Keresés

Részletes keresés

Don Airey Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2831
Az X-66nak ugyanolyan lábpedálja van mint a C3/B3/A100nak?
Előzmény: sanyorzó (2825)
Feka89 Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2830

CSő! A vk-88 még nem kalapácsmehanikás és csak félsúlyozott, hát lehet nem a legjobb de nekem egyelőre megteszi. Mondjuk a potik télleg hiányoznak róla.

Másik. Találtam egy Fender Rhodest:

http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=5533146

Szépnek tűnik de ki is kéne próbálni egy ilyen régi hangszert nem?

tehtube Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2829

Fireball: 888000008 c3 vib. No leslie. A szóló előtt azok a szintiszerű hangok az alsó manuálon 888000000-on kisszekundok lent.

Ha fontos a zongora, akár a Nord Electro rack is megteszi orgonástul. Ott az orgona puhább a VK-nál.

Ja, Viscount DB3 a hangmodul változatban 940EU, szűzen.

A legjobb Jon Lordos munkák 1966-1972 közt voltak, meg a 75-ös Sarabande. A többi elmegy.

1964-67-Artwoods, utána SBMH

1968-69-Puple MK1 Ez a csúcs, a Gillan előtti korszak. 3 kibővített stúdiólemez és egy koncert. KÖTELEZŐ!!!

1969-72-a klasszikus MK2 Purple. Ebből is van mit tanulni.

73-tól Blackmore nagyon átvette az irányítást.

75-tő Bolinnal meg szenvedés.

84-től, a kámbekktől lapos, érdektelen, csupán apróbb felvillanások.

95-től némileg több szerep

A 2002 Hucsikucsi elmegy, de aki Jimmy Smith-t megnéz, vagy Joeyt vagy Rhodát, csak megmosolyogja.

A Rhodes hangja jobban utánozható egy Hammondnál. Jobban is bejöttek az utánzatok.

Ha a tolópotis mastert használnád, lenne mégegy drawbarkészleted. Nagyon más az orgonabillentyűzet, zongoraszerűvel szívás. Itt a villámgyors berobbanások, virga alapkövetelmény. Ehhez lassú, kemény egy súlyozott, főleg ha kalapácsmechanikás.

Üdv, Zs. arsic@axelero.hu

Előzmény: Feka89 (2828)
Feka89 Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2828

The Tube! Köszönöm válaszod. Ha esetleg tudod még leírhatnád a Fireballban annak az orgona szóló rész beállításait. Meg nemtudom hogy a basszer szóló után glissandózik?  A Child In Time hangszínét megcsináltam fülről és szerintem elég jó lett, nem gondoltam hogy a Vk-8M képes ilyen erős perkára. Szóval mint említettem a VK-8 ason még nem jáccottam csak a modul változatát ismerem. Engem két dolog zavar benne főleg:

1. A d-beam rossz helyen van. Ha hozzányúlok a hangerő potihoz mindig a d-beam fölé ér a kezem (és ez élő előadásnál elég zavaró)

2. A fast lezli télleg elég hogymongyam durva. Szóval tul gyors, bár lehet állítani a sebességét. Csak az a baj hogy egy manuállal használom (egyelőre) úgyhogya fölső 1-2 oktávban jól is hangzik ez a gyors lezli, de ha bal kézzel ugyanazon a manuálon jáccom a basszust az túl gyors. Gondolom a megoldásmég egy manuál, vagy lábpedál beszerzése lenne. Majd.

Jelenleg egy fatar tmk-88 al használom, ami szerintem jó hozzá. Már csak azért is mert a tmk-88 on nincsenek potméterek. (kiv. modulációs kerék, bank, program váltás). A hibája hogy nem lehet partokra osztani.

Másik dolog amit akarok kérdezni (meg majd még sokmindent) hogy tervezem valamilyen modul vásárlását, mivel a vk-8m orgonás igényeimet jelenleg kielégíti, de kéne egy zongora/e.zongora/vonós modul. Én a Kurzweil ME-1 -re gondoltam, mivel a Kurzweileknek szerintem nagyon szépek a zongorái. Valamint a másik amire gondoltam régi kedvencem a Fender Rhodes. Ez nyilván kompromisszum, mivel tudtommal nem sok hangszínlehetőség van rajta, valamint nagyon kell vigyázni hogy át ne verjenek egy ilyen öreg, használt hangszerrel. De a Rhodes hangja kétségtelenül utánozhatatlan.

