Keresés

Részletes keresés

BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1776
áááááááá dehogyis...
pg_breki Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1775
Köszönjük! :))
De ugye nem 0dayftp? ;)
Előzmény: BeePee_3 (1774)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1774
Na akkor hölgyeim és uraim. Íme az ígért FTP, ahonnan immár 245 megányi formában LETÖLTHETŐ A Q2 c. rész.

207.126.112.50/uploads/.voy/..stvoy7x19/
JÓ SZÓRAKOZÁST ÉS KELLEMES ÜNNEPEKET !

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1773
pg_breki:
Elvileg a regisztráció csak annyit jelent, hogy testre szabhatsz pár beállítást (színek, betűméret, stb), de nem tudom, működik-e már, és ha igen, mennyire. Inkább Morgant kellene megkérdezni a konkrétumokról, ezt a részét ő fejleszti a Replikátornak, én csak fordítok.
A pénteki (mai) rész, ha jól számolom, a Message in a Bottle lesz, egy elvetemült Doktoros epizód, hatalmas poénokkal. Szóval lehet rekeszizmot bemelegíteni. :)

Hmm... Ez viszont azt jelenti, hogy a jövő héten Hirogen Napok lesznek a viasat-on... :)
4 nagyon jó hirogenes epizód, meg közéjük szúrva egy kimondottan vacak töltelék (a nyitó jelenetsortól eltekintve, majd meglátjátok :).

Mivel Veg leírta a lényeget, a LaForge-kérdéshez már nincs értelme hozzászólnom... :)

defiant:
A tápellátás is bizonytalankodhat akkor, ha a hajó teljes vezérlése széthullik függetlenül működő alegységekre, nem? A fő számítógép elvesztése minden rendszer stabil működését befolyásol(hat)ja, miért pont az energiarendszer volna kivétel? Működik, csak éppen nem a legstabilabban, legalábbis, míg át nem hidalják a problémát.

Ja, mindenkinek kellemes péntek 13.-át. :)

pg_breki Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1772
Na fene! :) Én is akarom látni!! Szabad? :)Vagy "zártkörű" az FTP szerver?
Előzmény: BeePee_3 (1770)
pg_breki Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1771
Miért lesz ez a rész olyan különleges?
A tegnapi viszont ismét remek volt, sajnos az elejéről lemaradtam, pedig a Seven vs Kim és a meztelen Tuvok-os jelenetekre nagyon kiváncsi lettem volna.
Előzmény: Cifu (1764)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1770
Tinker, tenor, doctor, spy.

Azt a tegnapelőtti új részt már igencsak várom, izzik is az FTP erősen.
Kár, hogy csak 68 megás verzió van. Még...

Hlander Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1769
Seven (Jeri Ryan) nem eloszor lathato a Voyagerben felmeztelenul.
SPOILER
A cimere mar nem emlekszem, de abban a reszben van a dokinak tudathasadasa, igy mint festonek all modellt Seven. Ha vkit erdekel a cime forduljon bizalommal Mr. Fusionhoz ;)
Előzmény: break2 (1768)
break2 Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1768
Tegnap este uj reszt vetittek a Voyager-bol USAban. Benne Seven (Jeri Ryan) felmeztelenul, igaz hatulrol.

Masert is jo volt a resz.

Előzmény: Mike73 (1765)
Valiant Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1767
A magyar Trek Klub oldalán olvastam (azért közlöm, mert gyanítom, sokan nem látták még) hogy a Viasat3 nem tervezi sem TNG sem a DS9 megvételét mert csak új sorozatokat vesznek meg a műsorpolitikájuk szerint...

De ha megvásárolható lesz, beszerzik majd a VOY 7. évadját.

Az egyik szemem mosolyog, de a másik...

defiant Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1766
Nem az a kérdés, hogy miért működnek tovább a konzolok, meg a kijelzők, hanem hogy miért kezdenek villogni? Számos epizódban látni ilyet.

Mi ez? Tápellátási gond, vagy azért villog, hogy a hídon ne legyen olyan nyugodtak?

Elég rosszul kezeli az ember a gépeket, ha csak szakasosan olvasható le a kijelzője, vagy csak bizonyos pillanatokban reagál a kezelői kérésekre. :-)

Én egyszer kezeltem így egy berendezést. Periodikusan resetelte magát és amíg tartott a reset, addig nem reagált. Igaz, hogy ez csak kb. 1,5 mp-ig tarott, de akkor is mókás volt. Ehhez képes a csillagflottánál rendszeresített konzolok veszélyesebbek. :-)

Üdv, defiant

Előzmény: Mr_Fusion (1756)
Mike73 Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1765
rapcalvinka megbízásából:

"Dax es Seven nagyon is hasonlo karakterek, ha belegondolsz, hogy mindketten tobb tudatot hordoznak magukban, es keresik a sajat enjuket, alakitjak jellemuket...
Latod, van a cickon kivul mas is, amiben hasonlitanak...
Betenned a forumba ezt a kedvemert?" /természetesen.../

Cifu Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1764
A Csillagflotta Alfa-00 figyelmeztetése:

Csatorna megnyitva

A pénteki, Viasat 3 adón látható ST: Voyager részt kihagyni emberiség elleni büncselekmény, elmulasztása lefokozással és 30 napi elzárást von maga után

Üzenet vége

--------------------------------------------------
Személyes megjegyzés: A szinkronra nagyon kiváncsi leszek.

