Keresés

Részletes keresés

mrzool Creative Commons License 2001.05.07 0 0 2002
En nem voltam kint tegnap, de valahogy at tudom erezni a hozzaszolasod tartalmat... En is talalkoztam olyan tizenevessel, aki fejbol vagta az _osszes_ trek epizod tartalmat, minden egyes reszletet, etc... Kisse megremitett, pontosabban nem is tudok ra megfelelo szot - talan jobb az, hogy megdobbentett. En 10 ev alatt, elosztva, sok treket lattam, sokra nem is emlexem mar. De vajon hogyan elhetett az a vlki, aki 14 eves korara mindent megnezett (akar tobbszor is)...? Nem akarok flame-elni a fanatizmusrol, de szerintem elgondolkodtato...
Előzmény: TomC (1991)
TomC Creative Commons License 2001.05.07 0 0 2001
Nekem nem fáj hogy 15 8.osztályos nyert, hanem az bánt hogy a lelkesedésem hiába való volt, a kvízen és a ST asztalnál is. Sajnos egy (jó) szervezőnek választania kell, vagy szorakozik vagy a dolgát végzi. Ök úgy gondolták mindkettő fog egyszerre működni, de mint érdeklödőnek, nekem ez nem igy látszódott.
Engem sajnos annyira idegesít a német, hogy nem birom ott nézni a ST-et. De bármikor mondok olyan kérdést a 8 osztályosoknak, hogy nem tudnának rá válaszolni.
Előzmény: pikszi (2000)
pikszi Creative Commons License 2001.05.07 0 0 2000
Én sem tudok németül, de lelkesedésböl, és mert csak ez van/volt, néztem/nézem a Sat1-et. Biztos többen is úgy vannak vele, gondolom, hogy egy idö után (2-3 ismétlést kell csak megnézni :)) az ember kezdi megérteni az eseményeket. Tehát van egy német-trek-konyhanyelvem, ami már más műsoroknál nem feltétlen működik. Ez az ami miatt a számomra érdekes a Trek: mikor elöször láttam nem értettem egy kukkot sem belőle, csak egyszerűen "szerelem volt első látásra" ,megfogott a nem is tudom, talán a "fíling" benne.

Az mit jelent, hogy "passzolt az uzlet politikajukhoz"?

Előzmény: Toth Andras (1995)
pikszi Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1999
en csak beszélgetek...
Előzmény: TomC (1994)
Chtka Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1998
Enyém a 2000. hozzászólás!!!!!
TomC Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1997
Igen, az angol még jo is volna, de németül egy szót sem tudok.... és soha nem is akarok megtudni! Viszont a SKY-t csak illegális kodkártyával lehet itthon fogni, arra most épp nincs negyed millám. Ezért is mentem el a SciFi napra, hisz azért rendezik hogy népszerüsítse a sorozatot.
Előzmény: Toth Andras (1995)
Toth Andras Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1996
En is a Star Trek miatt mentem oda, es ahhoz kepest tenyleg kicsit lehuzott a dolog. Nem baj tag lettem, jovore mashogy lesz :)
Előzmény: TomC (1994)
Toth Andras Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1995
Ja, egyebkent ez itt a baj: tudni kell angolul es nemetul perfektul (ki erti azt, hogy: Ich habe eine subraumer torsulasch in maine engienering raum!)
Ja, das ist schone grosse problem!
Kint futoszalagon megy a sorozat (foidoben), itthon meg meg arra sem hajlandoak, hogy legalabb feliratozzak es leadjak oket, csak a Voyager megy, mert az passzolt az uzlet politikajukhoz.
Előzmény: pikszi (1993)
TomC Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1994
PIKSZI: Sajnálom hogy nem értetted a hozzászólásom lényegét, de nem nyitok veled vitát!
Ha az én helyzetemben lettél volna, osztanád a véleményem. Talán az én hibám is, túl lelkes voltam, ezért talán többet vártam, még kamerát is vittem a SciFi napra(csak a StarTrek miatt).
Előzmény: pikszi (1993)
pikszi Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1993
Mér' bánt az téged ha a "15 kisgyerek" (tényleg azok voltak, és?) többet tud nállad Trekből? Ehhez pedig nem kell azt hiszem agysebésznek sem lenni... Ez van, legfeljebb szorgalmasan ell kell kezdeni tanulni németül, angolul, ja meg klingonul. :)
Az meg szerintem minden játékot meghirdetőnek a -szíve joga- hogy kit fog meghatározni nyertesnek. Ha csak az elsőt, akkor azt. Ja, sem nyertes, sem szervező nem voltam.
Toth Andras Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1992
Mit bantod a klubot?? Tegnap ota tag vagyok :P
En tul keson ertem oda, hogy tudjak a kvizrol egyaltalan, de tenyleg durva kerdesek voltak (pl. DS9: egy reszt nem lattam eddig belole, mert egy kanyi mukkot nem tudok nemetbol a Ja woll, meg a Schnell judent kiveve!:P)
A klingonok mar a spajzban vannak jo volt, lehetett volna jobb is, de sok reszletet azert nem ertettem, mert regen lattam mar a tizedest...
Spoiler >:) (evil smile):
az 5. sorozat 18 even feluli lesz, az ejjeli kvadransban fog jatszodni :) a hajo neve U.S.S. Voyeur lesz, eddig egy szereplo fog szerepelni a Voyagerbol: Seven, akit az elborult informatikusokert hoztak be. (Maig nem ertjuk a haverommal, hogy miert "hatekony" a magassarku cipo.)
TomC Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1991
SciFi nap - Majus 6. Pecsa

