Keresés

Részletes keresés

Vik 23 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2706
Ezzel mit akartál mondani? Hogy az anorexia a legjobb dolog a világon? Ugye nem?

(Egyébként az anorexiával kapcsolatban sajnos nekem is vannak személyes tapasztalataim: az egy szem testvérem hormonzavaros, cukorbeteg, ekcémás és mellékesen tökéletesen elviselhetetlen lett tőle. De ő még nem gyógyult ki. Viszont ő meg képes naponta étlen-szomjan 30-40 kilométert gyalogolni úttalan utakon, mert az fogyaszt. Úgyhogy neki is irigylésre méltó a kondíciója. Azt mondják, az elmebetegek hihetetlenül erősek tudnak lenni. Szerinted ez a követendő példa?)
Előzmény: Törölt nick (2705)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2705

Kedves Vik 23!

Ezt hallgatsd meg!

Nosztalgiával emléxem vissza néhány éve átélt családi kaladjainkra, minek előzménye képen a  legkisebb - akkor 14 éves - leányom eszébe vette, hogy a 42 kg-os bődületes testsúlya egy köztudatban élő hamis kép, és azt sürgősen csökkenteni kell. (..azért emléxem szívesen, mert rég volt és elmúlt:-)))  Aztán amikor előttünk is gyanús kezdett lenni és feltűnt, akkor 32 kg volt, s mire kórházba került 29 lett .. itt még leküzdötte magát egészen 27kg-ig (163cm). Közben vettem neki könyveket, hogy az egészséges táplálkozásról olvasson, amiből aztán ki is tanulta, hogy miként fogyhatna még egy kicsikét, bár a legjobban az ismeretterjesztő bulvárlapokat szerette. (A kedvence a lengyel Marzela Drozd fűszerdiétája volt, ami alapján minden ételre mintegy félcenti vastag őrölt fűszerköményt szórt). Sokat sétáltunk a kórház parkjában is a kórbonctan környékén, márcsak hogy ismerkedjen a környezettel ...

Nos ebben az időszakban volt az, hogy meg tudott csinálni együltő helyében 600 (!) felülést, amelyre nem sok halandó képes, talán még a profi sportolók sem. Gyógyulása   (mondhatnám: "meghízása" ) közben már iskolába járt - a tesi felmérésen a tanár leállította 160 felülésnél, hiszen így is iskolaelső lett. Az 1 év alatt soha beteg nem volt, de még náthás sem.  Ezt csak érdekesség képen meséltem el, hátha gondolatébresztő és követhető példa - különösen nátha ellen. Vannak persze kisebb hátrányai is.

Előzmény: Vik 23 (2697)
Jablko Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2704

Kedves Vik23!

Ezt hallgasd meg! Kedvesem 26 évesen 56 kg (173 cm). Ő az a típus, hogy bármit eszik, nem hízik tőle. Most átállt velem a vegi táplálkozásra és semmi változás. (!!)

Ilyen és kész. Ha megszakadna, akkor sem tudna több lenni. Szerintem nem a kilók számítanak, hanem hogy az ember a tükör elé állva elmondhassa: de szuperül nézek ki! Ezt kívánom miondenkinek.

Üdv, Anna

Stoner Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2703

mikimuki!

Amit az előbb mondtam, de ennél több is létezik, mert minden az ételek mennyiségén múlik. Meg a befogadás hatákonyságán. Az egyes bennszülöttek anyagcseréjének sebessége optimálisan, az elfogyasztott táplálék után 12 órával ürítés. De nem az egy héttel korábban megevett ételt, hanem azt, amit 12 órával ezelőtt ettünk. Ezt kívánom nektek  is, meg magamnak is. Eddig csak a 15-16 óra sikerült, de az is elég jó arány. A gyümölcsevésben épp ez a legjobb, hogy garantáltan gyors lesz az anyagcsere. Ezért eszem délelőtt és estefelé gyümölcsöt, hogy a délben fogyasztott kevés kis főtt étel maradéktalanul eltávozzon. Egyébként nem néztek bennszülöttekről szóló filmeket? Nem hiszem, hogy szégyenkeznem kéne az alakommal...Csípő tájékán össze kell csipni a lerakódott réteget. Ezzel határozzák meg a testtömeg-zsír arányt. Ha nagyon kukacoskodnék, akkor még több is volna, mint ami optimális. A busmanok között elhízottnak számítanék...

