Szóval az a lényeg, hogy nemcsak a Voy, hanem egyre többen ellátják a borgok baját és csak egyre fogynak. Már nem olyan erősek, mint voltak.
De nem értem miért mondod ezt ? A Borgok a második legbrutálisabb faj a Star Trek univerzumban. Species 8472 az első, legalábbis szerintem. A Borgok ANNYIVAL fejlettebbek bárkinél, hogy símán el kéne hogy intézzenek bárkit.
SPOILER KÖVETKEZIK !!!
A már annyiszor említett Dark Frontierben néhány (nem egy, mint általában a Föld ellen) Borg hajó elindul asszimilálni egy bolygót. A bolygó lakóinak fejlett hajóik vannak erős fegyverzettel. Elkezdik lőni a Borgokat, mire azt mondja a királynő Seven-nek: el fognak pusztítani minket. Milyen ellenintézkedést javasolsz ? Ekkor Seven belekezd valami technoblablába (triaxilating shields, vagy valami ilyesmi) és lám a modulált Borg pajzsok azonnal fölfogják a lövéseket és onnantól kezdve az ellenállás tényleg hasztalan. Na ez Borg ! Megállíthatatlan és erős. Azt nem értem csak, hogy a Voyager ellen ez nem jut eszébe egyik Borgnak sem ? Vagy ha a Voy csak azért tudja megszívatni a Borgokat MINDEN EGYES ALKALOMMAL mert Seven a legénység tagja, akkor hogy nem épített még transwarp meghajtót, vagy hogy lehet az, hogy fogalma sincs mi az a quantum slipstream és hogy kell azt stabilizálni, hogy a Voy is utazhasson benne.
No, akkot térjünk vissza a Viasat-ra. Ha jól számolom, ma lesz a "Prey". Mindenképpen nézzétek meg, nagyon jó.
Viszont ezzel a Hirogen-sorozatnak lőttek is, a csütörtök-pénteki "The Killing Game" szerintem csak azoknak fog tetszeni akik még vevők az Armageddon - Godzilla - Independence Day-szerű dolgokra. Én már rég nem...
Ja, és csak nekem tűnik úgy a Hirogenek egy az egyben a Predator-ról koppintották a modus operandi-t? A 20th Century Fox helyében én jól pereltem volna a Paramount-ot. :-)
Na egypár dolog: a hirogen-harogin forditásától majdnem há..tam, ugyanúgy a Romulán Harci Madaraktól. Nem tudom mit akartak a forditók evvel, de ez calami csúcs, hogy ilyen sz.rul forditsanak valamit. Miért nem forditják a Voyagert például "Utazásnak", vagy a klingon Bird of Prey-t azthiszem "Imádkozó madárnak". Igencsak hüjén hangzana. Egyébként tudja valaki, hogy mi az az antitoronfröccs? Antitoronból és szódából készült valami?
Na mindegy, a USS Prometheus-ról tudna valaki többet irni? Az érdekelne.
Ami a borgokat illeti, az utóbbi időben igencsak mindenki szivatja őket, és nemcsak a Voy ezért én azt gondolom, hogy előbb, vagy utóbb meg fognak gyengülni, például gondoljatok a TNG-ben a borgra, akit megmentett az Enterprise azthiszem Who-nak, vagy minek hivta magát.
Szóval az a lényeg, hogy nemcsak a Voy, hanem egyre többen ellátják a borgok baját és csak egyre fogynak. Már nem olyan erősek, mint voltak.
BeePee_3 elégedett vagy? Én szivesen vitatkozom veled. :))))
Inkabb nem is reagalok se a 8472-re, se a hirogenekre, se a Q2-re, ez meg messze van a Viasat3-tol.:))
A kiralynorol: nem arrol van szo, hogy elsugarozna magat.
