Keresés

Részletes keresés

andi77 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1051

Szia.

köszönöm a választ.10 éves a lányom, és még annyira kezdő hogy még csak szolfézsra jár, majd jövőre mehet csak hangszerre.

Mivel még nincs tanár sem így nem ő ajánlotta, én találtam a hirdetést.

megnézem amiket ajánlottál, hátha karácsonyig még összejön kicsit több pénz rá.

andi

Előzmény: djuice (1045)
la nerto Creative Commons License 2013.10.29 0 0 1050

elérhetőség: sokvarinorbi@gmail.com, vagy a telefonszám, amit lejjebb írtam. Képet tudok küldeni róla.

(Yamaha P-90)

Előzmény: la nerto (1049)
la nerto Creative Commons License 2013.10.29 0 0 1049

sziasztok, szeretném eladni Yaaha P-90 típusú digitális zongorámat. Billentése, hangja nagyon jó, nagyon szeretem ezt a hangszert, viszont sajnos el kell adnom.

Főbb tulajdonságai:

64 hang polifónia

88 kalapácsmechanikás billentyű (Granded Hammer Effect Keyboard)

4 fokozatban állítható billentés (hard, medium, soft, off (az off állítható)

3 karakteres kijelző

24 hangszín: Grand Piano 1, Grand Piano 2, E.Piano 1, E.Piano 2, Clavichord, Harpsichord, Vibes, Guitar, Church Organ, Jazz Organ, Strings, Choir, Wood Bass, E.Bass (és még egy variáció mindegyikhez)

effektek (reverb (4), chorus (4), brilliance)

felvételi lehetőség (2 sáv)

metronóm

belső zenék (demók, zongoradarabok)

transzponálási lehetőség (-12; +12)

hangerő-csúszka

brilliance-csúszka

dual és split üzemmód

az effektek állítható erősségűek

RCA-kimenet; L és R kimenet, 2 db fejhallgató-kimenet, MIDI in-out, to host kimenet

windowshoz és mac-hez közvetlen csatlakoztatható a to host-on keresztül

Amit kapsz:

-Yamaha P-90 digitális zongora

-kottatartó

-használati utasítás (magyar)

-táp (nem eredeti, de megvan az eredeti, csak az kontaktos)

-eredeti yamaha sustain pedál

-keménytok!! (méretre szabva, tökéletesen beleilleszkedik)

-szükség esetén állvány.

Elérhetőség: 06-20-611-1925

A használati útmutatóban ezt írják róla:

• Akusztikus zongorahangszín-minták gondoskodnak a valósághű hangzásról, miközben aYamaha AWM-hanggenerátor rendszere minden hangszín tökéletes visszaadását teszilehetővé.

• A négy fokozatban beállítható, billentésre érzékeny billentyűzet árnyalt játékot teszlehetővé.

• Dual üzemmódban két hangszínt szólaltathatunk meg az egész billentyűzeten.

• Split üzemmódban két hangszínnel játszhatunk a megosztott billentyűzeten.

• A sustain pedállal a zongorahangszíneknél valósághű, akusztikus hangszerhez hasonlórezonanciahatást érhetünk el.

• A különböző tempóban beállítható metronóm megkönnyíti a zenedarabok begyakorlását.

• A billentyűzeten játszottakat felvehetjük egy két sávos digitális felvevő berendezéssel.

• Sokoldalú MIDI-funkciók gondoskodnak arról, hogy a hangszert különböző MIDI-konfigurációkban alkalmazhassuk.

• Beépített computer-modem segítségével a hangszert közvetlenül csatlakoztathatjukszemélyi számítógéphez, így zenei szoftvereket is használhatunk.

kovadika2 Creative Commons License 2013.10.27 0 0 1048

De pont ez az, hogy a zongora hangát felvették, és úgy van a videón. Sokkal jobban érdekelne az ha simán a kamerával vették volna fel, vagy mint a pasi hangját valami mikrofonnal, mivel én is azt a hangot hallom ha játszom rajta. 

