8. alkalommal kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók kontinensbajnoksága. Magyarország a C. csoportban Németországgal, Spanyolországgal és Fehéroroszországgal mérkőzik a 8 közé jutásért.
Érdekesnek tartom, hogy egy sport1-es ajánlóban, 17:15-től a spanyol-német, 19:15-től a magyar meccset ajánlják, az oldalukon és az egész nap kint lévő kis reklámfeliratban viszont 18:15 van (ami egy fokkal jobb lenne, hiszen 18:30-tól kezdődik hivatalosan a meccs). Ha jól sejtem akkor ez csak egy rossz reklám, és a német meccs második félidejét adják élőben és utána a mienket.
Sterbik tényleg a világ legjobb kapusa volt, az hogy még mindig az, arra nem fogadnék. Ez a hazaárulózás meg baromság. Elképesztő jó arc volt amikor a Veszprémben játszott, ne bántsuk amiatt csak mert fáj, hogy most máshol nyújt kiemelkedőt. Nem tudjuk a hátterét (család, barátok, hívták-e egyáltalán haza a válogatottba), hogy hogyan jött szóba a honosítás. Szerintem érezheti magának a Szerb mellett a Spanyol válogatottat is, nem zárják ki egymást.
-hát döntetlen semmiképpen nem jó a fehéroroszoknak, hiszen nekik 0 pontjuk van nekünk 2, a döntetlenért meg 1 pont jár. ebből a szempontból meg tök mindegy milyen eredmény születik a másik meccsen.
Idézet az origóról. Szerintem hülyeséget írtak az első két pontban, nem???
Hogy miben bízhatnak a fehéroroszok?
- amennyiben a spanyolok legyőzik a németeket, már döntetlennel is továbbjutnak - ha a spanyolok egy pontot szereznek a németektől, akkor sima, egygólos vereségünkkel is kiesünk - ha a németek nyernek, akkor csak akkor eshetünk ki, ha tízzel vagy annál többel kapunk ki a beloruszoktól.
Ha jól emlékszem 4 évvel ezelőtt mondta azt Árpi, hogy azért nem lesz magyar válogatott, mert sokkal gyengébb, mint a szerb(nem pont ezzekkel a szavakkal).
Egy kicsit eltérnék a témától, de úgy érzem még is érintve vagyunk ebben amit most írok.
A tegnapi meccs közvetítésekor Matuz Krisztián megemlítette, hogy a spanyoloknak tálán nehezebb kijutni az Olimpiára mint ott jól szerepelni, hiszen a felépülő sérültek mellett már Sterbik Árpád is a csapat rendelkezésére állhat. Bár hallottam, hogy vannak ilyen törekvéseik a spanyoloknak kicsit mégis meglepődtem. Annak idején mikor Sterbik a Veszprémben védett úgy tudom mi is felajánlottuk Neki, a magyar válogatottságot, amit Ő köszönt szépen és nem fogadott el. Őszintén megvallvak sajnáltam, hogy elesünk egy jó játékostól, de ugyanakkor megértettem őt, és tetszett is a hozzá állása. Ugyan magyar származású ám egész életét Szerbiában töltötte, oda húzza a szíve. Ezt követően kiment Spanyolországba, ahol a nagy hazaszeretet is eltűnt belőle.
Sterbik Árpádot mint kézilabda kapust egy Isteni csodának tekintettem ,mert ugyan a Veszprém mindig is híres volt kiváló kapusairól, /Bartalos, Lepsényi, Perger, Svajlen, Szathmári, Fazekas /azért hozzá fogható egy sem akadt, de nem csak veszprémi szinten szerintem a világon sem. Talán Hernandez volt az aki közel ezen a szinten védett.
Szóval Árpit eddig tiszteltem mint sportembert és tiszteltem a döntése miatt, hogy kitart a szülőföldje válogatottja mellett. De ez már mind múlt idő. Úgy néz ki Ő sem más csak egy ízi -vérig profi, aki akár saját annyját is eladná azért hogy többet kaszírozzon, és a magyar válogatottságot sem Szerbia iránt érzett szeretetből utasította vissza, hanem feltehetőleg kevesen ajánlottak neki megélhetés gyanánt.
Szóval most egy kicsit csalódtam, bár lehet én vagyok kicsit naív.
Valakinek sérülést kívánni tényleg a legalja. Biztos rossz hangulatban voltál és kicsúszott a "szádon", de utána nem kellene megmagyarázni, hanem szépen vissza kell vonni. Nyilvánvaló, hogy Lantos Gábornak nagyon fontos ez a csapat és a magyar kézilabda és ez az ami miatt sokan a rádiót hallgatják akár még a tv-nézés mellett is. Nagyon szimpatikus az a tűz ahogy Ő a meccseket közvetíti. Te kicsit túlzásba viszed a kritikát és nem látod a pozitívumokat, egy páran pedig túlérzékenyek erre. Mindkettő emberi dolog, ha valakinek fontos a csapat. Drukkoljunk együtt!
Pontosan így gondolom én is. Sőt, 2-10 gólos spanyol győzelem esetén a körbeverés utáni hármas holtversenyben (magyar, német, spanyol) is mi vagyunk a legjobbak. Persze ehhez az alap a beloruszok elleni győzelem...
