(Csak azt akarom hangsúlyozni, hogy a rendszer azért nem tökéletes) Az már reggel eldőlt, hogy kiestem a 64 között, tehát nem lehetek versenyben a győzelemért:-)
Sokszor elolvasom mások utolsó kérdéseit. Azt tapasztalom, néha előfordul, hogy a játékosok egymást követő játékaiban néhány kérdés ugyanaz. De ez lehet azért is, mert az ellenfélnek is ugyanazokból az ezer kérdésből válogatnak. Amúgy, hogy az összes kérdés ugyanaz legyen a visszavágónál, ilyennel még soha nem találkoztam, ez tényleg elég érdekes. Hogy az ellenfélnek is pont ugyanezeket a kérdéseket válogatja ki véletlenszerúen a gép, elméletileg lehetséges, de ennek matematikai valószínűsége közel áll a nullához. Inkább valami gépi zavarra gyanakszom. :))
Tényleg változatos és sokszínű a játék. Igyekszünk kiismerni, de szerintem sosem fogjuk igazán. Viszont remek játék találgatni is. :)
Igazából azért is jó ez a játék, mert mindig új események történnek. Igaznak látszik az a mondás, hogy kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba. Bár velem kb 1-másfél hónapja történt egy furcsa dolog.
Valamelyik rabszolgahajcsár ellen játszottam párbajt, amit elveszítettem. Utána a következő próbálkozásnál, pontról pontra az előző kérdéseket kaptam ugyanazon ellenfél ellen. Na ná, hogy ezt fölényesen megnyertem. Viszont azóta sem tudom hogy fordulhatott elő. A másik: volt már olyan,- nem is egyszer- hogy szintén párbajnál megismételte az előző kérdést. S ha jól emlékszem egyszer olyan is előfordult, hogy háromszor egymásután egy játékon belül. Szóval lesznek még meglepetések, ahogy Anikó mondta:-)
Csak azért rakom ide, mert különben nem hinnétek el, hogy sorozatban ezek történnek velem. Mármint, hogy ilyen arányaiban sok jó válasz ellenére ilyen arányaiban súlyos vereségeket szenvedek. (Többet már nem untatlak vele benneteket)
Ha gyerek lennék, így hisztiznék, felnőttként rezignáltan tudomásul veszem.
A mai bajnokságban Cicosz - Erobika visszavágó: 8-1
Nyolc kérdést ugyanolyan jól megválaszoltam mint az ellenfél, de ebből ötöt 1mp-cel korábban ütött be az ellenfél.( A többi háromnál azért több volt az időkülönbség)
Azt írta korábban a kvízlabi, hogy az utolsó 1000 kérdésből válogatják ki mindenkinek a kvízkérdéseket, automatikus gépi kiválasztás útján. Ha nagyon nincs szerencsénk, akkor elvileg(!) még az is lehetséges, hogy csupa olyan kérdésed került a versenybe, amelyeket éppen nem tudtál megválaszolni. Ennek a fordítottja is megtörténhet elvileg. (Ez azért a gyakorlatban előfordul néha, főleg a legjobbaknál.)
És még az is megtörténhet, hogy minden kérdésre tudtál válaszolni, mégis veszítesz. Szóval nagyon változatos a játék, mert nagyon sok múlik a szerencsén.
Amit még megfigyeltem: néha tök igazságtalan a pontozás. Tippelésekre gondolok. Mondjuk egy nagyon hülye kérdésre 11164 a pontos válasz. Te beütöd hasra csapás szerűen a 8 pontot, az ellenfeled ugyancsak ily módon a 9 pontot és az ellenfeled nyer, mert ő eggyel közelebb ütött a 11164-hez. :) No ez minden, csak nem reális! Értem én, én értem, hogy akkor is el kell dönteni, ki kapja a pontot, de így ugyebár értelmetlen ennek eldöntése. Szerintem ki kellene venni a játékból ezeket a tippelős kérdéseket. Vagy csak olyan kérdéseket kellene belerakni, melyekre általánosságban illik tudni a pontos válaszokat.
Én nem azt vitatom, hogy nincsenek rossz válaszaim. Vannak,de általában nem tömegesen. Tehát egy mérkőzésből nem lehet 8-9 vagy 10 rossz kérdést kiválasztani, ahhoz szerintem több mérkőzésből kell válogatni. No azt meg megint nem tudhassuk, hogy ez a válogatás milyen formában történik. Valószínű, hogy van valami gépi kereső rendszer, és válogatja ki a felteendő kérdéseket. De az is lehet, hogy nem így műxik.
Gratulálok Anikó! A helyezésed csak egy dolog, mindig a játék élvezetét tartsd szem előtt.
(Amúgy a pillanatnyi első ellen elért döntetlen kimagasló eredmény:-) Az időeredmény meg olyan dolog, amiben mi már a kor miatt nagyon változtatni nem tudunk, el kell fogadni úgy, ahogy van. Én a magaméval még csak-csak elégedett vagyok, bár a memóriám már romokban hever, és amit negyven éve még egyszeri látás után meg tudtam jegyezni, ahhoz most több alkalom kell. A 3-4 másodperces eredményeimen már én sem tudok javítani, bár néha befutnak 2 sőt 1 másodpercesek is, de ezeket ellensúlyozza 8-10 másodpercek válaszadása. És persze még itt van a szerencse tényező is. Hiába vagy gyors, ha az ellenfél még gyorsabb. Medve ellen volt egy olyan trónfoglalós mérkőzésem, ahol 3 x is 2 másodperces válaszom volt. Neki meg ugyanekkor 2 darab 1 másodperces, tehát semmire mentem vele, holott egy másik szituációban akár el is dönthette volna a meccset. Élvezzük a játékot, ennyit tudunk tenni!
