Keresés

Részletes keresés

Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2021.12.23 0 1 2599

A hit? Szinte semmitől. A (valódi isten)hit egyik érdekes példája Falus András. Hallottam vele egy kb fél-egy órás interjút, ahol a vége felé, mikor a családjáról beszélt, szóba került a nagyapja. Elmondta, hogy kispöcs korában, kb 4-6-8 évesen rendszeresen hordták a nagyszülei templomba, ahol magába szívta az istenhitet. És miután vagy hatvan év kutatómunkája után a kisujjában van a genetika tudománya, számomra érthetetlen módon még mindig össze tudja egyeztetni a gyermekkorban felszedett hiedelemrendszerrel. Óriási koponyának tartom, nagyon szeretem, nem is értem, hogy ekkora tárgyi tudás birtokában miért nem merülnek fel benne olyan kérdések, amik bennem nap mint nap.

Nem véletlen mondja jézus:

" A gyermekek megáldása. 13Kisgyerekeket hoztak hozzá, hogy érintse meg őket. De a tanítványok elutasították őket. 14Amikor Jézus észrevette, helytelenítette. „Hagyjátok – mondta –, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, hisz ilyeneké az Isten országa. 15Bizony mondom nektek, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy gyermek, nem jut be oda.” 16Azután megölelte, és kezét rájuk téve megáldotta őket."

Számomra ez a hit. Amit ti a feminácik kapcsán kapcsán emlegettek, az csak egy hibás meggyőződés.

Előzmény: endrebá (2576)
Töck Jenő Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2598

Szerintem is van, de szerencse is kell hozzá.

Előzmény: endrebá (2596)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.12.23 0 1 2597

Hogy-hogy miben ? Úgy általában az életben maradásban . Ha egyedül marad se hal éhen , képes nevelni/ellátni a gyerekét/gyerekeit . Párkapcsolatában nem akar felülkerekedni , de ha úgy érzi igaza van ,  kloffoló nélkül is képes megoldani a vitát .

Előzmény: Töck Jenő (2593)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2596

Talán nem csakis.

Lehet így is, de van..   kell hogy legyen más megfejtés is.

Előzmény: Töck Jenő (2595)
Töck Jenő Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2595

" El lehet menni magányosnak, és megpróbálni örvendezni annak hogy egyedül sokkal több pénzt lehet beosztani.  Vagy meg lehet próbálnom nekem is hitet hazudni."

Ez így van.

Előzmény: endrebá (2594)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2594

Bocsex Jenő, neked kellett volna az elsőt írnom..

Én is ezt látom, de ebből kiindulva nincs sok lehetőség.

El lehet menni magányosnak, és megpróbálni örvendezni annak hogy egyedül sokkal több pénzt lehet beosztani.  Vagy meg lehet próbálnom nekem is hitet hazudni.

Egyik se tetszik.

Előzmény: Töck Jenő (2580)
Töck Jenő Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2593

"Nálad bűn , ha önálló a nő ? "

Attól függ, hogy miben.

Előzmény: Anyóca99 (2581)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2592

Oké, de az elhangzott ostobaságok cáfolatait egyenként és személyesen a következő és következő megfogalmazójuknak kell megírni.. 

De legalább ezt járható útnak látom.

Előzmény: Abszolút Igazság (2587)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2591

..jó lesz az úgy is..

Előzmény: binda (2584)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2590

Oké, szuper..   :-(

Előzmény: Anyóca99 (2583)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2589

Ja.. tehát egy vakhitűt nem lehet, egy kétkedőt pedig talán fel lehet világosítani - és közben csak reménykedni lehet hogy a kitanított józan esze felülírhatja a hitét.

Előzmény: binda (2582)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2588

Kedves Nemisanyóca, ezt Krisztinának válaszoltam.. de már belátom hogy nem érthetően fogalmaztam.

Várj, átfogalmazom :

Mindent megkapsz azzal hogy nő vo'gy - amiért érdemes férfinak lennem.

Tőlem meg a nőhatalom elveszi azt amiért neked érdemes nőnek vo"gynod lenni.

Ezt is Krisztinának írtam, mert szerintem te "agy" -gyal vagy képes írni a vagyok -ot - de talán érted úgy is.

Előzmény: Anyóca99 (2581)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.12.23 -20 1 2587

"szerinted mit lehet tenni egy hitvilág ellen?"

Nem sokat. Hiszen éppen azért HIT, mert nem racionális alapokon nyugszik, hanem igen erős, de sokszor irracionális érzelmeken, frusztrációkon, távhiteken.

Érzelmi alapon vonódnak be az alanyok, és utána már fogva tartja őket a kognitív disszonancia. Ha támadod a hitét, vagy meg sem hallgatja, vagy ha meg is hallgatja, végül elveti azzal, hogy ő akkor is máshogy érzi. Nézheted onnan is, hogy mit veszítene és mit nyerne a valóság elfogadásával. A hit önigazolást ad: nem te tehetsz semmiről, te el vagy nyomva csak azért mert nő vagy, azért nem vitted semmire. Mennyivel kellemesebb ezt gondolni, mint szembenézni azzal, hogy egyszerűen nem volt elég jó, pedig csakis rajta múlott a sorsa.