Hogy valamit magamról is írjak hát még elég kezdő vagyok a dolgokban. 16 éves vagyok, tíz éve zongorázom. Kb. másfél éve kerültem be egy zenekarba. Azóta, amióta meghallottam a Deep Purple -t Jon Lord komolyzenei beütésű szólóival, rögtön beleszerettem a Hammond hangjába. A Hammond nekem még egyelőre álom, ugyhogy a valamivel elérhetőbb árú vk-8m -et választottam. Tetszik. A vintage 2 amplifierrel max torzításon elég szépen hörög, a ring modulátort pedig egyelőre tényleg csak a lazy made in japanban tudom használni. Nemrégen hallottam Jimmy Smith -t, hát azis eléggé megfogott.

Szóval köszönöm válaszod, ha gondolod e-mailben is felvehetnénk a kapcsolatot, mert bejgyzéseid alpján látom eléggé értesz a Hammondokhoz.

tehtube Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2827

Mégvalami:

Ezen a héten egy szuper stúdióban összeeresztettük a Roland VK8-at a Viscount DB5-tel. Saját műlezlin, sztereóban ~1kW-on. A leglényegesebb különbség, a DB-hez képest a VK olyan, mintha bedugult füllel hallgatnánk orogonát.

tehtube Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2826

Üdv. 

5 évig VK7-em volt, tavalyszült velem egy VK8 demó dvd és cd. Kiveséztem.

Ha Deep Purple az elsőszámú kedvenced -ami nekem is legalább 20 évig volt- akkor klónok közül a VK8 a legjobb választás, vagy a VK7.

A VK8-ban jobban tetszik a vintage2 hang és hogy van spring shock!!!, meg a fehér billentyűk. 

A VK7-ben a többféle lezli, torzító és azok sokféle állíthatósága, meg a kontrollekre kivihető effektek együttes használhatósága. Egyszerre tudtam kapcsolni a wheel-brake-et és ring modulatort a'la Made In Japan. És a stack és főleg a combo hangszórószimulációk nagyon állat torzításúak. Ja, mégegy fontos, a VK8 perkája nem állítható és baromi zavaróan hangos. A VK7-é viszont igen. Hangerő, lecsengési hossz. Szinte mindig az Allsound lezlimmel használtam bypass módban. A műlezlije túl erős hullámzású. A sebességek, idők, hangerők, panoráma állíthatók, de a effektmélység sajna nem. Nem lenne gond, ha tökéletesen eltalálták volna. Vibrátója egyiknek sem az igazi, de a VK7-é nagyon körülményesen állítható :-( Ok, igazából a c3 van használatban 98%-ban.

Szóval kompromisszumok, de a Deep Purpléhoz a legjobbak.

Majd' egy éve cseréltem a VK-t a Viscount DB5-re. Panaszkodott a zenekar hogy a Jon Lordos hang helyett Jimmy Smith-et hall. Nagyon örültem hogy észrevették :-)

Abba is hagytam a zenekarosdit 6 eléggé sikeres évad után.

A Viscount teljesen más hangszer. Nem japán, és ez most a javára válik. Még a modulja is eleve hárommanuálosban "gondolkodik". Egymástól függetlenül állíthatók manuálonként a regiszterek, igazi szelektív vibrátója van és a legfinomabb 122-es csöveslezli torzítás.

A többi kis klónban az a baj, hogy egy presetváltás mindkettő(3) billentyűzet beállításait megváltoztatja. Ez baj, mert egy kíséretváltás során legtöbbször nem akar az ember szólóhangszínt változtatni vagy viszont. Meg lezlitípust, sebességet, vibrátót, eq-t. Ha meg a gombbal átmegyek mondjuk az alsóba, akkor visszlépéskor meg a felső állítódik el.

A Viscountnál a presetváltás kizárólag az érintett manuál drawbarját illeti minden egyéb nélkül, ugyanúgy mint a B3-ban a fekete presetbillentyűk. Az egyéb hangjellemzőkre meg ott van 16-50 memory hely×7preset! Ennélfogva aki rendszeresen igazi Hammond A100, B3, C3-at használ jobban kijön a Viscounttal. Főleg ha nem hardrock a műfaj. Műlezlije nagyon eltalált a kevés állíthatóság ellenére.

Vissza a Purpléhez:

Child In Time: 808800000, halk, gyors, second perka, ill. a Speed King közepe, de ott 3. perkával.

