Persze mert Doktor sérült volt, ill a tegnapot beneztem mert később kapcsolodtam a meccsbe tegnap és csak Doktort láttam az első felidoben a pályán...
A fiatalokra fogni dőreség lenne sztem. Védekezésben nem rajtuk bukunk sokat, tamadasban meg ki vannak rakva a sarokba, csak ott Dancsecsnek talán nagyobb esélye van betalálni mint Doktornak. Doktor számomra teljesen elveszettnek tunik
Egy szóval nem mondtam, hogy a fiatalok ment el a meccs, de az ilyen ellenfelek ellen kellene megmutatni mit tudnak. Nem ezen ment el a tegnapi, de azért ez a passzív játék részükről dühítő. Újabb légiósok szerződtetését meg csak az javasoljon, aki az anyagi vonzatát is állni akarja. Az önkormányzat az elvonásokkal nagy szarban van, onnan plusz pénzt ne várjunk. Szponzort találni a jelenlegi helyzetben szintén elég kilátástalan. Őszintén szólva nekem az is csoda, hogy Keller ide tudtuk most hozni.
És mi akadalyozza meg abban Gaspert hogy Dancsecs kezdjen? Sokkal jobban neztunk ki vele es Kovaccsal az u23 poszton
Nem hasznaljuk a fiatalokat semmire teny de látszólag a csapat is jobban bizik Dancsecsben es Kovacsban, mint Doktorban
Gasper nem valtozik de folyamat hisztizik ezen a szabályon év eleje óta. Nem fog tudni vele mit csinálni raadasul a meccseink nagy részet a második felidoben rontjuk el.
Iszonyatosan hektikusan dobunk de azért tegyük hozza hogy rengeteg rossz vallalas is van, de azért tegnap Gasper sem vette túl komolyan ezt és sokadszor szaladunk bele abba hogy amikor a Barac-Lake duo van fenn szetesik a támadás és a vedekezes is
Lake rohadt latvanyos a vedekezesben a sapkakkal de akkora lyuk mégis hogy elszomorító, Barac meg tamadasban magabiztos de egyelore siralmasan dob
Nincs nagy gond de reálisan a három veresegunk csak magunknak köszönhetjük.
Így hogy nincs Anderson van 3 olyan legiosunk aki közül a riválisok sztem jelenleg egyet se vennének at most, mert Bruinsma játéka is nagyon hullámzik sajnos
Nekem is feltűnt tegnap, hogy a három "fiatalnak" egyetlen dobás kísérlete sem volt, de én ezt azért nem akartam említeni, mert ezt a meccset így is simán kellett volna nyerni. Tegnap nem miattuk nem nyertünk, ez még viccnek is rossz.
Én nem hinném, hogy Gaspernek a "munkásabb" csapat jobban ínyére lenne, mert én abból indulok ki, hogy az összes BL meccsen nagyon komoly szinten játszottunk. Ha egy meccsről beszélnénk az lehetne véletlen, de hat meccs az már nem az. Tehát a csapat úgy tud játszani, ahogy ott láttuk őket. Érdekes módon amikor jött egy újabb BL meccs ott soha nem volt fáradt a csapat. Ha tegnap egy 7. nemzetközi meccs lett volna, akkor sem láttuk volna a fáradtságot. Pihenésre amúgy sem lesz idő, mert jönnek zsinórban a meccsek , aztán a válogatott selejtezők (közte négy Falco játékossal), aztán folytatódik a darálás a bajnokságban.
Ami egy érdekes jelenség, hogy Sopronban és Kaposváron is elég lett volna az utolsó negyedben BL-szinten játszani (ha már az előtte lévő három negyedben nem sikerült eldönteni a meccset), de mégsem sikerült. Mindkétszer 16 pontot dobtunk , tehát a támadójáték teljesen befuccsol a végére. Még arról sincsen szó, hogy ha már 30 percig a csapat beleszarik a meccsbe, akkor majd a végén megrázzák magukat, mert ez sem történik meg. Mindig azt várjuk, hogy az amúgy is gyengébb ellenfél elfárad a végére, de ez nem történik meg. Vélhetően azért, mert amilyen iramot diktálunk, az nem megterhelő az ellenfélnek. Egyértelműen motivációs hiányról van szó, amiért az edzők is felelősek, de a játékosok is, mert ha egy bajnoki cím nem elég motiváló tényező, akkor ott gond van. Tartok tőle nem úgy gondolkodnak, hogy minden egyes meccs segítené a célokat, hanem majd a rájátszásban megmutatják az igazi arcukat.
Az biztos, hogy sürgősen rendbe kell tenni ezt az Anderson kérdést, mert ahogy néztem az utolsó 5 bajnokin (beleszámítva azt is, hogy már a Szolnok ellen lesérült az elején) nem játszott. Tudom nem könnyű kérdés, több szempontból sem, és nyilván elkapkodni sem kell a döntést, és én nem is tudnám megmondani mi lenne a jobb, de a szakemberek ezért vannak, hogy ebben jól döntsenek majd.