Toth Andras Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1763
Tovabbra is meglenne a keresem: ha valakinek megvan az a par kulcsfontossagu resz, amikor Kest Sevenre cserelik, akkor szoljon, irjon stb.
Emailcim adott stb.
PLIZ,PLIZ!
Vegetable Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1762
A második évadban megvizsgálták, kiderült, be lehet épiteni, de nem lát majd vele akkora spektrumban, jobban fog hasonlitani egy valódi szem látásmódjához, de ezt akkor még durva váltásnak érezte, azt mondta, még gondolkodik... Vagy meggondolta magát, vagy javultak a beültethető implantok. :o)
Előzmény: Vóbert (1761)
Vóbert Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1761
Tényleg, hogyan kaphatta meg az inplantokat? Azthiszem amikor még a TNG elején Törő dokinéni (DR.Crusher) először találkozott LaForge-val akkor megkérdezte tőle, hogy hogyan segithetne neki, és akkor mondtak valami olyan dolgot, hogy ez vele született és allergiás, vagy milye bizonyos dolgokra, ezért nem tudnak neki replikálni, beültetni, vagy akármit is csinálni vele, és szépen maradt minden a régiben. Aztán a First Contact-ban meg már a beültetett szemeivel virit. Ez most akkor hogy is van???
pg_breki Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1760
És honnan kapta? Kitől, mitől, mikor, minek? Kösz!
Előzmény: lacix (1758)
Vóbert Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1759
Ha Jól emléxem, akkor azért a szem implantok egy kicsit jobbak voltak, mint a visor, mert azért avval jobban látott, vagy csak tévedek?
Előzmény: lacix (1758)
lacix Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1758
La Forge a szeme elé helyezett hajráf helyett
valami szem implantot kapott.
(Ez is olyan mint a v.i.s.o.r. csak nem esik le, ha rázza a fejét)
Előzmény: pg_breki (1757)
pg_breki Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1757
Most 3 hét után történt először, hogy kihagytam 1 részt. Így elolvasva elég jónak tünt, kár, hogy túl fáradt voltam megnézni. Ahogy néztem az "előzetest" ma lesz egy kis nyelvtorna Kim és Seven között. Apropó Seven. Imádom a szavajárását.pl: Elfogadhatatlan, áthidalható, stb. Odáig vagyok érte! :) Hallottam, hogy az új Dracula filmben is játszik. Amúgy is megnéztem volna a filmet, de így most jobban sietek!

ui: Szóval akkor mi is lett LaForge-al? Nem kaptam választ! ;)
ui2: A Replikátoron a regisztrálás milyen pluszokat jelent?

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1756
Azért az kicsit túlzás, hogy a holodeck jól megalapozott... Elég nagy hézagok vannak benne, de az alapelgondolás érdekes.
Arról, hogy mire használják... Azért az, hogy egy max PG besorolású sorozatban miért nem látni az egyesek által hiányolt holodeck-jeleneteket, azt talán nem kell magyaráznom. :) Viszont az, hogy ki mire használja, policy szerint magánügy, tehát senkinek semmi köze hozzá. És igen, használják _arra_ is, mert hogy többek között éppen arra van kitalálva, egyfajta pszichológiai leeresztő szelep, a hosszú (mély)űri tartózkodás hatásainak elkerülésére, éppen ezért senkinek semmi köze hozzá, hogy ki mit csinál a holodeckben. Persze vannak bizonyos 'minősített' esetek (holofüggőség, valós személyek engedély nélküli szimulálása), amikor már tanácsadó bevonása lehet szükséges.
Ha jól sejtem, egy holodecknek azért van egy véges befogadó kapacitása, és amikor egyszerre többen vannak bent, egymástól távolabb, azt definíció szerint úgy csinálja, hogy elkezdi felosztani a rendelkezésre álló teret kis 'fülkékre', és az abban levő személy a fülke holofalaira vetítve látja a környezetet, így pl a tőle a holodeck fizikai méreténél távolabb levő másik embert is.