A kiralyno a Kollektiva megtestesulese, barmilyen alakban. Tehat megolhetik a testet, magat a kiralynot nem! Ha belegondolsz, hogy mindig darabokbol rakjak ossze a kiralynot - ez nem veletlen. Bar mint elobb irtam, ennek elegge ellentmondanak a Voy-os borgos epizodok, de inkabb hagyjuk, ez a keszitoket jellemzi.:)
Ebben igazad van, de biztos vagyok abban is, hogy a készítők erre az esetre is kigondoltak valamit és kivételesen osztom a véleményüket:
Hiszen a Best of both worlds I.-II.-ben is ott volt a királynő (bár ugye ez csak ismét utólag, a First Contact-ben derült ki) és azt a hajót fölrobbantotta Data (közvetve). Ehhez képest a királynő vígan meglógott "You think in such a three dimensional way..."
Namost úgy gondolom itt is ez volt. Valami subspace transporterrel visszasugarazta magát arról a hajóról, ami berobbant a transwarp conduit nyílásánál...
AMÚGY SZERINTEM SZÁNALMAS, HOGY MIT MŰVELTEK A BORGGAL A KÉSZÍTŐK. AMIKOR ELŐSZÖR TALÁLKOZOTT AZ ENTERPRISE A BORGOKKAL (Q-WHO) ÉS HIÁBA LŐTTÉK ŐKET, CSAK JÖTTEK ÉS JÖTTEK. AZ VOLT AZ IGAZI BORG. NEM PEDIG EZ A SZÁNALMAS BANDA AMIT EGY NYOMORONC SZÖVETSÉGI HAJÓ (VOYAGER) LÉPTEN-NYOMON KÉNYE-KEDVE SZERINT MEGSZÍVAT. Remélem sokan reagálnak erre, akarok vitatkozni de nagyon !
Ami most van Borg és majd a későbbi Voyager részekben lesz, az a Borg megcsúfolása. Sajnos ugyanez lesz a Species 8472-val és a Hirogenekkel is.
Gondolom láttátok a tegnapi rész:
A Hirogenek itt még kb. 3 méteresek, félelmetesek, brutálisak, megállíthatatlanok. Ahogy egyre több Hirogenes rész lesz úgy lesznek egyre kisebbek, a végén meg a 7. szezon egyik duplarészében (Flesh and blood) ugyanakkorák lesznek már mint az emberek. Röhejes. Ezekből is egy könnyen legyőzhető, röhejes ellenfelet csinálnak. És ne jöjjön azzal senki, hogy kiismeri az ellenséget a legénység. A Voyager attól még ugyanaz a gyenge fegyverzetű, béna kis hajó marad.
Az meg aztán végképp röhejes, hogy most a Q2 részben 3 Borg kockával csatázott a Voyager és minden komolyabb kár nélkül megúszták. 3 KOCKA ELLEN !!! Na neee. Ha nem csináltak volna komolytalan szintű ellenséget a Borgokból, akkor a csata kb. 10 másodpercig tartott volna...
Meg aztán amikor a Unimatrix Zero-ban a Voy egyedül nekirontott egy taktikai kockának. Jaaaaj !
Species 8472 meg majd a végén könyörgőre fogja a dolgot (nem viccelek tényleg ez lesz), hogy ugyan adják már oda a nanoszondákat, mert reszketnek ettől a fegyvertől... Ez már sokkk.
Ettől én még persze Trek-fanatikus vagyok, de nem lennék igazi rajongó, ha ezeket nem venném észre...
És láthatjuk még a Dark Fontierban, szintén meghalni. - Szerintem kevered valamivel, mert a DF-ben nem hal meg a királynő, legjobb tudomásom szerint és a Unimatrix Zero-ban ugyanaz a királynő van, mint a Dark Frontierben. És a UZ jóval később van...
Marpedig meghal, nezd meg ujra... A vegen, mikor osszeomlik a transwarp csatorna, bizony nem egy darabban jon ki belole a hajoja.:)))
Felejtsd el, a Voyager mar a Deltaban volt reg, mikor a First Contact jatszodik, tehat a hajonaplobol nem tudhattak. Itt vmi mas van, szerintem csak a szokasos voy-inkonzisztencia, de talan Mr. Fusion tud ra ertelmes magyarazatot adni.:))
És láthatjuk még a Dark Fontierban, szintén meghalni. - Szerintem kevered valamivel, mert a DF-ben nem hal meg a királynő, legjobb tudomásom szerint és a Unimatrix Zero-ban ugyanaz a királynő van, mint a Dark Frontierben. És a UZ jóval később van...