Előzmény: djuice (1047)
djuice Creative Commons License 2013.10.27 0 0 1047

Kár aggódni! A Fatarok jó mechanikát gyártanak, nem véletlen hogy sok gyártó tőlük rendel. Persze ha valaki ólomkézzel veri a cuccot, az tönkremehet. Liszt Ferenc is volt hogy 2-3 zongorát szétvert egy-egy koncertjén. Ez teljesen zenészfüggő.

A videónak nincs baja, a Numa Concert szól vonalból felvéve, majd a fickó hangját egy mono mikrofonról véve utólag rákeverik, tehát azt hallod mikor monóvá és szobahangúvá válik beszéd alatt a hang. Ez standard keveréstechnikai megoldás, a Numának ettől semmi baja nincs, nagyon jó a hangja! ;)

Előzmény: kovadika2 (1046)
kovadika2 Creative Commons License 2013.10.27 0 0 1046

Köszi a választ, szerintem maradok én is ennél. Egyébként én amiatt aggódom csak, hogy bármilyet is veszek, egy idő után olyan lesz a billentyűje, hogy hangot ad ki. Mármint hogy lenyomod, és klappolni fog, és hangosan. Láttam már olyan digitálsi zongorát, igaz az casio volt, és nem valami nagyon jó féle, de akkor is nagyon zavaró és illúzióromboló tud lenni.

A videó amit linkeltél egész jó, csak az a nagy baja, hogy mikor játszik valamit vele, az nem az aeredeti hangot adja, hanem gondolom a zongorával felvett hangot játszották be a videóba, hallani azon ahogy 1-1 darab után elkezd beszélni.

Előzmény: djuice (1040)
djuice Creative Commons License 2013.10.26 0 0 1045

Szia!

Gondolom kicsi még a lányod, de ilyen neve nincs márkát nem javasolnék senkinek, egyrészt nem tudni mi volna ez (értsd, egy Roland, Yamaha már fogalom a szakmában), másrészt később eladhatatlan lesz emiatt.

Kérd ki a tanára véleményét ő mit javasolna tanulásra, mert az döntőbb, mint ha utána a gyereknek azt kell neki hallgatni, hogy látatlanban egy fórum látogatói véleménye alapján megy szembe a tanáréval (feltéve ha a tanár javasolta azt az előbbi hangszert, mert akkor rossz helyen van máris a gyerek!)

Amit viszont szerintem egy tanár is elmondana, az az, hogy ha zongoratanulás a cél, akkor 88 billentyűs, azaz teljes zongora terjedelmű hangszert kell választani, még ha 2x többe is kerül a nevezett terméktől. Ez olyan képletesen, mint mikor nyaralni megy a család a tengerhez. El lehet indulni pöfögő kölcsön kocsival is, ami bármikor lerobbanhat, de ha megbízható, ismert járművel vágunk neki az útnak, nagyobb az esély hogy célba is érünk. 

A legolcsóbb hangszer egyike, amin már lehet is valamit kezdeni, a Casio CDP-120, de személy szerint én inkább egy Yamaha P-35-öt ajánlanék kezdésnek.

Remélem tudtam segíteni!

http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=Digitalis+zongora&page=3

Előzmény: andi77 (1043)
winky80 Creative Commons License 2013.10.25 0 0 1044

Sziasztok!

Eladó egy Roland XP-10-es, használt, de jó állapotban. Jár hozzá egy Proel állvány és egy Roland pedál is. Irányára: 45 000 Ft. Ajánlatokat, érdeklődéseket a winky80@gmail.com címre várok. Próbálható, megtekinthető a 18. kerületben.

Szabolcs

andi77 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 1043

Sziasztok!

A lányomnak szeretnék karácsonyra egy digitális zongorát venni, még csak zenei előkészítőre jár, csak jövőre fog kezdeni hangszeren tanulni.

Ezt néztem ki neki: cronenwerth chp500.

Szerintetek elég az 5 oktáv?

Köszönöm

djuice Creative Commons License 2013.10.16 0 0 1042

Ha nekem szól a kérdés, ezt nem ismerem, de az olcsó Yamahák olyan egy kaptafák. Azonban inkább ilyen mint Korg vagy Casio ezen az árszinten!