Nem tudom milyen anyagi lehetőségek vannak, és a csapatépítés szempontjából is jobb ha minél előbb most már kialakulna a végleges keret, de én megpróbálnám Baracot cserélni, mert szerintem nem ilyen típusú játékosra lenne szükségünk, hanem egy keményebb, darálósabb emberre.
Értem én, hogy helyettük jobb lenne egy Curry, de mindenki tisztában volt ezzel a szabállyal. És ne feledjük, hogy a többi csapatra is ugyanúgy érvényes. Másoknál sem felnőtt válogatottak játszanak u23as helyeken. Ezért mondom, hogy nem itt kell keresni a csapatban a hibát, főleg hogy az első félidőkben szoktunk a jobbak lenni.
Sajnos a fiatal szabály nekünk jött a legrosszabbul, ezért kellett teljesen más irányba indulni a csapatepites terén. De ezzel minden csapat szenved, ez nem lehet kifogás. Viszont azt látni kell, hogy egy munkás, kepessegekben gyengébb,magukat csapatnak jobban alárendelő játékosokkal jobban állt a munka Gaspernek.
Ez azert nem teljesen igaz mert peldaul szegeden is Doktor tartotta eletben a hazaiakat! Sajnos abban igazad van, hogy Gaspernek nem tetszik ez a fiatal szabaly de ezzel sokan igy vagyunk. Valoban lehet erezni, hogy az elso felidoben csak muszajbol vannak fent a fiatalok. De azt is eszre kell venni, hogy nem utik meg azt a szintet amit Gasper elkepzel.
Csak zavaró, hogy a felelősséget rajtuk próbálja Gasperen át sok szurkoló is elverni. Rendre a második félidőben vagyunk szarok. Komolyan mondom fogjuk már rájuk, hogy a bajnoksag legerősebb keretével a masodik félidőkben úgy jövünk fel a pályara mint a kiskirályok.
A falcokc oldalon ez szerepel:”Teljes felelősséget vállalok a mutatott játékért. Le kell ülnünk és értékelnünk a látottakat.” Ez ezért kicsit másként cseng , mint az NSO
Ne ekézd már a fiatalolat.Vaknak kell lenned hogy ne lásd, nincs játék. Keller 4 dobás 21 perc alatt, Barac szinten 4 dobas 15 perc alatt, valamint a legjobb jatekosunk Bruinsma 6 kiserlet 28 perc alatt. Fel vannak küldve a fiatalok, hogy bealljanka a sarokba díszletnek. Persze, hogy nem dobnak rá. Egyébként meg az ilyen meccseken az első félidőt szoktuk megnyerni, aztan amikor felmegy a második félidőben az 5 mez a pályára akkor szoktunk a leginkább szenvedni.
A vereség nagyon gáz, de Okorn nyilatkozata még aggasztóbb. A szerdai meccs és az utazás biztos sokat kivett a csapatból, de ezt a Kaposvár a cseresornak is ütni kellett volna. A 3 fiatal 0 dobáskísérlet több mint egy félidő játék alatt? Ez mi, és ti mit akartok ebben a sportágban elérni? Perl Zoli miattatok padozik az első negyedben minden meccsen! Ilyen lehetősége egy generációnak nem volt előttetek. Szégyen.
Tudom, hogy nincs értelme a mi lett volna ha kezdetű mondatnak de Searcy+Milo rutinból bedarálta volna ezt a Révész gyereket. Ez a meccs akkor is megvan, ha ott van 20 vendégszurkoló.
Innen az alapszakaszban nekünk max 1 vereség fér bele. Nagyon nehéz lesz.
Talán meg az, hogy Keller és Barac leigazolasa megbontotta a csapategyseget ? Milosevicet ahogy lehetet hallani eléggé szerettek, erre hoztunk helyette egy rosszabb játékost. Searcyvel sem
volt semmi gond, csak egy jobb lehetőség miatt kellett mennie, ez se hiszem, hogy jót tett az egységnek. Sok itt a kérdés.
A vereségek miatt viszont nem, mivel egyelőre nem rosszabb a helyzet , mint volt a győri kupabukta után. Bár a két meccs abban hasonló volt, hogy mindkét ellenfelünk megfogyatkozva állt ki ellenünk. Azért , ha bele gondolok abba, hogy Lazics azt nyilatkozta meccs előtt, hogy az a lényeg senki ne sérüljön meg náluk, akkor ezt a mai vereséget egyszerűen nem lehet elviselni, sem elfogadni. Kíváncsi vagyok mi fog történni. Amúgy mindegy, mert minket szurkolókat csak az fog megnyugtatni, ha azt látjuk a csapat újra küzd, csapatot alkot, és nyeri a meccseket (a jövő heti hármat mindenképpen).
Ezek szerintem nem olyan dolgok, hogy amióta itt van ez a legnehezebb helyzet. Ezeknel megoldott már nagyobb problémákat is. A csapatot már tobbszor felrázta, ha Anderson meg nem tud egészséges maradni, akkor meg kell sajnos cserélni kell. Azt persze nem tudjuk, hogy ez mekkora költséggel jarna, van-e ra egyaltalan fedezet.