A Hirogenek "haroginnak" való fordítása egyszerűen borzalmas! Ezek után gondolni sem merek arra, hogy a "quantum slipstream"-ből mi lesz majd magyarul...
hORK! Érdekelne a dolog, nekem is van elég sok részem, mind angolul, javaslom cseréljünk listát.
Seven pedig onnan tudott a Phoenixről, hogy a Borgoknak akkor is van kapcsolatuk a kollektívával, ha éppen nem egy Borg hajón vannak. Van valami "subspace link" az összes drone között, ami összekapcsolja őket. Így cserélődik az info. Bár az is igaz, hogy akkor miért akarták atépíteni a deflektort... ?
Bizony így jobban belegondolva van amikor a készítők az egyik jelenettel saját maguknak mondanak ellent.
További megválaszolatlan kérdések: az egy dolog, hogy az Enterprise elbújt a vulkániak elől, de a mentőkabinok, hogy tudtak észrevétlenül visszatérni ?
Én a Hirogen (ejtsd: Hirodzsen (talán a d nem annyira hangsúlyos)) fordítását Harok-nak értettem (illetve azt mondta Kim a hajóikra hogy Haroki),
de mindegy, mindenképpen szörnyű volt.
A németek sokkal több tiszteletet mutattak az elnevezések iránt, nem kereszteltek át senkit.
(pl "seven of nine" sem lett "sieben von neun", bár ott a magyar fordítás még elmegy)
ha esetleg valaki hajlandó/rendelkezik kapacitással star trek voyager epizódok cserebelésére, akkor plíz tegye meg velem :)
teljes gyűjteményre törexem, főleg a régi részek beszerzése akadozik. ami van: full 6os és 7es season, valamint 1x01->1x07 és néhány rész 4es, 5ös szezonból. tudom hogy viasaton nyomatják, de szinkronizáltan, nekem az eredeti hangokkal kéne. ftps le/feltöltés is megoldható. tudok cserébe adni first contact, insurrection filmeket is.
byez
-A földet nem védi valami komolyabb erő?!? Újranézve igencsak gyengécskének tünik, amit felmutatnak...
Lehet, hogy tényleg nincs komoly védelem! Visszagondolva a DS9-re, ahol a breenek simán sikeres támadást inditottak a Föld ellen... Mondjuk a Dominion elleni háború biztos, hogy elvonta a hajókat, de akkor is illene léteznie egy orbitális védőhálónak, állomásoknak, mint pl. a B5-ben láthattuk.
-És végül: Ha egyszer meghalt a Borg királynő, hogy láthattuk az ST:VOY - Unimatrix Zero-ban???
És láthatjuk még a Dark Fontierban, szintén meghalni. Mint előttem irták, a királynő csupán a Kollektiva megtestesülése - na ennek ad egy hatalmas pofont a DF, de még inkább a Unimatrix 2. A királnyő FÉL a haláltól, nade miért? A készitők ezt a borg-királynős dolgot nagyon elcseszték...
Ebben lehet valami, miert mukodne a fenysebessegu energianyalab feny feletti sebessegen?
Hacsak nem a gorbuleti mezon belul, de ahhoz a ket hajo gorbuleti mezejenek ossze kellene ernie.
Na hogy tetszett a Hirogen forditasa? /Horogin??/ ;(
Cifu: A Foldet szerintem vedte komolyabb ero, csak Picardek egy "kicsit" kesve mar csak a vegjatszmara ertek oda. Egyebkent mi lenne a Foderacival, ha a borg egyszer nem egy, hanem mondjuk 15 Borg kockat kuldene a fold ellen? (megmondom en: Fold Bolygo, Lakossag: 9 milliard, Emberek szama: 0 )
-"Miért kell a földhöz menniük a brogoknak a XXIV. sz.-ban? Miért nem mennek vissza az időben még a delta szektorban, és mennek a XXI. században a földhöz??? Akkor semmi ellenállásba sem ütköznének..."