Óriási csalódás..... J magam a StarTrek miatt mentem el SciFi napra, de csalódást okozott a StarTrek klub produkciója. Tudom, nem ők tehetnek, arról hogy nem jöttek el a szinkronszínészek, de a többi dolog is oly szervezetlen volt. A StarTrek klub asztalánál találtam egy kvíz lapot, melyet kitöltés után leadtam. Az eredményhirdetés szíven ütött! Miután kiosztották a nyereményeket annak a 15 kisgyereknek, akik mind a 13 kérdést megválaszolták hibátlanul, NovákPéter azt mondta nem volt 12, 11, 10 találatos sem. Mivel az én nevemet nem hallottam, visszamentem a ST asztalhoz, ahol kiderült 1 hibám volt, így csak 12 pontot értem el és nincs 2. ill. 3. helyezet a játékban csak első. Ezt nagyon durvának találtam, mivel a kérdések között szerepeltek nem olyan egyszerű kérdések is, pl.: DS9-bol több is. Tudomásom szerint eddig csak egy duplarész jelent meg videón a DS9-ból. Bár lehet hogy csak az én 26 életévem volt kevés az intelligencia és tapasztalatszerzésemre, és az a 15 általános iskolás mind mind egy géniusz agysebész, de az is lehet hogy valakitől megkapva a válaszokat, egymásról másolták. Számomra megtisztelő dolog lett volna, ha nyertem volna ST klubtagságot, számukra csak játék volt, de mint a tények mutatták ez nem olyan komoly dolog, hogy bárki is odafigyelt volna jobban a kvízre. Félre értés ne essék, nem haragszom senkire, inkább a rutintalan szervezetlenségnek tudom be ezt a hibát.
Másik dolog, ami nem tetszett, hogy mikor kérdésem lett volna a ST asztalnál, magamat pofátlan bunkónak kellet éreznem, mivel meg kelet szakítanom egy nem túl komoly társalgást, vagy 5 - 6 klubvezető között, akik azért álltak, ott hogy válaszoljanak az érdeklődőknek, és segítséget nyújtsanak. a válaszuk inkább volt lerázó, mint sem felvilágosító. Talán jobban ki kelet volna osztani mindenkinek a feladatot, túl nagy volt a zűrzavar a ST szervezők között, mint magán a SciFi napon.

Kritikámmal nem akartam senkit sem megbántani, ez legyen inkább építő jellegű, amely talán segítséget nyújt majdan egy következő rendezvényhez.

DrRetro Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1990
Nyilván azért, mert "Egy"-nek volt mintaerősítő borg implantja is. (tudjátok, ami a csillagflotta felszerelései között kis háromlábú lámpákra hasonlítanak)
Előzmény: pg_breki (1981)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1989
:)
Előzmény: mrzool (1988)
mrzool Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1988
Erre lehet találni egy elég kamu magyarázatot: kell valaki, aki beszél a borg nevében.:)) Ha belegondolsz, a királynő elég jól megfogalmazza a kollektiva gondolatait, átlépi az 'Ellenállás hasztalan...' frázist, melyben sokáig kimerült a borg szókincse...:))
Előzmény: bozilla (1986)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1987
nem tudom. szóvivő? :)

de tényleg, hát nem működik az, mint a hangyáknál

különben is, csak a FC-ban jött elő. de nekem mégis az a véleményem, hogy királynőt is képesek újra csinálni

mindenesetre itt már elhangzott, nekem is az a kérdésem, ha valakit kergetnek, ráadául transwarppal, akkor miért nem küld utánuk öt kockát, miért kell saját magát kockáztatni? ebből persze logikus, hogy ha ennyire könnyelmű, akkor pótolható