Smoke, Space Truckin': 8888000000 - általános rokk hanxín

Lazy: 888000008, halk, gyors third perka, c3vib. - álatlános jazz, blues hanxín

Ha perka, a Child kivételével mindig halk, gyors, 3.!

Sok keményebbhez a 8888 mellé még részben kihúzza, de nem teljesen, a hátramaradottakat is.

Perfect Strangers régebben 8888, később-full

Alsó manuál:

hangosabb: 88800000,

halkabb: 838000000

Ilyen egyszerű :-)

Ja, autentikus előadásnál (klasszikus Gillanes korszak) Lord nem használt lezlit, ami a VK-n nem a stop, hanem bypass. Ok, a nyolcvanas évektől használt, de az nagyon ernyedt előadásmód volt a 69-73 közti időszakhoz képest. Úgy kevésbé kell tudni! Tényleg nehéz lezli nélkül játszani, csak a legnagyobbak tudnak. Nekik viszont rengeteg világslágerük így született.

Ha még van kérdésed, írj.

Szia, Zs.

Előzmény: Feka89 (2824)
sanyorzó Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2825
Don Airey - 25 .ös pedálsorom pár napra elvihető modellezéshez / x66-hoz való / 3o 9 480 252 
Feka89 Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2824

Tisztelt The Tube és mindenki más! Régóta keresek olyan oldalt ahonnan meg lehet tudni néhány szám (főként Deep Purple számok érdekelnének) pontos drawbar beállítását. Eddig azonban nem találtam ilyet, ugyhogy szeretnék kérni mindenkit hogy ha van ilyen linkelje be ide, vagy ha esetleg tud néhányat küldje el e-mailben a fekalaza@tvn.hu -ra. Nekem ugyan nincs Hammondom, de egy Roland Vk-8m orgona modul (boldog) tulajdonosa vagyok. Ha valakinek van véleménye erröl a kis modulról írja le akár egy külön topikban. Előre is köszönöm!

tehtube Creative Commons License 2006.01.20 0 0 2823

M3 145W, A100 280W, B3 ~80W, mert nincs benne végfok. De, ha az orgona ellát még lezlit, hangszekrényt, további 280W/db. És miért ne láthatna el? Főleg ha mindkettő 117V-os. Az orgona bekapcsolásával beindul a külső hangrendszer is.

A régiek közt így megy. Én 700W-ot használok, ezzel szépen elmegy az A100+142.

A frekiváltó panelnek viszont csak a motort kell gyorsítania, az jóval kevesebb, de nem jó barkácsolni.

Előzmény: Törölt nick (2822)
tehtube Creative Commons License 2006.01.20 0 0 2821

Lord! Nagyon egyszerű a megközelítés.  A nagykörút, ami a Petőfi hídon átmegy Pestről-Budára (vagy vissza), ott van. A Petőfi híd budai oldalán az alsó rakparton EGY db. hajó horgonyoz. Kultúrális állóhajó. Szemben a nyarankénti Zöld Pardonnal.

Most szerda este 8-kor kezdődik. Szerintem nagy kár kihagyni, mert egy brilliáns technikájú, és nagyon jó zenei ízlésű orgonista. Vannak nála virtuózabbak, puhábbak, keményebbek, de ő az egyik legstílusosabb. És nem egy puhány. Bizony van néha olyan kemény játéka, hogy jobban tartok tőle mint Joeytől. Lordál nem nagyon, inkább Emónál fordult elő ilyen intenzív "kaparás". De csak egyszer-kétszer, hogy meglegyen a hatás. A lezlit is jó keményre teszem, kaparni, csikorogni fog az orgona hangja nagy hangerőn.

Most, hogy végre megvan a 142-esem, ráadásul nagyon szép állapotban (műszaki, esztétikai) megvan a végleges orgihangzás. Csak apróbb utómunkák lesznek később mint stringbass/midibass, zengetés, meg a lezli tirisztors vezérlésével háromsebességesítés.

Zs

Előzmény: jon lord (2819)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.20 0 0 2820
Rhoda Scott & Sarah Morrow (USA) Elővétel: 4000 Ft A fellépés napján: 4500 Ft A38-on A Petofi hid, budai hídfő!
Előzmény: jon lord (2819)
jon lord Creative Commons License 2006.01.20 0 0 2819
El voltam veszve az élet fortélyaiban.
A Rhoda koncertre mennék de nem tudom pontosan hányóra, melyik hajó, melyik napon lesz.Légyszi minél előbb adj választ, mert nem szeretnék lekésni róla!!!
Előzmény: LaurensHammond (2817)
tehtube Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2818

Rhoda Scottot érdemes megnézni. Ezek a veterán Hammond legendák mindent tudnak.

