Keresés

Részletes keresés

John Zero Creative Commons License 2001.04.16 0 0 1791
Én azt nem értem, hogy egy 100 ezer éves komm. rendszer hogyan omolhat össze egy ilyen "kis" hiba miatt?
Ha tényleg ennyire instabil lenne, akkor már 100 vagy 1000 év alatt történhetett volna valami ilyen vele.
mrzool Creative Commons License 2001.04.16 0 0 1790
Nekem a Palackpostával csak az a gondom, mint jópár másik epizóddal: miért lőnek görbületi sebességen fézerrel? Kissé ellentmondás...
BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.16 0 0 1789
Jaj, most nagyon beképzelt leszek, de nekem megvan a 6. és a 7. szezon összes része inglisül. Megbeszélhetünk valamit, ha gondolod...

Az az Icsi gyerek meg kicsoda és honnan jött? -
Borg volt, a 6. szezon "Collective" c. részében került át a Voyagerre, Ichebnek hívják. Belőle is kiszedték a Borg cumókat.

A végén a "nagy" Q adott egy kis ajándékot Cathy-nek. Az mi volt pontosan, nem értettem? - Néhány évet lefaragott az utazásukból...

Cifu kérdéseihez is van némi hozzáfűznivalóm, de most nem otthonról írok, szal majd később...

pg_breki Creative Commons License 2001.04.16 0 0 1788
Nekem is most volt alkalmam megnézni a "Q2"-t. Köszönet Bee_Pee3-nak érte, nagyszerű rész volt!! Szívesen vevő lennék még hasonló "ajándékok"-ra. ;) Jim Beam kapitány eredeti hangján először dobtam egy hátast, de aztán csak megszoktam. Seven és a többi legénységi tag hangja korrekt volt. Néhány poén rendkívül jóra sikerült! :) Az az Icsi gyerek meg kicsoda és honnan jött? A végén a "nagy" Q adott egy kis ajándékot Cathy-nek. Az mi volt pontosan, nem értettem? Remek rész volt tényleg!! :)
Cifu Creative Commons License 2001.04.16 0 0 1787
Most volt alkalmam látni a First Contactot magyarul [videón], és hanyagul elkeztem gondolkodni - sajnos :)

Előre is elnézést, hogy csak a hibákkal kapcsolatban szólok hozzá, de egyszerüen csak ehez értek :)))

-A földet nem védi valami komolyabb erő?!? Újranézve igencsak gyengécskének tünik, amit felmutatnak... [pláne, ha a Wolf 359, vagy a DS9 - végjátékhoz hasonlitjuk...]
-Hol vannak a föld körül keringő űrállomások? Azok kicsit keményebbek, mint egy csillaghajó...
-Miért kell a földhöz menniük a brogoknak a XXIV. sz.-ban? Miért nem mennek vissza az időben még a delta szektorban, és mennek a XXI. században a földhöz??? Akkor semmi ellenállásba sem ütköznének...
-Magyar szinkron :((( Deanna valahogy DIÁNNA lett [így!], kihangsúlyozva...
-A III VH. után, ami [feltehetően] nukleáris világégés volt, mindenhol zöldellő erdők s' mezők... Sehol a nukleáris robbanások után légkörbe kerülő szennyező anyagok...
-Nem tünik fel a XXI. sz.-ban senkinek a sok új jövevény a III VH. utáni telepen? Mert a mérete alapján max. falu lehet, márpedig akkor igencsak feltünő lehetne az ottlakóknak egy tucatnyi idegen...
-A borg dolgozók hogy képesek kibirni a vákumot, a -140/+150 Celsius fokot, és a kozmikus sugárzást szkafander nélkül? Részben élők, igaz? Az élő részek pedig elméletileg szétszakadnának a vákum hatására - ha meg nem, akkor megfagynak/megfőnek...
-Amikor a hajó külső burkolatán, a deflektornál lyukat lő Picard a deflektorba, abból gáz tőr ki [milyen gáz, miért??], majd késöbb a gázkitörés felett lebeg át, miért nem löki el őt a gáz, ahogy korábban a borg dolgozót??
-És végül: Ha egyszer meghalt a Borg királynő, hogy láthattuk az ST:VOY - Unimatrix Zero-ban???

Nagyoreg Creative Commons License 2001.04.15 0 0 1786
Nézzétek meg a www.ditl.org oldalt. Ott található egy igen kimerítő leírás erről a hajóról is...
Előzmény: Nagyoreg (1785)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.04.15 0 0 1785
Ha esetleg fölvetted ezt az epizódot, akkor a visszajátszáskor sasolva megláthatod, hogy mindegyik résznek (3 db egységből állt a hajó) saját impulzus és görbületi hajtóműve van, azaz önállóan is képesek teljes értékű hajóként funkcionálni. A másik megjegyzendő dolog pedig az, hogy a szétválás után közvetlenül még nem kell aggódni, mivel a hajó minden egyes része még benne van az eredetileg generált warpbuborékban (amely jóval nagyobb, mint maga a hajótest).
Előzmény: Hlander (1779)
TKari Creative Commons License 2001.04.15 0 0 1784
Ugy látom, a logikátlan földi agy nem képes egy kiterjesztést normálisan leirni, ezért segítek neki

(Kattints rá!)

