A világi tudománynak van igaza, miszerint a házaséletnek csupa jótékony hatása van, netán az igaz híveknek, kik szerint testet-lelket megront eme tevékenység?
Hiszen a házasélet sok hülyeséggel jár együtt, mert nő is van a képletben. Szorozva négyzet deriválba
A házasélet egy rengeteg időt elvesz az életünkből, keresztényeknek, az Egyház szolgálatából. És olyankor a telefont se vesszük fel.
Ez nem igaz. Baleset érte, te suttyó, kénytelen volt tanulmányait megszakintani, amit autodidakta pótolt. Egyébként nem tesz semmit: Ámos barompásztor volt...
Te szereted amit elértél, nem? Szereted biztos magad is, nem?
Há én egyik sem. 2017-ben mondtam az exnejemnek, hogy szúrjon le és legalább az én lelkiismeretem oké lehet, hisz életemmel fizettem, hogy más nővel voltam.
Távoli nagy-nagy-nagy nagyapám nem csimpánz. De a csimpánz és a te közös távoli nagy-nagy-nagyapátok ugyanaz a személy, jóllehet nem is csimpánz, nem is ember.
A Nature tudományos folyóirat legújabb számában megjelent tanulmány elsőként szemlélteti, hogy az ember IQ-ja - az eddigi vélekedéssel ellentétben - nem állandó. A kutatás során a brit University College London munkatársai mágneses rezonanciavizsgálat (MRI) segítségével 33 egészséges, 12 és 16 év közötti serdülő agyát vizsgálták, majd a méréseket négy évvel később ugyanazokkal a résztvevőkkel megismételték. Meglepő módon jelentős eltérések mutatkoztak a két vizsgálat eredményei között: néhány résztvevő IQ-ja 20 pontot is emelkedett, és volt olyan, akié ugyanennyit csökkent.
2014 környékén olvastam egy cikket. Azt egérkísérlet volt, hogy az egerek hogyan tanulnak. Nagy kár, hogy nem emléxem részletekre. De még az egerek IQja is növelhető.
Nem sokat jártál iskolába, vagy nem sok ragadt rád, ha eddigi életedben úgy vélted, hogy az IQ/EQ nem növelhető.