Bizony!!! Nekem amikor megerkezett a hangszer, nem eleg, hogy megafaztak , de meg a szallitasi osszeget ami nem keves volt repulovel, azt is beleszamoltak....:-(
Azota meg koltott ra az ember jo par 10ezret, szaz ezret erre arra....szoval milla folott jon ki hogy penge legyen!
Még annyit hozzátennék, hogy gyors fejszámolás után millio feletti összeg kerekedik amit elöre kell kifizetned anélkül hogy láttad volna az orgonát. Utolagos reklamácio nincs max irsz egy negativot az eladonak:) Másik alternativa hajon hazahozni (6-10 hét) ezzel sporolsz kb. 2kilot, de a sos levegö 2 honapon keresztül tuti megeszi a kontaktusokat szoval felejtös. (Egyik haver vásárolt USAbol Yamaha R1 sportmotort hajon jött haza a gép. Sporolt vele egy kis pénzt, de csurom rozsda lett az vadiuj gép.)
Helló. Ami a képen van, az egy A100=B3=C3 bél egy konténertokban. Ez így hordozható. Úgy-ahogy. Egy ilyen orgonát állítok össze a következő hónapokban, ha érdekel, szólj.
Soxor leírtam, érdemes évekre visszamenőlegesen átolvasni a topicot. Hasznos lehet.
Behozatal:
Először is, be kell csomagolni. Ez egy raklapon egy OSB fadoboz. Jó nagy. 2-300$. Elvinni valamely repülőtérre. 2-300$ Repülőjegy 1-1,5e$. Itthon vám az érték 10%-a. Utána ÁFA 20% a vételárra, vámösszegre és a repülőjegyre!
Aztán feszültség és frekvenciakonverzió, esetleg jackkimenet készítése ha nincs 110V-os eredeti csöves lezlid. És a bekapcsoláskor még bármi kiderülhet: legtöbbször scanner felújítás, kontaktusok tisztítása, lábfilchurkok pótlása, billentyűfilcezés ha nagyon lötyögnének, egymáshoz koccannának.
Szintén édemes a kb 2 évvel ezelőtt nyáron leírt linket letölteni ha nincs meg. Ez egy dán oldal.
Leon Kuypers egyórás Hammond bemutatót tart egy dán boltban. Zseniális. Csak glissandóból vagy tízféle kerül terítékre. Ez a link óta nem kapni a lemezeit.
Ha esetleg vkinek van még a korábban feltett darabokból eladó B3 ekvivalens... Én kb fél év múlva lennék vásárlóképes. Egy kép a oldalról... Ez mintha B3 lenne beburkolva... Vagy nem?
Hello mindenkinek! Én is Hammond rajongó lettem! Jelenleg egy Farfisa prof. 110 orgona és egy Solton Leslie boldog tulajdonosa vagyok. Használom olykor a NIB4-II-t is de egyáltalán nem vagyok tőle elragadtatva. Akkor sokkal inkább a a Farfisa. Tervezek a közeljövőben beszerezni egy Hammondot, mert hát hiába, ahhoz túlságosan vájt fülem van, hogy beérjem a klónokkal. Az Ebay-en 1500-2000 USD között már hozzá lehet jutni A100-hoz (persze csak Amerókában). A B3 persze irreálisan drága (mintha többet tudna, mint egy A100). Tudna Valaki iránymutatást adni, hogy kb. mennyiért transzportálnak Kishazánkba egy ilyen jószágot? A segítő hozzászólást szívesen venném! Köszönettel...
Jon Lord, nekem az elozo hozzaszolasban Tehtube folrakta a szinhazas fotonal a rendszeremet!
Valami "oreglany" jatszik rajta, es van mogotte egy falada is...agynemutarto vagy mifene:-)
Norbi! Abszolút nem érdemes az M3 A0-29 előfokot A0-28-ra cserélni. Szinte ugyanaz a kapcsolása. Holnapra Misi kész viszont 56 M3-asával. Kész a foldbackjével és kész lesz az előfok B3-asításával is. A végfokot meg kiköti, hiszen felesleges. Ez némi kis módosítás a kapcsoláson, ill. egy megfelelően méretezett szimmetrizáló trafóval a kimenőjelet az előfokról átalakítja egy bika szimmetrikus kimenő jellé. Ehhez viszont egy szimmetrikus erősítő is kell, amit jól lehet készíteni a 25 147, 251 csöves erősítőkből.
Már írtam korábban is a szimmetria előnyeiről, hát holnaptól hallható lesz.