Azt egyébként  ki fogom próbálni, hogyan lehet emelni a zöldek mennyiségét. A gyümölcs már elég jó megy. A saláták pedig eddig is elég nagy tételt képviseltek. HA eltekintünk attól a komoly különbségtől, ami a majmok emésztőrendszere, és a mienk közt van (vakbél, aminek a szerepe a nyers ételek emésztésében lehet, de majd Rorimark megmondja. Annyit tudok, hogy az írek, vagy a skótok, de ebben nem vagyok biztos, azért dobnak egy marék durva darát a kenyérlisztbe, hogy a vakbélben legyen egy kis erjedés...; na ehhez szóljatok hozzá..!), akkor valahol a csimpánz és orangután testméretei közt helyezkedik el az ember - egy könyvcím szerint a "harmadik csimpánz". Az arányok is ehhez viszonyíthatók. Ezek a kedves lények, kivéve, ha nem akarnak megenni, mint a csimpi, olyan erősek, mint egy egészséges vegetariánus. Meg azért még ennél is jóval erősebbek....Ha lenne elég időm és motívációm a sporthoz, akkor persze nőne a testsúlyom, az izomtömeg függvényében.

Előzmény: mikimuki (2698)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2702
Én a helyedben nem azzal kívánnám fitogtatni a bődületes nagy testi erőmet, hogy férfi létemre lányokat hívok ki mérkőzésekre. (Bár lehet, hogy nagyon lebőgnél, ha elfogadnám a kihívást!!!)
Előzmény: Stoner (2701)
Stoner Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2701

Vik23!

Az elején 54 kiló voltam, és nem éreztem magamat rosszul. Azt hiszem az emberi test egészséges arányairól a köztudatban hamis kép él. Szeretettel várlak, hogy megnézd, mit tud összehozni egy ilyen sovány ember. Szívesen kihívlak egy csákányhasználati meccsre... Egyébként Te hányszor tudod magad felhúzni? Na nem úgy, ahogy itt szoktátok egymást, hanem a karoddal, egy magas fogantyúra? Mert ez a lényege az egészséges testsúlynak. Semmi más nem kell a testsúly meghatározásához, mint az az erő és súly-arány, ami a test megfelelő hatékonyságú mozgatásához kell. Úgy mászok a fára, mint egy csimpánz...Na megint adtam egy jó kis témát.  - Mi lenne veletek nélkülem? -

Az egészséges ember, akárhány éves, mozgékonyan kell, hogy fára tudjon mászni. Van egy afrikai törzs, ahol korábban az volt az idősek és fiatalok közti határ meghúzásának módja, hogy az öregeket minden évben felküldték a fára. Ha leestek, akkor már öregnek számítottak és nem volt rájuk többé szükség... Na erre várhattok.

Aiiaiiyo Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2700
magadnak koszond, a te dontesed, neked kell a lelkiismereteddel elszamolni. amugy erdekes, de most sem ervelsz, vagy okolsz meg dolgokat, hanem kibuvot keresel, mentegetozol, eltersz a tematol es csusztatsz. es itt a vege :)
Előzmény: Stoner (2696)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2699
Ne ítéljünk addig, amíg meg nem mondja, hogy milyen magas!
Előzmény: mikimuki (2698)
mikimuki Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2698
Nyers zöldségekből nem is lehet tisztességes súlyt összehozni:)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2697
60 kiló vagy? Nem semmi súly egy felnőtt férfinak! (Persze, ha 150 centi vagy, nem szóltam.)
Előzmény: Stoner (2696)
Stoner Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2696

Aiiaiiyo!

