Keresés

Részletes keresés

Vóbert Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1708
De azért ez a "főgonosz" dolog még mindig nem érthető, hiszen a végén amikor legyőzték a hajót, akkor visszaállt az idő, de a "főgonosz" akkor is a hajó tervezésével foglalkozott a végén, vagy nem? Ez ilyen időparadoxonnak tűnik, hiszen most akkor egy időben tervezte a Voy áthaladásával a hajót, vagy hogyan van ez? Az időben ment vissza 200 évet?
Valaki el tudná ezt magyarázni, lehet, hogy csak én vagyok értetlen, de ezt valahogy nem tudom felfogni.
alric Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1707
2. A "főgonosz" nem tudom 200 év után minek akarja visszaállítani az "eredeti" állapotot, hiszen akkor a felesége már 200 évvel idősebb lenne.

A feleségével együtt az utódai is eltüntek(és ezzel - ahogy ő mondta - a jövője is). Ezt akarta korrigálni.

Előzmény: pg_breki (1706)
pg_breki Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1706
Na, mostanra sikerült csak megnéznem ezt a dupla részt. Vagyishogy csak az elsőt, a másodikat sajnos csak a replikátoron "láttam". Bevallom, nem igazán voltam oda érte a sok zavaró dolog miatt.
1. A Kes-es dolog
2. A "főgonosz" nem tudom 200 év után minek akarja visszaállítani az "eredeti" állapotot, hiszen akkor a felesége már 200 évvel idősebb lenne. :)
3. Miért tart egy csata 3-4 napig? Sőt azt sem értem, hogy a szanaszéjjel lőtt Voy, hogy volt képes kibírni ennyi napot a háborúban EGYEDÜL egy egész faj ellen. Furcsa, és idesítő "baki".

Most hirtelen csak ennyi jutott eszembe, de biztos volt még 1-2 dolog. Nem tetszett ez a 2 rész a logikátlanság miatt.

mrzool Creative Commons License 2001.04.08 0 0 1705
>>Szerintetek megveszik az X-Aktákat ha lobbizunk?

A baj az, hogy hiába veszik meg, ha csak este 11 után lehet adásba rakni. Ha emléxel még, anno elég nagy port kavart fel az ORTT ezen rendelete...

Az a poen, hogy a Viasat barmikor adhat barmit: ha jol tudom, nem Magyarorszagrol sugarozzak fel a muholdra a musort, igy nem koti oket semmi.:))) Persze biztos odafigyelnek erre-arra: elvegre nem hinnem, hogy kockaztatnak a budapesti UHF 47-et...

Előzmény: Cifu (1704)
Cifu Creative Commons License 2001.04.08 0 0 1704
>>Szerintetek megveszik az X-Aktákat ha lobbizunk?

A baj az, hogy hiába veszik meg, ha csak este 11 után lehet adásba rakni. Ha emléxel még, anno elég nagy port kavart fel az ORTT ezen rendelete...

Előzmény: Valiant (1703)
Valiant Creative Commons License 2001.04.08 0 0 1703
Jadziákat illetően Ezri egyértelműen nyerő! Még 7of9-an is felveszi a versenyt. Ugyanolyan szép és vannak érzelmei is!

A mini Dune sorozat nagyon jól néz ki, a scifi.com-on van oldala ahol meg lehet nézni az előzetest.

Ami meg a Viasatot és a VOYát érinti: valószínűleg csak azután tudnak megvenni egy szezont, hogy végleg legyártották, hiszen nem árulják őket darabokban.

off
Szerintetek megveszik az X-Aktákat ha lobbizunk?
on

Üdv!

alric Creative Commons License 2001.04.08 0 0 1702
Korábban volt szó a Dűnéről:

(SF News) A magyar HBO júliusban bemutatja a Dűne minisorozatot, Frank Herbert kultikus regényének legújabb feldolgozását. Az amerikai premiertől eltérően három, kétórás epizód kerül sugárzásra.

zengei3 Creative Commons License 2001.04.08 0 0 1701
bozilla:
Úgy tudom, hogy a biztonsági öv szerepét a Csillagflotta hajóin az Inertial Damping Field lenne hivatott betölteni. Ez afféle lokális interciatompító-mezőt hoz létre a hajóban, hogy ne röpködjenek szanaszét a dolgok. (Ha pontatlan a magyarázatom, valamelyik kollega majd kijavítja) Ám nyilván néha nem működik teljesen jól, mert bizony néha alacsonyan szállnak a humanoidok a hídon.