Előzmény: idi29 (1041)
idi29 Creative Commons License 2013.10.13 0 0 1041

Yamaha YDP-142 digitális zongoráról mi a véleményed?

http://www.arukereso.hu/zongora-c1009/yamaha/ydp-142-p153953599/

djuice Creative Commons License 2013.10.12 0 0 1040

Szia!

Egyéni véleményem, de a Studiologic NumaConcert keyboardja egy nagyon ütős cucc, mind hangban, mind a billentyűzetét tekintve! Egyedül a szolgáltatásait keveselheti, aki nem csak zongorázni szeretne, de pl a Fatar touch funkciója eléggé figyelemreméltó!

Nekem idáig billentésben a Roland RD700NX, GX volt a netovább 1 milla alatti árszinten és persze a hangzása formálhatósága, szolgáltatása terén is. Akusztikus zongorában a NumaConcert nagyon jó főleg az árát tekintve és a billentése is a legújabb Fatar fejlesztés, ami egyetlen más gyártó hangszerében nem található meg jelenleg még, ahová a Fatar szokott klaviatúrát szállítani. Az említett Rolandhoz képest gyakorlatilag fele annyiért majdhogynem jobb billentése van a Numának így számomra is erősen elgondolkodtató!

Hamarosan piacra kerül az egy százassal olcsóbb NumaStage változata, amiben hangilag teljesen megegyezik a Concerttel, csak a mechanikája lesz egy könnyítettebb, egyszerűbb kialakítás.

Ezen az árszinten jelenleg semmi nincs ami verné minőségben a Numát, esetleg a Yamaha új MOXF8 workstationje szólhat még bele a képbe a szolgáltatásaival, de ennek egy olcsó GHS mechanikája van, talán a NumaStageéhez mérhető majd.

Az ettől profibb Yamahák, melyek árban is erősebbek már, a CP5 (600e.HUF), esetleg a lejjebb említett CP4, CP40 típusok a kifejezetten stage piano kategóriában. Ezen kívül mind csak drágább megoldások vannak már: Clavia Nord Piano, Kawai MP széria, (bár itt az ES7 is eléggé kedvelt modell) stb.

A lényeg, melyet nem győzünk sosem hangsúlyozni, minél több hangszert ki kell próbálni, mielőtt leragadnánk egy adott típusnál vagy márkánál tapasztalat nélkül! :)

Előzmény: kovadika2 (1039)
kovadika2 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1039

Hali

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Venni szeretnék egy digitális zongorát, kinéztem a Numa Concert-et, 400at tudnék rászánni, de érdekelne, hogy ezért az árért lehet e kani jobbat, vagy elég jó e ez a numa?

Köszönöm előre is a segítséget.

kovadika2 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1038

Hali

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretnék venni egy digitális zongorát, és ki is néztem egyet, egy Numa Concerto-t, 400at rá is tudnék költeni. Az érdekelne, hogy jó választás-e, vagy hogy van e ebben az árkategóriában egy jobb. 

djuice Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1037

Hullanak az új stage pianok az "égből" mint mostanság a falevelek.

Itt a Yamaha CP4 és CP40, a középkategóriát erősítve.

http://hu.yamaha.com/hu/products/musical-instruments/keyboards/stagepianos/cpstage/?mode=series#tab=product_lineup

szocsaba Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1036

Szisztok !

Továbbra is gazdáját keresi egy Yamaha P70 digitális zongora. 88 billentyű, kalapácsmechanika, adok hozzá egy X állványt is. Mivel saját hangszórója van, csak bekapcs, és mehet a boogie...

Az ár a 90.000 Ft, esetleg beszámítok MIDI billentyűt (49-61 billentyűig, nagyobb az van.)

06-30-4118519

djuice Creative Commons License 2013.09.08 0 0 1035

Két új hangszer bővíti a zongora kínálatot mostantól:

Roland F20 http://rolandshop.hu/termekek/Roland_F20_Digitalis_Zongora

Studiologic NUMA STAGE http://www.hitspace.hu/numa-stage.html 

A Stage egy nagyon élethű hangzású cucc 300 rugóért. Egy olcsóbb kalapácsmechanikával hozza a nagy testvére a Numa Concert hangzását, amiért amúgy egy százassal többet kéne fizetni. Valójában a korábbi Numa Piano modelt váltja vele az olasz gyártó.

