Az tényleg jó, hogy szinte minden extra cumónak meg vannak a vezetékei. Azt mondjuk nem értettem, hogy a tetőn a lámpát kivéve még 3 darab csatit találtam. CDX-em van, ami ugyebár nem alap felszereltség, viszont napfénytető nincs benne, de annak sem kellene 3 darab több érintkezőjű csati.
Ugyanez a furcsaság van a jobb lábtérnél, ahol a gyári riasztó felett összesen 4 darab több lábú csati is van, ami nincs bekötve sehova. Ezek között 1 lenne gondolom a CD tár. Itt van a GSM antenna vége is.
"Érdekesség képpen megjegyzem, hogy a biztosítéktáblában és az ajtókban kivolt építve az elektromos tükör. Sőt, még a biztosíték is benne volt, de a relé már nem. :( A vezetékek tehát elmennek a biztosítéktól, be a többi kötegbe, azonban a karosszéria ajtócsatlakozásaihoz már nem jut el. (A csatlakozó foglalat is hiányzik) Azonban az ajtókban szintén kivolt vezetékelve, és az ajtócsatlakozóban is a tüskék benn vannak. Rejtély számomra, hová tűnnek el gyárilag a vezetékek... :S"
A biztosítéktáblából ki van vezetve (szinte) minden elektromos extra felszereltség táplálásához szükséges vezeték, csak a biztosíték, és relé hiányzik. A vezetékek általában valamelyik nagyobb csatinál vesznek el. Példaképpen a 17, 20 (elektromos ablak foglalatok), vagy a 30-as (tolótető) az A oszlop tövében lévő 3 csati egyikében érnek véget. Én ezekre kötöttem rá az elektromos ablakot, így gyári minőség. 17-es az első ablak lett, 20-as a hátsó lesz, 31es pedig a kapcsolóáramkor lett. Megjegyzem, a fapados (elektromos ablak nélküli) példányok első ajtójában amúgy elektromos ablak csati nincs a kábelkötegen. Tüköré viszont van.
Nem tünt el, hanem mindenhova ugyan az a csati van, mert így olcsóbb mintha mindegyikhez különbőző műanyagcsatit gyártatnak. Felszereltségtől függően vezetékelik.
Hát megoldódott a probléma, éjszakára ugye levettem a sarukat, aztán reggel mikor újra feltettem minden rendbejött... :S
Fogalmam sincs mitől lehetett a hiba, én az immobiliserre gondolok, mivel csak emiatt nem indulhatott be, ha már tekert. De hogy a km óra és a számláló mitől hülyült meg??? Valószínűleg valami összezavarodhatott. Remélem többet nem találkozom ezzel a hibával.
Érdekesség képpen megjegyzem, hogy a biztosítéktáblában és az ajtókban kivolt építve az elektromos tükör. Sőt, még a biztosíték is benne volt, de a relé már nem. :( A vezetékek tehát elmennek a biztosítéktól, be a többi kötegbe, azonban a karosszéria ajtócsatlakozásaihoz már nem jut el. (A csatlakozó foglalat is hiányzik) Azonban az ajtókban szintén kivolt vezetékelve, és az ajtócsatlakozóban is a tüskék benn vannak. Rejtély számomra, hová tűnnek el gyárilag a vezetékek... :S
A világításkapcsolóban is benn van az első ködlámpa mikrokacsolója a műanyag burkolat alatt. Viszont annak már nincsenek kiépítve a foglalatok a biztosítéktáblában. Sajnos addig még nem jutottam el, hogy kivan-e vezetékelve a lökhárítóig, illetve a műszerfal visszajelzőhöz, de ha érdekel valakit, arról is beszámolok...
Itt van ,a nagy herce hurcában majdnem lemaradtam,de azért itt vagyok és KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK minden fórum lakónak és családjának!
Újabb furcsaságot produkált a vectra. Kapott elektromos tükröket a kocsi, szerelés után azonban nem akar beindulni. :S Gyújtás ráadása után a motorhiba lámpa nagyon gyorsan villog (vibrál), és a km számláló helyén sem jelennek meg a számok. Önindító teker, de nem indul be. Tapasztalt már valaki ilyet? Fogalmunk sincs, hogy mi lehet a baja, semmit nem kötöttünk át, külön vezetékek lettek kihúzva. Biztosítéktáblába lett új biztosíték, azt mozgattuk, de semmi nem lett bántva, elvileg minden jó. Jah, és még egy érdekesség, hogy most éjszakára is levettem a sarut, és a km óra 10 km/h-n áll... :S Mikor megvettem a kocsit, akkor is elment rajta a műszerfal. Visszajelző lámpák égtek, de a mutatók nem működtek, és a km számláló is állt egyhelyben. Csatlakozó lehúzása, majd visszadugás után tökéletesen működött. Viszont akkor beindult, és nem jelzett a motorhiba. Esetleg még immobiliser hibára gondolok, de nem tudom azt hogyan szokta jelezni.
Holnap kiveszem a műszerfalat, remélem megoldódik a hiba, de azért ha valakinek van ötlete, szívesen fogadom...
Köszönöm előre is, és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Sziasztok!Több mint valószínű hogy hengerfejes a vekim!:S:Sde majd holnap pontosan kiderül!Háát addig is mindenkinekl kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!:DSziasztok!
Én is köszönöm a jókívánságokat, és viszont kívánok neked és családodnak, meg minden fórum olsvasonak, és kedves családjának békés boldog karácsonyi ünnepeket.
"ajánlották indítás előtt a fénykürt használatát is pár másodpercre, mert az elvileg kicsit észhez téríti az akksit."
Gondolom az amper átmelegíti kissé a cellákat. :)
Rólam elég annyit tudni, hogy 30-on már túl vagyok, Bp vonzáskörzetében előforduló állatfaj, a villanyos dolgokhoz konyítok valamit. Egy gyerek, egy feleség és 2 Opel! :)
Hali! Köszönöm a bemutatkozós köröket, meg a babásakat is :) Gratulálok hozzá, aztán csak egészséges legyen! Ma volt szerencsém kicserélni az izzóimat. Egy kis ízelítő a különbségről, a szemfülesek még engem is kifigyelhetnek az egyik képen :D A sötétebb képen csak letakarom az új oldalt, így csak a régi ég, míg a másikon, szabadonhagytam, így ott is csak egy jó égő van. Na jó nem ragozom továb...
Nyugi. A hidegben minden olaj besűrűsödik. Anno még a jogsi letételénél benne is volt a könyvben, hogy beindítás előtt ajánlott a váltókart megjáratni, fokozatokba kapcsolni, hogy feltörd az olajat. Valamint indításkor a kuplung kinyomásának nem csak az a haszna, hogy nehogy sebességben indítsuk a kocsit, hanem az is (főleg hidegben), hogy az önindítót nem terheljük a besűrűsödött olajban úszó váltószerkezet megtekerésével is. Pláne, hogy ilyenkor hidegben az akksi sem áll a helyzet magaslatán. Még ha új, akkor sem. Nem mellesleg abban a bizonyos könyvben ajánlották indítás előtt a fénykürt használatát is pár másodpercre, mert az elvileg kicsit észhez téríti az akksit.