Veg:
Persze, hogy nem ettől jó a Voy... (hm... jó egyáltalán a Voy? :-)), de nekem ezek imponáltak.

Zengei.

Előzmény: bozilla (1697)
bozilla Creative Commons License 2001.04.08 0 0 1700
Szegény Tuvok nem sokra ment a belső látásával, miután megvakult egy robbanás következtében. Megvágta magát a borotvával, Hetes vezetgette, tapintásos interfész üzemmód, stb.
Más is észrevette, hogy Janeway rövidebbre vágatta a frizuráját?
'lla
Vegetable Creative Commons License 2001.04.08 0 0 1699
Szia zengei3! :)
Sajnos ez se a Voy különleges jóságát bizonyítja, ez már ST panel, pl: TNG Tasha Yar vs. Worf... Tasha haláláig elég komoly főszereplő volt :o)
Veg :)
Előzmény: zengei3 (1696)
Sad Creative Commons License 2001.04.08 0 0 1698
Igen ezen a bekotozosdin mar en is jokat derultem. En sem ertem, legalabb veszhejzetben miert nem kell bekotniuk magukat. Ugy ropkodnek a hidon a szekeikbol, hogy inkabb attol serulnek meg, es mondjuk nem egy talalattol:)
Előzmény: bozilla (1697)
bozilla Creative Commons License 2001.04.08 0 0 1697
Kérdés: a hídon miért nincs bekötve a legénység? Ha jön 1-1 zökkenő vagy találat mindenki lerepül a székéről, esetleges értékes másodperceket vesztve a visszatápászkodással.
'lla
zengei3 Creative Commons License 2001.04.08 0 0 1696
Eddig két dolog tetszett nagyon a Voyagerben:

Ez egyik, hogy kiírták/kilépett/kirúgták Kes-t, vagyis az egyik főszereplőt. Ez egy kicsit megzökkentette azt a sablont, hogy "mindenki életveszélybe kerül, és valaki meg is hal, és szörnyű, meg bű, meg bá... de az utolsó utáni másodpercben kiderül, hogy idegen befolyás/másik létsík/párhuzamos univerzum/stb., és minden vissza az eredetibe, mintha mi sem történt volna" Semmi bajom Kes-szel, konkrétan a karaktercsere ténye tetszett.

A másik, amikor a Year of Hell 2 végén ripityomra zúzódik a Voyager a másik nagy űrhajó falán. (fegyverhajó vagy mi a szösz volt) Hát az szenzációs.

Viszont a Year of Hell is beleesett a fent elsőként említett hibába.

Zengei.

FLaci Creative Commons License 2001.04.08 0 0 1695
A Sat1-en pénteken még a 6. szezon megy. Ahogy Ewron is írta, a 7. talán majd az ősszel. Legalábbis úgy emlékszem ilyesmit olvastam valahol.

Visszatérve a Year of Hell-re: igazatok van, tényleg az egyik legjobb Voyager epizód (jobb mint ahogy emlékeztem rá), de hát nem sok hűhó semmiért? Már az elején látszott hogy a végen megnyomják az Extra Nagy Reset Gombot.

Előzmény: Transwarp (1694)
Transwarp Creative Commons License 2001.04.08 0 0 1694
SAT1en folyamatosan megy, most is. Péntekenként.
És épp reklámozták hogy jönnek az uj részek is.
Ewron Creative Commons License 2001.04.07 0 0 1693
A SAT1 is csak ősztől fogja adni. Legalábbis azt hiszem.
Előzmény: Cifu (1692)
Cifu Creative Commons License 2001.04.07 0 0 1692
És a SAT1 meg tudja?
Előzmény: mrzool (1691)
mrzool Creative Commons License 2001.04.07 0 0 1691
Koszi az infot, gondolom csak az all a hatterben, hogy mivel meg tart a 7. evad forgatasa, ezert nem tudtak megvenni a Paramount-tol. Persze lehet, hogy tevedek.:(
Előzmény: zengei3 (1689)
Mike73 Creative Commons License 2001.04.07 0 0 1690
Hát ez szomorú....
Előzmény: zengei3 (1689)
zengei3 Creative Commons License 2001.04.07 0 0 1689
Szejasztok.

Tudomásom szerint a Viasat a 6. szezon után nem ad több Voyagert egy darabig. Ezt a szinkronstúdió mondta, mert ők sem kaptak több epizódot a Viasattól.

Nem tudom, mi lesz. Nem tudom, hogy folytatják-e, és hogy mikor. Ennyit tudok.

