Csaknem felejted rajt nappal. Tudod van az az irritáló csipogás mikor kinyitod az ajtót ha már a kulcs nincs benn, és ég a lámpa. :-) De most komolyan városban is kivilágitva kell menni nálatok nappal? az már tényleg hülyeség. Országúton még aszondom hogy jólvan...
tele van a hocipöje mindenkinek. Nálunk most vezették be hogy éjjel nappal fényszoroval kell közlekedni még településen belül is. ma álandoan elfelejtettem bekapcsolni a lámpát és villogott rám a fél város. valahogy meg kéne oldani ,hogy ha gyujtást adok rögtön kapcsolodjonak a lámpák,ha pedig kiveszem a kulcsot azon nyomban elaludjon. Valami mérnöki betegsége ez az opelnek,hogy mükszik a fény ha bezárom a verdát is. nappal majd jo sokszor elfogom felejteni kikapcsolni és tologatnak mejd az uj verdámmal együtt,nagyon fasza lessz!!!
Szeva! Ha jól értem akkor 2.0 dizelre gondolsz. Most vettem egyet, DTI, 2001 évjárat. Ha megmondod hogy hol vannak a vákumcsövek :), akkor megpróbálok tenni az ügy érdekében. Viszont csak hétvégén érek rá.
Fiuk szükségem lenne egy olyan 2000 dízeles vectra motorterére ami körbe van fotózva vákumcsövek szempontjából. Nagyfelbontású és sok beállós verzióban. Ki tudna nekem ilyen képeket küldeni? Előre is köszi a fáradságot.
Így van! Pl.: majdnem minden vizsgabázison új fékpadot kell venni, amelyek hamarabb elküldik egy központi rendszernek a mérési eredményeket, mint ahogy az az ottani monitoron megjelenne.....Ha nem jó mehetsz haza gyalog.... Még annyit hogy ennek tetejébe, nem elég hogy kivonják a forgalomból a kocsit, de szigorodnak a szabáloyk is, alaposabb lesz a vizsga, ami nem lenne baj, ha lenne pénze mindenkinek rendbe tenni az autóját, de addig amíg egy tisztességes szervíz 3-4 havi fizetés, addig nincs miről beszélni szerintem...
Viszont délután azt hallottam a rádióban, hogy mégsem lesz 10 év fölött évente vizsga.
Január 1-től el lehet dobni a zöldkártyát és csak a műszaki lejártát kell figyelni. Állítólag ugyanúgy 4/2 évre adják mint eddig.
Ez nem lenne rossz.
Mondjuk engem az azonnali kivágás sem érint, eddig is szervízbe vittem, reggel leadom a kulcsot, délután átveszem. Plusz párezer Ft, de csak akkor viszik vizsgára, ha átnézték és minden tuti.
A fene sem akar szívni azzal, hogy szabadság, fizetsz, sorban állsz, kivágnak,
majd megjavítod, megint szabadság, megint találnak valamit, megint csengetsz stb...
Remek kormányunk kitalált egy új műszakiztatási rendszert és ennek a rendelkezésnek az egyik elemét január 1-től bevezetik.
Ha bármi nem jó a kocsidon amit régebben elküldtek, hogy délután gyere vissza megjavítva, azt most már nem tehetik meg, hanem a forgalmidat összetépik és a rendszámot leveszik. :(( Tehát elkúrták, nem kicsit nagyon. Csak az a baj, hogy mi szívunk, mert aki végkielégítésből 4 évente autót cserél az ezt leszarja.
Gratula! nem volt sok az ár érte, gondolom igényes emberé volt!? Ez a külömbség,nekem benzin gázzal 2000 eu-val többe került ugyan ez a felszereltséggel. sok szerencsét hozzá !!!!!
Próbálkozik az ember. Most szombaton az egyik tanárom feljelentette 5 csoport társamat mert egy beadandó dolgozatot egy az egyben a netről másoltak/nyomtattak, és állítólag ezt a Btk bünteti, 3 évig terjedő szabadságvesztés is lehet + bekerül az erkölcsibe is!Kemény. Tudom hogy nem ide tartozik, de ilyen is van.
Tegnap nyélbeütődött az üzlet. Hogy végül is jól döntöttem-e? Majd az idő eldönti. Rögtön próbavezetés gyanánt, meg merthogy mégiscsak első kocsim :) mentünk vele 230 km-t. Igazából semmi hibát nem éreztem rajt. Autópályán, városban, városok között szaladgáltunk és jól ment. A szerelő is rábólintott. 3750€-ra esett az ár végül. S íme 2 kép Móricról, merthogy már neve is van :)
Ha a gyári cuccokhoz ragaszkodsz (pl. vezérlés részeinél pont szoktak), akkor az alkatresz.eu-t, vagy mullerauto.hu-t javaslom.
Előbbinél 15%, a másiknál sávosan 25eFt fölött már 25% a kedvezmény a listaárakból.
Ha utángyártott, akkor Bárdi/Unix/Láng stb. Ha itt is kedvezményt szeretnél, akkor az autoteka2000.hu-n keresztül vedd a dolgokat, 25-30% kedvezménnyel. Ugyanott vannak jó áron olajok is.
A vezérléskészlet a szíjas autókhoz 30 max. 40 eFt görgőkkel, vízpumpával. Munkadíjjal együtt kb. 50-ből jön ki.
Maga az olajcsere, meg a különféle szűrők már nem ilyen jelentős tétel. A gyári olajszűrő pl. ~600Ft a benzinesekhez.
A láncos autóknál drágább a lánc, viszont nincs benne a vízpumpa. Pl. a kis 1.3-as JTD-khez 20e a készlet, feszítő, lánc, meg a fogaskerekek.
2.0-hoz valószinű drágább, de azért 100e alatt tisztességesen rendbe lehet rakni azt is.
Ha a szerelo szerint nem kell, meg szerintem is jo, akkor a lanc, meg miegymas ami ezzel jar marad, ellenkezo esetben lesz csak a csere. Viszont egy ujabb praktikus amde kezdo kerdes: mindezek (lanc, gorgok, olajcserek stb. ) mibe kerulnek hozzavetolegesen? Szamoljak 100-el, vagy azert kevesebbol is kijon? A fekek teljesen ujak, ahhoz nem szandekszom hozzanyulni.