Keresés

Részletes keresés

kígyószisz Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3744

Nekem ehhez nem kell értenem, de én simán elképzelhetőnek tartom, hogy a Hamász annyit fejlődött az idők során, hogy ilyen pusztító házi készítésű rakéták előállítására is képes. Igaz, láthatóan nem mindig érik el a célpontot. 

Előzmény: North Bay (3741)
Wic Creative Commons License 2023.10.17 -13 0 3743

Az a sok rakéta mind kis méretű volt, pár kilós töltettel, vagy töltet nélkül.

Annyi volt a céljuk, hogy túlterheljék a védelmi rendszert (DOS attack), és mellettük be tudjon jutni az a pár nagy rakéta, ami pusztítani is tudott.

Előzmény: kígyószisz (3736)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3742

Ja, hogy most jutott az eszükbe sokéves dolgokat megtorolni? És ez szerinted rendben van?

Pláne, hogy civilek ellen léptek fel és csak azok ellen, méghozzá az emberiség történelmében is ritka módon brutálisan? 

Előzmény: Kód 001 (3738)
North Bay Creative Commons License 2023.10.17 -9 0 3741

Ti raktatok tele mindent azzal hogy az EU finanszírozta vízvezetékcsőből csinált a hamasz rakétát.

Tegyél bele egy akkora töltetet ami lebont egy négyszintes kórházat.

Sok sikert.

Előzmény: kígyószisz (3736)
Kód 001 Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3740

2023 május

Előzmény: Kód 001 (3738)
Vito:) Creative Commons License 2023.10.17 0 1 3739

A házi készítésűek levernek egy madarat a fáról.

Előzmény: kígyószisz (3730)
Kód 001 Creative Commons License 2023.10.17 -1 0 3738

Akkor nem nagyon figyeltél. A mostani Hamasz támadás volt annak az okozata, amit - többek közt - leírtam. 2003. május az utolsó dátum, de évekre visszamenőleg dokumentált, ahogy izraeliek rendszeresen gázai civileket gyilkoltak. 

A cionista erőszakos politika meghozta az újabb gyümölcsét. 

Előzmény: kígyószisz (3735)
Vito:) Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3737

Ja.😉😉

Előzmény: Wic (3731)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3736

Én ehhez nyilván nem értek - meg nem is akarok -, de az tény, hogy a Hamász által október 7-8-9-én kilőtt mintegy 5.000 rakéta jó része házi készítésű volt. 

Előzmény: Wic (3733)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3735

Ja, amit írsz, az az okozat, az már a Hamász támadása UTÁN történt. 

De te nem ezt írtad, hanem azt, hogy a Hamász azért támadt, mert Izrael erőszakoskodott vele. Tehát időrendben is ennek kellene előbb lennie, ha ez vonta maga után a Hamász támadásait.

Azt kérdezem, hogy mik voltak ezek szerinted, hogy ezt a Hamász olyan brutális és vérgőzös támadással kellett megtorolja, ami aztán történt.  

Előzmény: Kód 001 (3732)
Kód 001 Creative Commons License 2023.10.17 -1 0 3734

Talán nem Deir Jasszinnal kellett volna bemutatkozni.

Hát nem?

Hát de. 

Előzmény: margarita02 (3723)
Wic Creative Commons License 2023.10.17 -13 0 3733

Házilag nem lehet olyan rakétát csinálni, aminek fél tonnás töltete van.

Előzmény: kígyószisz (3730)
Kód 001 Creative Commons License 2023.10.17 -1 0 3732

"Miben erőszakoskodott Izrael Gázában?"

ez most valami vicc, mint a kutyaprotko?

Izrael újabb légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben - közölte kedd hajnalban az izraeli hadsereg. Palesztin illetékesek közlése szerint a támadásokban meghalt az Iszlám Dzsihád három vezetője és legkevesebb hat civil, köztük gyerekek is.

https://hirtv.hu/hirtvkulfold/izrael-megolte-az-iszlam-dzsihad-tobb-vezetojet-gazaban-2567405

THE ELECTRONIC  INTIFADA

Eddig Izrael tizenkét alkalommal bombázta a Gázai-övezetet. Most Juval Stejnic  energiaügyi miniszter az izraeli katonai rádióban azt mondta, hogy „Nem zárom ki a lehetőségét Gáza megszállásának és végleges elpusztításának”

HAARETZ

„Igazuk van. Ha a gázai palesztinok nem lőnek, senkit nem érdekelnek”

Ezzel  a címmel jelent meg a legtekintélyesebb izraeli lap angol kiadásában a világhírű, rendszerkritikus Gideon Levy újságíró cikke, amely így kezdődik:

„Ki kell egyszerűen és becsületesen jelenteni: igazuk van. Semmi más választásuk nincs, mint hogy testükkel, tulajdonukkal, fegyvereikkel és vérükkel harcoljanak szabadságukért. Nincs más választásuk, mint a Kasszam (rakéta) és az  aknavető. Nincs más út nekik, kivéve az erőszak vagy a megadás. Erő használata nélkül nem tudják áttörni azt a kerítést, amely beszorítja őket, és erejük primitív, szánalmas és szinte megható.”