Más.
A konzolok azért működnek akkor is, ha a központi számítógép leállt, mert nem csak buta terminálok, hanem saját maguk is egy korlátozott kapacitású számítógépet alkotnak az ODN-en keresztül, tehát minimális adatcsere, és alapfunkciók elvégzése akár halott fő számítógép esetén is működik. Kb olyan a dolog, mint amikor a rásegítős szervókormányról (vagy fékről) lemegy a szervó, akkor is lehet kormányozni, csak éppen (sokkal) nehezebb.
Tehát az autonóm funkciók, a rendszer összehangolt működése elvész, de a rendszerek külön-külön továbbra is vezérelhetők (manuálisan, ami ugye emberi reakciósebességet alapul véve eleve lehetetlenné tesz így bizonyos dolgokat, az emberben nincsenek FTL processzorok, hogy teszem azt görbületi sebességnél reagálni tudjanak, vagy kiértékelhessék a távolsági szenzorok adatait), csak a hajó elveszti a 'rendszertudat' állapotot, többé már nem egy egészként üzemel, hanem csak egy csomó összerakott, egymástól független alrendszerként, amik ugyanazt a kommunikációs hálózatot (ODN) használják.
A Voyager-nél meg ezen felül ott van még a bio-neurális hálózat, ami egy külön téma, a gélcsomagokba 'beprogramozott' reflexválaszok, lineáris visszacsatolások, és egyebek miatt (tulajdonképpen egyfajta analóg számítógép lehet az egész együtt), amik még a fentieken túl is lehetővé tesznek magasabb szintű működést a fő számítógép nélkül.

Delomar Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1755
A TNG-s Encounter at Farpointban a holodecken Laforge, vagy Riker(már nem emlékszem) megérinti a holoszoba szélét. Ha jól emlékszem. (vagy egy követ dob hozzá? De rég láttam már... megint meg kéne néznem, mert úgy látszik nem emlékszem már a dolgokra, vagy csak reggel 4 óra van.) Na mindegy de akkor most a holodeck talaja ezek szerint nem követi ahogy haladunk. A Voyageren pedig amikor az a Hawaii-s program futott, és egyszerre több ember tartózkodott a teremben, egymástól távolabb voltak, mint eredetileg a holodeck nagysága. Tehát ha pl. a holodeck 6*6 méter ők 10-re voltak egymástól.
Előzmény: Chtka (1747)
defiant Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1754
akarom mondani: "hulljon" :-)
Előzmény: defiant (1753)
defiant Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1753
Egyébként azon röhögök, hogy ha a holodeck ennyire kidolgozott technológia, akkor ezek után miért nem fordítottak nagyobb figyelmet arra, hogy a konzol ne robbanjon fel, vagy a liftajtó ne szoruljon be, vagy ne huljon le minden vacak az álmennyezetből.

Ja és nagyon tetszik, hogy amikor megsérül a központi számítógép (vagy ellopják ugye), akkor a konzolok továbbra is megjelenítenek mindenféle értelmesnek tűnő ábrákat és szövegeket, csak közben iszonyúan villognak, mintha a kijelző kontakthibás lenne. :-)

De ez biztosan mind a látványhoz kell, meg azért a filmek mindig tele vannak sztereotipikus elemekkel, hogy könnyebben emészthetők legyenek. Ehhez képest a Star Trek még mindig egészen korrekt, látni időnként olyan gagyi sci-fiket...

Üdv, defiant

PArker Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1752
:) Az sem lehet rossz, amikor nők használják a holofedélzeten generált férfiakat, és amikor már majdnem ..... akkor: "Figyelem, a program leállítva, a védelem bekapcsolt". Igazi jó kis futurisztikus fogamzásgátlás :)
Előzmény: duck (1751)
duck Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1751
Ez a megoldás persze olyan mintha a guminő futurizált változata lenne.
Előzmény: Dob (1750)
Dob Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1750
De már használták többen is. a TNG-ben volt ilyesmi program is alapból ha jól emlékszem Risa-t formázák meg benne, ahol lenge öltözetű nők jöttek mentek. Persze a lényeget nem mutatták, de biztos nem hagynak ki ilyet a magányos hősök pár havi távollét után, a mélyűr sötétjében.
Előzmény: pg_breki (1749)
pg_breki Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1749
Tényleg furcsa, hogy még senkinek sem jutott eszébe a holszobát, mondjuk szexuális levezetésre használni (na jó, egyszer a Tulok2-nek volt valami baja, de nem akart a holocsajjal kavarni. A hülye). Vagy tán tilos a flottaszabályzat szerint? Ekkora ziccert pedig kár kihagyni! :)

Ez a Seven azonban nagyon megtetszett nekem is. Nem is kimondottan a kinézete, hanem inkább a viselkedése, a beszólásai és a laza hozzáállása. :) Nagyon nagy a csaj!

Vegetable Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1748
Én jobban várom a következőt, a Vulcan II-t :o)
Chtka Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1747
A Holodeck egy elég jól megalapozott "technoblabla". A Star Trek Enciklopédia szerint bizonyos részek replikálva vannak (ld. víz), néhány dolog un. holoanyagból van, mint pl. a Doki (nem jöhet ki a holodeckről, csak kívülről olyan, mintha igazi lenne) és vannak vetített részek is (a távoli hegyek). Ha sokat gyalogolunk, a táj fut alattunk.
Részletesebb leírásért várjátok meg a Trekker (a Magyar Star Trek Klub fanzinjának) következő utáni számát. Addig még be lehet fizetni a klubba :-).
Előzmény: duck (1746)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!