Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2006.02.21 0 0 2989
Urak! Keszen all a hangszer a hetfoi Rhoda Scott koncertre! Ugy meg lett specizve, hogy a hangzassal mindenki nagyon meg fog elegedni!:-) Nem sok jegy van mar! Jojjon aki csak teheti!!! Kecskemet, februar 27.-e! Rhoda Scott Trio koncert Jegyek a www.victoraudio.hu weblapon, vagy a 76/417 672 70/512 2889 szamon rakathatok felre! Hammond organ forever!!!!
jon lord Creative Commons License 2006.02.21 0 0 2988
Van teljesen jó állapotban léve vadi új csövekkel eladó HAMMOND M3-as erősítőm.
Szerintem bármelyik M szériába beépíthető.

Ára: 40e ft.
tehtube Creative Commons License 2006.02.21 0 0 2987

Ismételten:

www.captain-foldback.com

Minden kapcs rajz letölthető. Orgona, leslie

B3, M3,...

Az M3 hasonlít hozzá a legjobban az összes többi közül az ABC.kre.

Szinte ugyanaz. Nálam van mindkettő :-)

A kapcsrajzon is ellenőrizhető.

Amennyire hasonlít a hardver, úgy hasonlít a hangzás és játék is rajta.

A többi típustól függően egyre messzebb kerl az ABC-ktől.

Előzmény: Törölt nick (2986)
okumoto Creative Commons License 2006.02.20 0 0 2985

wehehe

na, végre!!!

Sikerült feldobni egy kicsit a fórumot!

Jó kis "vita", miazmás... :)

tehtube, a Te "bajod" ha nem szereted Morse-ékat...én, nem fogok senkit sem meggyőzni! Ha Te, nem HALLOD Morse játékát...

A lényeg, hogy:

...be a Hammond player...

tehtube Creative Commons License 2006.02.20 0 0 2984

Valóban Okumoto. Abszolút nem tisztelem azokat, akik megfordultak a Pörpülben, kivéve a 68-69-es legénységet. A tekintélyelvet másnak hagyom :-) Van összehasonlításom, ugyanis a tőlük kb 60 db-os cd gyűjtemény eléggé átfogja munkásságukat. Vagy 25 évig szinte kizárólagosan ezt hallgattam. 

Tizen-huszonéves koromban egyszerűen számomra elérhetetlennek tűnt a szintjük. Meg sem próbáltam nagyon játszani tőlük.

Harmincanosra volt egy cover bandünk vagy 25-30 számmal. Bloody Mary-nek hívták. Ekkor alaposan beleástuk magunkat és azonosultunk a játékukkal. Felismertük hogy nem elérhetetlen ez az előadásmód. Még az egyedi frazírjaikat is élethűen hoztuk. (volt gitárosom a mai napig 1/1 Blackmore minden tekintetben, én meg Lord természetét, útját követtem, kiszálltam a mókuskerékből)

A mostani negyvenes korszakra azonban már csak mosolygom az egyébként ízes, stílusos játékukat.

Azt viszont nem értem, hogy ha valaki egy rosszabb zenésztől hallja először a számot, nehezen fogja fel az eredetit. Ez nem diszkó. Airey és Morse egyszerű iparosok. Jól kezelik a hangszerüket. Aztán ennyi. De amit csinálnak az nem zene. Egyszerűen gagyogják a zenei metanyelvet. Minden érzelem, töltődés nélkül szépen sorba rakják az egymást követő hangokat és kész. Olyan mintha egy gép beszélne hozzád.

Lord, Blackmore meg teljes emberi személyiségét, érzelmeit beleadta, magyarán a hangszerével érthető nyelven, élőszóval közvetített nekünk. Mérhetetlen differencia.

Én se hallottam igazán élőben őket, mert a nyolcvanas évekbeli szintjük tiszta Rénbós volt, halovány árnyéka egy 70-72-es korszaknak, amiről szerencsére néhány videó fennmaradt. De nem is kell látni, csak egyszerűen odafigyelve hallgatni azt a sok régi koncertfelvételt. És utána kiröhögni a Soundboard szériacsomagot.