A mai meccs akkor lesz igazán meleg, ha spanyolok pontot, vagy pontokat szereznek a németektől. Ebben az esetben egy vereség esetén utazhatunk is haza.
Ha viszont a papírforma érvényesül és a németek nyernek ma, akkor elég nehezen tudnánk magunkat kiejteni.
Ha kikapunk a fehéroroszoktól akkor három 2 pontos csapat lesz holtversenyben.
Egymás elleni eredmények:
jelenleg a spanyolok gólkülönbsége: -2 (és ez már nem változik)
Fehéroroszország: -5
MAGYARORSZÁG: +7
Tehát ez esetben 10 gólos zakó kéne ma, hogy a spanyolok mögé kerüljünk. Erre nulla esélyt látok.
Azért egy "közepes" vereség sem jönne jól, mert a fehéroroszok könnyen a spanyolok elé kerülhetnek ez esetben, és ez azt jelentené, hogy nem viszünk pontot a középdöntőbe.
Nem hiszem, hogy temetni kellene a csapatot a németek elleni vereség után.
Ma nyerni kell a fehéroroszok ellen! A németek meg szerintem simán verik a spanyolokat. Így 2 ponttal mennénk a középdöntőbe! Kell is a pontelőny és a +7 gól a spanyolok ellen, mert így a középdöntőben 1 meccsel kevesebbet is nyerhetünk, mint a spanyolok, és még mindig előttük leszünk (ha nem kapunk nagy zakót mástól). A németek meg remélem mindenkit megvernek, és lehetnek csoport elsők. Mi a svédekkel a csoport 3. helyért, azaz vélhetően olimpiai selejtezőt érő helyért fogunk játszani. Míg ha a franciákat is vernénk, akkor meglenne az elődöntő!
Még egy apróság, "...Hogy ugye megmondtam, hogy a beloruszoktól kikapunk, de a németeket simán megverhettük volna?..." Ezt tőlem nem fogod hallani,de ha idő előtt hazajövünk,akkor te is tudni fogod,hogy hol ment el ez a hajó.
Te egy hivatalos fikázó vagy? Ezért kapod a fizetésedet? Miért tudsz mindent mindenkinél jobban? Nem irigyellek... Ilyen okosnak lenni ennyi hülye között, nem lehet könnyű élet...
"ha mindenki hozza magát és kitünő beállós-és szélsőjátékot mutatunk a beloruszok ellen, -- amit te itt a németek ellen hiányolsz, -- és mégis kikapunk, akkor mit fogsz mondani?"
Ha figyelmesebben olvasnál,akkor olvashatnád az előző hsz-ben. Egyébként Szvsz Skaliczki úr picit eltaktikázta a tegnapi meccsünket,de gondolom ő is tudja-sőt ő érezheti a legjobban--,azt amiről itt okoskodok,hogy egy verhető csapattal szemben véreztünk el és borzasztóan nehéz mecs vár ránk a semmivesztenivalója tipusú csapattal szemben!
No most még azt magyarázzad meg, hogy ha mindenki hozza magát és kitünő beállós-és szélsőjátékot mutatunk a beloruszok ellen, -- amit te itt a németek ellen hiányolsz, -- és mégis kikapunk, akkor mit fogsz mondani?
Hogy ugye megmondtam, hogy a beloruszoktól kikapunk, de a németeket simán megverhettük volna?
Egy rövidke vélemény. A tegnapi mecs szvsz simán nyerhető lett volna,DE mivel a szélsőjátékunk egyenlő volt a nullával,beállosunk szinte nem is volt(a 24!!! percben lőttük az első beállós gólunkat),igy nem is lehetett más az eredmény.Ha Skaliczki mester nem áldozta volna be ezt a meccset az általa nyerhetőbb mecsnek titulált Fehéroroszok elleni miatt,akkor már a páholyba érezhetnénk magunkat,pedig lehet,hogy nehezebb lesz az a győzelem mint ahogy azt sokan gondolják..
Ha a beloruszoktól kikapunk, nem hiszem hogy bárki azon fog siránkozni, hogy de miért nem vertük meg a németeket. Mert az akkor olyan természetesnek fog mutatkozni, mint a 2x2.
Ha viszont nyerünk és Skaliczki meg mindenki más nyilván ebben gondolkodik, akkor a mai (azaz tegnapi) meccs nem határoz meg semmit. A számítás nyilván az, hogy a német csapat tovább menetel, mi meg megverjük a náluk jóval gyengébb ellenfeleket.
Jó persze minden meccset megnyerni, de ha néha a tisztes vereség is megengedhető, akkor ez erre a meccsre volt igaz.
Szerintem meg pikdámának van igaza. A gondolatmenetedben ott a nagy hiba, hogy a spanyolok a második félidőben szépen bedarálták a fehéroroszokat, és amikor már biztos volt a győzelmük csak szórakoztak. Sem A. Entrerios (aki a 2. félidőben akkor lőtt gólt amikor akart), sem Rocas nem játszott már. Romerot nem is nevezték. Nem akarom lebecsülni a Beloruszokat - holnap biztos nehéz meccsünk lesz velük - ,de a spanyolok csak annyit adtak ki magukból amennyit kell.
Igaz ez a mi meccsünkre is, sajnos. A németek is csak a győzelemhez szükségeset tették le az asztalra.
Ráadásul rengeteg "ha" van a válaszodban, ami a sportban tudjuk mennyit ér...