Talan meg az lehet, amit az előbb írtam, hogy kifutott alóla a szeker és nem érti, hogy újra csapatot tud csinálni ezekből a sracokbol. Ha így érzi, akkor leszünk bajban.
Hogy gyakorlatilag szeptember óta csapatépítés megy és most az utolsó órában vagyunk dönteni arról, hogy irányítót cseréljünk, vagy sem. Én erre tippelek.
A csapattal kell leülnie és átbeszélni a mai és a korábbi 2 vereséget. Aztán Anderson menedzserével, mert az teljesen nonszensz, hogy egy légiós minden harmadik meccsét kihagyja. Szerintem ezekre gondolt.
És az alatt mit ért, hogy a legnehezebb helyzetben vagyunk, amióta ő itt van a Falconál? Nem pénzre gondolok, de mi az, ami szóba jöhet ezt a kijelentést illetően? Az, hogy két új játékost kell beépíteni az nem, mert a bajnoki címünk évében is így volt ez januárban. Az sem, hogy BL után nehéz motiválni a csapatot, mert ez tavaly is így volt januártól. Sérülések sem, mert egyetlen játékosunk hiányzott.
Csak otletelek, kérdeztem, nem kell semmit átgondolni, nem jelentettem ki semmit. Ha egy Gasper szintű edző alól kifutott a szekér, akkor viszont tényleg probléma lesz. Talán a napokban kiderül mire gondolt.
Nekem egy kicsit az a furcsa, hogy Andersonrol egy sort sem irnak.
Berenyben megserult, Zaragoza ellen paradezott majd Sopronban ismet raserult. Aztan kihagyott par meccset majd az oroszok ellen ismet palyara lepett es ujra semmi. Okorn a Szolnok ellen mar tett egy hasonlo nyilatkozatot problemarol de akkor letudtuk azzal, hogy valoszinu a birokra gondolt. Hoztuk Kellert ami anyagi stabilitast jelenthet. Erre ma ugy jatszunk Kaposvaron egy kieso jelolt ellen, hogy nem akarunk hinni a szemunknek.
Aztan jon az uj Gasper nyilatkozat, hogy nagy a gond le kell ulni megbeszelni hogyan tovabb!
En nagyon nem ertem mi folyik itt es miert nincs hir Andersonrol. Talan holnap okosabbak leszunk
Egy profi komoly sportpszichológus gazdaságos befektetés lenne!!! Nem vicc, minden komoly csapatnál van és el is kell! De komolyan csak jó tanács, visszahozza az árát a szezon végén többszörösen!
Szomorú és csalódott vagyok...NAGYON...Hajrá Falco!!!
Ez a helyzet minden csapatot egyformán érint, tehát erre nem lehet hivatkozni.
Az a probléma, hogy nekünk szurkolóknak nincsen tapasztalata abban, hogy egy BL-szezont követően mennyire van motivációja a csapatnak, és elúszik a szezon, vagy a végén megrázzák magukat, és behúzzák? Azért nem tudhatjuk ezt, mert tavaly volt az első BL-indulásunk, de a pandémia miatt a szezon félbeszakadt, így csak találgathattunk, hogy mi lett volna.
Olvasva Gasper nyilatkozatát mit gondoltok róla? Nem kell belelátni semmit, vagy akár azt is...? Remélem előbbi, de vissza kellene tudnia vezetni a csapatot a sikerek útjára.
Sajnos a pandémiás helyzet sem segít ebben,úgy tudom elképzelni a dolgot hogy a társaság maximum edzéseken meg meccsek alatt van együtt.
A nemzetközi szereplésen is el kell gondolkodni,tavaly ez csak Reddicen volt látható(bár az utolsó Körmend elleni meccsünk hagyott némi kívánnivalót maga után),de ha ennyire a bajnokság rovására megy,és nem tudjuk ezt a dolgot fejben kezelni,vállalkozni is felesleges rá.
Mai meccsen nem csak játékosok sara volt,kicsit Gaspernek is nagy volt a mellény,ami nem jellemző rá,időt sem kért,csak a végén.
Azért most nehéz lenne beülni bárhová is, de amikor még lehetett én többször is láttam a csapatot összejönni. Ettől függetlenül valóban én sem látom azt a kohéziót a pályán köztük, amire szükség lenne a sikerhez. Vagy inkább úgy fogalmazok, hogy a magyar bajnokikon nem, mert a BL-ben azért ez bőven látható volt. És innentől kezdve meg egyértelmű, hogy a nem elfogadható motiváció hiányról , és ezzel együtt a bajnokság lenézéséről van szó. Nem akarom bántani a csapatot, mert a szurkolójuk vagyok, de ennek most már valahogy véget kellene vetni, és nem a rájátszásra koncentrálni, még akkor sem, ha a mondás arról szól, hogy ott dől el minden. Na igen, de kb. 90%-ban mindig az nyeri, aki a pályaválasztó.