Köszönöm, hogy egy 10 év előtti döntésünket (hidd el jól megfontoltuk) ma már ellenem lehet fordítani. Ezek szerint az ember nem változhat meg... A másik 2 kutya úgy került el tőlünk, hogy az egyik megszökött, a másikat pedig sikerült elvinni egy családhoz. Dömét nem sikerült. Szó nem lehetett napi 3 óra foglalkozásról. A sétáltatás pedig abból állt, ha el tudod képzelni, hogy fogtam a pórázt, léptem egyet, ami 5 méterre sikeredett. Akkora erő volt benne, mint egy páncélozott harci járműben...Az én 60 kilómmal úgy bánt, mint egy üres papírzacskóval...Nagyon barátkozós volt és játékos, ezért nem félek, hogy nem talált gazdira. The End.

Előzmény: Aiiaiiyo (2668)
Stoner Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2695

Tigristomi!

Igen, azt hiszem ez a film, vagy szándékos csipkelődés volt..., vagy félreértés. MIndenesetre felvettem. Azért még ott nem tartunk, hogy veganokat mutassanak a TV-ben...

Azért én óvnék mindenkit a vitaminok szedésétól, de mindenki maga tudja... A csokit, pedig a legegyszerűbb karob+oliva+valamilyen dióféle(vércsoporthoz illő)formájában kiváltani. Azért az a koffein és teobromin meggondolandó...Ha ezt eszed, nem fog a csoki hiányozni.

Előzmény: tigristomi (2691)
mikimuki Creative Commons License 2005.01.27 0 0 2694

Csak egy apró észrevétel: azért mert valami az RTL Klub műsorában elhangzik nem feltétlenül 100%-ig igaz. Komolyabb szakmai vitában ne a Fókuszt használd fő hivatkozásnak!

mikimuki

Előzmény: tigristomi (2659)
Stoner Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2693

Tigristomi!

Kezedetben nem volt offtopic, mert arról beszéltem, hogy a kutya is elég sok zöldet eszik és nyersen szereti. Utalva az állatok és a zöldség témára. Meg azt, amit itt is olvasok, hogy egy idő után az ember nem bírja azokat a szagokat, amik korábban a konyha ebédrehívó illatainak számítottak. Más is mondja, hogy 1-2 hónap  húsabsztinencia után, már az ember elkezdi érezni az igazi szagát és beindul a természetes félelem és menekülési ösztön. Igyekszem nem írni, de olvasni azért még szoktam. Van egy szint, amit nem vagyok hajlandó...

Előzmény: tigristomi (2690)
Rorimack Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2692
tigristomi> olvass tovább.

A következő mondat ez:

"Vitamin B12 does not appear to be absorbed from the large intestine"

Majd pár sorral lejebb:

"Some bacteria in the small intestine do produce vitamin B12 [2]. The amount of vitamin B12 which is produced does not appear adequate to prevent vitamin B12 deficiency ."
Előzmény: tigristomi (2691)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2691

Szia Hadd ne!

Eszek csokit, ne felts. :)

Ezt úgyis fel lehet fogni, hogy egyél meg minden nap egy szarvasmarhát és akkor nem kell nekik még több helyet csinálni --> megmaradnak a fák :)

Maradjunk annyiban, hogy ez egy erdekes megkozelitese a problemanak. :)

ui: Ha elhiszed azt, hogy a B12 vitamint megtermeli a szád baktériumflórája, akkor logikusan minden reggel kidobob magadból azt a flórát ami azt szintetizálná. És ugye te nem kanadai öregember vagy ...? :)

Itt azt olvastam hogy a vekonybelben, de foleg a vastagbelben termelodik B12.

http://www.vrg.org/nutrition/b12.htm

Egyebkent koszi hogy szoba hoztad, majd utana nezek ennek.