Üdv,
Asztalos András.

Delomar Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1688
Lenne néhány hozzászólásom a magyarországi DVD megjelenéssel kapcsolatban:
A Dunafilmtől azt az információt tudtam megszerezni, hogy egyenlőre még csak nem is tárgyalnak a Star Trek DVD-k kiadásáról(ugye ők rendelkeznek a Paramountos filmek kiadási jogával), tehát a közeljövőben erre nem lehet számítani.
Amit ajánlani tudok, hogy külföldön már be lehet szerezni a 3 legutolsó mozifilmet magyar szinkronnal is:
Nemzedékek-a magyar hang sajnos csak mono, de angolul és németül 5.1, magyar felirat nincs.
Kapcsolatfelvétel-erről még nincs információm, a napokban szerzem be.
Űrlázadás-ez viszont angolul,magyarul, és németül is 5.1! nagyon jól szól!, magyar felirat nincs.
Egyébként érdemes körülnézni a hazai kiskereskedőknél is, mert némelyiknél meg lehet találni a filmeket.(Ne bevásárlóközpontokban gondolkodjunk, hanem kisüzletekben!)
Előzmény: Dob (1672)
Vóbert Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1687
Tudjátok, amikor ezeket a hozzászólásokat olvasom, akkor kezdem megérteni, hogy Janeway miért is mondja mindig azt, hogy nem akar időparadoxonnal kapcsolatba kerülni, mert akkor úgysem értene meg semmit sem. :)))
De azért biztos, hogy majdnem minden negyedik, ötödik rész erről szól, vagyis van valami köze hozzá.
Ami azonban nagyon tetszik ebben a részben, az az, hogy amikor a Phoenix-ről beszélnek, akkor párhuzamot húz Seven a First Contact és a Voy ezen része között. Ezek szerint azért figyelembe veszik a fejleményeket a többi résszel.
Mike73 Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1686
"A kronoton-torpedó időállandója pedig Kes stabilizálásához kellett..."

Hát ez az! Abban a pillanatban az alternatív jövőbeli idősíkok még egy pontban voltak, mivel a gyógyítás pillanatában "jelen"-t írtak. Ergo függetlenül attól, hogy melyik alterntív jövőbe lépnek, az idővariáns (1.47) már ismert volt számukra, noha a gyógyításon kívül több hasznát akkor még nem vették.

"semmi más hasznát nem tudták volna venni, még ha emlékeztek volna is rá"

Ez nem igaz, hiszen ők is egyből ezt a variánst keresték, mihelyst volt rá alkalom, mert tudták, hogy ez kell nekik a védekezéshez. Ergo, az állításod hibás.

Hajlok arra, hogy tényleg túl komplikált lett volna megmagyarázni egy "beugró" nézőnek, hogy ki is az a Kes, honnan is tudják már az idővariánst stb... ráadásul nem lehetett volna bonyolítani a sztorit, mert innentől nem lett volna ellenfelük a Krenim hajó... :(

Előzmény: Mr_Fusion (1685)
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1685
A Year of Hell/Kes problémához...

Kes figyelmeztetésében annyi volt, hogy kerüljék el a krenimek területét, de az nem, hogy mikor érnek oda, illetve miről fogják felismerni, hogy ott vannak. A jövőbeli sorsukról emlékeim szerint egy szó sem esett. Ráadásul, mivel Kes alternatív idővonalról jött (a krenimest, tehát a mostanit maguk a krenimek hozták létre az időhajójukkal, amiben ugye Seven nem volt, Kes viszont igen, tehát már eleve nem az volt, amit most a Voyager átél), nem 100%, hogy amit ő egy alternatív idővonalon átélt, az vár a Voyager-re is.
Mikor tudták meg, hogy ott járnak? Mikor találkoztak a krenim járőrhajóval. Mi történt pár órával(?) később? A krenim időhajó megint bevetette a fegyvert, és megváltoztatták az egész idővonalat, így a Voyager-ét is (és mivel épp egy olyan alternatíva lépett életbe, amelyikben a krenim birodalom sokkal nagyobb, mint az előzőben, a Voyager hirtelen 'beljebb' került a krenimek területére, mint addig volt), ráadásul akkor már benne voltak nyakig, semmiképp nem tudtak volna kikeveredni a dologból. Tehát a figyelmeztetés hiábavaló volt.

A kronoton-torpedó időállandója pedig Kes stabilizálásához kellett, semmi más hasznát nem tudták volna venni, még ha emlékeztek volna is rá. Szóval megint hiábavaló információ.