Később: ha csöndben vannak, Izrael és a világ fütyül sorsukra. Mikor is hallunk róluk? Ha lövöldöznek. Ezért nincs más választásuk. És ezért van igazuk, ha lőnek. Még akkor is, ha netán ártatlanok esnek áldozatul.

Persze, hogy az erőszak kegyetlen, de milyen más választásuk van?

Igazuk van, mert az izraeli propaganda figyelemelterelése és hazugságai  után semmi nem sötétítheti el azt a tényt, hogy egy hatalmas ketrecbe hajították őket életük végéig.

Falvaik mindegyikét elpusztították…

És Gáza népe mégsem adja fel.

Az esszé záró mondata: „Az elmúlt hetekben 118 halottat temettek. Ami annyi, mintha Izrael ötszáz embert temetne. De ők soha nem adják fel a harcot. És igazuk van.”

2018. május 14- én hatvan tüntető palesztint lőttek meg éles lőszerrel gázában az izraeliek, köztük 4 keresztényt. 

https://444.hu/2019/05/15/legalabb-65-palesztin-tunteto-serult-meg-az-izraeli-erokkel-valo-osszecsapasokban-a-gazai-ovezet-es-izrael-hataran

HAARETZ

A gázai-izraeli határnál lévő palesztin tüntetőt izraeli katonák hátba lőtték, ahogyan távolodott a határtól.

A 18 éves fiú meghalt.

Egy kis csoport sietett segítségére, de már nem élt.

A videó bizonyítja, hogy semmiféle veszélyt nem jelentett.

Hm?

Előzmény: kígyószisz (3712)
Wic Creative Commons License 2023.10.17 -13 0 3731

Tényleg?

:)))

Előzmény: Vito:) (3710)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3730

Simán megtörténhet. Pláne, hogy ezek házi készítésű rakéták. 

Előzmény: Vito:) (3728)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3729

Itt az olvtárs által hozott cikk, ez azt írja, hogy a Hamász DIY-rakétáinak mintegy 30 %-a visszaesik a gázai övezetre: Mass Casualty Event at Baptist Hospital In Gaza Apparently Caused by Misfired Rocket From Hamas - Santa Monica Observer (smobserved.com)

Előzmény: Vito:) (3721)
Vito:) Creative Commons License 2023.10.17 0 1 3728

Oda esett vissza. Te nem vagy normális. A rakéták nem szoktak oda visszaesni.

Előzmény: kígyószisz (3724)
margarita02 Creative Commons License 2023.10.17 -2 0 3727

Átszaladtak netán pár csecsemőt lefejezni?

Előzmény: North Bay (3719)
Vito:) Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3726

Te, tudod hogy én rühellek téged, de most minden tiszteletem a tiéd a kígyószisszel való vitáid alatt tanúsított önmérsékletedért.

Előzmény: margarita02 (3716)
North Bay Creative Commons License 2023.10.17 -9 0 3725

A gázai överzet tengervíz sótalanító üzeme amit izrael lebombázott:

https://www.unicef.org/stories/unicef-seawater-desalination-plant-helps-head-gaza-water-crisis

Legalább ne villognál vele mennyire buta vagy.

Előzmény: zicharonot (3715)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3724

Ott van a már előzőleg belinkelt cikkben, amit valaki más hozott: a Hamász rakétája volt, de nem szándékosan, hanem oda esett vissza.  

Merthogy nyilván tudod, a Hamász azóta is egyfolytában rakétázza Izraelt. 

Előzmény: Vito:) (3717)
margarita02 Creative Commons License 2023.10.17 -1 0 3723

Mármint azóta, hogy Egyiptom, Jordánia, Szíria, Libanon és Irak megtámadta? Kicsikét igazítani kéne azon a véralgebrán.

Előzmény: Kód 001 (3707)
Vito:) Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3722

Majd vállalja, mi? Te normális vagy?

Szerinted ki volt?

Előzmény: kígyószisz (3720)
Vito:) Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3721

Mesélj, szerinted én voltam? Vagy a hamasz? Vagy izrael. Több lehetőség nincs.

