Ugye? Én se láttalak... Én vittem a barátnőmet, meg Sanyorzót, tehát mi ketten voltunk innen. Találkoztam Zsoltival, meg Viktorral, az négy. Nem találkoztam veled, az öt. Ki volt még? Legközelebb mikor leszünk ennyien...?
Orulok ,hogy eljottetek, minden Hammond forumosnak koszonom, Neked is Halsaman!!!
Inkabb soroztem volna, mint cipelni azt a ki...ott nehez faszekrenyt a vegen:-)
Igen a D moll Toccata-n en is megkonnyeztem majdhonynem:-) Azt hittem szetesik a Leslie-m ott hatul hallgatva Tehtube Zsolti-val, de rendesen helyt allt!:-)
Én ugyan nem ittam csak egy sört a koncert elött (én vezettem), de az unokatesom akivel voltam megivott vagy hatot:))) helyettünk is.... Nem láttalak Halsaman!
A tegnapi Rhoda koncert nagyon jó volt. kissé rövidebb a pestinél,- kb félórával -, de itt még két fellépő volt. Minden tökéletesre sikeredett. Szintén meg lett örökítve a videón a beállás és a komplett koncert. A Beállás nem a szokványos volt, mert körbevettük Rhodát és játszattunk vele néhány jellegzetes fogást, regisztrációt, meg Booker T hatására lenyomott egy Beatlest is. Meg felköszöntötte Viktort.
Maga a koncert kiérleltebb volt a pestinél, érezhetően jobban együtt voltak.
Viktor orgonája/lezlije pont úgy szólt ahogy kellett. Sokan a mostani épphogy grízes modern hangzást ismerik, de ez igaz ötvenes évekbeli, tiszta Wild Bill Davises, Earl Grantos, korai Jimmy Smithes volt. Még meglepően hasonlóan szólt az első Santana lemezen Greg Rolie orgonájához is.
2:
A RENEGOD lemez nagy meglepetéssel szolgált! Ilyen jó magyar rock lemezt még nem hallottam!!! Norbi, gratulálok a csapatnak.
Mindenkinek tessék őt nyaggatni egy ilyen cédéért!
Stílusa a hetvenes évek eleji hard rockja, sok és nyomulós Hammond munkával, itt-ott a korai német, angol progresszív beütéssel. Nagyon jó minden Hammond szólam, a játék stílusa, a zengetőcsapás, motorkikapcsolás. Az énekesnek is határozott, szép orgánuma van. A többiek is becsületes munkát végeztek. A számok változatosak, ötletesek több mint egy órán keresztül, tíz és fél számban.
Még le sem ment a lemez, már hívtam egy cimborámat aki új motoros klubot nyit most Pesten és mondtam neki, hogy titeket léptessen föl.
Tessék nálam telefonon jelentkezni 1 200 0606, 20 347 9517 és gyorsan szervezzük is meg az első fellépést.
3:
Több orgona mint kolbász. Hmmmm............ez részben igaz. Viszont nem mindegy milyen orgona.
Ami nálam van eladó: A100, C2, C3, B3bél, foldbackelt M3, tehát a legjobb klasszikus típusok, hát abból nincs nagy kínálat. Csöves falezliből úgyszintén.
Szerintem is jópár zenészhez beférne egy igaz hangszer a sok szintipótlék mellé, nem is szólva a csak otthon zenélőkről ahol még inkább indololt egy igényes, de kissé nehezen mozgatható Hammond orgona.
Tehát minden Hammond-fan egy kolbász!!! Akkor itt a fórumon kolbászból van a kerítés:)))
Néhány kép a tegnapi koncertről. Sajnos igen "setét" volt így nem sikerültek valami jól.
Ez még nem Rhoda...:)
Koncert közben nem sokat fotoztam, mert máshol jártam.
Viktor orgonája nagyon jól szólt. Gratula! D moll toccata-n ludbörös lett a hátam. A pozanos csajszi meg olyan show-t csinált hogy NA. Ezt tényleg kár lett volna kihagyni.
