Ma a MÁV veszteségeibe benne vannak a magas igazgatási költségek ez 2004 ben 25 milliárd Ft, vagy a kiszervezett kiszámlázott esetlegesen el nem végzett tevékenységek díjai, számlái.
Az, hogy Te majd minden vonal helyett buszt szeretnél az lehet.
Úgy érzem a 80 as évek bázisához képest nem ferr játék az amit űz a gumikerekű cég
Akkor még volt összehangolás, de mára egy nagy monopólium lett a busz, nem minden utas igényeit elégiti ki se kényelemben se más módon.
Arról nem beszélek, hogy egymás ellen is dolgoznak a Volán-ok, mindennek az utas látja kárát.
Legnagyobb vesztesek azok akik nem nagyobb városkban vagy a fővárosban élnek, nekik a busz ha távolabbra mennek nem biztosít átszállást többnyire.
Arról nem is beszélek, hogy a 67,5% os vagy a a 90 % os jegyekre való jogosulságok ellenőrzése hogyan történik....
Magyarul olyan kedvezményt is ad a cégetek, amelyre az utas nem jogosult.
Nem ferr játék.
Most egy korlátozott versenypiac van, de van többségében 2 eszköz.
A nagy hiánynak az okai ismertek, egy része bakoknak fizetett kamat, más része igazgatási költség, méáésik dolog a kiszervezett költségek.
Nagy rész a személyi bér jellegű kiadás, de mint ahogy írod azért akadálya egy tehervonat személyvonat kereszt mert nincs elég állomás, a GYSEV távkezelt állomásként meghagyta amit használ és nincs akkora bérköltsége.
Most a Máv nál sok az ezredes és kevés a tizedes.....
Hát ha a végállomásokat nem vesszük bele a számításba, akkor persze hogy gazdaságtalannak fog tűnni. Pl. a 35-ösön van úgy hogy felszállnak sokan a kiindulási állomáson és utána szinte csak leszállók vannak...(a du.-ra gondolok)
Mi értelme az 5-ös vagy épp az 50-es vonalat is vizsgálni? 65 öst?
Egy előzetes kritérium alapján a vasútvonalak egy részét vizsgálatra kijelölik. Amelyik vonal ebben a listában nem szerepel, arról az előzetes kritérium alapján már eldönthető volt, hogy megmarad, vagy megszűnik.
Fővonalak is belekerültek ezek szerint.
Ezek szerint az előzetes kritérium nem az volt, hogy szerinted az adott vonal fővonalnak tekinthető-e.
Aki csinálja az totális támadást intéz
Igen. Kérdés, hogy mi ellen.
Azt nem értem mit jelent az a táblázatban "törölve"
Ez azt jelenti, hogy nem vizsgálják, vagy azt el van döntve hogy megszűnik?
Azt jelenti, hogy további vizsgálat nélkül döntöttek néhány fölösleges kötőjel és szóköz megszüntetéséről. Ha ezt nem érted, akkor olvasd el a szövegszerkesztődhöz mellékelt használati utasításban a változások követéséről szóló részt.
Szerintem nem menne blokkra a két vonat, hiszen a deltás vonatnak akkorra kell páratlanban Aszódra érni, amikor az a páros gyors tart ott, amely a Szolnokról jövő vonattal Hatvanban "pókol".
Hatvan-Aszód 11 perc
00-kor lép a vonat a deltába 15-re Aszódon van 19-kor indul Aszódról a páros gyors 30-ra ér Hatvanba, egyszerre a szolnokival.
Másik elemzése: 0:40 Jászberény 1:00 delta 1:15 Aszód 1:30 Vácrátót 1:40 Vác Tehát ide is kb három szerelvényre lenne szükség... És mi van, ha csak Rátótig megy a vonat? Ha ott normális a csatlakozás és átszállás lehetősége, akkor 2 is elég lenne...
Jó lenne ez a kétórás közlekedés, arrafelé egyes időszakokat leszámítva tényleg elég a Bz. Mondjuk
GyöBzs: Szerintem a páratlan személy és a vác-jászberényi vonat ellenkező irányba megy... na mindegy.
Igazad van, de értsd jól, amit írtam :)
Jászberény-Vác vonat eljön ugye úgy, hogy a deltában a gyors elé érkezzen és Aszódon biztosítok átszállást. Gyors el, újabb 5 perc múlva ott a pesti személy. Szerintem nem pazarlás, pl. segítene, ha nem állna meg a vonat Aszód-Jászfényszaru között.
No, akkor továbbra is kérdés, hogy a Szolnok-Hatvan személlyel mi legyen, mert azzal tényleg kb. egyidőben szeretnél menni a Jászberény-delta-Aszód szaladóssal (ugye nem gondolod komolyan, hogy egymás mögött blokkra menjen két vonat?). Miskolc/Startján/eger felé hogyan adnád meg a csatlakozást a 82-esről? Szóval komplex javaslatot várok :)
Ja, és ehhez (vagy akár a szobi meghosszabbításhoz is) plusz eszköz kellene...
Vác-Aszód között egyébként járhatna (két)óránként az inga vagy a Bz, de ehhez a térségi vasutaknak még van még szava... Pedig Vácon is egyszerűbb lehetne az élet: nem kellene körbe adni a motort és a Vác-Vácrátót szakaszon a hernyók helyett a Bz állna meg, így Vácon a veresi tudna saját magába forogni (érk. 13, ind 25), ami a késések egy részét is segítene megszüntetni.
Szerintem a páratlan személy és a vác-jászberényi vonat ellenkező irányba megy... na mindegy.
Jászberény-Vác vonat eljön ugye úgy, hogy a deltában a gyors elé érkezzen és Aszódon biztosítok átszállást. Gyors el, újabb 5 perc múlva ott a pesti személy. Szerintem nem pazarlás, pl. segítene, ha nem állna meg a vonat Aszód-Jászfényszaru között.
GyöBzs: Aszódon biztosítsanak átszállást minden irányba (Bp és Hn felé is).
Tessék elővenni egy ábrát és berajzolni! :)
Ha a fővonalon olyan menetrendet szeretnénk, ahol Hatvanban a gyorsokra való ráhordás megvalósul, akkor a páratlan személyek a páratlan gyorsok után indulnának meg Hatvanból. Ha ezekre a gyorsokra átszállást szeretnénk adni Aszódon, akkor a fővonali személynek és a vác-jászberényinek nagyjából azonos időben kellene közlekednie - ami meglehetős pazarlásnak tűnik... Tudom, lehet az a megoldás, hogy a fővonali személy csak Aszódig, és ott átszállás a Vác-Jászberény hiper-szuper járatra, de ez azért már mégis csak túlzás lenne (és ekkor a Hatvan-szolnok vonat is csak Jászberény-Szolnok között járna?)
Én simán kihagynám Hatvant. Ha Jászberényt célozza meg a vonat és valaki esetleg a Vác-Hatvan közötti tömeges utasforgalom "ki nem szolgálását" hozza fel, akkor javasolható, hogy Aszódon biztosítsanak átszállást minden irányba (Bp és Hn felé is).