Huang Jing (Polygonati Rhizoma); Solomon seal is considered a tonic. It is sweet,mild,and warming and enters the spleen and stomach meridians.Supplementing the stomach and spleen,replenising the Chi,this herb builds jing and in cases of deficiency and debility.
egészen elveszti cefre jellegét, sőt elsőrangú méregtelenítő ágyaspálesz, aminek az ágyában tengerikígyó (!) is van a ginzeng mellett, meg vmi gyümölcs, és vmi magféle, de azt elfelejtettem...
Nem vesztem el, csak épp annyit dolgozom, mint egy ló, "meghalni" sincs időm. Tulajdonképpen semmi mást nem csinálok, csak dolgozom, kora reggeltől estig, aztán meg vacsi, zuhany, alvás. Ebből állnak a napjaim... :-((( Ja, és ha még nem lenne elég, mellette angolórák, meg vizsgák és hétvégén tanulás. Ez a desszert.
Hát, remélem, ennek hamarosan vége lesz, mert már a végkimerülés határán kezdek tartani...
KAL!
Még mindig nem tudom, hogy mi miatt írtad anno, hogy jó lenne találkozni és beszélgetni! Pedig még mindig nagyon kíváncsi lennék rá!!! :-)
a harmadik idézet az nem Máté hanem Lukács ev., meg nem is igazán jó az angol fordítás, mert 'observation'-t mond, pedig ez szemmel nem láthatót jelent, az observation pedig... ;-))
remélem minden rendben nálatok, 37-essel találkoztam fenn a héten, jót beszélgettünk
No man can serve two masters; for either he will hate the one, and love the other;or else he vill hold to the one, and despise the other. Ye cannot serve God and mammon.
Matthew 6:24
But seek ye first the kingdom of God,and his righteousness, and all these things shall be added unto you.
6:33
And when he was demanded of the Pharisees,when the kingdom of God should come, he answered them and said," The kingdom of God cometh not with observation: Neither shall they say, Lo here! Or lo there ! for,behold, the kingdom of God is within you."
Ok, vettem ra idot,es elolvastam. Mondanom se kell aki ezt meg akarja erteni /fell kell,hogy kosse a gatyat,/ mert en most latom amibe en nagyon kivancsi voltam ezelott ;teljesen hulyesegnek hangzik meg valaki meg nem mutatja szemelyesen mi is tortenik tulajdonkeppen. en kiemelek itt ,egy par idezetet ami nekem ertheto es ,en Mr Kwan-tol szemelyesen tanultam....
"Ebben áll a megvilágosodás megszilárdításának a kettőos művelete. Ezt nevezzük a világosság körforgásának. A körforgásba hozás a megrögzítés. A világosság a befelé forduló szemlélőodés. Megrögzítés befelé forduló szemlélőodés nélkül - körforgás világosság nélkül. Befelé forduló szemlélőodés megrögzítés nélkül - világosság körforgás nélkül."
"Amikor manapság az emberek csak egy- két órát fordítanak arra, hogy megpróbálkozzanak a meditációval, és ezalatt is csak a saját énjüket szemlélik, és ezt nevezik szemlélődő befelé fordulásnak - hogyan fakadjon ebbőol valami érdemleges eredmény?"
" Gyermekeim, gondoljátok meg ezt! Ha egyik napon nem gyakoroljátok a befelé fordulást, akkor ez a világosság kifelé áramlik, ki tudja, hová. De ha naponta csak egy negyedórát szenteltek is a befelé fordulásnak, akkor ezáltal határtalan időot és ugyancsak határtalan sok születést egyenlíthettek ki. Minden módszer a nyugalomba torkollik. Értelemmel nem lehet felmérni ennek a csodálatos varázseszköznek az értékét."
"A világosság körforgásba hozása pedig a varázseszköz arra, hogy csökkenjen a sötétség, és hogy lehetőové váljék a láyán való uralkodás. Még akkor is, ha munkánk nem közvetlenül a teremtő öntudat visszavezetésére irányul, hanem csupán a világosság körforgásba hozásának varázseszközére korlátozódik, ne feledjük, hogy a világosság éppen maga a teremtő öntudat. Körforgásba hozása révén megvalósul a teremtőohöz való visszatérés. "
" ürességet ilyenkor nem üresnek, hanem központinak látjuk.
Szemléletünkben felmerülnek a káprázatok is, ámde ilyenkor a káprázatot sem igazi káprázatnak látjuk, hanem valójában központinak ismerjük fel. Ami pedig magát a középpontot illeti, arról nem is kell többet mondanunk."