Keresés

Részletes keresés

BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1738
"Na, ennek örülök, mert ez a rész nálam is a mélypont volt. Mi a f@szt keresnek EMBEREK a deltaquadránsba?? Ugyanúgy néznek ki mint a földi ember. Röhej. Mi van, a sminkesek szabin vannak, vagy csak nincs keret új maszkokra? Bevallom, kezdi a "hitelét" elveszteni a sorozat nálam. Jobban is ki lehetet volna dolgozni ezt a Voy-os világot. Lásd: Star Wars, Babylon5."

Igazad van, én is gondoltam erre. Bár azt már korábban észrevettem, hogy ha nem nagyon akartak vesződni egy új faj kidolgozásával (smink, stb.) akkor a szereplők homlokát vagy az orrát valahogy átformálták és máris kész volt az "új faj".
De ne búsulj, nemsokára jönnek a Hirogenek, na ott viszont NAGYON NEM VOLTAK SZABIN A SMINKESEK, szerintem brutálisan jók lettek.

"MIlyen? Éppen ez az! Ha kidolgozott hátteret akarsz, miért az SW-vel, és a B5-tel példálózol, mikor a TNGvel is lehetne "

Ezzel csak részben értek egyet. A Star Wars korábbi részeiben szerintem az idegenek változatosak voltak ugyan, de eléggé gagyi kinézetűek ( persze tudom 1979-ben nem igazán volt még Silicon Graphics...)
A B5 idegenjei viszont egészen jók, Vorlonok a legjobbak, bár Lorien se piskóta.

DrRetro Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1737
Erre van egy mondás: (ánglisul)

"Fate protects fools, little children, and ships named Enterprise"

magyarul kb:

"A sors vigyáz a bolondokra, a kisgyerekekre és az Enterprise nevű hajókra"

Előzmény: pg_breki (1734)
lacix Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1736
Emberek!
(és egyéb életformák)

Van a Viasat3-nak valamilyen közönségszolgálati e-mail címe?

Szeretném "megkérni" őket a TNG és DS9 sorozatok megvételére is.
Nem kellenek a gagyi német sorozatok.

Vegetable Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1735
Na igen, de legalább közben jól szórakoztunk :o)
Előzmény: pg_breki (1734)
pg_breki Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1734
Ja, ok csak félreértettem. Amúgy a TNG-ben az nem tetszett a leginkább, hogy mindig 1 ember mentette meg az egész hajót az ucsó pillanatban. Persze mindig más. Egy idő után úgy tünt, mintha a világ legnagyobb mázlistái lennének az Enterprise-on. :)
Előzmény: Vegetable (1733)
Vegetable Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1733
MIlyen? Éppen ez az! Ha kidolgozott hátteret akarsz, miért az SW-vel, és a B5-tel példálózol, mikor a TNGvel is lehetne :o) Ugyanis erre céloztam :o) Láttam Voyokat, bár csak német adón, de nekem nem eléggé Trek, max a ruhák és a konzolok, pont az hiányzik belőle, amiért a többit szeretem, és tul szappanrendszerü... (bocs a Voyrajongóktól :)
Előzmény: pg_breki (1732)
pg_breki Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1732
A TNG is ilyen lett volna? Akkor nem tüntek fel annyira a bakik. Igaz, "tini" fejjel csak ámultam bámultam. Meg a felét nem is értettem, mert angolul volt a Sky One-on. :) Most viszont úgy érzem kezd mese lenni az egész. A mozifilmek viszont kiválóak!
Előzmény: Vegetable (1731)
Vegetable Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1731
Valamint lásd Star Trek... Mármint a többi sorozat... Az talán jobban idepasszol :)
Előzmény: pg_breki (1730)
pg_breki Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1730
Na, ennek örülök, mert ez a rész nálam is a mélypont volt. Mi a f@szt keresnek EMBEREK a deltaquadránsba?? Ugyanúgy néznek ki mint a földi ember. Röhej. Mi van, a sminkesek szabin vannak, vagy csak nincs keret új maszkokra? Bevallom, kezdi a "hitelét" elveszteni a sorozat nálam. Jobban is ki lehetet volna dolgozni ezt a Voy-os világot. Lásd: Star Wars, Babylon5.
Utálom az ellentmondásokat és a hülye, értelmetlen félremagyarázásokat!
Előzmény: Vóbert (1729)
Vóbert Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1729
Nem tudom, hogy ki látta a tegnapi Voy részt a Viasaton, de szerintem ez a leggagyibb rész, amit valaha is láttam, és ha az emlékezetem nem csal talán nem is lesz ilyen gagyi rész a továbbiakban. Úgyhogy evvel elérte a Voy a mélypontját, ettől márcsak felfelé lehet menni. :((((
Mike73 Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1728
Totál igazad van, csak azok a csövek a gázaikkal sokkal inkább visszalépésnek számítanak vagy 100 évet mostanhoz képest, mint technikai előrelépést. Persze nélkülük hol lenne a látvány? :-))

