Keresés

Részletes keresés

füegy Creative Commons License 2005.12.21 0 0 271

Nem baj, ha nem gyónsz.

Tudniillik azzal csak másoknak árulod el a (vélt) hibádat.

És valójában ki dönti el, hogy hiba -e vagy sem ?

Ne add mások kezébe az itéletet magad felett.

Sőt, magadat se itéld el sosem. !!!!

Biztos forrásból tudom, hogy Jézus a Teremtővel karöltve úgy szeret téged, ahogy éppen vagy.

Ha gyónsz, ha nem.

Csinálj mndent a legjobb lelkiismereted szerint.

:))

Előzmény: Knabe28 (268)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.21 0 0 270
eléggé

üdv: kal
Dorien Creative Commons License 2005.12.21 0 0 269
Szvsz a gyónás nem sok sz*rt ér.
Ne bánts másokat, ennyi, kész.
Knabe28 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 268
üdvözlet, egy kerdes? Ha valaki nem gyont mar kb . 2 eve es ugy aldozott , az sulyos bünnek szamit? elöre is köszi a valaszt!
Dorien Creative Commons License 2005.12.21 0 0 267
Életcél: na, és ezt ki fogja nekem megmondani, hogy mi az pontosan?

Hú, ezt jó sokan megmondják majd, ne félj. ;)
Az életcélodat önmagadnak kell megtalálnod.

Mert ugye, céljaim, kitűzött feladatok vannak, nem is kevés, haladok is velük, többé-kevésbé terveim szerint.
Ezek részben lehetnek azon kihívások, amelyek teljesítésével beteljesíthetem az életcélom, vagy azt/azokat a feladatokat, amit teljesítenem kell, meg kell oldanom az életben.
Részben már tudom, hogy mi a feladatom az életben...de erősen gyanítom, hogy ez a tudás még meglehetősen korlátolt, részleges.

Nem hiszem, hogy ez feladat lenne. Inkább az, hogy mit akarok tenni.

Honnan tudom én, hogy mi az, amire tényleg szükségem van?

Erre szerintem csak aktív részvétellel jön rá az ember. Csak így derülnek ki a dolgokról, hogy mik is valójában.

üdv.
Dorien
Előzmény: alendla (266)
alendla Creative Commons License 2005.12.19 0 0 266

Szia!

Üdv a topikban!

"Az életcélom tisztázásával és az ehhez vezető kihívások teljesítésével."

Életcél: na, és ezt ki fogja nekem megmondani, hogy mi az pontosan?

Mert ugye, céljaim, kitűzött feladatok vannak, nem is kevés, haladok is velük, többé-kevésbé terveim szerint.

Ezek részben lehetnek azon kihívások, amelyek teljesítésével beteljesíthetem az életcélom, vagy azt/azokat a feladatokat, amit teljesítenem kell, meg kell oldanom az életben.

Részben már tudom, hogy mi a feladatom az életben...de erősen gyanítom, hogy ez a tudás még meglehetősen korlátolt, részleges.

"A lényeg, hogy azt akarjam, amire tényleg szükségem van."

Honnan tudom én, hogy mi az, amire tényleg szükségem van?

Szerintem ezt az "égiek" jobban tudják nálam.

Erre vonakozó tapasztalataim szerint, az ember nem mindig kapja meg, amit igazán akar, csak azt, ami tényleg a hasznára válik...

Ez az én esetemben már többször bebizonyosodott. Volt többször, hogy nagyon keseregtem valami miatt és nagyon akartam...mégsem kaptam meg...de utána bebizonyosodott, hogy nekem arra nem is volt szükségem, mert egész másfelé vitt az élet...és mindig elégtételt kaptam, vagy megnyugvást és tényleg nagyon örülök így utólag, hogy azok a dolgok mégsem váltak valóra...vagy események épp azért történtek bizonyos módon, hogy elérjek egy bizonyos célt... 