A foldbackhez meg nem kell semmiféle kapcsolás. Hosszadalmas, babra munka, de megéri. Megfelelő helyű drótokat a megfelelő helyiértékekhez kell kötni, erre van táblázat. A letöltést korábban felkínálták.
Ha végleg elakadtál, szólj. Valamikor márciusban a preset panel és foldback megoldható. Egyenlőre nincs csöves 122-esed, úgyhogy a szimmetrizálás várhat.
Én azt a foldback-et még valamikor tavaly nyár elején vettem csak még nem sikerült beleszerelni. Van kapsolatom külföldön. Ne aggodj lesz neked is hamarosan.
Egyébként mi volt a baja? (generátor csörgés) Én még ilyet nem hallottam sose.
Az a helyzet, hogy egyelőre még nem akarom megvenni a teljes service manualt, mivel nekem csak a kondenzátor típusára lenne szükségem, és azért annyira nem érné meg. A tulaj azt mondta, a kondi halála előtt tökéletes volt a gép. Ha mégsem lenne így, mindenféleképp megveszem tőled! Ja, és képeket csak jövő szerdán fogok tudni felrakni az L100-ról. Egyébként portable a kislány, ahogy láthattátok, tehát akkor L(P)100 ?? Tehát senki nem tud semmit a kondi adatairól? Vagy esetleg nincs véletlenül otthon egy fölös ilyen valakinek? Erről van szó egyébként:
Megkérdezhetem honnét sikerült szerválnod érintkezőket a foldbackhoz:)? Én már egy hete keresem a neten de egyelőre semmit nem találtam. Nem tudsz esetleg valami online boltot a neten? Az sem baj ha nem szállit Europába (van rokon Kaliforniában, New Yorkban is) Nagyon elakadtam az orgona restaurálással ez miatt. Meg akarom csinálni a P100-on is meg a Töled vásárolt L100-on is. Kéne vagy 100db... Nagyon megköszönném a segitséget Neked is másnak is ha van ötlete. A hanggenerátort sikerült elcsendesitenem (emlékszel hogy zakatolt)
Ha valahonnan sikerülne beszerezni A100 vagy B3 erősítőt azt belelehtne építeni az M3-asba? Még jobb lenne a hangja?
Most az M3-as nagyon úgy szól mint a Viktor A100-a.
Belekéne építeni a foldback-et. Én is betudtam szerezni egy komplett foldback-et még régen csak nem tudja senki beleszerelni. A Norbinak kapcsolási rajz kellene de az persze nincs és így az egész semmit nem ér. [:-(
M100 M3 difit kérdezted. M100 - L100 van difi. AZ L100-nak nincs scanner vibrátója, másként szól és a vibrátója nem szelektív. Mivel olcsóbb orgona, kicsit vékonyabb a hangja. De legalább a perkája, normál orgonahangja megfelelő, mint azt a lemezeteken is megmutattad :-) Van L100-ad, M3-ad, az M100-at tedd a kettő közé.
Az M3 <-> M100 közti különbséget ősszel igen aprólékosan leírtam. Hadd ne kelljen mégegyszer. Mindenesetre a kapcsolási rajzhoz képest jelentősebb.
Az M3 erőlködő = M100 erőlködő, és mégis másképp szól. Más a perka, vibrátó.
Az M100 családban lévő differencia csakis a faszekrény formája, stílusa, szine.
Harangozó Misi ügyesen összehozta Posaune M100-asában az előerősítőből kinyert vonaljelet a végerősítős zengetőjellel. Így totál össze kellene gerjednie. Elvileg megoldható, de ezt csak ő tudja hogy.
Holnapra elvileg meglesz az első M3 totál foldback. 56-é. Ráadásul belekerül egy rugós zengető az előfokba, szimmetrikusítva lesz egy előfokkimenet a végfok kiiktatásával és az asszimmetrikus lezli is szimmetrikusítva lesz hozzá. Elvileg így a klasszikus B3/122-vé válik. Az eredményről majd részletesebben, fényképekkel illusztrálva.
Valaki, L100 tulajdonos nem tudná megmondani, hogy az L100 motorja mellett lévő nagy kondenzátorról (ami a tegnap megnyert L100-amon szétrobbant) igaz-e, hogy 3 mikroFarád és 440 Volt? Captain-F. honlapján lévő leírásokból nem tudtam kivenni. Köszi üdv
Hát nagyon-nagyon köszi a dicséretet. Egész elpirultam itt a monitor előtt. Jól esik hallani ezt egy profitól!!! Foglak keresni telefonon és előre is köszi a segítségedet!