Izrael felől nem léphet be semmilyen segély addig amíg el nem engedik a túszokat.
Egyiptom felől beléphet (majd) élelmiszer, víz és egészségügyi ellátás a Gázai övezet déli részén élő palesztin lakosság számára mindaddig amíg nem jut el a Hamaszhoz. Üzemanyag nem mehet.
Láttam a Hamász terroralagútjait 2017-ben. Az ENSZ-nél figyelmeztettem a Hamász eltökéltségét a civilek megölésére. A világ akkor hátat fordított Izraelnek - most nem tehetjük
A BBC szerint több kórházból olyan információt kaptak, hogy az izraeli hadseregtől kaptak telefonokat, hogy 2 órájuk van a kiürítésre, utána légicsapás éri.
A hírekben az is benne volt, hogy az érintett kórház már figyelmeztető lövéseket is kapott, mert nem ürítették ki a megadott határidőre.
Az összes rendelkezésünkre álló információ alapján még nem eldönthető, hogy pontosan mi történt.
Ha nekünk jogunk van a szelektív szimpátiára, azaz hiszünk az izraelieknek, akkor fogadd el, hogy a másik fél a teljesen más információknak hisz.
Nem vagyok kezdő ezen a fórumon. De néha remélem, hogy kicsikét okosabbak is jönnek beszélgetni, met a végtelenségig leegyszerűsítve és bűnbakokat kinevezve, koncepciók alapján a világon a legkönnyebb ítélkezni. És akkor még csak meg sem közelítették az igazságot, egyik oldalon sem.
A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője, Adrienne Watson kijelentette, hogy miközben folytatják az információgyűjtést, a beszerzett képek, lehallgatások és nyílt forráskódú információk elemzése alapján Izrael nem felelős a gázai kórházban tegnap történt robbanásért.
Mukika, a hamasz egy terrorszervezet a katonaság meg egy állam fegyveres szerve.
A kettőt az különbözteti meg egymástól a civilizált világban hogy a katonaság nem mészárol le mindenkit mint egy terrorszervezet hanem betartja és betartatja az adott állam törvényeit.
Az izraeli fegyveresek tartják zárva a szárazföld felől és a tenger felől is a gázai tábort megakadályozva ezzel minden normális gazdasági és üzleti kapcsolatát gázának a külvilággal.
Az meg külün hányinger mikor izrael szétlőtte gáza erőmúvét és tengervízsótalanítóját és előadták itt a megmentőt.