Keresés

Részletes keresés

somede Creative Commons License 2008.10.06 0 0 580

Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani, hogy mi a végleges számlaszám, amin a közös költséget be kell fizetni?

Üdv

-e-

Hamzsa Bég Creative Commons License 2008.10.03 0 0 579
Kedves Lakók!
Kapott már valaki vízmű számlát?
Juhhej Creative Commons License 2008.10.03 0 0 578
Kedves Lakók!

Bejelentkeztem a vízórák plombálásával foglalkozó céghez jövő csüt. délelőttre (okt. 9. 8-12 h között), ha rajtam kívül másnak is jó az időpont, talán érdemes lenne bejelentkezni többeknek is, mert kapunk kedvezményt :)

Üdvözlet
Juhhej Creative Commons License 2008.10.03 0 0 577
Kedves Lakók!

Bejelentkeztem a Hexaéder Kft-hez jövő csüt. délelőttre (okt. 9. 8-12 h között), ha rajtam kívül másnak is jó az időpont, talán érdemes lenne bejelentkezni többeknek is, mert kapunk kedvezményt :)

Üdvözlet
ubi67 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 576
A fűtést bekapcsolták 09.19-én. Tudja valaki hogy teljes kapacitáson üzemel már?
(szerintem nem!) Vagy csak takarékon, mert a lakásban maximumra állítva is épp csak langyosak a radiátorok.
tcsiga Creative Commons License 2008.09.23 0 0 575
Én úgy tudom, hogy a kert az az önkormányzat tulajdona. A társasház vállalta a ház melletti kert gondozását, ennek fejében kialakithatta "kedve" szerint, de ennek ellenére a kert az ugyanolyan közterület, mint a mellette levő járda.
Egyébként én is jobban örülnék ha a parkba kikapcsolódni lehetne kimenni, úgy hogy ne zavarjanak a hajléktalanok "királyi" dolgai.
Előzmény: hori76 (573)
zukkero Creative Commons License 2008.09.21 0 0 574

Üdv mindenkinek!

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a "vizes papírokat" meddig kell leadni? (azon kívül hogy minél hamarabb) Vagy hívjam fel a közös képviselőt, hogy segítsen? :)

Jó éjszakát!

hori76 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 573

Sziasztok!

Most láttam ezt a közparkos-önkormányzatos táblát a kapunkon! Gyönyörű! Kiírhatnánk azt is, hogy gyertek nagyszakállú, részeg, kéregetős emberek dekket eldobálni, enni, szemetelni és aludni! A kinti padok és környékük szép példa erre! Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor a fűnyírást, a locsolást, a közpark rendbentartását is az önkormányzat fizeti-é, mert én személy szerint nem szeretnék egy közparkot szponzorálni a közös kötségemből! Ennyi erővel akár locsolhatnánk a Margit-szigetet is! De remélem csak én vagyok ilyen tudatlan és rosszindulatú és ezt  az önkormányzat és nem a ház állja! Nyugtassatok meg, hogy így van!

Pase Creative Commons License 2008.09.11 0 0 572

Sziasztok!

Igen én is úgy gondolom, hogy így van ugynis beszétem még februárban a vízmű egyik alkalmazottjával és ő is ezt mondta.

szép napot

Ja és engem is érdekelne, hogy mi a helyzet az exkk-vel.

Előzmény: Saales (571)
Saales Creative Commons License 2008.09.11 0 0 571

Az én logikám szerint ez úgy működik, hogy a közös költségben fizetjük a hődíjat. ez az a díj amit a TH kap meg egyben a Főgáz Rt-től. Ez le van osztva annak arányában, hogy mennyi melegvíz fogyasztás volt. ezt pedig a melegvíz órák állása szerint arányosítják a lakókra. Így csak a víz felmelegítésének díja van a közös költségben. A víz fogyasztást külön fizetjük a vízműveknek. Ekkor mindkét órát be kell diktálni a vízműveknek, én úgy vettem észre hogy mindkettőért ugyanazt a díjat fizetem, tehát ők nem különböztetik meg a meleg és a hideg víz fogyasztást. A vízórát mindenkinek a saját nevére át kell íratni, és visszamenőlegesen ki kell fizetni a vízfogyasztást.