Üdv, Zs

Előzmény: okumoto (2981)
jon lord Creative Commons License 2006.02.19 0 0 2983
Számomra az a kép amit feltettél nem jön be.
Annál az orginál Lord-nak kéne látszódnia.
Például így:
Előzmény: okumoto (2981)
jon lord Creative Commons License 2006.02.19 0 0 2982
Szerintetek el fog jönni Jon Lord a Purple koncertre?
Én csak akkor mennék el ha Ő is ott lenne.Jon LordThis is the California JamJon Lord
okumoto Creative Commons License 2006.02.19 0 0 2981

OK, tehtube. Félreértettük egymást, illetve én, Téged. Nem is ragozom tovább!

Viszont amit a DP Cover Band-ről írtál, abban bőven van igazság. Te szerencsésebb vagy, mert a '80-as években is láthattad őket élőben, én viszont (koromnál fogva) csak az új Purple-t ismerhettem így (live) meg és nem kevésbé szeretem, mint a régi Blackmore-ost vagy Lord-ost, amit csak felvételről láthattam. Nekem biztos egészen mást jelent (a cover bandbeli igazság ellenére is) a mai díppörpül, mint Neked. Aki Morse-tól és nem Blackmore-tól hallotta először a Strange Kind Of Woman-t, Bloodsucker-t, Speed King-et... etc. az sosem fogja megérteni azokat, akik a Mark II. felállásra esküsznek. ...én boldogan hallgatom a mai Purple-t is.

...és a legnagyobb tisztelet a DP-ben megfordult/játszó zenészeknek! (<- ezt hiányoltam anno a hozzászólásodból, de úgy látszik nem tudok a sorok között olvasni. Elnézést kérek!)

tehtube Creative Commons License 2006.02.19 0 0 2980

Papírrepülő? Az a rekéta forma. '87-ben megjátszottuk, bejött :-) A Mitzi Dupree-t kértük. Nem játszották :-)

Kalapács alatt legjobb hely a büfé.

Előzmény: okumoto (2977)
tehtube Creative Commons License 2006.02.19 0 0 2979

Igazad van Zsolt! Erre nem is gondoltam :-) A Hammondban is a párban lévő hangkerekek ugyanazok a hangok. Egyszer egy L100-on nem szólt két E. Mindjárt a vezetékezést, forrasztásokat vizslattuk, erre kiderült valami megrázkódtatás folytán a tekercs benyomódott a hangkerekekbe és azok nem tudtak forogni. Nosza, kipiszkáltuk azt és mindjárt mexólaltak az é-k! Becsületére Laurensnek, a TG semmilyen károsodást nem szenvedett, a sok finom kuplungszerkezet abszolút tolerálta ezt a durva bibit is.

Okumoto! Más tartalmat adsz a szavaimnak. Semmiféle pofáról nem említettem. Mosolyognak szépen, hozzák a sztárformát, csak tök ihlettelen, érdektelen amit csinálnak, ugyanis abszolút nem inspirálják egymást. Favágás. Persze, szeretne az ember ilyen "favágó" lenni, főleg ha a közönség oldaláról nézzük a dolgot. De gondold el. Igazából nem összeillő zenészek több évtizede ugyanazt a kb 20 számot játszák. Elég lehangoló, de ebből élnek. Ráadásul a legsikeresebb számokat a huszas éveikben követték el, de a mostani szólistáknak ezek mégcsak nem is a sajátjuk. Szerintem a mai Purple a legprofibb Deep Purple Cover Band. Szimpatikus, intelligens emberek, ami ritka az ilyen élvonalbeli zenészek között. Ezért is működnek jól a mai napig.

okumoto Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2978

ja.... csak még annyit, hogy én szeretnék 50-60 évesen olyan "jelentéktelen", unott pofájú zenész lenni, mint Paice, Glover, vagy Morse....

okumoto Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2977

Még nem késő füldugót beszerezni!!!!

Az az elcseszett, fos Kalapács zenekar lesz a Purple előtt!!???!!! :((((

Egyátalán minek kell egy elb---ott magyar zenekart egy napon és egy helyen hallgatni a Deep-pel????

Szerintetek mivel lehet eldobni a színpadig egy oldalsó szektorból? Kalapáccsal? he-he

pfffpfppfpfpffffffffffffffffffffff

Nehéz lesz kibírni....

888800000 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2976

Szia Zsolt!