En meg most sem ocsudok fol ebbol a "birthday party"-bol:-) Az egyik peldakepem a hangszeremen, de ugy hogy azt sdedikalja ra szerenyen, hogy (koszoni, hogy jatszhatott ezen a csodalatos Hammond-on) beszaras milyen figyelmes, szereny, es kedves holgy ez a Rhoda! Elkepeszto, annyira semleges minden sztar alűrtől...
Eddig is tudtam, hogy egy kedves Nő Rhoda, de igy megismerve egy ujabb oldalarol mutatkozott meg...
Volt szerencsem ma reggel 7 orakkor folvenni Őt a szallodaban, es mint londiner, vagy szemelyes testor:-) folvinnem Ferihegyre...Beszelgetes, stb stb,......
Szoval eletem talan, ha nem a legszebb szuletesnapja volt ez nekem 27.-en este!
Egyebkent most eppen Zurich-ben jatszik Lucier dobossal duoban, es holnap vonatozik kora reggel Parizsba vissza....
Eleg faradt Ő is mar mint en:-) + Mi, Tehtube, Jon Lord,Tubes cipeltuk is meg a Hammond-ot Leslie-t a koncert utan, es hajnali 2-re raktuk vissza a helyere...
Szoval volt vagy 3 mire agyba kerultem, reggel meg 6-kor keles, hogy 7-re szalloda recepciojan Rhoda-t folvegyuk.....esemenydus egy 3 nap volt ez...:-)
A hangzasrol ne en irjak, csak ne dicserjem sajat lovamat, de tetszett az akusztika, es hogy a Leslie jol kifuthatta magat....olyan igazi retkes, koszos 60-as evek sound-ja volt, vagy 50-es is akar:-)
Tenyleg fantasztikus koncert volt, sajnalhatja akinek nem jott ossze, hogy itt lehessen....
Amugy full telt haz volt, meg a kakasulon is alltak:-)
Hamarosan hatha ujra lathatjuk kis hazankban a muvesznot!
Az a véleményem erről hogy a Hammondokból nincs azért olyan túl sok. Egyre nő az érdeklődők száma és orgonából csak korlátozott (csökkenö) mennyiség áll rendelkezésre. Ráadásul hosszutávon akármennyire babusgatjuk is őket, sajnos csak romlik majd az állapotuk a használattól. Ilyen olcsón meg pláne ritkán van lehetőség orgonát venni:)
Szóval szerintem a több Hammond mint kolbász nem állja meg a helyét:)))
Nahát, sajna megint lemaradtam egy jó kis Rhoda koncertről, majd írjátok meg részletesen milyen volt! :) Viszont megvan a B4/2 szoftver most teszteljük, van már kövér basszusa, de hangkarakterileg még mindig kicsit fakó az amp szimuláció, de amúgy hasznosabb mint az első verzió! Mondjátok ha kell, aztán vmi jó Hammondos Cd-ért bartelezhetünk! :)
Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek a Rhoda koncerten, Joey papát is nagy kár lett volna kihagyni...
más: ez. csak szólok, hogy erre valószínűleg dobok egy liczitet. Azért szólok, mert nem szeretnék megint egy honfitársammal versenyezni külföldi Hammondért, mivel volt rá példa már. Különösebb hozzáfűzni valóra nincs szükségem :) én is látom az állapotát, úgy vélem hazahozni bonyolultabb lesz, mint megjavítani. Szóval csak értesítettem mindenkit. Ezzel párhuzamosan lesz egy eladó Hammond TR200-am...
Holgyek-Urak, Hammond fan-ok!!! Kapuzaras, 9 db jegy van mar csak nalam a hetfoi szuperkoncertre!
Szoljon meg akinek kell....
A szinhazban mar allitolag elkelt az osszes belepo a Rhoda Scott koncertre!
Jojjon aki csak teheti!!!
Hammond mindorokke!!!
Mé ne? :) Előfordulok ám itt-ott. Többen tanúsíthatják.:) Olvasgatom a fórumot, csak nem tudok sok mindent hozzáfűzni... Meg mostanában asszem nem is fogok másik orgonát venni, amiről olyan nagyon értekeznem kéne. Március 10-én ismét megdörrentem a cuccot a Jókaiban. Hétfőn meg megyek Kecskemétre a koncertre, lesz még 2 helyem az autóban, ha érdekel valakit a lehetőség.