A kanadai oregemberek mitol kulonlegesek?

Egyebkent most hogy olvastam a Lenkei konyvet, eszek C vitamint, most epp B vitamin komplexumot is, E vitamint is.

C vitamint valoszinu rendszeresen fogom enni. 500mg-ost. Bocs hogy nezelodtem, ez neked is jo lenne faradsagra.

Ma lesz egyebkent a spektrumon 21.40-kor a musor amit mondtal a veganokrol, de ahogy en lattam ez inkabb a hajlektalan es a haboruban felnovo gyerekekrol lesz. Azert majd valoszinu megnezem.

T.

Előzmény: hadd ne (2665)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2690

Szia Stoner!

Lehet hogy nem volt szep tolem hogy teged hasznaltalak fel, csak viccelodtem.

A kutya egyreszt offtopik, meg valoszinu amit csinaltal az jo, engem nem is erdekelne a tema.

A tobbiekkel meg ne torodj, latod szeretnek kotozkodni.

Tomi

Előzmény: Stoner (2662)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2689
Közjegyző. Igen!
Előzmény: azul (2688)
azul Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2688
Aha! Akkor neked közjegyzőre van szükséged.
Előzmény: Törölt nick (2687)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2687
Nem, az anyagot természetesen laborvizsgálatnak vetném alá, a tanuk feladata csak a mintavétel hitelességének igazolása lenne.
Előzmény: azul (2683)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2686
Az említett Zajkás Gábor egyfolytában csak a táplálkozási piramisról beszélt, és az egyébként is dög unalmas volt, azon kívül, hogy nem is igaz. Ráadásul nem is valami jó előadó.
Előzmény: Rorimack (2685)
Rorimack Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2685
Egy hasonló esetnek én is tanúja voltam, ahol szintén hasonló nézeteket vallott az oktató.

Ott elég hamar csöndbe maradtak a többiek: ráhagyták az öregre a hülyeségét, úgyis alapvetően másról beszélt, elég érdekes dolgokat....
Előzmény: Vik 23 (2674)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2684
Erről valóban nem érdemes vitázni, mert ebben egyetértünk.

Az a baj velem, hogy minden normális emberrel egyetértek. Ezért nem tudok egy jót vitatkozni senkivel. (Akivel tudnék, azzal nem érdemes.)
Előzmény: azul (2682)
azul Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2683
Kicsit telhetetlen vagy, nem gondolod? Na és persze biztos olyan tanura gondoltál aki képes megállapítani a higany mibenlétét.
Előzmény: Törölt nick (2681)
azul Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2682

Arról felesleges, hogy mit gondolt amikor azt mondta amit szerinted mondott. NNaa, ezen ne vitázzunk már tovább:-)

Szerintem attól, hogy valaki nem eszik húst nem hal meg egy év mulva. pont, és erről vitázhatunk nyugodtan.

Előzmény: Vik 23 (2680)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2681
És két független tanu.
Előzmény: azul (2679)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2680
Azt hiszem arról szól ez a topic, hogy ilyesmiről vitázzunk. Tudod: Vegetariánus étkezés pro és kontra! Mondj olyan érvet, ami alátámasztja, hogy valaki meghal, ha évekig ideig nem eszik húst! Hallottál már olyan emberről, aki meghalt emiatt?
Előzmény: azul (2677)
azul Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2679
Mondjuk egy foto dátummal?:-)
Előzmény: Törölt nick (2678)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2678
Ha mégis megtörténik, megtennéd, hogy valamely hiteles formában dokumentálnád nekem? :-)
Előzmény: tigristomi (2642)
azul Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2677

Jóhiszemű vagyok, feltételezem tud róla, hogy vannak emberek akik hús nélkül élik az életüket, és köszönik jól vannak.

"ha valaki pótolja a fehérjét más módon."

Lehet, hogy pont ilyen esettel találkozott, de ezen tök felesleges vitázni.

Előzmény: Vik 23 (2676)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!