Ne aggódj, nyáron majd még hozzájön 5-6 fok, és akkor már sürübben is kapcsolódik a hűtőventi. :-) Én egyébként azt hallottam hogy az lenne a tökéletes ha télen nyáron kerek 90 fokos lenne a viz, egyéb esetben a termosztát szarakodik. Gyakorlatban persze még egy vectra tulajdonostól sem hallottam hogy így viselkedne az autója, szóval ha nem feltűnően lassan melegszik be reggelente, valamint 80 és 90 fok között van az üzemi hő, nincs miért aggódni. Nálam néha előfordul, mióta hidegebb van olyan is, ha Pl. M0-ás valamelyik dombos szakaszán gurulok le motorfékkel, lemegy a vizhő akár 75 fokra, tehát a kék tartományt súrolja...
majd a szakavatottabb CARtársak kiegészítenek, de szerintem majd minden robbanó motornak 80-90 fok körül van az üzemi hőmérséklete (már ami polgári hasznáélatban van).
E tartomény felett és alatt sem egészséges a motornak. Most csak annyit tapasztalsz, mikor 20-30 fokkal kevesebb mint nyáron, hogy kevesebbet vagy egyátalán nem kapcsolbe a ventillátor a vízhűtő előtt, hogy a kritikus 90 fokról visszahűtse a motort.
Hét elején meg volt az alváz és üregvédelem a Vecimen, pont időben :)))
Mumtaz, neked van ismerősöd a Dinamit kipufogónál? Vagy te is neten találtad őket?
Nekem elvileg már a közép és hátsó dobom is halódik, ezért lehet elgondolkodnél az egyik akciójukon:
"AKCIÓ! Átlag 4-hengeres nyugati autóra 4-leömlõs 50-es sport rendszer, flexibilis csõvel (rezgéscsillapító csõ), katalizátoriktató konverterrel, közép és hátsó sportdobbal, egy ajándék díszvéggel most kerek: 100.000-Ft."
Megtámogatva egy K&N sport szűrővel, lehet egy 8-10%os telj. növekedést el lehetne értni.
Ha okosba meg lehetne oldani kicsit olcsobban, nem tökölnék bontott dobokkal, hanem megcsináltatnám azt.
A b2 es vekinek menyi a normális höfok, mondjuk kinti 5 fok mellett várisi forgalomba??? Nekem mindig valamiért joval 80 fölött van,ez normális?? .....de fűt is rendesen! 1,6 16
Sziasztok!Segítségeteket kérem!A probléma a következő:felmelegszik néha a motor üzemi hőfok fölé és nem nagyon akar visszahúzódni:S sőőt meleglevegő sem érkezik a kocsiba sajnos.Nem rég volt termosztát csere.Vki vmi.Köszi.
1.8 16V és 2.0 16V leömlője ilyen. Főleg a 2. és 3. henger közötti részen reped meg az öntvény. Nem érdemes gyárival pótolni. Helyette van olcsób és jobb megoldás, ami hegesztett csőből készül.
Bontottan elég zsákbamacska mert ki tudja milyen állapotban lehet! Én inkább valamilyen felújítottra költenék akkor már vagy megnézetném ami fenn van hátha lehet javítani!
Gázolaj szűrő mikor volt cserélve? Nem lehet lelevegősödve a gázolaj rendszer? Érdemes még megnézni a porlasztokat is hátha az egyik megadta magát vagy lehet még valamilyen elektromos hiba is pl nem müxik az utó ízzítás! Ezeket érdemes még megnézni az adagoló mellet!
Ezeknél a vízpumpa amikor kezd tönkremenni a szimeringnél akkor van rajta egy lyuk ahol kifelé kezdi engedni a hűtővizet és akkor fogyogat a víz. Mikor lett vízpumpa csere? Mert nekem a 120e szervíz alkalmával ki lett cserélve és ahogy néztem már szarakodott.
Üdv. kellene kis segítség. vectra b 2.0dti x20dth. Az autó indítás után alapjáraton rázkódik mintha nem menne egy henger, nagyon füstöl (fehéren). Ha rálépek a gázra kigyullad a check engin lámpa, és beáll szervíz üzemre. Egy ismerős azt mondta: 99% adagoló. Van valakinek más ötlete? Ha nem, akkor egy szakember aki tud adagolót javítani? Vagy egy jó állapotú bontott adagoló?
Elképzelhető hogy valahol el van repedve a vízcső vagy pedig a hűtővel lesz a probléma! Járasd a motort és nézd végig a vízcsöveket és a csőbilincseket hátha meglátod hogy hol ereszt!
Van egy 96-os b Vectrám és tűzfal és a bal első keréknél szoktam látni víz tócsát és időközönként ujra kell tölteni tartájt! Már néztem hogy honnan folyhat,de sajnos nem láttam semmit!! Valaki megtudná mondani hogy milyen víz csövek futnak ott vagy,h honnan jöhet a víz?
A kulcs ha benne van, nekem is sípol, de eddig még tetszik :) Lefényképeztem a motorteret, íme a kép. Bocs, de még mindig nem állt össze, hogy pontosan melyik a vákuumcső. Ha úgy jó, jelöld be ezen a képen melyik, aztán küldöm a többit. Igyekeztem az egész teret több oldalról lefotózni, lesz miből válogatnom. éééss, ma sikerült kivennem a bal első izzót, lassan jön bele az új!