Amúgy végignéztem a NASA és a CNN régebbi híreit, és nem találtam semmit. Lehet, hogy álmodtam?? Hát ennyire nem lehetek gügye... :-)))

Előzmény: defiant (1726)
Mike73 Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1727
Neeem, erre a cikre én is emlékszem, de nem erre gondoltam, hiszen ezek csak bolygók, de nem a mi naprendszerünkéi.
Előzmény: defiant (1724)
defiant Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1726
Szerintem a sci-fi filmekben szereplő technikáknak két oldala van: egyrészről akárhogyan el lehet vonatkoztatni a jelenlegi technikáktól, mert ki tudja, hogy 200 év múlva mire lesz képes egy számítógép (ha egyáltalán annak nevezik majd akkor), vagy milyen gázokat szállít egy gégecső, másrészről viszont nagy baklövéseket is el lehet követni, amikor nem tudnak a díszlettervezők elvonatkoztatni a jelenlegi technikától.

Az utóbbira példa a legelső (eredeti első) TOS epizódban lévő mechanikus számláló felbukkanása, vagy az egyik DS9 epizódban a tolószék, ami miatt az állomás lépcsőinél átalakításokat kellett végezni (talán O'brien csinálta?).

Ugyanakkor meg ha nagyon elvonatkoztat a díszlet- vagy látványtervező, akkor az meg a nézők számára túl művészi fog hatni, ezért aztán az adott kor technológiáját tálalják egy kicsit felturbózva, meg elhelyeznek olyan eszközöket is, amelyek tényleg csak a látvány miatt vannak ott.

De ki tudja, lehet, hogy azok a gázok ott tényleg szükségesek a hajó működéséhez, de most még - korai XXI. századi ismereteinkkel - nehéz felfogni, hogy mire jó.

Azt viszont már igazán kitalálhatták volna, hogy a panelek ne robbanjanak. Balesetvédelmi szempontból nem állnak túl jól ezek a csillaghajók. :-))

Üdv, defiant

Előzmény: Mike73 (1718)
defiant Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1725
Még egy:
(Metro)
Előzmény: defiant (1724)
defiant Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1724
No, találtam egy cikket az általam említett naprendszeren kívüli bolgygókról:

(Curier)

Üdv, defiant

Előzmény: Mike73 (1720)
defiant Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1723
Nem tudok mire hivatkozni, de én úgy tudom, hogy _csak_ feltételeznek még bolygót, vagy bolygókat a mi naprendszerünkön belül.

Egyébként tényleg felfedeztek a napokban újabb bolygókat, de nem a mi naprendszerünkben vannak. Kerestem on-line valamilyen cikket erről, de most nem találtam. Megírom, ha mégis rábukkanok.