Arról tud valaki valamit, hogy a NandT ügyében van e valami friss hír. Nagy a csend ezzel kapcsolatban.

Nálunk ugyan más lett a közös képviselő mint a Mandarin kertben, de az eltűnt pénz pótlására be kellett tolni + 3 havi közös költséget ahhoz, hogy a közüzemi tartozásokat ki lehessen fizetni. (mert sajnos az eddig befizetett pénz az nem lesz meg..)

Üdv:

egy Karolina Udvaros lakó

pipeti Creative Commons License 2008.09.10 0 0 570
A melegites dijat kifizettuk, de a viz kobmeteret nem. Ezt termeszetesen ki kell fizetni. Atalanyt a hofogyasztasra fizettunk, nem a vizfogyasztasra.
Előzmény: Juhhej (569)
Juhhej Creative Commons License 2008.09.10 0 0 569
Kedves Lakók!

Mit szóltok ahhoz, hogy az új közös képviselet ki akarja fizettetni velünk a melegvíz-fogyasztást még1x? Én most hívtam őket, azt mondták, hogy az eddigi közös költségben a vízfelmelegítés díja van benne (pedig ez nem így van, mert mi általányt fizettünk a fogyasztásra), és hogy majd jön a vízszámla hideg-meleg vízre egyaránt, amit majd ki kell fizetnünk. Szerintem felháborító!

Üdvözlet
pipeti Creative Commons License 2008.09.08 0 0 568
Ugyanannyit mint eddig.
Előzmény: peya (567)
peya Creative Commons License 2008.09.07 0 0 567
Kérdés: közös költségként mennyit kell átutalni? A korábbi közösköltség - Hő átalánydíj? Előre is köszönöm a válaszokat!
Hamzsa Bég Creative Commons License 2008.09.06 0 0 566
Nem ! A kulcsmondat: hogy én a kezdetektől a házban lakom, ott voltam a novemberi és áprilisi lakógyűlésen és tudom az előzményeket.... :)
Előzmény: GOR72 (565)
GOR72 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 565
A kulcszó: Nem voltál ott.
jackkkk Creative Commons License 2008.09.06 0 0 564
köszönöm h leírták mi volt a gyűlésen
NW1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 563
Tisztelt Lakók! Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a közösképviselettel megbízott Nagy és társa Bt kiket takar? Kik a tulajdonosok?
Hamzsa Bég Creative Commons License 2008.09.05 0 0 562
A hődíj is része a közös költségnek és redetileg úgy volt, hogy a vízdíj is a közös költségből fog menni. A vízművel kötött szerződésünk azért "vízmegosztási szerződés", mert eredetileg úgy volt, hogy a közös költségből fizetjük a fogyasztások arányában. Így már nem is volt olyan sok az a 150 Ft/m2. A vízmű csak a csőd után kapott észbe, hogy külön kellene szerződni a lakókkal.
Egyébként nem téged akartalak piszkálni, csak nem arról van szó, hogy túlbecsült összeget fizettünk, hanem arról, hogy a víz utólag kikerült a KK-ből. Azt most, miután leplombálják a mérőket, a birtokba vételig visszamenőleg mindenkinek külön ki kell fizetni! Ez úgy lakásonként 50-100 EFt-ra is rúghat. Ezt gyakorlatilag abból kellett volna kifizetni, amit elloptak! Egyébként nem voltam a gyűlésen, mert nem tudtam elmenni, de azért figyelemmel kísérem a ház dolgait.
Előzmény: GOR72 (561)
GOR72 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 561

Hamzsa Bég!

Nem a fűtés volt túlbecsülve, mint ahogy ez a lakógyűlésen elhangzott, nem magamtól találtam ki, ha ott voltál Te is hallhattad, nem kell most a nagy észt játszani, hanam a közösköltség!Amikor erre valaki rákérdezett, hogy hoppá, hogy is volt ez, kicsit elterelődött a szó, de azért süketek nem vagyunk!

