Sajnos sokszor nem lehet kikerülni a permetezést,de próbáljunk tanulni egymástól!Ha hozzáértéssel csinálja valaki,akkor szinte"művészet".Kártevő gondok+megoldások,módszerek,eszközök...Szóval minden!
Ez egy cserjeféle úgy két méterre is megnő és eléri a vastagsága a 200 forintos átmérőjét is ! Le kell kaszálni még kicsi korában ,vagy kikapálni rendszeresen ! Eléggé gyorsan szaporodik ,nagy területet is képes beborítani ! Motoroskaszával vagdaltam vissza acél pengével de a vastagját már inkább fűrész tárcsa tudta volna le irtani !
A csatlakozás tört el nem?Megcsavarod,és fölfelé tolod,a tömítése szorul a légüstnek a házban.Csak a permetező tartályba kel betolnod.Talán sprayzd meg pl WD 40-l,
A légüstöt alulról próbáld elfordítani,a légüstön van egy gumigyűrű az lehet berohadva.Valaki tartsa a permetezőt mikor ezt műveled,kiszokott az jönni.
Nehéz eset, csak a csoda segít meg a metszőolló ! A virágzásban kell a leírt módon óvni a betegségtől ! Ha már benne van nem nagyon lehet vele mit kezdeni ! Még ha lenne Rubigan de már olyan nincs !
Ezekre kifejezetten jók ! A másik sarkalatos permetezés az a virágzásban lévő védekezés ! Ahhoz meg a Chorust ajánlom, a zöld bimbósban van az első védekezés, a második teljes virágzásban, és ha esik szükség szerint ismételni kell minél hamarabb ! Másként a monilia le viszi a termést és a fákat is megfertőzi ! Ha kibírta a virágzás eső nélkül, akkor sziromhulláskor még egyszer szoktam védekezni és utána már gyakorlatilag nem nagyon kell a gombák ellen permetezni ! Tavaly 130kg sárgabarack volt meg 100kg körüli szilva 60kg környékén volt az őszibarack ! De néha én is hibázok főleg ha 3-4 napig tombol a szél és a hó is esik a fák meg virágoznak !
Még felesleges kezdeni olyan korán a permetezést ! A réz az mindent megperzsel a legtöbb faféle rézérzékeny azért kezdem először azzal ! A kénes meg olajos lemosót meg a rügypattanáshoz viszem el ott lesz leghatékonyabb az elbujt rügy pikkelyek alatti gomba ,levéltetű tojások ellen ! De a flakonon is ez van írva !
Én február második felére gondoltam olajos lemosást és mivel nem volt elég hideg ezt megismételném még egyszer,majd rügypattanáskor rezes lemosóval, Nem tudom jól gondolom e, vagy másként kellene?
Én a Champion 50 WP-vel kezdem március eleje körül ha már jó napsütéses idő lesz ,ezzel lemosok mindent ,dupla dózissal ! Aztán rügypattanáskor Nevikén -agrokén amit lehet venni ,folytatom jó bőven leáztatom ! Ez már évekóta bevált itt felénk !
Én sikeresen rendbe tettem a vegyépszeresemet, ami az adattáblája alapján idén már 40 éves lesz! Ha emlékszel rá, kínai kékkel ötvöztem a csövet, most kapott eredeti alkatrészt. Szép és jó is van hozzá hosszabbító is, a diófához meg jó lesz a magasnyomású mosó.
Igen, arra gondoltam, illetve, hogy jó lett-e, ki próbáltad a lemosózásnál? Lehet, hogy én is megcsinálnám az enyémet, most télen lesz egy kis időm, kicsit rendbe akarom tenni az eszközeimet.
En csak 1x fujtam a fákat, de elvileg 4 hétig hatásos. A hazban viszont elég sok gondom volt a hangyákkal, ott ahogy meglátok egyet akkor rögtön fújok, így szinte teljesen eltűntek. Kb fél évente betéved egy-egy.
Igen, közvetlenül a fatörzsre, körben egy sávban, hogy a hangyák véletlenül se bírják kikerülni, ahogy mennek fel. És lehetőleg a földhöz minél közelebb (virágoktól minél távolabb) a méhek miatt.
Ne várj azonnali hatást, mert ez késleltetett hatású szer, 1 hónap után észrevehetően csökken a számuk, majd szépen elfogynak. Jó lehet, a ragasztóval kombinálva, mert az az első 4 hétben is megállítja a hangyákat.
Azt vedd figyelembe azért, hogy ezzel kiírtod a teljes bolyt, annak hasznával együtt (bár az talán a kevesebb)
Működik az egérragasztó, de nalam egy idő után nagyon megfolyt, elcsúfítva a fát, aztán meg most meszelésnél nem tapadt ott a mész. Ezért inkább befújtam körben a fa tövénél a kérget permethin tartalmú szerrel, igy megszűnt a hangya/tetű gond.