Szerintem (javitsatok ki ha nem igy van!) azért nem müködik az egy tengelyes megoldás, mert akkor minden kerék egy fordulaton forogna és csak a "hullámfogazással" (különbözö fogszám)  lehetne a frekvenciát változtatni.  Pdl "G"  "Gisz"  "A" hangok frekije  392 - 415 - 440 Hz , nincs közös oszto igy az egyetlen megoldás hogy  az egyes kerekeken  392 - 415 - 440 db kis hullámfogazást kéne létrehozni ami gyak. lehetetlen. A Pari a legegyszerübb megoldást választotta minden hang külön tengelyen, C hang nyolc oktávja 2 - 4 - 8 - 16 - 32 - 64 - 128 - 256 fogazással a D hangé szintén csak más tengelyen más fordulatszámmal és igy tovább. 12 kül. fordulatszámu tengelyen 96? kerék. Kicsit körülményesen fogalmaztam, de talán érthető. Persze ez csak az én véleményem, én is igy csinálnám:)

Az viszont tényleg nem semmi hogy csak 45 kg. Ilyen sullyal egy rendes orgonaszekrényt nem tudok elképzelni.  Hammond tonegenerator magában van szvsz ilyen sulyu.

üdv zsolt

Előzmény: tehtube (2975)
tehtube Creative Commons License 2006.02.17 0 0 2975

Az egy régi reklám.

Itt a címük:

BG's srl

Via F. Cilea, 30

60022 Castelfidardo (AN)

Manufacturer PARI.E elettromagnetic organ

Tel. 071 - 78 21 641

Fax  071 - 78 24 012

Végülis az ő megoldásuk lényegesen helytakarékosabb. Kíváncsi vagyok hogy a legegyszerűbbre miért nem került sor, vagyis egy főtengelyre mindenféle fogaskerék nélkül ráhúzni a hangkerekeket mint a rablóhúst? Biztos másnak is eszébe jutott.

Az viszont nem semmi hogy az új B3 PARI csak 45kg!!! És fullcsöves, full mechanikus! Lehet hogy nagyot robbantanak ezen a szűk piacon?

Kérdeztem árat is, az lesz a lényeg. Illúzióim persze nincsenek. Egy finom, manufakturális mikroszéria mint pl az új 122xb, 147xb lezlik is, nem olcsó, az olasz munkabér sem alacsonyabb a kínainál.

Előzmény: trambi (2974)
trambi Creative Commons License 2006.02.17 0 0 2974

A musinco s.p.a /kft / Ancona,  gyártó és forgalmazója ezen hangszereknek.

Ja és  igy  már értem hogy miért nem látom a meghajtó müanyag fogaskerekeket , mert nincsenek rajta....

Mindenesetre jó Olasz szokás szerint, másként közelitették meg a lényeget.

Előzmény: tehtube (2973)
tehtube Creative Commons License 2006.02.17 0 0 2973

Igen? Akkor nem véletlenül anconai ez a cég :-) Ők felelősek szinte az összes többi leslie forgásáért. Ezek az olaszok! Tudnak valamit már Stradivari óta.

Van egy nagyon jó dolog abban, ha egy hangszer egy működő cég márkája alatt fut. A szervízháttér. Főleg ha viszonylag közel is vannak. Pari, Viscount, szinte szomszédok, San Marino felé van a székhelyük.

A Pari hanggenerátora kétoldalt műanyag fogaskerekes. A fogaskeréksor oldalanként kettesével hajtja meg a nyolc hangkerekes dobokat.  Mivel nekem gyanús volt ez a hiány, amiben a dán srác is megerősített, ezért küldtem a Pariéknak egy levelet. Ezt (is) válaszolták:

We send to you also the new gearwheel.

Pay attention YOU MUST ABSOLUTLY REMOVE THE RECIPIENT OF THE OIL….THIS ORGAN, AS ALL THE PARI ORGAN, DON’T NEED OIL TO WORK,…ON THE CONTRARY …THE OIL IS THE GEARWHEELS DEATH….REMEMBER !!!!!

Valaki okos "jól" megolajozta, sőt, még olajozó tálkát is fabrikált rá Hammond módra :-( és amikor hazavágta, megpróbálta éxíjtárcsákkal helyettesíteni a gírvílszeket.

Szóval ezt nem kell olajozni soha!

Ha jól fog szólni, és elfogadható áron fogják kínálni, lehet hogy ez lesz az igazi nyú bíszrí???

Előzmény: trambi (2972)
trambi Creative Commons License 2006.02.17 0 0 2972

Szabóbácsi Parija a nagy b3 klón , és ahogy elnézem még ráadásul nem is  a müanyag fogaskerekes hangenerátor változatú . Ez minden tekintetben egy nagyon érdekes darab. A Pari kisebb m100 as vátozata a hangzatos xto nevet  viseli.