(még a rockerek is tőlük tanultak, Emo-Jack McDuff, Lord-Jimmy Smith, Booker T. , amit több felvétel is alátámaszt)

Egyszerűen fantasztikus ahogy a kezükben mexólal a hanxer.

Végre összeállt az A100+142 rendszerem ma. Épp megfelelően szól :-)

Remélem Rhodának is megteszi.

Leslie142=122, 20cm-el alacsonyabb szekrényben. Még így is nagyon nagy a basszusa és igen hangos.

Egy a bánatom, hogy nem lett meg a midikontakt a basszpedálsor alá. Így nem lesz stringbass most. Tud ő persze anélkül is. Nagyon egyszerű egyébként és ügyes megoldás a plusz midisor a pedál alá. Ezekután bármit hozzá lehet csatlakoztatni beállítva a lecsengést, hangerőt, stb... A Hammondon meg van egy RCA aljzat a hangerőváltoztató aludobozkán ami gyakorlatilag hangbemenet. Oda csak egyszereűen be kell csatlakoztatni és Hammonddá válik a hangja, mert még két csövön átmegy és szimmetrikusan jön ki.

Posaune M100-a nagyon szép darab.

Előzmény: LaurensHammond (2817)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2817
Vegre!!!! Kicsi Lord merre volt maga ezidaig!??:-) A kep nagyon utos, ugy kaptam egy baratomtol mail-ben, en meg tovakuldtem Tehtube-nak, hogy rakja mar fol, mert nekem nem megy ez a franya felrakas... Rhoda Scott koncertre jossz ugye jovo heten a hajora!? Hammond-os udv!!!!
Előzmény: jon lord (2816)
jon lord Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2816
Basszus!!!

Ez a kép kőkeményen szívhasító.
B3 a vízben Leslie a csónakon. Hát ez nem egyszerű!!!
Előzmény: tehtube (2793)
posaune Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2815
keresen=keressen!......bocsi
posaune Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2814

Remélem sikerült berakni a képeket!!!........keresen akit érdekel!:)
posaune Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2813
Eladó!!! Hammond M-100 (sn: 29.256) Gyönyörű állapotban 11-es Leslie kivezetéssel.
Teljes tuning és szervíz,Tehtube és Harangozó M. álltal. A maximumot kihozták a hangszerből!!!......iá: 380Ezer

Solton Turbo 100 Leslie 11-es bemenettel az M 100-hoz .....
iá: 120Ezer.....a Leslie külön is eladó!

tel: 06 83 319 525,
mobil: 30 385 2280
mail: dudu45@freeweb.hu
posaune Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2812
Jorgelt!!!......meg elmondaná valaki,hogyan rakhatok fel képet!?.....köszi

tehtube Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2811

Doboz, rotorok, motorok, hanxóró, erősítő nélkül? Hmmm, akkor mi marad? Crossover, drótok, esetleg lezlihuzat. :-)

Van egy 825 lezlim motor nélkül. Ok, egyrotoros, de bőven van hely fölül a másik nak, a tölcsérnek. Alapterületre ua. mint a 860-as, a legkisebb kétrotoros, de magasabb vagy 20cm-el. A dobozhoz még huzat is van. Megoldható a kettősítés.

Erőlködő(ket) is adhatok ha érdekel. Eredeti Leslie 760, 710... végfokok. Kb 60W/db

Üdv, Zsolt

Előzmény: 888800000 (2810)
888800000 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2810

Üdvözlök mindenkit a fórumon!

Már régota olvasom de csak most regisztráltam. Nem vagyok zenész de nagyon szeretem a HAMMOND orgonát. Volt már Xb2-m (talán elsönek az országban) Cx3 79-ből és egy Peavey Spectrum organ.om, de igazi Hami még nem volt a birtokomban. Ez hamarosan változni fog ha kész lesz az uj lakás és lesz helye az orgonának.

Addig is a segitségeteket szeretném kérni. Szükségem lenne egy vagy akár több darab s50240 (vagy ezzel megegyező) frekioszto ic-re. Ez az ic állitja elő a legtöbb analog klonban (hammond korg...) az alap 12 hangot (2MHz-ből leosztással)

Ha valaki tud ilyet eladót vagy esetleg beszerzési forrrást az lécci irjon ide vagy ampkukacfw.hu ra.