Előzmény: Hamzsa Bég (560)
Hamzsa Bég Creative Commons License 2008.09.05 0 0 560
Kedves GOR72!
Komolyan gondoltad, amit írtál? Nehogy abba a hibába essünk, amibe a régi képviselet: hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó csak éppen nincs rendben semmi! Ugyanis aki azt mondja, hogy eddig túlbecsült összeget fizettünk – még ha valakinek nehezése is esett azt kifizetni – az valamit félreért vagy hülyeséget beszél (nem rád gondolok!) Ha jól tudom sokunknak kellett a fűtésre ráfizetni a tavaszi időszak után, mert szerintem egy alulbecsült évesből számított havi átlaggal indultunk neki egy téli időszaknak. Oké, nyáron nem kell fűteni, de jelzem, most is egy téli időszak következik. Sehol az országban de még a fővárosban sem hiszem, hogy ki lehet hozni az eddigi összegből ilyen gázárak mellett a fűtést, a melegvíz hődíját meg az egyéb közös költségeket. Hozzátéve, hogy eddig alig fizettünk ki valamit, ha egyáltalán fizettünk és a többség lassan egy éve birtokba vette a házat. Szóval szerintem az az elsíbolt pénz nagyon is fog hiányozni.
Előzmény: GOR72 (555)
pipeti Creative Commons License 2008.09.05 0 0 559
Nem. A lakogyulesen elhangzott, hogy amig nem tisztazzak a penzugyi helyzetet (oktober vege), addig senki sem kerul kizarasra. Felesleges riogatni.
Előzmény: peya (558)
peya Creative Commons License 2008.09.05 0 0 558

A lakógyűklésen megszavazták, hogy akinek 2 hónap elmaradása van a közös költséggel, az kerüljön kizárásra a lakóközösségből.

Augusztusban nem fizettünk közös költséget, mert akkor tűnt el a korábbi közös képviselő. A szeptemberinek a határideje ma van. Tehát aki ma nem fizeti be az elmaradást az minden figyelmeztetés nélkül kizárásra kerül?! Kicsit abszurd.

pipeti Creative Commons License 2008.09.05 0 0 557
Ja, meg annyi:
- a futesi idenyre vonatkozo atalanyrol at fogunk terni havi elszamolasra, mert tobb honapra nincs mibol hitelezni a gazfogyasztast
- vizoras szerzodeseket ujrainditja az In-Management, mert sajnos errol sem tudtak infot kideriteni, hogy pontosan mit is csinalt a Nagy es tsa.
- biztos kaptal te is a foldhivataltol elutasito hatarozatokat: ezekkel semmi dolgunk sincs, arra kell figyelni (bar nem valoszinu hogy megtortenik, de azert megis) hogy nehogy hibasan ujra kiszabjak az illeteket. Ha ez megtortenik, akkor lepj kapcsolatba a Real-proppal, es segitenek a tovabbiakban.