T`Kari

Előzmény: Vegetable (1783)
Vegetable Creative Commons License 2001.04.15 0 0 1783
Na most én akkor Offolok egy kicsinyt... :o)

Kellemes Húsvéti Ünnepeket a topilakóknak! :o)))

(Kattints rá!)

Veg :)

BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.15 0 0 1782
De van a középső részen is warp hajtómű. Csak nehéz észrevenni, mert sokkal kisebb, mint a hagyományos gondola.
Én is valami "Harogin" nevet hallottam. Jajj! Borzalmas.
A "Romulán harcimadár" is elég súlyos volt...
Előzmény: Hlander (1779)
defiant Creative Commons License 2001.04.15 0 0 1781
Szia Mr_Fusion!

Persze, persze, de én azt hiszem, hogy megint csak látványelemről van szó, mert műszakilag nem tartom indokoltnak a dolgot.

Ha ilyen macerás a tápellátás, akkor minimum valamilyen átmeneti energiatárolóval felszerelném a konzolokat. Ezek nem lehetnek túl nagyok (elvégre sok kicsi, de nagy teljesítményű mobil eszközük van, mint pl. a phaser) és valószínűleg replikálni sem nehéz.

Okudának nincs valamilyen magyarázata erre? Mármint hogy miért robbannak és villognak a konzolok? Annyi blődséget megmagyaráztak már. :-)

Üdv, defiant

Előzmény: Mr_Fusion (1773)
Hlander Creative Commons License 2001.04.15 0 0 1779
Hi!
Eleg nagy a csend, de ma ugyebar nincs voy a viasaton ;)
Azert volne egy-ket kerdesem a penteki resszel kapcsolatban:
- Nem emlekszem mar sajnos, de remelem csak az en fulemmel volt valami baj, de mintha vmi iszonyatnak forditottak volna a Hirogen nevet. (nem tudom miert erezte kotelessegenek a fordito minden szeme ele kerulo kifejezes leforditasat.) [remelem tevedek/tevedtem]
-a masik mar egy kicsit (khm) StarTrekesebb ;) :
Amikor a USS Prometheus szetvalasi ciklusat befejezve gyakorlatilag darabokra valt gorbuleti sebessegen, hogyhogy nem esett ki azonnal gorbuletbol a kozepso egyseg, hisz azon nem voltak gorbuleti gondolak? Ha jol emlekszem volt errol szo anno meg az Enterprise-D eseteben , mikor gorbuleti sebessegen szeparaltak a hajot, a parancsnoki egyseg azonnal kiesett gorbuletbol.
Toth Andras Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1778
Nos, ha mar senki nem dob meg a hianyzo reszekkel...
Megismetli a V3 a sorozatot?
Vagy essek ketsegbe?
Az meg kocsogseg, hogy a TNG, meg a DS9-et nem szerzik be.
Itthon tokre ujdonsag.
Dob Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1777
Kösz a címet én is.
Előzmény: BeePee_3 (1776)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1776
áááááááá dehogyis...
pg_breki Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1775
Köszönjük! :))
De ugye nem 0dayftp? ;)
Előzmény: BeePee_3 (1774)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1774
Na akkor hölgyeim és uraim. Íme az ígért FTP, ahonnan immár 245 megányi formában LETÖLTHETŐ A Q2 c. rész.

207.126.112.50/uploads/.voy/..stvoy7x19/
JÓ SZÓRAKOZÁST ÉS KELLEMES ÜNNEPEKET !

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1773
pg_breki:
Elvileg a regisztráció csak annyit jelent, hogy testre szabhatsz pár beállítást (színek, betűméret, stb), de nem tudom, működik-e már, és ha igen, mennyire. Inkább Morgant kellene megkérdezni a konkrétumokról, ezt a részét ő fejleszti a Replikátornak, én csak fordítok.
A pénteki (mai) rész, ha jól számolom, a Message in a Bottle lesz, egy elvetemült Doktoros epizód, hatalmas poénokkal. Szóval lehet rekeszizmot bemelegíteni. :)

Hmm... Ez viszont azt jelenti, hogy a jövő héten Hirogen Napok lesznek a viasat-on... :)
4 nagyon jó hirogenes epizód, meg közéjük szúrva egy kimondottan vacak töltelék (a nyitó jelenetsortól eltekintve, majd meglátjátok :).

Mivel Veg leírta a lényeget, a LaForge-kérdéshez már nincs értelme hozzászólnom... :)

defiant:
A tápellátás is bizonytalankodhat akkor, ha a hajó teljes vezérlése széthullik függetlenül működő alegységekre, nem? A fő számítógép elvesztése minden rendszer stabil működését befolyásol(hat)ja, miért pont az energiarendszer volna kivétel? Működik, csak éppen nem a legstabilabban, legalábbis, míg át nem hidalják a problémát.