Előzmény: zicharonot (3715)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3720

Tessék, az általad hivatkozott CNN is azt írja, hogy Izrael nem vállalja, nem vesznek célba kórházakat.

Live updates: Israel-Hamas war rages as crisis in Gaza deepens (cnn.com)

A Reuters azt írja, hogy a palesztin hatóságok (!) szerint volt ez izraeli légicsapás: Hundreds killed in Israeli air strike on Gaza hospital, Gaza health authorities say | Reuters

Sehol nem írják, hogy tényleg izraeli volt. Vagy nem tudsz olvasni.  

Előzmény: Vito:) (3711)
North Bay Creative Commons License 2023.10.17 -8 0 3719

Ha izrael továbbra is ilyen iramban kegyetlenkedik senki sem fog itt tárgyalni semmiről.

Előzmény: margarita02 (3716)
zicharonot Creative Commons License 2023.10.17 -8 0 3718

Izraelnek higgyél. Palesztinok alapértelmezésben hazudnak

takija= hazugság (álcázás, alakoskodás) a vallás terjesztés érdekében legismertebb Hadísz gyűjteményből a Szahíh Buháriból és Szahíh Muzslimból, Umm Kulthum  „ Nem hallottam, hogy megengedte volna [Mohamed] a hazugságot bármiben, amit az emberek mondanak, három dolgot leszámítva: háború, nézeteltérések elsimítása, és ha egy férfi a feleségével beszél, vagy fordítva (a különbségek elsimítása véget)”

A törvénykezésről szóló, az iszlám szunnita ágában elfogadott „Az utazó bizalma" című írás megengedi a takíját, vagyis a szent cél érdekében elkövetett hazugságot, az igaz hit letagadását és elfedését. „A beszéd a célok elérésére szolgál, ... Amikor igazmondás helyett a (dicséretes) célok elérése csak hazugsággal lehetséges, akkor megengedett a hazugság, akkor, ha a cél megengedett, és kötelező hazudni, ha a cél is kötelező

Ez az engedély sajnos igen tág: az iszlamisták rutinszerűen azt állítják, hogy a nyugat harcban áll   az iszlámmal, a muszlimoknak (másokhoz hasonlóan) vannak rendezendő nézeteltérései, és ez   rutinszerűen érvényes a feleségükkel való kapcsolataikra is. A híres iszlám filozófust, Ghazalit szerint:  „A beszéd a célok elérésére szolgál, … Amikor igazmondás helyett a (dicséretes) célok elérése csak hazugsággal lehetséges, akkor megengedett a hazugság, akkor, ha a cél megengedett, és kötelező hazudni, ha a cél is kötelező.”  (‘Utazó Bizalma’ (szerzője Ahmad ibn Naqib al-Misri , 1302-1367). 745. oldal.)

Mivel az iszlám terjesztése (az iszlám szerint) hasznosnak és kötelezőnek tekintett, ezért az iszlám előrenyomulásának érdekében lehet hazudni.
Abu Darda, Mohamed próféta harcostársa ezt így fogalmazta meg: “A hitetlenek (nem muszlimok) arcába mosolygunk, miközben a szívünk átkozza őket”.

Előzmény: kígyószisz (3714)
Vito:) Creative Commons License 2023.10.17 0 0 3717

Szerinted ki volt? Azt tudjuk, a hamasznak nincs ekkora tűzereje. Akkor te kire tippelsz?

Előzmény: kígyószisz (3714)
margarita02 Creative Commons License 2023.10.17 -1 0 3716

Majd a Hamász kiiktatása után lehet erről tárgyalni.

Előzmény: North Bay (3688)
zicharonot Creative Commons License 2023.10.17 -8 0 3715

Nekik mindegy csak rálehessen tolni Izraelre.

Tegnap azt olvastam, hogy megszűnt Gázában a vízellátás mert leromlott a tengervíz sótalanitó üzemük. 

A micsoda?
Araboknál tengervíz sótalanitó?
Kétségek közé kerültem, hogy milyen hatlamas fejlődést értek el ezek és én nem tudok róla. Izrael ebben a

témában is a világelsők között van és íme itt van egy szegggény elnyomott kis nép aki ekkora teljesítményre

képe. Akkor már csak azt nem értem, évtizedek óta miért Izraeltől tarhálja a vizet.
De sebaj! Majd jön valaki aki majd elmagyarázza milyen tehetséges nép is a palesztin és mi mennyire félreismertjük őket.

Előzmény: kígyószisz (3697)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!