Aztán volt, amikor utólag is megkaptam volna ezt-azt, de akkor meg már nem volt érdekes számomra, így nem is akartam.

Furcsa dolog ez... :)))

"Ilyenkor minden létező dolog összefog, hogy a kitűzött célt elérjem."

Tudom. Nagyon sok segítséget kap az ember innen-onnan, ilyen-olyan formában, csak ezeket észre kell tudni venni.

Ha az ember kézbe veszi a dolgok irányítását és sorsának nem rabszolgája, hanem ura lesz, akkor mindig megkapja a szükséges segítséget feladatai megoldásához.

Már tudom, mit jelent az, hogy "segíts magadon, az Isten is megsegít!". Milyen igaz...

Előzmény: Dorien (262)
alendla Creative Commons License 2005.12.19 0 0 265
"#1. The Chief Idea is that in order to become a "different being" man must want it very much and for a very long time.A passing desire or a vague desire based on dissatisfaction with external conditions will not create a sufficient impulse.

P.D.O."

Igen, ezek a gondolatok ismerősek.

"Akarni = egy akaratot sokáig akarni." /Nietzsche

Azt hiszem, ehhez az akarathoz erős hit is kell (vagy talán akarat és hit rokonlelkek? :))). Hinni olyasminek a valóra válásában, amire látszólag semmi esély sincs. A hithez pedig isteni kegyelem kell.

Hogy ne kételkedj, hanem sziklaszilárdan higgy az álmodban. És persze sok türelem, hogy ne siettesd a dolgokat.

"Time is on my side..." Az idő nekem dolgozik.

Na, ez az, ami nehéz...hinni és türelmesnek lenni.

"Minnel tobbet ragodsz rajta ,a nnal jobban jossz zavarba;emlekszel a koldus neni esetere?"

Emlékszem, hogyne. Az a baj, hogy sokszor nem emlékszem az első, eredeti gondolatra, mivel már annyit gondolkodtam rajta, sok idő eltelt stb. és nem tudom, hogy melyik volt az eredeti gondolat. Ez persze nemcsak a könyv témára igaz...

Előzmény: gb. (261)
gb. Creative Commons License 2005.12.18 0 0 264

Festing Buddha inMeditation;19.szazad(India)

gb. Creative Commons License 2005.12.18 0 0 263

Nagyon Helyes meglatas;csak folytasd nyugottan--)).

Előzmény: Dorien (262)
Dorien Creative Commons License 2005.12.18 0 0 262
És hogyan lehet fejleszteni az akaratot?

Az életcélom tisztázásával és az ehhez vezető kihívások teljesítésével.
A lényeg, hogy azt akarjam, amire tényleg szükségem van. Ilyenkor minden létező dolog összefog, hogy a kitűzött célt elérjem.
Előzmény: alendla (256)
gb. Creative Commons License 2005.12.18 0 0 261

"És hogyan lehet fejleszteni az akaratot?"

#1. The Chief Idea is that in order to become a "different being" man must want it very much and for a very long time.A passing desire or a vague desire based on dissatisfaction with external conditions will not create a sufficient impulse.

P.D.O.

"Sok kedvencem van, ezekből jópárat fel is tudok sorolni kapásból. De az életemre gyakorolt hatásukat és fontosságukat tekintve...hát, nem tudom. Ez is változik. Régebben más volt fontos, most megint más. Attól is függ, hogy milyen szempontból nézem."

Minnel tobbet ragodsz rajta ,a nnal jobban jossz zavarba;emlekszel a koldus neni esetere?

gb.

Előzmény: alendla (256)
gb. Creative Commons License 2005.12.18 0 0 260
foggalmam sincs,de most jol nezett ki a BBC adasan.
Előzmény: Dorien (259)
Dorien Creative Commons License 2005.12.18 0 0 259
Hány kilót fogyott?
Előzmény: gb. (258)
gb. Creative Commons License 2005.12.18 0 0 258

Szia,

El,es nagyon jol nez ki.a haja megnott azota ,mar majdnem az orraig er.

gb.