Üdv, defiant

Előzmény: Mike73 (1715)
Mike73 Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1722
passz. de régebben olvastam. úgy 1-2 hete.
meg kéne nézni a NASA oldalán, de ahhoz meg túl lusta vagyok...
Előzmény: mrzool (1721)
mrzool Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1721
Mike, en nem talaltam meg, nem tudom te hol olvashattad... Veletlenul nem aprilis elsejei hir aldozata lettel? Manapsag mar a Plutot sem szokas bolygonak tekinteni, nemhogy egy nala messzebb levo es valoszinuleg kisebb valamit.:))
Előzmény: Mike73 (1720)
Mike73 Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1720
www.hirek.hu tudomány rovatában volt nemrég, de most már nem találom :-(( Valahol a Plútó után találták...
Előzmény: mrzool (1719)
mrzool Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1719
Mike, ird mar meg hol olvastad ezt a hirt, mert en meg nem hallottam... Koszi.
Előzmény: Mike73 (1715)
Mike73 Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1718
Ne máááá.... hát mit hűtenek ott??? Nyissák ki az ablakot, kint elég hideg van... Amúgy meg a hűtőben elég ritkán megy gáz, az sem így, és az sem ennyi, és az sem ekkora hodály nagy csövön. Úgyhogy ha mégis az akarna lenni, akkor nagyon nem ért hozzá, aki odamanipulálta....
Előzmény: Vegetable (1717)
Vegetable Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1717
A hűtőrendszer! (látni akarlak, amint lemész hidba :o)
Előzmény: Mike73 (1716)
Mike73 Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1716
Különben kedvencem a robbanó panelek mellett az, hogy kicsit rázkódik a hajó, akkor a mennyezetből rögtön kilőg pár gégecső, amiből természetesen ömlik a fehér színű füst. (Éljen a füstgép) Az hagyján, hogy először az álmennyezet borításának kéne leszakadni, de mia afenét keresnek ott füstös csövek? A kipufogó nem hátul van? De hát nem is benzinmotorral mennek... Csak azt ne mondja valaki, hogy az a hűtőrendszer, mert lemegyek hídba....
Mike73 Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1715
OFF

Minap volt egy hír, miszerint újabb bolygót fedeztek fel a naprendszerünkben. Aztán arra gondoltam, hogy mi marhák meg kiküldtük a Voyagert a feneklassz jelképekkel, meg a (eszerint hibás)naprendszerünk rajzával miegymás. A szerencsétlen idegenek meg azóta is minket keresnek egy másik naprendszerben, ahol csak annyi bolygó van, amennyi a rajzon volt, és nem értik, hogy haltunk ki, mikor ők annyira siettek... Ezt a szívást.... :-)))))

ON

Mike73 Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1714
Meg hát :-))
Előzmény: duck (1713)
duck Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1713
Azt nem tudom, de az biztos, hogy Janeway kapitány állatul néz ki vészhelyzetek esetén az ujjatlan szerelésben. Tényleg Tom már biztosan megcsinálta B'ellanát, nem?
Előzmény: Mike73 (1711)
FLaci Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1712
Biztos így a legkönnyebb kinyírni a vörösinges zászlósokat...
Előzmény: Mike73 (1711)
Mike73 Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1711
és mégis mitől robban egy konzol? annyira nagyra vannak a biztonsági előírásaikkal, aztán meg beérik vacak Color Star tévékkel?
Előzmény: FLaci (1710)
FLaci Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1710
Re: biztonsági övek.

Szerintem nem lenne olyan jó ötlet odakötözni a jónépeket a robbanós konzolok elé... :-)

Előzmény: bozilla (1697)
JetBoy Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1709
Nincs meg valakinek egeszen veletlenul az STV: Elite Force ? Full CD-s verzio erdekelne, "kiprobalasra" ;)
Ha valakinek esetleg meglenne es hajlando lenne kolcsonadni egy napra, az dobjon egy mailt ide:
verti.go@freemail.hu

Elore is kosz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!