Jatszottal te az Armadaval? :D Ha nem, akkor szerintem azert, mert a foderacio is kepes idoutazasra, legalabbis a jovoben, igy a Borg sogorokat mar jo elore lebeszelik az ilyen csunya, rossz cselekedetekrol :) (Ezekutan nem ertem a Temporar Prime Directive lenyeget... )
-"A borg dolgozók hogy képesek kibirni a vákumot, a -140/+150 Celsius fokot, és a kozmikus sugárzást szkafander nélkül? Részben élők, igaz? Az élő részek pedig elméletileg szétszakadnának a vákum hatására - ha meg nem, akkor megfagynak/megfőnek..."
Reszemrol arra gondolok, hogy a Borg pajzs mukodtetesevel.
-"Es végül: Ha egyszer meghalt a Borg királynő, hogy láthattuk az ST:VOY - Unimatrix Zero-ban???"
Kerdesedben utaltal a valaszt ado reszre is, hoszen pont abban a reszben rakjak ossze a Borg kiralynot darabokbol, O tulkepp csak egy gep, ami rendet hoz a kaoszba, tulajdonkeppen egy ketlabon jaro Borg Vinculum. Ahogy Seven is mondta vmelyik reszben ha meghal tudata tovabb el a kollektivaban, igy ha a borg kiralyno meghal akor legfoljebb csak az a tudas veszik el ami addik tortent, amig elszakadt a kollektivatol.
Itt viszont lenne egy kerdesem: A helyszin ugyanaz: First Contact eleje: a Borg hajot felrobbantottak, a gomb idoutazi, ez idaig rendben van, de a Borg csak eddig tudhatna a torteneseket, mivel a multban nem sikerult beuzemelni a Borgnak a jeladot (az Enterprise deflektorat), szoval akkor Seven honnan tudhatott Picardek "kirandulasarol" ?
Én azt nem értem, hogy egy 100 ezer éves komm. rendszer hogyan omolhat össze egy ilyen "kis" hiba miatt?
Ha tényleg ennyire instabil lenne, akkor már 100 vagy 1000 év alatt történhetett volna valami ilyen vele.
Jaj, most nagyon beképzelt leszek, de nekem megvan a 6. és a 7. szezon összes része inglisül. Megbeszélhetünk valamit, ha gondolod...
Az az Icsi gyerek meg kicsoda és honnan jött? -
Borg volt, a 6. szezon "Collective" c. részében került át a Voyagerre, Ichebnek hívják. Belőle is kiszedték a Borg cumókat.
A végén a "nagy" Q adott egy kis ajándékot Cathy-nek. Az mi volt pontosan, nem értettem? - Néhány évet lefaragott az utazásukból...
Cifu kérdéseihez is van némi hozzáfűznivalóm, de most nem otthonról írok, szal majd később...
Nekem is most volt alkalmam megnézni a "Q2"-t. Köszönet Bee_Pee3-nak érte, nagyszerű rész volt!! Szívesen vevő lennék még hasonló "ajándékok"-ra. ;) Jim Beam kapitány eredeti hangján először dobtam egy hátast, de aztán csak megszoktam. Seven és a többi legénységi tag hangja korrekt volt. Néhány poén rendkívül jóra sikerült! :) Az az Icsi gyerek meg kicsoda és honnan jött? A végén a "nagy" Q adott egy kis ajándékot Cathy-nek. Az mi volt pontosan, nem értettem? Remek rész volt tényleg!! :)
Most volt alkalmam látni a First Contactot magyarul [videón], és hanyagul elkeztem gondolkodni - sajnos :)
Előre is elnézést, hogy csak a hibákkal kapcsolatban szólok hozzá, de egyszerüen csak ehez értek :)))
-A földet nem védi valami komolyabb erő?!? Újranézve igencsak gyengécskének tünik, amit felmutatnak... [pláne, ha a Wolf 359, vagy a DS9 - végjátékhoz hasonlitjuk...]
-Hol vannak a föld körül keringő űrállomások? Azok kicsit keményebbek, mint egy csillaghajó...
-Miért kell a földhöz menniük a brogoknak a XXIV. sz.-ban? Miért nem mennek vissza az időben még a delta szektorban, és mennek a XXI. században a földhöz??? Akkor semmi ellenállásba sem ütköznének...