Na mostmar tenyleg ennyi. :)
Előzmény: pipeti (556)
pipeti Creative Commons License 2008.09.05 0 0 556
Egy kicsit talan targyilagosabban fogalmazva:
- egyelore felmeres alatt van, hogy mennyi penz hianyzik. Ehhez meg kell kb masfel honap tobb ok miatt: sokan nem fizettek eddig kozos koltseget, ujra kell konyvelni az elmult honapokat, illetve a Nagy es tsa nem teljesen keszseges az adatok atadasaban
- az eddigi feldolgozottsag alapjan ugy nez ki, hogy nem kell plusz befizetes (vagyis pontosabban nem kell emelni a jelenlegi kozoskoltseget). Viszont ertelemszeruen ujra kell gondolni, hogy mire is kell most elsosorban kolteni.
- a kozmuszolgaltatokkal meg lett kotve a reszletfizetesi szerzodes. Ez azt jelenti, hogy tobb honap (ha jol emlekszem 12) van arra, hogy az eddig elmaradt tartozasokat kiegyenlitsuk.
- a kozos koltseget viszont nagyon pontosan be kell fizetni, mert egy-egy ilyen szerzodesben az is benne van, hogy elozetes ertesites nelkul kikapcsolhatja-korlatozhatja a szolgaltatast a szolgaltato, nem fizetes eseten
- sok lakas tobb honapos elmaradassal van a kozos koltseggel. Sajnos ez nem mindig egyertelmu, hogy kinek a hibaja. Felmerult hogy pl tarolok utan a Nagy es tsa nem fizettetett kozos koltseget, megis feltuntette tartozaskent. (Szvsz azert tobb honapos lakas utan nem fizetett kozos koltseg elmaradas nem lehet a Nagy es tsa hibaja.) Turelmi ido kb a feldolgozas vege (okt vege). Utana az ertesitesek kimennek (hogy kinek mennyi a hiany) ha nem rendezik, akkor le lesznek kotve a melegvizrol es a futesrol amig nem rendezik a tartozast. Illetve, hosszabb tavon ugyanez tortenik azokkal, akik ket honap kozoskoltseg tartozast halmoznak fel.
- kozos koltseget ujra lehet es kell fizetni a mar meglevo OTP-s szamlara, illetve intezkednek postai csekkrol is, ha valakinek az kell (reszletekkel kapcsolatban szerintem csekk eseten az In-Managementhez fordulj). Nyitnak uj szamlat is, mert az OTP nagyon draga. Szoval azert van szamla tovabbra is, arra mehet a befizetes addig, amig nincs uj. (A korabban zarolt szamla lett ujra megnyitva.)
- jelzalogjog: K&H csak a hiteleseket erinti (pl engem is), ezt nehez megmondani hogyan lesz (azt is mondtak, hogy csutortokon targyalnak a K&H-val, valoszinuleg ott erre is kiternek).

Kb ennyi, amire emlekszek es rovidtavon erinti a lakokat.
Előzmény: jackkkk (554)
GOR72 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 555
Tömören ez történt a lakógyűlésen:

K&H Bank újbóli jelzálogjog bejegyzése még folyamatban. Még nem tudni ki fizeti ki a jelzálogjog ismételt bejegyzési költségét.

Plusz pénzt nem kell fizetnünk az ellopott pótlására, mert eddig annyira sok, túlbecsült összeget kellett fizetnünk havonta (már aki ezt megtette), hogy ha továbbra is ezt fizetjük(hű de klassz) akkor egy év alatt visszafizetjük a tartozásainkat.

2 őr lesz ezentúl, plusz pénz, de nagyon megéri….!(ha ezzel kapcsolatban bármi kérdésetek van, azt a 2-3 embert kell kérdezni, aki ezt megszavazta)

Vízóráját mindenkinek  plombáltatnia kell, egyéni fizetés lesz.

Zajvédő fal ügye nem érdekel senkit vagy keveseket, nem értik, ha nem sürgetjük csak ülünk az ügyön, tavasszal sem fog történni semmi. Nem értem azok a lakók akiket nem érdekel a dolog, miért nem értik meg, hogy ez mindenki szívügyének kellene, hogy legyen, mert a lakása értéke nőne, ha meglenne a fal. Egyébként a közös képviselő fog állítólag intézkedni, csak ebbe nehogy olyan gyors legyen mint a többi dologban (nincs még bankszámlája  a  háznak, takarítás a folyosókon még nincs ).Kb. ennyi

jackkkk Creative Commons License 2008.09.03 0 0 554
sziasztok
leírná nekem valaki miről volt szó lakógyűlésen mert ép külföldön vagyok és miben állapodtatok meg?
előre is kössz
gj77 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 553
Már elég régóta ki van plakátolva a lépcsőházakban.
Holnap 2008.09.03-án 18 órakor a garázsban.
Széket hozz magaddal!- biztos "rövid" lesz!:-)
J
Előzmény: Hamzsa Bég (552)
Hamzsa Bég Creative Commons License 2008.09.02 0 0 552
Én szombaton jártam utoljára a házban és sehol nem láttam kitéve ilyesmit. Ha csak nem valami eldugott zúgban. Ez tuti és lehet tudni, hogy hol és mikor? Hétközben vidéken dolgozom és potyára nem szeretnék felmenni Budára.
pipeti Creative Commons License 2008.09.02 0 0 551
Ez van kiplakatolva a lepcsohazakban is, szoval valoszinuleg lesz.
Előzmény: Hamzsa Bég (550)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!