Nem tudom eldönteni, de általában az ilyen kacifántos dolgoknál igazad szokott lenni. Én csak azt nem tudom megérteni, honnan a fészkesből szedik ki a rossz válaszok tömegét, amikor én a magam részéről a kezdetektől fogva elégedett voltam a magam teljesítményével. Akkoriban sem volt mindennapos, hogy ilyen arányú vereségekbe fussak bele. Ennek ellenére, azóta már többször is belefutottam 9:1-es vereségekbe, és nem a legjobbaktól. Mai ellenfelemmel is így jártam. Anélkül, hogy bántani akarnám, bár őt hozták ki erősebbnek- nos ezt sem értem nagyon- hiszen a mutatóim általában jobbak nála, ellene elért győzelmeim száma is majdnem a duplája az övének-, de ez most bejött. Abban igazad van, hogy rengeteg múlik a szerencsén, de azt azért jó volna látni, hány meccsből veszik a nem tudott kérdéseimet, mert az tuti, hogy nem csak egyből.
Ez is valami olyan hókusz-pókusz lehet, mint a már kapott kérdéseket kapsz, ha kijátszod a kártyát. Nos hosszú-hosszú ideig ez sem volt igaz (múltkoriban írtam róla),., mert azért arra emlékszem hogy már mivel találkoztam. És mióta tényleg ilyen esetekben már kapott kérdéseket kapok, sima győzelmek jönnek...No erről ennyit.
Van egy hipotézisem. Nem biztos, hogy igaz, de én a következőkre gondolok.
Kaptam már ki csúnyán én is jóval kisebb csillagostól. 1-4 csillagosig. Azt figyeltem meg, hogy ezek a játékosok (amennyiben nem újrakezdők) hónapokig nem lépnek előrébb. Van aki szinte ugyanakkor kezdte, mint mi, és még mindig egy-két-három csillagos. Amennyiben megmaradnak ezeken a szinteken, rengeteg ismétlő kérdést kapnak, amiben tökéletesen begyakorolják magukat és gyorsan tudnak válaszolni. Mi már azokat a kérdéseket (főleg amelyek nem a tudással, hanem mindenféle hülye ismeretekkel kapcsolatosak) rég elfelejtettük, vagy meg sem jegyeztük. Ők viszont élből már tudják.
Mi hozzájuk képest többszörösét kaptuk az új kérdéseknek (hiszen minden szinten vannak csak annak a szintnek a kérdései) így a több kérdésből még többet már nem könnyű megjegyezni. Persze nyilván van akinek ez is sikerül.
Rengeteg múlik ezek után a szerencsén.
Én szívesebben játszom nagy csillagosokkal, pedig általában erősebbek nálam. Mégis valahogy kiegyenlítettebb a küzdelem, nincs az a nagy arányú különbség, mint néha a kisebb csillagosok esetében. Nem tudom, ti hogy látjátok ezt?
Azért ne légy kishitű, mert az a csoport ahol most vagy, azért a legjobbak gyűjtőháza.
Amúgy meg a Medve elleni o:6 még nem is a legrosszabb eredmény de a másik az kissé meglepő, de hát ezen a pályán érik az emberfiját ilyen meglepetések.
Most nézem a listát, én sem vagyok az első helyen, de ez egyáltalán nem izgat már, én már beskatulyáztam magam, ennek ellenére engem is érnek még meglepetések. (Hasonlók mint a Tiéd, (8:1 9:1) Most néztem a tabellát, ma megint felettébb elszaporodtak egyesek, de már különösebben ez sem izgat. Az ocsmány neveik viszont kissé még ingerelnek, nem tudom miért kell ide behozni a lónak és embernek a nemi szerveit, de ez igazán az én gondom, mint a képben ábrázolt trágárság sem. Majd eljön az idő amikor eztetet is megszeressük-:) Szép napot, jó játékot mindenkinek, ma tökre elfáradtam, holnap folytatódok. Csillagfényest!
Az első helyen álló Abdiellel mérkőztem ma a bajnokságban, nem Aprókavics-csal. Ő is ott van a 2.csoportban (azért tévesztettem őket össze), de vele még csak a Küzdőtéren mértük össze a tudásunkat (és a szerencsénket). :)
Medvehangya elsöprő győzelme nem veszi el a kedvem. :) Amúgy ma a bajnokságban is hasonlóképpen jártam az első helyen álló Aprókavics-csal szemben. ((8:1-re kaptam ki, bár hat kérdésre tudtam a választ)
Sose fogok bekerülni a legjobbak közé, de ez cseppet sem zavar. Az időeredményemen már nem tudok változtatni, tudomásul vettem. Az erős középmezőny nekem kiválóan megfelel. :)
Egyébként a 2. csoport most sokkal erősebb, mint korábban volt, mint amikor az 5. helyet szereztem ott meg, Gép pedig a 2.helyet. De úgy gondolom, hogy minden egyes bajnoksággal az összes csoport erősödik. Most ne térjünk ki arra, hogy miért.
Úgy látom Gép vezeti a 4.csoportot, és Anikó is jó helyen áll. Csak így tovább!