Előzmény: Dorien (257)
Dorien Creative Commons License 2005.12.18 0 0 257
Daily Telegraph 21 Nov 2005 Thousands of pilgrims are pouring into the dense jungle of southern Nepal to worship a 15-year-old boy who has been hailed as a new Buddha. Devotees claim that Ram Bomjon, who is silently meditating beneath a tree, has not eaten or drunk anything since he sat down at his chosen spot six months ago.

És még él a gyerek? :))
Előzmény: gb. (247)
alendla Creative Commons License 2005.12.18 0 0 256

"Nem tudom ,de jo mestere lehet. Azt mondjak,hogy "akarattal mindent el lehet erni"."

Igen, csak még olyan fiatal ez a fiú...

És hogyan lehet fejleszteni az akaratot?

"Tudod Te,csak nem emlekszel."

Sok kedvencem van, ezekből jópárat fel is tudok sorolni kapásból. De az életemre gyakorolt hatásukat és fontosságukat tekintve...hát, nem tudom. Ez is változik. Régebben más volt fontos, most megint más. Attól is függ, hogy milyen szempontból nézem.

Előzmény: gb. (254)
gb. Creative Commons License 2005.12.17 0 0 255

Chuang Tsu developed the doctrines of Taoism with rigorous logic.His fables and humor are imaginative and poetic,reflecting  a brilliant and original mind. He advocated relativity with rigard to all standards and values.He was at once a mystic and a revolutionary.

Előzmény: gb. (254)
gb. Creative Commons License 2005.12.17 0 0 254

Szia,

"És szerinted hogyan lehetséges ez, hogy valaki étlen-szomjan, éveken át?

Egyáltalán hogy jött neki ez az ötlet? "

Nem tudom ,de jo mestere lehet. Azt mondjak,hogy "akarattal mindent el lehet erni".

"Én nem hallottam még erről. Mi miatt ajánlanád?"

Azt tudod,hogy Chang Tsu az olyan volt Lao Tsu-hoz,mint szent Paul,volt Jezus-hoz?es Plato ,Socrates-hez? (Csak azert mert o sok dolgot ugy latott mint en,vagy forditva?Hahaha.

"Sok kedvencem van, de hogy legfontosabb, ami a legnagyobb hatású volt??? ... nem tudom."

Tudod Te,csak nem emlekszel.

gb.

Előzmény: alendla (253)
alendla Creative Commons License 2005.12.17 0 0 253

És szerinted hogyan lehetséges ez, hogy valaki étlen-szomjan, éveken át?

Egyáltalán hogy jött neki ez az ötlet?

Benéztem az Életem 3 legfontosabb könyve c. topikba, mert láttam, hogy Te voltál a legutóbbi hozzászóló.

Olvastam, hogy Neked ez az egyik: Chang Tsu: Inner Chapters 

Én nem hallottam még erről. Mi miatt ajánlanád?

Annak idején, amikor megtaláltam ezt a topikot, rögtön betettem a kedvenc topikjaim sorába, hogy majd megírom, mi is a 3 legfontosabb könyv az életemben, de még nem találtam meg erre a választ...

Sok kedvencem van, de hogy legfontosabb, ami a legnagyobb hatású volt??? ... nem tudom.

Előzmény: gb. (251)
alendla Creative Commons License 2005.12.17 0 0 252
El sem tudom képzelni...furcsa lehet, tényleg.
Előzmény: gb. (250)
gb. Creative Commons License 2005.12.17 0 0 251

reggelente mielott munkaba megyek ,nezem a BBC-it es felfullel halgattam,de tegnapelott csak ezt talaltam a BBC.com-on.

Lattam a fiut ,eleg jol nez ki ,ahozkepest.Ha jol hallottam hat evig akar igy meditalni?

Well Da Mo,kilenc evig meditalt es utanna irta a Szinnyuchancsing klasszikat,meg a Marrowashing-ot.