Előzmény: bozilla (1985)
bozilla Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1986
Ha a kiralyno is "csak" a kollektiv tudat resze, mi ertelme van ot kiemelni, mint kiralynot? De ez mar inkabb filozofia kerdese.
'lla
Előzmény: Dave Bowman (1984)
bozilla Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1985
Ha a kiralyno is "csak" a kollektiv tudat resze, mi ertelme van ot kiemelni, mint kiralynot? De ez mar inkabb filozofia kerdese.
Előzmény: Dave Bowman (1984)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1984
ja, amennyiben a hajón volt, úgy igen. de mi jelentősége van a királynő halálának? a kollektíva, mint tudat marad tovább
Előzmény: bozilla (1983)
bozilla Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1983
Bocsanat, az elobb nem igy akartam.
Tehat
SPOILER, Dark Frontier, Part II
.
.
.
.
.
.
A replikatoros forditasban lattam:

Eközben újabb versenyző kapcsolódik be az üldözésbe, méghozzá a királynő
'magánhajója'. "Tom...!" szól Janeway sürgetően. "Transwarpig négy... Három... Kettő..."
A Delta Flyer eltűnik a saját maga által létrehozott transwarp-csatorna bejáratában, a királynő hajója pedig a kockák között előreszáguldva szintén
transwarpra gyorsít.

Majd kesobb kilepve a transwarp-bol az uldozo hajo felrobban.
Akkor most meghalt a kiralyno, vagy nem?

Előzmény: bozilla (1982)
bozilla Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1982
SPOILER: Dark Frontier, Part II
.
.
.
.
.
.
.
.
A replikatoros forditasban latom:
A Delta Flyer valamivel kés
pg_breki Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1981
Szóval a Drone bakik:
Mi az hogy pár nap alatt kifejlődik egy új Borg? Azt mondták 25%-al nő gyorsabban, mint egy Borg dolgozó, de ez akkor is irrálisan gyors. Ezek szerint Seven kb fél napot volt 10 év körüli. De ez meg azért hülyeség, mert még pont ő beszélt régebben egy direkt gyerek Borgoknak fentartott részlegről.
A másik baki. Hogy tudták kihozni a csillagködből simán a transzporter segítségével Egyet, amikor a film elején a "szenzációs 4-es"-t alig tudták kiráncigálni onnan, pedig ők messze nem voltak benne a köd vagy micsoda belsejében.
Azt viszont továbbra is tartom, hogy az eddigi legjobb "magyar" rész volt.
Előzmény: BeePee_3 (1966)
bozilla Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1980
megnyugodtam
Előzmény: Dave Bowman (1979)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1979
semmi
Előzmény: bozilla (1978)
bozilla Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1978
SPOILERES KERDES!!! (meg nehany napig)
.
.
.
.
.
.
.
A Sat1-en mi lett a Borg queen sorsa? Felrobbant?
bozilla Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1977
A Q-k a csizmaszárukig se érnek! :).
Cifu Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1976
Hé!!! És Q? :)))
Előzmény: bozilla (1975)
bozilla Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1975
Bele kell nyugodni. A Kozmosz legfelsobbrendu egyedei a Csillagflottabol es a Maquis-bol szarmaznak :-).
Előzmény: BeePee_3 (1974)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1974
Na ezért vagyok zabos én is. De nemcsak a Borgokból csináltak röhejes ellenfelet, hanem a Hirogenekből és Species 8472-ból is...
Vegetable Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1973
Csupán annyi, hogy nem ez az egyetlen hibája szegény Voyagernek, sajnos a Borgokat eléggé lebutitották, nemigen értem, miért pont abban a szektorban bolyongattak egy ürhajót egyedül... Hiszen tudni lehetett, hogy az eredeti erősséggel nem szállhat szembe egy kis hajó...
Előzmény: Han Pritcher kapitány (1972)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!