-Magyar szinkron :((( Deanna valahogy DIÁNNA lett [így!], kihangsúlyozva...
-A III VH. után, ami [feltehetően] nukleáris világégés volt, mindenhol zöldellő erdők s' mezők... Sehol a nukleáris robbanások után légkörbe kerülő szennyező anyagok...
-Nem tünik fel a XXI. sz.-ban senkinek a sok új jövevény a III VH. utáni telepen? Mert a mérete alapján max. falu lehet, márpedig akkor igencsak feltünő lehetne az ottlakóknak egy tucatnyi idegen...
-A borg dolgozók hogy képesek kibirni a vákumot, a -140/+150 Celsius fokot, és a kozmikus sugárzást szkafander nélkül? Részben élők, igaz? Az élő részek pedig elméletileg szétszakadnának a vákum hatására - ha meg nem, akkor megfagynak/megfőnek...
-Amikor a hajó külső burkolatán, a deflektornál lyukat lő Picard a deflektorba, abból gáz tőr ki [milyen gáz, miért??], majd késöbb a gázkitörés felett lebeg át, miért nem löki el őt a gáz, ahogy korábban a borg dolgozót??
-És végül: Ha egyszer meghalt a Borg királynő, hogy láthattuk az ST:VOY - Unimatrix Zero-ban???
Ha esetleg fölvetted ezt az epizódot, akkor a visszajátszáskor sasolva megláthatod, hogy mindegyik résznek (3 db egységből állt a hajó) saját impulzus és görbületi hajtóműve van, azaz önállóan is képesek teljes értékű hajóként funkcionálni. A másik megjegyzendő dolog pedig az, hogy a szétválás után közvetlenül még nem kell aggódni, mivel a hajó minden egyes része még benne van az eredetileg generált warpbuborékban (amely jóval nagyobb, mint maga a hajótest).
De van a középső részen is warp hajtómű. Csak nehéz észrevenni, mert sokkal kisebb, mint a hagyományos gondola.
Én is valami "Harogin" nevet hallottam. Jajj! Borzalmas.
A "Romulán harcimadár" is elég súlyos volt...
Persze, persze, de én azt hiszem, hogy megint csak látványelemről van szó, mert műszakilag nem tartom indokoltnak a dolgot.
Ha ilyen macerás a tápellátás, akkor minimum valamilyen átmeneti energiatárolóval felszerelném a konzolokat. Ezek nem lehetnek túl nagyok (elvégre sok kicsi, de nagy teljesítményű mobil eszközük van, mint pl. a phaser) és valószínűleg replikálni sem nehéz.
Okudának nincs valamilyen magyarázata erre? Mármint hogy miért robbannak és villognak a konzolok? Annyi blődséget megmagyaráztak már. :-)
Hi!
Eleg nagy a csend, de ma ugyebar nincs voy a viasaton ;)
Azert volne egy-ket kerdesem a penteki resszel kapcsolatban:
- Nem emlekszem mar sajnos, de remelem csak az en fulemmel volt valami baj, de mintha vmi iszonyatnak forditottak volna a Hirogen nevet. (nem tudom miert erezte kotelessegenek a fordito minden szeme ele kerulo kifejezes leforditasat.) [remelem tevedek/tevedtem]
-a masik mar egy kicsit (khm) StarTrekesebb ;) :
Amikor a USS Prometheus szetvalasi ciklusat befejezve gyakorlatilag darabokra valt gorbuleti sebessegen, hogyhogy nem esett ki azonnal gorbuletbol a kozepso egyseg, hisz azon nem voltak gorbuleti gondolak? Ha jol emlekszem volt errol szo anno meg az Enterprise-D eseteben , mikor gorbuleti sebessegen szeparaltak a hajot, a parancsnoki egyseg azonnal kiesett gorbuletbol.
Nos, ha mar senki nem dob meg a hianyzo reszekkel...
Megismetli a V3 a sorozatot?
Vagy essek ketsegbe?
Az meg kocsogseg, hogy a TNG, meg a DS9-et nem szerzik be.
Itthon tokre ujdonsag.