En nem voltam kint tegnap, de valahogy at tudom erezni a hozzaszolasod tartalmat... En is talalkoztam olyan tizenevessel, aki fejbol vagta az _osszes_ trek epizod tartalmat, minden egyes reszletet, etc... Kisse megremitett, pontosabban nem is tudok ra megfelelo szot - talan jobb az, hogy megdobbentett. En 10 ev alatt, elosztva, sok treket lattam, sokra nem is emlexem mar. De vajon hogyan elhetett az a vlki, aki 14 eves korara mindent megnezett (akar tobbszor is)...? Nem akarok flame-elni a fanatizmusrol, de szerintem elgondolkodtato...
Nekem nem fáj hogy 15 8.osztályos nyert, hanem az bánt hogy a lelkesedésem hiába való volt, a kvízen és a ST asztalnál is. Sajnos egy (jó) szervezőnek választania kell, vagy szorakozik vagy a dolgát végzi. Ök úgy gondolták mindkettő fog egyszerre működni, de mint érdeklödőnek, nekem ez nem igy látszódott.
Engem sajnos annyira idegesít a német, hogy nem birom ott nézni a ST-et. De bármikor mondok olyan kérdést a 8 osztályosoknak, hogy nem tudnának rá válaszolni.
Én sem tudok németül, de lelkesedésböl, és mert csak ez van/volt, néztem/nézem a Sat1-et. Biztos többen is úgy vannak vele, gondolom, hogy egy idö után (2-3 ismétlést kell csak megnézni :)) az ember kezdi megérteni az eseményeket. Tehát van egy német-trek-konyhanyelvem, ami már más műsoroknál nem feltétlen működik. Ez az ami miatt a számomra érdekes a Trek: mikor elöször láttam nem értettem egy kukkot sem belőle, csak egyszerűen "szerelem volt első látásra" ,megfogott a nem is tudom, talán a "fíling" benne.
Az mit jelent, hogy "passzolt az uzlet politikajukhoz"?
Igen, az angol még jo is volna, de németül egy szót sem tudok.... és soha nem is akarok megtudni! Viszont a SKY-t csak illegális kodkártyával lehet itthon fogni, arra most épp nincs negyed millám. Ezért is mentem el a SciFi napra, hisz azért rendezik hogy népszerüsítse a sorozatot.
Ja, egyebkent ez itt a baj: tudni kell angolul es nemetul perfektul (ki erti azt, hogy: Ich habe eine subraumer torsulasch in maine engienering raum!)
Ja, das ist schone grosse problem!
Kint futoszalagon megy a sorozat (foidoben), itthon meg meg arra sem hajlandoak, hogy legalabb feliratozzak es leadjak oket, csak a Voyager megy, mert az passzolt az uzlet politikajukhoz.
PIKSZI: Sajnálom hogy nem értetted a hozzászólásom lényegét, de nem nyitok veled vitát!
Ha az én helyzetemben lettél volna, osztanád a véleményem. Talán az én hibám is, túl lelkes voltam, ezért talán többet vártam, még kamerát is vittem a SciFi napra(csak a StarTrek miatt).
Mér' bánt az téged ha a "15 kisgyerek" (tényleg azok voltak, és?) többet tud nállad Trekből? Ehhez pedig nem kell azt hiszem agysebésznek sem lenni... Ez van, legfeljebb szorgalmasan ell kell kezdeni tanulni németül, angolul, ja meg klingonul. :)
Az meg szerintem minden játékot meghirdetőnek a -szíve joga- hogy kit fog meghatározni nyertesnek. Ha csak az elsőt, akkor azt. Ja, sem nyertes, sem szervező nem voltam.
Mit bantod a klubot?? Tegnap ota tag vagyok :P
En tul keson ertem oda, hogy tudjak a kvizrol egyaltalan, de tenyleg durva kerdesek voltak (pl. DS9: egy reszt nem lattam eddig belole, mert egy kanyi mukkot nem tudok nemetbol a Ja woll, meg a Schnell judent kiveve!:P)
A klingonok mar a spajzban vannak jo volt, lehetett volna jobb is, de sok reszletet azert nem ertettem, mert regen lattam mar a tizedest...
Spoiler >:) (evil smile):
az 5. sorozat 18 even feluli lesz, az ejjeli kvadransban fog jatszodni :) a hajo neve U.S.S. Voyeur lesz, eddig egy szereplo fog szerepelni a Voyagerbol: Seven, akit az elborult informatikusokert hoztak be. (Maig nem ertjuk a haverommal, hogy miert "hatekony" a magassarku cipo.)
