Nekem ehhez nem kell értenem, de én simán elképzelhetőnek tartom, hogy a Hamász annyit fejlődött az idők során, hogy ilyen pusztító házi készítésű rakéták előállítására is képes. Igaz, láthatóan nem mindig érik el a célpontot.
Akkor nem nagyon figyeltél. A mostani Hamasz támadás volt annak az okozata, amit - többek közt - leírtam. 2003. május az utolsó dátum, de évekre visszamenőleg dokumentált, ahogy izraeliek rendszeresen gázai civileket gyilkoltak.
A cionista erőszakos politika meghozta az újabb gyümölcsét.
Én ehhez nyilván nem értek - meg nem is akarok -, de az tény, hogy a Hamász által október 7-8-9-én kilőtt mintegy 5.000 rakéta jó része házi készítésű volt.
Ja, amit írsz, az az okozat, az már a Hamász támadása UTÁN történt.
De te nem ezt írtad, hanem azt, hogy a Hamász azért támadt, mert Izrael erőszakoskodott vele. Tehát időrendben is ennek kellene előbb lennie, ha ez vonta maga után a Hamász támadásait.
Azt kérdezem, hogy mik voltak ezek szerinted, hogy ezt a Hamász olyan brutális és vérgőzös támadással kellett megtorolja, ami aztán történt.
Izrael újabb légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben - közölte kedd hajnalban az izraeli hadsereg. Palesztin illetékesek közlése szerint a támadásokban meghalt az Iszlám Dzsihád három vezetője és legkevesebb hat civil, köztük gyerekek is.
Eddig Izrael tizenkét alkalommal bombázta a Gázai-övezetet. Most Juval Stejnic energiaügyi miniszter az izraeli katonai rádióban azt mondta, hogy „Nem zárom ki a lehetőségét Gáza megszállásának és végleges elpusztításának”
„Igazuk van. Ha a gázai palesztinok nem lőnek, senkit nem érdekelnek”
Ezzel a címmel jelent meg a legtekintélyesebb izraeli lap angol kiadásában a világhírű, rendszerkritikus Gideon Levy újságíró cikke, amely így kezdődik:
„Ki kell egyszerűen és becsületesen jelenteni: igazuk van. Semmi más választásuk nincs, mint hogy testükkel, tulajdonukkal, fegyvereikkel és vérükkel harcoljanak szabadságukért. Nincs más választásuk, mint a Kasszam (rakéta) és az aknavető. Nincs más út nekik, kivéve az erőszak vagy a megadás. Erő használata nélkül nem tudják áttörni azt a kerítést, amely beszorítja őket, és erejük primitív, szánalmas és szinte megható.”
Később: ha csöndben vannak, Izrael és a világ fütyül sorsukra. Mikor is hallunk róluk? Ha lövöldöznek. Ezért nincs más választásuk. És ezért van igazuk, ha lőnek. Még akkor is, ha netán ártatlanok esnek áldozatul.
Persze, hogy az erőszak kegyetlen, de milyen más választásuk van?
Igazuk van, mert az izraeli propaganda figyelemelterelése és hazugságai után semmi nem sötétítheti el azt a tényt, hogy egy hatalmas ketrecbe hajították őket életük végéig.
Falvaik mindegyikét elpusztították…
És Gáza népe mégsem adja fel.
Az esszé záró mondata: „Az elmúlt hetekben 118 halottat temettek. Ami annyi, mintha Izrael ötszáz embert temetne. De ők soha nem adják fel a harcot. És igazuk van.”
2018. május 14- én hatvan tüntető palesztint lőttek meg éles lőszerrel gázában az izraeliek, köztük 4 keresztényt.
takija= hazugság (álcázás, alakoskodás) a vallás terjesztés érdekében legismertebb Hadísz gyűjteményből a Szahíh Buháriból és Szahíh Muzslimból, Umm Kulthum „ Nem hallottam, hogy megengedte volna [Mohamed] a hazugságot bármiben, amit az emberek mondanak, három dolgot leszámítva: háború, nézeteltérések elsimítása, és ha egy férfi a feleségével beszél, vagy fordítva (a különbségek elsimítása véget)”
A törvénykezésről szóló, az iszlám szunnita ágában elfogadott „Az utazó bizalma" című írás megengedi a takíját, vagyis a szent cél érdekében elkövetett hazugságot, az igaz hit letagadását és elfedését. „A beszéd a célok elérésére szolgál, ... Amikor igazmondás helyett a (dicséretes) célok elérése csak hazugsággal lehetséges, akkor megengedett a hazugság, akkor, ha a cél megengedett, és kötelező hazudni, ha a cél is kötelező
Ez az engedély sajnos igen tág: az iszlamisták rutinszerűen azt állítják, hogy a nyugat harcban áll az iszlámmal, a muszlimoknak (másokhoz hasonlóan) vannak rendezendő nézeteltérései, és ez rutinszerűen érvényes a feleségükkel való kapcsolataikra is. A híres iszlám filozófust, Ghazalit szerint: „A beszéd a célok elérésére szolgál, … Amikor igazmondás helyett a (dicséretes) célok elérése csak hazugsággal lehetséges, akkor megengedett a hazugság, akkor, ha a cél megengedett, és kötelező hazudni, ha a cél is kötelező.” (‘Utazó Bizalma’ (szerzője Ahmad ibn Naqib al-Misri , 1302-1367). 745. oldal.)
Mivel az iszlám terjesztése (az iszlám szerint) hasznosnak és kötelezőnek tekintett, ezért az iszlám előrenyomulásának érdekében lehet hazudni. Abu Darda, Mohamed próféta harcostársa ezt így fogalmazta meg: “A hitetlenek (nem muszlimok) arcába mosolygunk, miközben a szívünk átkozza őket”.
Tegnap azt olvastam, hogy megszűnt Gázában a vízellátás mert leromlott a tengervíz sótalanitó üzemük.
A micsoda? Araboknál tengervíz sótalanitó? Kétségek közé kerültem, hogy milyen hatlamas fejlődést értek el ezek és én nem tudok róla. Izrael ebben a
témában is a világelsők között van és íme itt van egy szegggény elnyomott kis nép aki ekkora teljesítményre
képe. Akkor már csak azt nem értem, évtizedek óta miért Izraeltől tarhálja a vizet. De sebaj! Majd jön valaki aki majd elmagyarázza milyen tehetséges nép is a palesztin és mi mennyire félreismertjük őket.