Az F20 a Roland belépő, tanuló zongi kategóriája volna egy 50-essel olcsóbban a Stagetől és már ez is a nagyobb testvérei Super Natural hangzását kölcsönzi.

Mindkét hangszer esetében egyébként a rendkívül népszerű, csúszásmentes ún. Ivory Feel (elefántcsont hatású) billentyűzet van beépítve! Ismét bonyolódik tehát a kérdés, ki mire költse a pénzét. :)

Karesz63 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 1034

Codahangszer 226eFt. Előtte több helyre is telefonáltam és volt ahol azt mondták, hogy csak szeptemberben várható az európai szállítmány, mert a jelenlegi elsűllyedt a szállítás alatt.

úgy néz ki, hogy kell hozzá venni egy pedálsort, mert ami adtak hozzá, az nagyjából használhatatlan.

köszi a segítséget!

Előzmény: djuice (1033)
djuice Creative Commons License 2013.08.24 0 0 1033

Hű! Nagyon gratulálok! Ha nem titok, hol és mennyiért?

Sok szép zenéléssel eltöltött órát kívánok hozzá, természetesen a menet közbeni személyes tapasztalatokat is várva! :)

Ha meg kérdés van, a 640 kapcsán talán tudok segíteni...

Előzmény: Karesz63 (1032)
Karesz63 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 1032

Tegnap megvettük a Yamaha dgx 650-t. Nem lepne meg, ha elsőként Magyarországon:).

impozáns és elég meggyőző hangszernek tűnik ezért az árért.

gemefütyüjke Creative Commons License 2013.08.09 0 0 1031

Hahó, hozzáértők!

Szeretnék venni mihamarabb egy kalapácsmechanikás dig.zongorát. Casio-t néztem, van egy PX110-es ajánlatom (már nem gyártják), és néztem ma egy drágább, modernebb digizongit, szörnyű hangja volt (a px-et jövő héten nézem meg).

A Yamaha-nak sokkal szebb a hangja, csak drágább. Megérné? Köszi, ha írtok.

(Használt cuccosokat is nézek, de nemigen van úgy száz kiló körül...)

JerryLewis Creative Commons License 2013.08.02 0 0 1030

köszi

Előzmény: djuice (1029)
djuice Creative Commons License 2013.08.02 0 0 1029

Ok, sok sikert és kitartást! ;)

Előzmény: JerryLewis (1028)
JerryLewis Creative Commons License 2013.08.02 0 0 1028

Helló

Köszönöm a válaszodat

Feltettem  pár oldalra hogy mit keresek és talán lesz rá egy ki halvány esélyem ki tudja. Egyenlőre csak a zongora hangszineket ilnyen olyan beállításokkla   azt szeretem ha kicsit  terem hatzása van a zongorának de a sima hanky tank zongora is frankó pláne regtime zenére pl Scott Joplintól a Maple Leaf Rag és a The  Entertainer imádom ezeket a szerzeményket  persze sok sok féle feldolgozásban léteznek és  sokan játszák virtuózabb módon de  egyenlőre nekem a normál egyszerü változatai jönnek be  nem a gyors játék  hanem a lassu  musikális játék ahogy Joplin is  játszotta vagyis  ahogy hirdette. De  anniy minden bejön hogy  sajnos idöm nincsen arra hogy sokat gyakoroljak  de azért jó így is  ez is örömet okoz és nekem nem kell több ez a lényege. Tudod én a kottá nem ismrem csak hallás után játszok és  lenézem a videót amin tanitanak de így is elég frankón össze jön. Tudod én elvesztegettem a tehetségemet és  igy 44 évesen már   a kezem nem olyan mint egy fiatal gyereké akinek ha van zseniálios tehetsége  akkor  a keze a zongorához növekszik és alakul  ugy hogy  úfy sokkal könnyebb...de nem adom fel hanem akkor is megcsinálom amit eltervezek:):):9  Tudom nem éppen  a Maplke Leaf Rag al kéne kezdeni de nekem ez tetszik és  viszonylag könnyen megy  valahogyna minidg is könnyen ment  a tanulás. Vagy talán jó a kézügyességem nem tudom ez talán a  szakmámból adódik a fene sem tudja.....