Előzmény: alendla (249)
gb. Creative Commons License 2005.12.17 0 0 250

Csak egy kicsit furcsa,most azon tervezget a City,hogy meg kellene hosszabbitani a kifutopalyat.

Kepzeld el,ugy van ez a repter itten,mintha Pesten a belvarosban lenne a repter.

Rovidebb mint a Washington D.C.-e,tudod ahol egy par eve belementek a Potomic folyoba.

Előzmény: alendla (248)
alendla Creative Commons License 2005.12.16 0 0 249
Erről még nem hallottam. Érdekes. Te mit szólsz hozzá?
Előzmény: gb. (247)
alendla Creative Commons License 2005.12.16 0 0 248
Pfff...rosszul érezhetted magad...sajnálom.
Előzmény: gb. (245)
gb. Creative Commons License 2005.12.16 0 0 247

Boy hailed as a modern Buddha 'has been fasting for six months' The Independent (UK) 2 Dec 2005 Scientists in Nepal are planning to examine claims by a 15-year-old boy, hailed by pilgrims from across the country as a modern-day Buddha, that he has been meditating without drinking water for six months. Scientists to check Nepal Buddha boy BBC Online 1 Dec 2005 A meditating teenage boy in south-central Nepal is drawing the attention of scientists after attracting huge crowds in the past six months and earning himself the name Buddha-reincarnate. Nepal to probe mystery 'Buddha' boy Reuters 28 Nov 2005 Authorities in Nepal urged religious groups and scientists on Sunday to help solve the mystery of a meditating teenaged boy who some believe is an incarnation of Buddha. Thousands flock to see meditating boy 'Buddha' Guardian 25 Nov 2005 A teenage boy who has been meditating under a tree in the verdant forests of southern Nepal is attracting thousands of pilgrims who are convinced the youth is another Buddha. Pilgrims flock to see 'Buddha boy' Daily Telegraph 21 Nov 2005 Thousands of pilgrims are pouring into the dense jungle of southern Nepal to worship a 15-year-old boy who has been hailed as a new Buddha. Devotees claim that Ram Bomjon, who is silently meditating beneath a tree, has not eaten or drunk anything since he sat down at his chosen spot six months ago.

gb. Creative Commons License 2005.12.14 0 0 246

xxiv

Bliss consists in the cessation of all thought,

In the quiescence of plurality.

No (separate) reality was preached at all,

Nowhere and none by Buddha!

Examination of Nirvana

gb. Creative Commons License 2005.12.14 0 0 245

Hi,

Kosz ,jol irsz angolul,csak igy tovabb,en nemnagyon tudok betuzni.

A fiam jon haza jovoheten latogatoba, de Szilveszterre megy vissza.Vettem neki egy return ticketet ,es masnap az az airline megolt egy kisfiut az utcan,mert nemtudott megalni a ho miatt.

You Have a Nice Day.

Előzmény: alendla (244)
alendla Creative Commons License 2005.12.12 0 0 244

Hi!

First of all, thanks for your e-mail. I'll answer it, but I think only on weekend.

"by an effort of Will"

Yes. That's right, but it's not too easy sometimes. Many times I don't have enough will and that's why I can't do it. Or I can do it, but not perfect.

Maybe I have to change my manners or customs etc. And discipline is very important.

So I try to practise it as much as I can.

(Sorry for my mistakes...)

:)))

Have a pleasant day!

Előzmény: gb. (243)
gb. Creative Commons License 2005.12.12 0 0 243

"One may change his mental vibration by an effort of Will,in the direction of deliberatly fixing the Attention upon a more desirable state. Will directs the Attention, and Attention changes the Vibration. Cultivate the art of Attention , means of the Will, and you have solved the secret of the Mastery of Moods and Mental States."

Előzmény: alendla (240)
alendla Creative Commons License 2005.12.11 0 0 242

Szia Gb.!

Írtam neked egy mélt, plz. válaszolj, fontos! Köszi!

Előzmény: gb. (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!