8 demó dvd és cd. Kiveséztem.

Ha Deep Purple az elsőszámú kedvenced -ami nekem is legalább 20 évig volt- akkor klónok közül a VK8 a legjobb választás, vagy a VK7.

A VK8-ban jobban tetszik a vintage2 hang és hogy van spring shock!!!, meg a fehér billentyűk. 

A VK7-ben a többféle lezli, torzító és azok sokféle állíthatósága, meg a kontrollekre kivihető effektek együttes használhatósága. Egyszerre tudtam kapcsolni a wheel-brake-et és ring modulatort a'la Made In Japan. És a stack és főleg a combo hangszórószimulációk nagyon állat torzításúak. Ja, mégegy fontos, a VK8 perkája nem állítható és baromi zavaróan hangos. A VK7-é viszont igen. Hangerő, lecsengési hossz. Szinte mindig az Allsound lezlimmel használtam bypass módban. A műlezlije túl erős hullámzású. A sebességek, idők, hangerők, panoráma állíthatók, de a effektmélység sajna nem. Nem lenne gond, ha tökéletesen eltalálták volna. Vibrátója egyiknek sem az igazi, de a VK7-é nagyon körülményesen állítható :-( Ok, igazából a c3 van használatban 98%-ban.

Szóval kompromisszumok, de a Deep Purpléhoz a legjobbak.

Majd' egy éve cseréltem a VK-t a Viscount DB5-re. Panaszkodott a zenekar hogy a Jon Lordos hang helyett Jimmy Smith-et hall. Nagyon örültem hogy észrevették :-)

Abba is hagytam a zenekarosdit 6 eléggé sikeres évad után.

A Viscount teljesen más hangszer. Nem japán, és ez most a javára válik. Még a modulja is eleve hárommanuálosban "gondolkodik". Egymástól függetlenül állíthatók manuálonként a regiszterek, igazi szelektív vibrátója van és a legfinomabb 122-es csöveslezli torzítás.

A többi kis klónban az a baj, hogy egy presetváltás mindkettő(3) billentyűzet beállításait megváltoztatja. Ez baj, mert egy kíséretváltás során legtöbbször nem akar az ember szólóhangszínt változtatni vagy viszont. Meg lezlitípust, sebességet, vibrátót, eq-t. Ha meg a gombbal átmegyek mondjuk az alsóba, akkor visszlépéskor meg a felső állítódik el.

A Viscountnál a presetváltás kizárólag az érintett manuál drawbarját illeti minden egyéb nélkül, ugyanúgy mint a B3-ban a fekete presetbillentyűk. Az egyéb hangjellemzőkre meg ott van 16-50 memory hely×7preset! Ennélfogva aki rendszeresen igazi Hammond A100, B3, C3-at használ jobban kijön a Viscounttal. Főleg ha nem hardrock a műfaj. Műlezlije nagyon eltalált a kevés állíthatóság ellenére.

Vissza a Purpléhez:

Child In Time: 808800000, halk, gyors, second perka, ill. a Speed King közepe, de ott 3. perkával.

Smoke, Space Truckin': 8888000000 - általános rokk hanxín

Lazy: 888000008, halk, gyors third perka, c3vib. - álatlános jazz, blues hanxín

Ha perka, a Child kivételével mindig halk, gyors, 3.!

Sok keményebbhez a 8888 mellé még részben kihúzza, de nem teljesen, a hátramaradottakat is.

Perfect Strangers régebben 8888, később-full

Alsó manuál:

hangosabb: 88800000,

halkabb: 838000000

Ilyen egyszerű :-)

Ja, autentikus előadásnál (klasszikus Gillanes korszak) Lord nem használt lezlit, ami a VK-n nem a stop, hanem bypass. Ok, a nyolcvanas évektől használt, de az nagyon ernyedt előadásmód volt a 69-73 közti időszakhoz képest. Úgy kevésbé kell tudni! Tényleg nehéz lezli nélkül játszani, csak a legnagyobbak tudnak. Nekik viszont rengeteg világslágerük így született.

Ha még van kérdésed, írj.

Szia, Zs.

Előzmény: Feka89 (2824)
sanyorzó Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2825
Don Airey - 25 .ös pedálsorom pár napra elvihető modellezéshez / x66-hoz való / 3o 9 480 252 
Feka89 Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2824

Tisztelt The Tube és mindenki más! Régóta keresek olyan oldalt ahonnan meg lehet tudni néhány szám (főként Deep Purple számok érdekelnének) pontos drawbar beállítását. Eddig azonban nem találtam ilyet, ugyhogy szeretnék kérni mindenkit hogy ha van ilyen linkelje be ide, vagy ha esetleg tud néhányat küldje el e-mailben a fekalaza@tvn.hu -ra. Nekem ugyan nincs Hammondom, de egy Roland Vk-8m orgona modul (boldog) tulajdonosa vagyok. Ha valakinek van véleménye erröl a kis modulról írja le akár egy külön topikban. Előre is köszönöm!

tehtube Creative Commons License 2006.01.20 0 0 2823

M3 145W, A100 280W, B3 ~80W, mert nincs benne végfok. De, ha az orgona ellát még lezlit, hangszekrényt, további 280W/db. És miért ne láthatna el? Főleg ha mindkettő 117V-os. Az orgona bekapcsolásával beindul a külső hangrendszer is.

A régiek közt így megy. Én 700W-ot használok, ezzel szépen elmegy az A100+142.

A frekiváltó panelnek viszont csak a motort kell gyorsítania, az jóval kevesebb, de nem jó barkácsolni.

Előzmény: Törölt nick (2822)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!