De azt tudom ha zongorát látok vagy hallok   akkor  borsózik a hátam az örömtöl hogy mire képes  a hangszer és a legjobban azokat tisztelem   akik egy száll zongorán játszanak és mellé énekelnek. pl: Máté Péter zseniális volt 

( a zongora művészekről szándékosan nem beszélek mert azok külön világ)

meg még az igazi bárzongoristákat kedvelem de nagyon.

Mikor az ilyen embereket nézem csodálattal  akkor elfog  picit az irigység  hogy bár fele anniyra tudnék zongorázni ......bár csak gyerekfejjel elkezdhettem volna.

Ha lesz majd kérdésem és nem sikerül a magyar nyelvű akkor kereslek ha úgy adódik.

Bocs  a sok szövegért.

Előzmény: djuice (1027)
djuice Creative Commons License 2013.08.01 0 0 1027

Hello! Az Atlantisz megszünésével ez már nem megoldott. Vagy keresni kell tulajt aki odaadja lemásolásra vagy írni emailt a Yamahának, de lehet hogy csak a Magyarországra értékesített példányokhoz tudnak pótlólagosan küldeni díj ellenében.

Mellesleg rém egyszerű és logikus használni a hangszert, ha lenne spec kérdés abban meg tudok segíteni... ;)

Előzmény: JerryLewis (1026)
JerryLewis Creative Commons License 2013.07.30 0 0 1026

Szia köszönöm a válaszodat még egy dolog lenne sajna ahonnan illetve akitöl venném  nincsen magyar nyelvü  könyve mert Komárom szlovák olalán lett véve. Kerestem  de pl: az Atlantisz oldalán angolul van PDF fájlba magyar nincsen . Vajon hogyan lehetne szerválni magyar nyelvü hazsnálatit hozzá?

Előzmény: djuice (1025)
djuice Creative Commons License 2013.07.30 0 0 1025

Szia! Asszem a 630-nál jött be a DGX-eknél a GHS tip alap kalapácsmechanikája a Yamahának, előtte csak rugós súlyozottak voltak. Azonban volt az 530 és a 430 tip ami ugyanúgy csak rugós billentyűkkel jött ki. A 630-nál még annyi a lényeg, hogy fele annyi memóriája van 16db a későbbi 640-eshez képest, ahová komplett beállítások elmenthetők, meg egyszerűbbek a hangszínei is! A hu.yamaha.com oldalon utána tudsz keresni a dolgoknak.

Előzmény: JerryLewis (1024)
JerryLewis Creative Commons License 2013.07.29 0 0 1024

Szeva djuice

Figyusz  egy kérsédem, lenneYamaha  DGX  630  az most kalapács mechanikás vagy  csak súlyozott billentyüs vagy  mind kettö lehet hülyeésget kérdezek de  a hirdetésekben  ezt is meg azt is irják igy is meg úgy is most mi az igaz belőle??

Köszönöm válazsodat

Előzmény: djuice (1017)
djuice Creative Commons License 2013.07.27 0 0 1023

Bocs, abban azért tényleg a bolt a ludas ha raktárkészleten jelzi, hisz ez nyilván elírt infó és a régebbi modelt jelöli ami ilyenkor még erősen akcióba szokott kerülni.

djuice Creative Commons License 2013.07.26 0 0 1022

Tévedés! Nem szédítésről van szó! Ui ha megrendelik akciósan lehet rá hivatkozni hogy azon az áron kéri és kapja a vásárló majd nem egy emeltebb áron. Ez a cucc nincs fél éve hogy bejelentésre került és a gyártó csak ezután indítja be a tömeggyártást. Más márkák sem feltétlen kaphatók rögtön és állandóan, erről volt alább is írás egy Kawai kapcsán. Nagy siker volt a 640-es előd modell is, erre az újra állítólag most nagyobb már az érdeklődés is, de én azt mondom vásárolni csak kipróbálás után érdemes sok mindent, pláne hangszert!

Ki kell várni azt a kis időt, utána nagy eséllyel lesz belőle tucatjával szerintem.

Előzmény: Karesz63 (1021)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!