Szóval, rámutathatsz a hitvilág ellentmondásaira, nevetséges következetlenségeire, irracionális mivoltára, de mit érsz el vele? Aki érti, az eddig is értette. Aki hisz benne, az pont azért hisz, mert nem tudja (vagy nem akarja) érteni. Tehát nem nagyon lesz olyan, hogy egy hithű feminista egyszer csak azt mondja, hogy 'igazad van AI, most már látom, hogy engem megvezettek a femcsik'. De hosszú távon azért alakulnak a dolgok, tíz évvel ezelőtt például még egyeduralkodó volt a feminista narratíva a magyar blogszférában, mára már egyre több teret kap a kritikájuk is, és a közgondolkodás is szép lassan kezdi elutasítani a feminizmus szélsőséges, femináci irányzatát.

Beszéltetni kell őket, mindig azt mondom, és akkor saját magukat járatják le. És a fanatikus hivőket persze nem lehet meggyőzni, de az emberek agyába szép lassan csak eljut a kritikus gondolkodás. Nem könnyen persze, mert a feminista hazugságok zseniálisak a maguk nemében: egy rövid mondatot sulykolnak, amit csak hosszabb magyarázattal lehet cáfolni, azt meg a legtöbben végig sem olvassák...

Előzmény: endrebá (2573)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.12.23 -20 0 2586

"A feminácizmus a fasorban sincs más véleményterrorizmusokhoz képest..."

Talán éppen ezért a kedvencünk, mert egy jól körülhatárolható témáról állít nyilvánvaló hazugságokat, így egyértelműek a helyzetek, hogy kinek van igaza és ki ek nincs, ki a racionális, ki az irracionális. Az én mérnöki elmém azt szereti, ha jutunk valamire a dolgok végén, az a tiszta munka.

Más véleményterrorizmusok körül sokkal több a maszatolás, bevonódik ezer más téma, több az egy helyben körbejárás, végtelen lufihámozás, aztán az ember már csak legyint rá. De persze ugyanazt a fanatizmust figyelhetjük meg egy BLM-hivő esetében is, mikor pl. szembesítjük a ténnyel, hogy azonos számú intézkedés közben több fehér gyanúsított hal meg Amerikában, mint fekete...

Előzmény: LáHamá (2567)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.12.23 -20 0 2585

Gondolhatod, hogy ugyanúgy zavar a szomszéd marinéni sunyi hazug tempója is, csak az nem olyan jelentőségű, hogy egy topikban elemezzem.

De országos tendenciákról, vagy kiemelt jelentőségű esetekről, mint pl. az emberek százait zaklató elmebeteg bloggerről gyakran írok szórakoztató, ám egyben tanulságos elemzéseket.

Előzmény: binda (2569)
binda Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2584

Lehet, hogy nem vagy harcos, de tökéletes a párhuzam közted és az antifeminista harcosok között.

ez így homályosan hangzik, de így pontosabb:

Lehet, hogy nem vagy harcos, de elég sok megnyilvánulásod olyan, mintha az lennél.

Előzmény: endrebá (2579)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2583

" Szerinted mit lehet egy hit ellen tenni? "

Szerintem semmit . A hívőnek saját magának kell belátni , hogy amiben hisz az nem jó , nem valós , vagy éppen ártalmas . De beszélgetni róla kell . Hátha felhomályosítható , vagy a végig gondolás útjára terelhető . Nem baj ha eleinte elutasító . Idő ... idő  és idő ....és türelem . Meggyőződésem , hogy mindig , minden konfliktusnál a legfontosabb a türelem .

Előzmény: endrebá (2574)
binda Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2582

"Az ember csak belekerülni tud egy hitvilágba, vagy szándékosan ki is emelhető abból?"

Amennyiben a hit a tudás határain túli világról alkotott elképzelésben történő bizakodás, akkor a hitre szükség van. Lehet hinni bármiben is. laposföldben is, az emberek jóságában is, stb.. tényleg. Lényeg, hogy a tudásunk véges, minden mást pedig el kell képzelnünk és bíznunk kell benne, hogy úgy is van. A hitet meg lehet vallani közösségben, a közösségeket meg lehet intézményesíteni az már egyház stb

Egy vakhitű lojalitását megváltoztatni nem tudod, annak az ellenséggel akár szóbaállni is szentségtörés, ő aztán nem lesz hitehagyott, pontosan tudja, hogyan bánik ő a renegátokkal, nem akarja azt a saját fejére.
Kevésbé hívőket átcsábítani lehet egyik szektától egy másik szektához, de azok nálad miért maradnának meg, ha látnak majd egy még vonzóbb képet?
Igazából a tudást lehet növelni, a tudással lehet teret nyerni a hittől, de nem egyszerű, lásd geocentrikusról heliocentrikus világkép - tudás az egyházi végrehajtó hatalom ellen: nem lehetett egyszerű...

