Sziasztok!Segítségeteket kérem!A probléma a következő:felmelegszik néha a motor üzemi hőfok fölé és nem nagyon akar visszahúzódni:S sőőt meleglevegő sem érkezik a kocsiba sajnos.Nem rég volt termosztát csere.Vki vmi.Köszi.
1.8 16V és 2.0 16V leömlője ilyen. Főleg a 2. és 3. henger közötti részen reped meg az öntvény. Nem érdemes gyárival pótolni. Helyette van olcsób és jobb megoldás, ami hegesztett csőből készül.
Bontottan elég zsákbamacska mert ki tudja milyen állapotban lehet! Én inkább valamilyen felújítottra költenék akkor már vagy megnézetném ami fenn van hátha lehet javítani!
Gázolaj szűrő mikor volt cserélve? Nem lehet lelevegősödve a gázolaj rendszer? Érdemes még megnézni a porlasztokat is hátha az egyik megadta magát vagy lehet még valamilyen elektromos hiba is pl nem müxik az utó ízzítás! Ezeket érdemes még megnézni az adagoló mellet!
Ezeknél a vízpumpa amikor kezd tönkremenni a szimeringnél akkor van rajta egy lyuk ahol kifelé kezdi engedni a hűtővizet és akkor fogyogat a víz. Mikor lett vízpumpa csere? Mert nekem a 120e szervíz alkalmával ki lett cserélve és ahogy néztem már szarakodott.
Üdv. kellene kis segítség. vectra b 2.0dti x20dth. Az autó indítás után alapjáraton rázkódik mintha nem menne egy henger, nagyon füstöl (fehéren). Ha rálépek a gázra kigyullad a check engin lámpa, és beáll szervíz üzemre. Egy ismerős azt mondta: 99% adagoló. Van valakinek más ötlete? Ha nem, akkor egy szakember aki tud adagolót javítani? Vagy egy jó állapotú bontott adagoló?
Elképzelhető hogy valahol el van repedve a vízcső vagy pedig a hűtővel lesz a probléma! Járasd a motort és nézd végig a vízcsöveket és a csőbilincseket hátha meglátod hogy hol ereszt!
Van egy 96-os b Vectrám és tűzfal és a bal első keréknél szoktam látni víz tócsát és időközönként ujra kell tölteni tartájt! Már néztem hogy honnan folyhat,de sajnos nem láttam semmit!! Valaki megtudná mondani hogy milyen víz csövek futnak ott vagy,h honnan jöhet a víz?
A kulcs ha benne van, nekem is sípol, de eddig még tetszik :) Lefényképeztem a motorteret, íme a kép. Bocs, de még mindig nem állt össze, hogy pontosan melyik a vákuumcső. Ha úgy jó, jelöld be ezen a képen melyik, aztán küldöm a többit. Igyekeztem az egész teret több oldalról lefotózni, lesz miből válogatnom. éééss, ma sikerült kivennem a bal első izzót, lassan jön bele az új!
....De az normális ha a kulcs benne van fütyül észnélkül??????????? Lehetne a kulcs környékéröl kontaktot venni ami rögtön kapcsolja a lámpa relét???? ja a kulcs eléforditása után.
Most képzeld el,nálunk elmentt az egéssz ország esze,a 15 évtöl idösebb verdát kétszer kell müszakiztatni, borzasztó,pénzcsalás!!!! Külömben nem tudom hogy nálad hogy van,de nekem akkor is visit amikor a kulcs benne van, nincs kontakt,a lámpa nem ég és az ajto ki van nyitva, tehát majdnem mindig,már hozzászoktam a visitáshoz és azért felejtem ugy mindig. boldog - boldogtalan lámpával haj városban is , erre varjatok gombot!!
Hali! A képeket hova küldjem? Ha minden jól megy, holnap körülfényképezem akkor. Pluszba viszont lenne egy kérdésem: kicsit halványnak tűnnek a fényszórók elöl, ez mire utal? Gyenge az akksi? Esetleg új izzók kellenek? Vagy az elektronikájával valami? Amúgy Xenon. Az akksit nem hinném, mert a ködfényszórók, meg a többi, jól égnek. Köszi!