Különben ez a cég gyártotta bérmunkában az a 70-80 as években , az összes  eredeti West Germany Lesliet /solton, hohner, stb/ Ugyhogy biztos hogy tudnak valamit erről is ...

Más,  nagyon sok Olasz Hammond klónom volt már , Farfisa, Crumar stb, és  szerintebb sokkal  sokkal jobban , zeneibben közelitik meg az eredetit, mint a Japán klónok.

Ugyhogy lehet hogy jobban járt volna a világ ha a Hammond nevet is,  nem a tőke manipulálta volna, annak ellenére hogy a Japán technnikát igen nagyra becsülöm.  

Előzmény: tehtube (2971)
tehtube Creative Commons License 2006.02.17 0 0 2971

Szia,

Csipáéktól nem estünk hasra. Utoljára nyáron léptünk fel utánuk a sárvári motoros találkozón. Engem nem zavart a várakozás, azt nem is untam. Jól beettünk a büfében :-) Aztán mikor elkezdték, ültem ott az oldallelátón és elkezdtem ásítozni, a mennyzetet nézni. Jó, erre a koncertre sem akartam már elmenni, de "kényszerítettek", mert tudták hogy nagy Purple fan vagyok. Ki akartam térni az invitálás elől, azt mondtam 5e-nél többet nem adok a jegyért. Erre az orrom alá nyomtak egy 8e-s jegyet 5e-ért. Nem volt választásom akkor. Most viszont van! :-)

1987-ben mindhárom BS koncerten ott voltam. Azért az igencsak más volt. (jegyár:270ft!!! megvan még ma is) De az igazi zene és koncert 1968-73 között volt. Az elmúlt napokban néztem meg ismét a 70-es négyszámos, 70-es kétszámos francia, 71-es német stúdiókoncert, 72-es dán, 73-as usa dvd-ket. Az volt az igazi. Már a 74-es California Jam is fásult erőlködés volt. No jó azért még az is élvezetes :-)

Érdeklődés volt hogy mi lenne ha ismét gyártanának csöves-elektromechanikus orgonát.

Jó hír, a PARI újraindult, és AZT gyártja. Kell ennél több?

Itt a honlapjuk:

www.parieorgan.it

A frankfurti musikmessén kipróbálható.

Az enyém is gyakorlatilag ez, csak a kapcsolók még fönt vannak, nem oldalt. Így magasabb, de rövidebb.

Egy prospektus: http://www.urbanmusic.com/Pari.html

Előzmény: 888800000 (2967)
jon lord Creative Commons License 2006.02.17 0 0 2970

Íme a kedeves fórumozó barátunk.
jon lord Creative Commons License 2006.02.17 0 0 2969
Össze kéne hozni egy Hammond orgona fórumos tlálkozót.
Kibérelni egy nagy termet és mindenki megismerhetné egymást személyesen.

Mit szóltok hozzá?
jon lord Creative Commons License 2006.02.17 0 0 2968
Amint már mondtam ki volt szedve a basszus pedál és vissza lett szerelve.
Azt meg csak úgy lehetett, hogy meg kellett dölteni, másképp nem lehetett hozzáférni.

Használd egésszégel és *örlülök a találkozásunknak is. [:-)

* nem üzleti szempontból értem.
Előzmény: 888800000 (2966)
888800000 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2967

Szia Zsolt!

Viszont elötte a Hooligans jó volt, legalábbis nekem tetszett. Csak nagyon elhuzodott és sokat kellett igy várni a Purple-ra. Már addigra nagyon nyügös voltam és nem tudtam felhötlenül élvezni a zenét. Ráadásul a vonatot is lekéstük, pályaudvaron aludtunk...:) Azért ha visszamehetnék az idöben szivesen meghallgatnám öket a tradicionális felállásban, de csak ugy.

Előzmény: tehtube (2961)
888800000 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2966

Szia Norbi!

Ez az én orgonám? Csak ovatosan:)

akapuli Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2965
en is megneztem egy ilyen dvd-t, a forgo zongorasat. utana rajottem, hogy csak egy mulo orulet volt 16 evesen ez az ELP hallgatas :-) azert egyszer jo volt megnezni.
Előzmény: tehtube (2961)
jon lord Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2964
HÁ-HÁ!!!