Ehhez annyi még hozzátartozik, hogy régen foglalkoztam ezekkel a részekkel, úgyhogy a fentiek csak az aktív emlékeimen alapulnak. Ha a szál folytatódik, frissítek, hogy teljesen képben legyek a két (három) epizód eseményeit illetően. :)

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1684
Mivel megszólíttattam...

A Sisko vs. Janeway összehasonlításnak nem látom sok értelmét, teljesen más személyiségek, csak annyi a közös bennük, hogy mindkettejüket köti (de csak elvileg, mint azt több részben is demonstrálták mindketten) a Csillagflotta-szabályzat.
De ezen belül teljesen másképpen reagálnak egy-egy helyzetre, a maga helyén, és a maga körülményei között mindkettő elég jól beleillik a képbe, bár szerintem Janeway néha már túlontúl türelmes, hagyja, hogy a probléma okozói szórakozzanak vele, akkor is, mikor Sisko (ha már ő az ellenpont) már rég visszaütött volna. Máskor viszont Janeway is habozás nélkül (sőt, néha túl hamar, és túl erősen) visszavág... Szóval valahogy talán nem annyira konzisztens a karaktere, mint Siskoé, olyan 'ha akarom (pontosabban az éppen aktuális történet írója akarja), ilyen vagyok, ha akarom, olyan'.

Ami pedig a Sisko család, de főleg apa és fia viszonyát illeti, nekem kimondottan tetszett, ahogy az apa elfogadta, hogy a fiúnak esze ágában sincs flottatisztnek állni, inkább írni szeretne. Jake tiszteli az apját, elismeri az érdemeit, ugyanakkor van saját véleménye is, és ha az nem egyezik az apjáéval, akkor sem hódol be, hanem a végsőkig kiáll a saját elképzelése mellett, még ha az később hibásnak bizonyul is. Ben pedig ilyenkor nem az 'ugye megmondtam' figurát adja elő, hanem közösen megállapítják, hogy ez így mégsem volt annyira igazi.
Ha nem lett volna ez a szál, nagyon sok jó epizód (The Visitor, pl, az egyik legsúlyosabb), és másod-cselekmény maradt volna ki a DS9-ból, úgyhogy szerintem nagyon a helyén volt a dolog.
És azt hiszem, a Dax/Sisko, Jadzia/Sisko, Ezri/Sisko (nem véletlenül írtam így három részletben) kapcsolat is megérne egy misét. (Ahogy ezzel szemben a Janeway/Chakotay kapcsolat megint olyan egyszer van, egyszer nincs jellegű, ahogy éppen szükség van rá.)

Előzmény: rapcalvinka (1663)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1683
És a mai 2. részben az intellektuális rész is erős... Csak figyeljetek...
Előzmény: Nagyoreg (1682)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1682
Lehet, hogy szadista vagyok, de oly nagy örömmel néztem végig, ahogy darabjaira hullik szét a Voyager...

És ami még hátravan...

Eddig csak kétfajta hajót láttunk a Trekben. Teljesen épet és teljesen elpusztultat. Most végre valami változatosság... Akár át is nevezhetnénk a Voyagert Millenium Falconnak...

Előzmény: Nagyoreg (1681)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1681
Nagyoreg bőszen helyesel...
Előzmény: mrzool (1680)
mrzool Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1680
Sajna van par Voy epizod, amit jobb ugy nezni es _elvezni_, ha nem gondolunk a mi lett volna, ha kezdetu mondokara.

Ne felejtsuk el, hogy a YOH egy duplaresz, az ilyesmi a UPN-en mindigis nagy show volt, tehat valoszinuleg sokkal tobben nezik, mint egyebkent.

1. Ha most az uj nezoknek megemlitik Kest, nem fogjak erteni a dolgot.

2. Kessel tul egyszeru lett volna az egesz.:)

Jobb nem figyelni a hibakra, es jol szorakozni, elvegre ez az egyik legjobb epizod.:) Jo szorakozast a mai 2. reszhez...

FLaci Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1679
Hey Vóbert,

Nem is úgy értettem hogy a karakterek (a Voyager űrhajóban) elfelejtették Kes-t, hanem a producerek (a Voyager TV-sorozatban) akarják elfeledtetni hogy valaha is létezett.

Említettem régebben hogy problémáim vannan ezzel az epizóddal; hát ez az egyik.

Előzmény: Vóbert (1678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!