Ja, mindenkinek kellemes péntek 13.-át. :)

pg_breki Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1772
Na fene! :) Én is akarom látni!! Szabad? :)Vagy "zártkörű" az FTP szerver?
Előzmény: BeePee_3 (1770)
pg_breki Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1771
Miért lesz ez a rész olyan különleges?
A tegnapi viszont ismét remek volt, sajnos az elejéről lemaradtam, pedig a Seven vs Kim és a meztelen Tuvok-os jelenetekre nagyon kiváncsi lettem volna.
Előzmény: Cifu (1764)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1770
Tinker, tenor, doctor, spy.

Azt a tegnapelőtti új részt már igencsak várom, izzik is az FTP erősen.
Kár, hogy csak 68 megás verzió van. Még...

Hlander Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1769
Seven (Jeri Ryan) nem eloszor lathato a Voyagerben felmeztelenul.
SPOILER
A cimere mar nem emlekszem, de abban a reszben van a dokinak tudathasadasa, igy mint festonek all modellt Seven. Ha vkit erdekel a cime forduljon bizalommal Mr. Fusionhoz ;)
Előzmény: break2 (1768)
break2 Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1768
Tegnap este uj reszt vetittek a Voyager-bol USAban. Benne Seven (Jeri Ryan) felmeztelenul, igaz hatulrol.

Masert is jo volt a resz.

Előzmény: Mike73 (1765)
Valiant Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1767
A magyar Trek Klub oldalán olvastam (azért közlöm, mert gyanítom, sokan nem látták még) hogy a Viasat3 nem tervezi sem TNG sem a DS9 megvételét mert csak új sorozatokat vesznek meg a műsorpolitikájuk szerint...

De ha megvásárolható lesz, beszerzik majd a VOY 7. évadját.

Az egyik szemem mosolyog, de a másik...

defiant Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1766
Nem az a kérdés, hogy miért működnek tovább a konzolok, meg a kijelzők, hanem hogy miért kezdenek villogni? Számos epizódban látni ilyet.

Mi ez? Tápellátási gond, vagy azért villog, hogy a hídon ne legyen olyan nyugodtak?

Elég rosszul kezeli az ember a gépeket, ha csak szakasosan olvasható le a kijelzője, vagy csak bizonyos pillanatokban reagál a kezelői kérésekre. :-)

Én egyszer kezeltem így egy berendezést. Periodikusan resetelte magát és amíg tartott a reset, addig nem reagált. Igaz, hogy ez csak kb. 1,5 mp-ig tarott, de akkor is mókás volt. Ehhez képes a csillagflottánál rendszeresített konzolok veszélyesebbek. :-)

Üdv, defiant

Előzmény: Mr_Fusion (1756)
Mike73 Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1765
rapcalvinka megbízásából:

"Dax es Seven nagyon is hasonlo karakterek, ha belegondolsz, hogy mindketten tobb tudatot hordoznak magukban, es keresik a sajat enjuket, alakitjak jellemuket...
Latod, van a cickon kivul mas is, amiben hasonlitanak...
Betenned a forumba ezt a kedvemert?" /természetesen.../

Cifu Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1764
A Csillagflotta Alfa-00 figyelmeztetése:

Csatorna megnyitva

A pénteki, Viasat 3 adón látható ST: Voyager részt kihagyni emberiség elleni büncselekmény, elmulasztása lefokozással és 30 napi elzárást von maga után

Üzenet vége

--------------------------------------------------
Személyes megjegyzés: A szinkronra nagyon kiváncsi leszek.

Toth Andras Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1763
Tovabbra is meglenne a keresem: ha valakinek megvan az a par kulcsfontossagu resz, amikor Kest Sevenre cserelik, akkor szoljon, irjon stb.
Emailcim adott stb.
PLIZ,PLIZ!
Vegetable Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1762
A második évadban megvizsgálták, kiderült, be lehet épiteni, de nem lát majd vele akkora spektrumban, jobban fog hasonlitani egy valódi szem látásmódjához, de ezt akkor még durva váltásnak érezte, azt mondta, még gondolkodik... Vagy meggondolta magát, vagy javultak a beültethető implantok. :o)
Előzmény: Vóbert (1761)
Vóbert Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1761
Tényleg, hogyan kaphatta meg az inplantokat? Azthiszem amikor még a TNG elején Törő dokinéni (DR.Crusher) először találkozott LaForge-val akkor megkérdezte tőle, hogy hogyan segithetne neki, és akkor mondtak valami olyan dolgot, hogy ez vele született és allergiás, vagy milye bizonyos dolgokra, ezért nem tudnak neki replikálni, beültetni, vagy akármit is csinálni vele, és szépen maradt minden a régiben. Aztán a First Contact-ban meg már a beültetett szemeivel virit. Ez most akkor hogy is van???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!