SIKERÜLT KÉPET FELRAKNOM!!!! YEAH! [:-)
jon lord Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2963
SERVICE .
jon lord Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2962
.
tehtube Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2961

Amit két éve Don a Purplével csinált az nagyon felejthető. Meg egy érdektelen gitáros, jellegtelen basszeros, enervált dobos és egy  mosolygós énekes. Már nem inspirálják egymást, nagyon unalmas volt. Nézegettem körbe egész idő alatt mint egy orvosi rendelő várójában.

A Beauty in B könyvben írnak arról hogy mi lenne ha.... Egy nagyon sokban hasonló new B3 kb 20e Eu. Namost ha tonewheeles lenne, talán a duplájára is felmehetne az ára. Kétmanuálos Hammond klón azért van néhány. Ebből egy kapható kb 1 milláért kompletten, a Viscount DB5. Ok én abból csak a felső billentyűs kiszerelést használom. A többi kétmanuálos klón csak a billentyűzetével 1 milla fölött van. Roland VK88-hoz csak a lábbassz 1M!

Egyébként a jövő keddi Pink Floyd Tribute koncert után (amely a Művészetek Palotájában lesz) a DB5-öm eladom, mert kevés fellépéshez luxus ilyen komoly hangszert tartani.

Brian Auger, az kéne ide :-)

Ja, most néztem egy két dvd-s életrajzi ELP-et. Pár érdekes felvétel. Látta már valaki EMÓ-t Fenderzongotán???  :-)

posaune Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2960
Posaune továbbra is árulja az M-100-asát, és a Solton Leslie-t . Külön, külön is. A 2813-2814 -esen minden látható.és olvasható róla. Jelentkezzen bátran,ha valakit érdekel. Üdv. mindenkinek .
okumoto Creative Commons License 2006.02.15 0 0 2959

na, ja Lord bácsit max. a Hoochie Coochie Men DVD-n lehet, megnézni, mint "legfrissebb" videón beszerezhető megmozdulása...

Azért Don Airey se semmi, mondjuk inkább session zenész számomra, de azért Respect... ...és a C3-ast megörökölte Lord-tól, tudnillik az a Deep Purple orgonája, vagyis Jon nem vitte magával, vagy odaajándékozta nekik ? :) ki tudja... a lényeg, hogy ugyanaz a hangszer, mint amit Ő használt az utóbbi időben, mondjuk a Perihelion DVD-n, vagy a Total Abandon-on... vagy '98-ban a Kisstadionban...

Steve Walsh - Kansas egyik alapítótagja. Manapság Kurzweil-en nyomatja a Hammond témákat a KB-3 névre keresztelt hangmintákkal, mert hát Ő sem engedheti meg magának, hogy cipeltesse az "igazit". (gondolom, mert a Kansas-nek sem megy túl jól ezekben az időkben)

Iggggen Novello egy állat! (persze pozitív értelemben!!!!) A Niacin Live in Tokyo DVD-n miket művel??? Mondjuk annak már 9 éve... :( remélem kidobnak majd egy frissebb felvételt is, esetleg az Organik számait élőben... :))) Az vóna valami!!! :)

Valamilyen midisített orgonát használ (amennyire az angoltudásommal ezt ki tudtam venni...) Keyboard Specilities műhely babrálta meg a Vitamin B3asát... :) ...és Billy Sheehan is egy óriási zenész...de hazai körökben őt sem ismerik el igazán, meghát nem is ismerik sokan... (jellemző...)

Nekem a deep a kedvenc Niacin lemezem, ja... meg az első aminek nincs külön címe...

Miért nem gyárt a Hammond eredeti mechanikus alkatrészekből összeállított monstrumokat???? Annyival drágább lenne az előállítás mint a digis kísérletek és fejlesztések??? Vagy csak a súlyprobléma ellen küszködnek a klónokkal?? Szerintem baromi nagy üzlet lenne, ha milkó alatt lehetne kapni új Hammond-ot, amiben minden mozog(!)! Ezt csak zárójelben... (8-9 éve láttam vmelyik hangszerüzletben, hogy betudnak szerezni Leslie-t 147-est és 122-est, újonnan 780 000,- Ft) Na, ennek fényében hülyeséget írtam a milkó alatti dologgal... de a nagyszámok törvénye alapján ...akik sorra dobnák ki a klónokat mind igazit vennének és a név újra a régi lehetne

Ősapáink! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!