Előre is kösz és gratula minden Hammond tulajnak!

zsolt

Kibelezett kétrotoros lezlije nincs valakinek eladó (akár hangszoro, motor, erősitö nélkül) (doboz és rotorok nélkül:))

Don Airey Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2808
Vasárnap tudnék menni, ha megfelel
Előzmény: tehtube (2807)
tehtube Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2807

Egyszer eljössz és leméred, ám nem lesz egyszerű. Hangerőpedálos 25-ös midipedált kb. 1450EU-ért tudok, 0km-est. Semmiség a Roland egymillás árához képest.

Üdv, Zsolt. 20 347 9517, 1 200 0606

Előzmény: Don Airey (2806)
Don Airey Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2806
Vagy esetleg egy rajz méretekkel is jó lenne
Előzmény: Don Airey (2802)
tehtube Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2805

Hát akkor beszállok a felhozatalba:

Nagyon megszaporodtak egyéb munkáim, ill. kiléptem a zenekarból és a zenekarosdi sem nagyon érdekel, ezért eladóóó:

C2 komplett, hibátlan, MINT állapot. Vadiúj 1952-es, eddig a lexebb. 740e

Egy hiányos M3 aggyal (aminek perkája ugyanaz és van nekem, 30e) egyszerűen perkásítható. A C2 szelektív vibrátós kapcsolása ugyanaz és az M3 agy csak perkarészét kell hozzákötni.

C orgonaszekrény B3 komplett belsővel ~1968. (billentyűzetek, drawbarok, kapcsolók, motor, TG, scanner, shift line). 740e

Csak egy A0-28-at kell hozzádrótozni, némi nem nagy famunka.

B3 bél 1958-as. Nagyon szép darab. Műszaki tartalomra mint feljebb, de 25-ös lábkontakttal. Ezt saját Porta-B3 projektnek szántam. 750e.

Hangszerkonténert gyártattam volna hozzá.

21H leslie. Az alap, az ős lezli amit csak az ötvenes években gyártottak. A Beauty in B könyvben a lezlik taglalásánál csak ez a típus teszi ki a cikk 1/3-át. Jimmy Smith kedvence. 410e

tehtube Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2804

Igen, a hír igaz.

Van egy M3-asom eladó. Amerikai, kb. 1957-es. Mindene megvan, pad, kottatartó... Még elektromágneses hangszórójú, hangosabb, ordasabb hangú a másiknál. Viszont törődést igényel, sokáig nem foglalkoztak vel, de teljesen üzemképes. Emiatt olcsóbb is. Szőke, A3 forma. Nagyon ritka. Eddig ilyen formaváltozattal a többévi napi böngészések során sem találkoztam. Eléggé hasonló a kettes formához. (eddig én is csak kétféle amerikai formáról tudtam, meg a C formájú németről) 390e.

Üdv, Zsolt

LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2803
Nosza! Haaat igen, nem hiaba volt a kedvenc Hammond-om egy M3-as szemelyeben, ami most Tiszakecsken pihen, vagy eppen visit Jon Lord kezei alatt!:-) Jo kis hangszer, es igazi A,B,C hangja van ,az mar szent! Van egy elado most eppen Tehtube, Zsolt szaktarsnak ugy tudom! Raadasul klasszikus jo regi darab! 50-es evek, meg elektromagneses a sajat hangszoroja is, ami annyit jelent, hogy onmagaban lehet vele szomszedokat riogatni! Anno hallhattad nalam is, hogy milyen szepen is muzsikal az az M3! CSak nem ugyanaz gyozott + kecsken?:-)
Előzmény: tubes (2801)
Don Airey Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2802

Szeretnék gyártatni egy 25ös pedálsort, kellene minta az asztalosnak. Pest környékén tudna valaki nélkülözni egyet  egy pár napig?

tubes Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2801
M3-ra le akarom cserélni. Multkor javítottam és nagyon megtetszett a hangja. A jövőhéten délelött bemegyek hozzád majd megnézem a lesliet.
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2800
Norbi koma ujra itt!?:-) Mi tortent, hogy eladod azt a szep Hammond-ot? Ki akar hajitani az asszony vele?:-)Az biztos, hogy nem egy kis darab! Gyere am felem azzal a meromuszerrel, es a forrasztopakaval, mert tuti kontaktos valami a Leslie-ben! Jottek Lenny Dee Hammond-os lemezek amcsibol, es Neked jo aron adom! Eljenek a Hammond-osok jo sokaig!!!
Előzmény: tubes (2799)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!