Tapsifüles bűbánó képpel megy a kígyóhoz: -Bocsáss meg Kígyó koma, hogy múltkor kicsúfoltam azt, hogy nincsenek lábai. -Semmi baj Nyuszi koma, semmi baj. -Biztos? -Igen. -Akkor kezet rá!
"Mig a budhizmus a szemelyiseg onkentes feladasat hirdeti"
Megbocsáss kedves mumu, hogy beleszólok, de ilyet a buddhizmus nem hirdet, legfeljebb az egyéniség nemlétének felismerését. az pedig egyáltalán nem ugyanaz
En elhiszem Neked azt amit irsz mert sok csodarol tudok amelyeket csak egy bizonyos koncentracioval legyen ez Chi vagy annak ellenkezojevel a totalis dekoncentracioval ( vagy talan az ugyanaz? ) tortent meg. Tudatosan nem veszek resszt semmifele igazitason es nem vagyok hajlando semmifele kulso instrukciokra hajlani ,annal is inkabb mert a keleti mentalitas szamomra idegen es kovethetetlen. Ami azzonban ennek a eletvitelnek ketsegkivul igazat ad hogy jomagam aki minden fele teoretizalas es elotanulas mentesen sajat erombol masnak nevezve de ugyanazokra a dolgokra jovok ra.
Az utat mint elet lefolyasat annak neztem meg akkor mikor nem ismertem a Dharma fogalmat a Nirvanat ha nem is ugy neveztem el ,ha nem is tartottam a semmiben valo elveszesnek de effektusaban ugyanarra gondoltam (megint ellenkezo jellel ) a kiteljesulesben valo anonim resztvetelnek ...
Mig a budhizmus a szemelyiseg onkentes feladasat hirdeti, az en szemelyes tapasztaltom az hogy eppen a szemelyiseg megerositesvel a sajat magam tudatos formalasaval erem el ugyanazt: hajlando vagyok elfogadni sajat magam vegleges megsemmisuleset es azt hogy a konexusokba a vilag elo es megsemisult ressze amely igy maskep vesz reszt a nagy egeszben oszeillik egy egyseget alkot.
Seneca:Mundus est ingens deorum omnium templum,azaz: A vilag az istenseg hatalmas temploma
> ..ugyanakkor sajnos az idos korba az akarat koncentracio nehezebb igy nem midnen sikerul mar.
Szia,
Evek soran a bioelektrikus energia,(Chi) felhasznalodik,es ennek kovetkezteben,mar ahogy irod nem minden sikerul mar ,de ha elkezded a Chi-t megint fejleszteni, akkor meglehet az ember eletet hosszabbitani,ez tortent Da Mo-val is az eredeti atyja a Charn(Zen) Buddhista meditacionak,Kinaba.
O irt konyveket a technikakrol,mert a Buddhista szerzetesek gyengek es betegek voltak,meghaltak mielott elertek volna goljaikat.
Sok szpiritualis/vallasos / ember nem hisz abban,hogy a testi epseg az ugyanolyan fontos mint a szpiritualis test.De ok nagyon tevednek ebben ,mert betegen nem nagy a lehetoseg a buddha-va valashoz.
nálunk is minden OK csak éppen eltemet a munka, annyi van, mint az utóbbi 5 évben 1x sem. az imáimat is alig bírom tartani. na de ez is elmúlik. a gyerekek szépen növekednek, a fiam meg a minap erős karmozdulatok és csípőcsavarások közepette kijelentette, hogy: 'én tudok kung-fuzni!' ;-))) jó gyerek, apja fia: nagyobb a szája, mint a füle... ha ha ha
(és a 68 Mark Ong közüll szerinted melyik az igazi?)
Kedves gb, az elet folyaman kialakult egy onelato strukturam, meg vannak a sajat magam valoszinuleg a Toled ajnlotthoz kozeli metodusaim,jol meg vagyok vele. Ismerm a szotarat.Volt mar ugy hogy bekapcsoltam a "rejtozo" mechanizmusomat ,egy parancsal es nagy akarat koncentracioval eltuntettem a genyes cystat a foghusba...
van mikor kozepes de egyintenzitasu fajdalmakat akarterovel el tudok tuntetni. Ne ketrdezd hogy csinalom, valamikor a fiatalkoromba kezdodhetett ..ugyanakkor sajnos az idos korba az akarat koncentracio nehezebb igy nem midnen sikerul mar. En mint latod nem magam elveszteseben a meditacio kornyzetenek megteremtesevel erem el amit szeretnek (mi gondolom szinten nagyon jo )hanem gondolom ellenkezo de forrasaban iker modszerrel : a nagyon tudatos akarat-koncentracioval-:))