Óriási csalódás..... J magam a StarTrek miatt mentem el SciFi napra, de csalódást okozott a StarTrek klub produkciója. Tudom, nem ők tehetnek, arról hogy nem jöttek el a szinkronszínészek, de a többi dolog is oly szervezetlen volt. A StarTrek klub asztalánál találtam egy kvíz lapot, melyet kitöltés után leadtam. Az eredményhirdetés szíven ütött! Miután kiosztották a nyereményeket annak a 15 kisgyereknek, akik mind a 13 kérdést megválaszolták hibátlanul, NovákPéter azt mondta nem volt 12, 11, 10 találatos sem. Mivel az én nevemet nem hallottam, visszamentem a ST asztalhoz, ahol kiderült 1 hibám volt, így csak 12 pontot értem el és nincs 2. ill. 3. helyezet a játékban csak első. Ezt nagyon durvának találtam, mivel a kérdések között szerepeltek nem olyan egyszerű kérdések is, pl.: DS9-bol több is. Tudomásom szerint eddig csak egy duplarész jelent meg videón a DS9-ból. Bár lehet hogy csak az én 26 életévem volt kevés az intelligencia és tapasztalatszerzésemre, és az a 15 általános iskolás mind mind egy géniusz agysebész, de az is lehet hogy valakitől megkapva a válaszokat, egymásról másolták. Számomra megtisztelő dolog lett volna, ha nyertem volna ST klubtagságot, számukra csak játék volt, de mint a tények mutatták ez nem olyan komoly dolog, hogy bárki is odafigyelt volna jobban a kvízre. Félre értés ne essék, nem haragszom senkire, inkább a rutintalan szervezetlenségnek tudom be ezt a hibát.
Másik dolog, ami nem tetszett, hogy mikor kérdésem lett volna a ST asztalnál, magamat pofátlan bunkónak kellet éreznem, mivel meg kelet szakítanom egy nem túl komoly társalgást, vagy 5 - 6 klubvezető között, akik azért álltak, ott hogy válaszoljanak az érdeklődőknek, és segítséget nyújtsanak. a válaszuk inkább volt lerázó, mint sem felvilágosító. Talán jobban ki kelet volna osztani mindenkinek a feladatot, túl nagy volt a zűrzavar a ST szervezők között, mint magán a SciFi napon.
Kritikámmal nem akartam senkit sem megbántani, ez legyen inkább építő jellegű, amely talán segítséget nyújt majdan egy következő rendezvényhez.
Nyilván azért, mert "Egy"-nek volt mintaerősítő borg implantja is. (tudjátok, ami a csillagflotta felszerelései között kis háromlábú lámpákra hasonlítanak)
Erre lehet találni egy elég kamu magyarázatot: kell valaki, aki beszél a borg nevében.:)) Ha belegondolsz, a királynő elég jól megfogalmazza a kollektiva gondolatait, átlépi az 'Ellenállás hasztalan...' frázist, melyben sokáig kimerült a borg szókincse...:))
különben is, csak a FC-ban jött elő. de nekem mégis az a véleményem, hogy királynőt is képesek újra csinálni
mindenesetre itt már elhangzott, nekem is az a kérdésem, ha valakit kergetnek, ráadául transwarppal, akkor miért nem küld utánuk öt kockát, miért kell saját magát kockáztatni? ebből persze logikus, hogy ha ennyire könnyelmű, akkor pótolható
Bocsanat, az elobb nem igy akartam.
Tehat
SPOILER, Dark Frontier, Part II
.
.
.
.
.
.
A replikatoros forditasban lattam:
Eközben újabb versenyző kapcsolódik be az üldözésbe, méghozzá a királynő
'magánhajója'. "Tom...!" szól Janeway sürgetően. "Transwarpig négy... Három... Kettő..."
A Delta Flyer eltűnik a saját maga által létrehozott transwarp-csatorna bejáratában, a királynő hajója pedig a kockák között előreszáguldva szintén
transwarpra gyorsít.
Majd kesobb kilepve a transwarp-bol az uldozo hajo felrobban.
Akkor most meghalt a kiralyno, vagy nem?
Szóval a Drone bakik:
Mi az hogy pár nap alatt kifejlődik egy új Borg? Azt mondták 25%-al nő gyorsabban, mint egy Borg dolgozó, de ez akkor is irrálisan gyors. Ezek szerint Seven kb fél napot volt 10 év körüli. De ez meg azért hülyeség, mert még pont ő beszélt régebben egy direkt gyerek Borgoknak fentartott részlegről.
A másik baki. Hogy tudták kihozni a csillagködből simán a transzporter segítségével Egyet, amikor a film elején a "szenzációs 4-es"-t alig tudták kiráncigálni onnan, pedig ők messze nem voltak benne a köd vagy micsoda belsejében.
Azt viszont továbbra is tartom, hogy az eddigi legjobb "magyar" rész volt.
Csupán annyi, hogy nem ez az egyetlen hibája szegény Voyagernek, sajnos a Borgokat eléggé lebutitották, nemigen értem, miért pont abban a szektorban bolyongattak egy ürhajót egyedül... Hiszen tudni lehetett, hogy az eredeti erősséggel nem szállhat szembe egy kis hajó...