Előzmény: endrebá (2577)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.12.23 0 1 2581

" .... elveszitek tőlem a nőmet.

Te nőként megkapod a lehetőséget hogy szót érts vele, és önállóságra biztatod. "

Szent gatyamadzag Endrebá ! Neked ki tiltja meg , hogy szót érts vele ? Ha nem tudsz azonnal reflektálni a problémára , akkor aszondod' majd végig gondolod , és vissza tértek rá .

.... és tényleg végig gondolod . Nem muszáj mindent , azonnal elsikálni . Sokszor egy jóízű veszekedés is közelebb visz a megoldáshoz . Nem létezik párkapcsolat , ahol nincs vita , urambocsá' veszekedés .

Nálad bűn , ha önálló a nő ? Klotyóra nem akarod elkísérni ? :-D

Előzmény: endrebá (2547)
Töck Jenő Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2580

A hit az hit, nem ész kérdése, tehát ésszel megváltoztatni szerintem nem lehet. Csak egy eősebb hittel, de azzal se nagyon.

Előzmény: endrebá (2575)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2579

De én nem vagyok harcos, csak harcolnak ellenem..  sokáig tolvajok voltak, most már rablók.

Nem várom meg hogy törvénybe legyen iktatva hogy tessék dupla csontvelőt növesztenem és csapot a nyakamra.

Előzmény: binda (2578)
binda Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2578

Ha harcos vagy, harcban állsz, nem filózhatsz a békéről. Arra sem szabad gondolnod, hogy a harc során mit vetsz el, és az mit terem majd. A győzelemért kell megtenned mindent: BÁRMIT. El egészen az ellenség teljes elpusztításáig, vagy kapitulációjáig, esetleg fegyverszünetig ( kivéve, ha borg vagy(tok), akkor nem ;) )
Ha meg azt mondanád: mi lenne, ha inkább szeretnénk egymást? Rögtön felszögelnek a legközelebbi keresztre.
Harcosnak lenni romantikus szívás. Ha harcolni is kell, akkor már csak szívás. (és jó, ha van a közelben egy Desmond Doss)

Előzmény: endrebá (2572)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2577

..és persze az itt olvasó idevalósiaktól is kérdezem az előzőeket, csak nincsen már több személyes kérdésem.

Szerintetek :

Az ember csak belekerülni tud egy hitvilágba, vagy szándékosan ki is emelhető abból?

endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2576

És persze a te véleményed is érdekel a témában Igor.

A hit mitől képes megváltozni úgy általában az emberi fejekben?

Egy következő szellemi lépcsőfokon?   Vagy ami kialakult, az sose változik meg? (nem is erősödik?)

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (2564)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2575

És te Jenő..?

Szerinted mivel lehet egy hitet megváltoztatni?

Csábítással?  Elrettentéssel?  Hosszas és tartós agymosással?

Előzmény: Töck Jenő (2527)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2574

Most éppen tanulsz és vizsgázol és fárasztod magad - de ha már lenyugodtál, tőled is megkérdezem :

Szerinted mit lehet egy hit ellen tenni?  Asszem emlékszel hogy egy rendszerrel ezelőtt próbálkoztak ilyesmivel, de azt hiszem nem emlékezhetsz hogy mennyiféle módszerrel.

De elég kevés eredményt könyvelhettek el. (nem nullát, de keveset)

Kilépni egy hitvilágból elég macerás.. ha nincsen elég vonzerő odakint, akkor nem is szokott sikerülni - akárhogy is akarják mások.

Előzmény: Anyóca99 (2523)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2573

És mondd csak A. I. : szerinted mit lehet tenni egy hitvilág ellen?

Amit eddíg próbáltunk, az csak a helyzet felmérésére volt elég. Mivel lehetne maradandóan megváltoztatni?

Előzmény: Abszolút Igazság (2483)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2572

Az INDEX birodalom ebben a kultúrkörében elég annyi is amit ő hirdet.  Egyik témában sem kis dolog bebizonygatni az ellenkező oldal számára hogy hazudnak, csúsztatnak, mellébeszélnek.

Itt még ez is emberfeletti ..hm.. férfiember-feletti feladat.

Előzmény: binda (2569)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2571

Üdvözöllek téged is Házi Asszony.   Szép és tartós nevet választottál.

Előzmény: Házi Asszony (2568)
endrebá Creative Commons License 2021.12.23 0 0 2570

Szervusz te nagyon új nick.

Elismerem az igazadat, de itt ennél az asztalnál a nőhatalom megváltoztatása a megbeszélés tárgya.

Ehhez van kedved?

Előzmény: LáHamá (2567)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!