"Ráadásul lánccal nem is szoktak vízpumpát hajtani." Ezt nem tudtam, nem találkoztam még konkrétabban láncos autóval. De akkor azoknál mi hajtja a vizpumpát?
Van láncos autóm, ha nincs megnyúlva, nem csörög a lánc szerintem nincs értelme cserélni. Ez nem fog elszakadni mint a szíj.
Elvileg kiszolgálja az autó élettartamát, de tényleg meg kell nézni a szervízutasításban.
Ráadásul lánccal nem is szoktak vízpumpát hajtani.
De ha csere, akkor görgőkkel együtt, mint a szíjnál.
Fékfolyadékot/hűtőfolyadékot viszont simán cserélnék, 3 évente előírás azt hiszem. Előbbinek vízfelvétele van (csökken a forráspontja), a másik meg elsavasodik (alu cuccoknak árt).
A vezérműlánc úgymond a biztonság kedvéért lett emlitve. Főleg ha kereskedésből veszed, nem tudni valós-e a km óra állása vagy sem. ezért jobb biztosra menni. az ecotec benzines pajtásainál 60ezrenként kell cserélni szijat + a hozzávalókat. a 2.0 DTI láncos, ezért az nem kell olyan sűrűn cserélni (nincs tapasztalatom a DTI-vel, hogy mit ir elő a szervizkönyv), de mivel használtan veszed jobb biztosra menni. Na és persze ott a vizpumpa amit a vezérműlánc hajt, és az biztos nem birja annyi ideig mint maga a lánc... Azt hogy kell-e mellette még cserélni valamit (pl görgőket) nemtudom...
Ha minden jól megy, szombaton lesz tesztvezetés és akkor visszük el a kocsit megnézetni, és ha OK akkor boldog Vectra tulajdonosok leszünk. Már egyszer kérdeztem, hogy miket kell cserélni/megnézetni, akkor ez a válasz jött: "Amit cserelnek az a vezermulanc-mivel ezzel a mocival lancos es a feszito szett+vizpumpa-igy 1 jo darabig nyugodt lehetsz....+ugye szurok es olaj csereje a fekolajjal egyutt....", bocs, de ezt nem teljesen tudom érteni. (a kinézett kocsi 2001 vectra kombi, 2.0 DTI) Szóval ennél a típusnál nem vezérműszíj, hanem -lánc van? Akkor nem kell cserélni? Vagy akkor is érdemes? És akkor pontosan mit is? Bocs az értetlenkedésért, első kocsim lesz.
Valahonnan igen. :-D Bár az enyémnek azért van benne némi extra is. Pláne az új hátsó dobbal.
Mondjuk ez a szerencsétlen veki már szanaszét van hajtva. Szép kéken füstöl, szóval ennél már pláne nem nagyon érvényesek a gyári olajfogyasztási értékek. Nem mellesleg elég buzi a gyerek, hogy lazán átmegy a teli piros lámpán. Qrrva nagy vagány frenky gyerek lehet.
Maxabot felhívtam, rendelhető 3.400.- huf! Jó lenne bontott egy ezresért, de valójában nem egy tétel. Sőt, ha kedvezmény is van valakinek, rendelhetne egy párat..:-DD
Igen ki lehet pattintani a műanyaggal együtt ! Szerintem keress inkább bontóban ilyet vagy a www.vatera.hu-n !Ha lesz is kereskedésben ilyen tuti hogy jól megkérik az árát!
Lenne egy kérdésem. Faterom autójában a jobb oldali ajtókárpiton a behúzónak a gumija szétfoszlott. Ezt a részt ki lehet pattintani külön, a kérdés az, hogy lehet is e kapni!? Szalont még nem hívtam, gondoltam megkérdezem tőletek. Köszi
Én Dec. 5-6.-án (péntek-szombat) leszek Nyíregyen suliban, összefuthatunk,de nem vagyok benne biztos hogy a Vectrával megyek......:-( Alapjárat megint igen, a multkor nem csináltunk vele semmit egy hét állás után magától elmúlt, most megint eszébe jutott......(hál' istennek)
Mute láb van rajta ,mert gondolom van c sor is ja és akkor van hang bemenet. legalább is a c soron van bemenet,jol tudom? Van egy uj blaupunkp rédiom, annak a c sor bekötisi rajza megvan,gondolom hasonlit a 500 as veci radiora.