Keresés

Részletes keresés

Yvonne B. Creative Commons License 2016.10.28 -2 1 7684

Óóóóó, végre megszülted a következő okos kérdésedet :DDDDD   Nem lehetett könnyű munka.........

Őszintén, izgatottan várjuk a te verziódat, szerinted mi lehet a valóságos történet?   Na gyorsan találj ki valamit kedves csikágói ápoló , mert szeretnénk egy jót röhögni DD

Előzmény: Az ápoló (7680)
halkergető Creative Commons License 2016.10.28 0 0 7683

Én elég régen jártam arra, nem tudom, hogy manapság milyenek az állapotok. De:

Ha jók az ismereteim, ott van tőlük cca. 100 m-re a TEK birodalma.

Rendőrséggel, katonasággal van szinte teljesen körülvéve az a 3 háztömbnyi dzsumbuj. Ha a rendőrség készenléti mittomén micsodája,(balról) meg a tek-es legénység (jobbról) nem képes annak a 3 háznak a lakóit rendben tartani, akkor mi a fenének vannak egyáltalán?

Előzmény: Az ápoló (7673)
halkergető Creative Commons License 2016.10.28 0 0 7682

Off

Kedves Olvtársam!

Ha még gondolkodtál is, és ennek ellenére leírtad azt, amit gondoltál, akkor inkább hagyd a fenébe a gondolkodás fáradságos munkáját, és nyugodtan írj gondolkodás nélkül. 

On

Elnézésed kérem a kissé pikírt bejegyzésemért! 

Előzmény: Törölt nick (7678)
_I_I_I_ Creative Commons License 2016.10.28 0 0 7681

A BTR ellen nem kell páncéltörő lőszer, a sima szabvány acélmagvas 7.62-es lőszer átüti a páncélzatot oldaról.

Ha a TEK a egyőzhetetlen BTR-ekkel ment volna ki, akkor most lenne nagy koppanás, mert az öreg pont AK-t használt szabvány lőszerrel. Lenne még több sérült.

A BTR egy nagyon jó harcjármű, csak nagyon nem arra való, amire a TEK akarja használni.

Előzmény: Törölt nick (7668)
Az ápoló Creative Commons License 2016.10.28 0 0 7680

Eldöntötték végre, hogy hol lakott, és hol gyártogatta a bombáját, vagy ez későbbi kommunikációs feladat?

Előzmény: képértelmű (7679)
képértelmű Creative Commons License 2016.10.28 0 0 7679

P. László (a feltételezett robbantó) a szomszédja állítása szerint azt mondta magáról, hogy repülőgép-szerelő, de mert ezzel a szakmával nem tud elhelyezkedni, inkább kamionozni akar.

pestisracok.hu

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.28 0 0 7678

T55-re gondoltam, de annak 203mm a páncélja, nem 20mm.:( Szóval T55-tel nyugodtan mehetnek wolfram-karbidos gengszterekre.:)

Békés célokra CNC gépekben használják.

Előzmény: halkergető (7671)
Az ápoló Creative Commons License 2016.10.28 0 0 7677

Jogos. De ma jellemző, hogy a szakembereket rugdossák/átkozzák ki.

Előzmény: Asthio (7676)
Asthio Creative Commons License 2016.10.28 0 0 7676

Azt szoktàk mondani hogy elonyosebb megfigyelés alatt tartani egy csoportot (ha lehetséges egy beépitett emberrel) mint megprobàlni azt felszàmolni, mivel utàna egy ideig nehéz oket kontrolàlni mivel illegalitàsba mennek és nagyon gyanakvoak lesznek....

Előzmény: Az ápoló (7675)
Az ápoló Creative Commons License 2016.10.28 0 0 7675

A Teréz körúti robbantás miatt mentek ki a hungarista vezérhez

A nyomozás egyik részfeladata volt a lövöldözésbe torkolló bőnyi házkutatás. Tovább »

forrás: Index.hu

Az más kérdés, hogy Győrkösnek eleve a titkosszolgálatok vagy a TEK látókörében kellett volna lennie, és a felderítés teljes kudarcára vall, ha esetleg a hatóságoknak nem voltak információik arról, milyen fegyverei vannak a hungaristáknak, köztük az idős férfinak.

Ha a furifiu kapcsolatba hozható az öreg bolonddal, akkor még nagyobb a copás.

Bár a két hülye közt nem volt kapcsolat szerintem, de ki tudja, milyen vallomás születik................

Az ápoló Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7674

Ahogy hallottam/ olvastam a szőlőben pukkacsot/hangágyút használt a szőlősgazdi, azt hallhatták bummozásnak. A tető sérülése az igazmagor hazaffyak kitalációja volt. Ha ilyen lett volna, a polgi vagy a helyi körzeti rendőr tudott volna róla, ha máshogy nem szóbeszédből. Ha igaz, nem is ott lakott, és rakta össze a bombát, hanem máshol. Na, akkor mi volt a pinyóban?

http://zaol.hu/hirek/a-tek-ellepte-a-falut-homokkomaromban-lakott-a-terez-koruti-robbanto-1797173

Előzmény: halkergető (7664)
Az ápoló Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7673

Mikor battyogtál arra? Nem egy leányálom...............

Előzmény: Városliget Fényőre (7667)
Az ápoló Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7672

Jelzi a cikk komolyságát, hogy 30 dekát kivettek, és próbarobbantást csináltak......................

Sajnos nem tudom kivágni, ezért maradt a manuális:)

Előzmény: képértelmű (7654)
halkergető Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7671

Off

Nekem fogalmam sincs, mi az a wolfram-karbid mag, de biztosan valami csodaanyag lehet, ha olyan tényezők nem játszanak a páncél átütő képességénél, mint hogy az a mag milyen kaliberű köpenybe van burkolva, hogy mekkora az a töltet, ami  a magot a csőből kijutás érdekében seggberúgja, ...

Jó, jó ez a wikipédia, de az idézetek kopizása előtt talán nem árt néha a szöveget valamilyen tartalmi elemzésnek alávetni!

Mert az ilyen, hozzám hasonló figurák, még képesek tépelődni, és netán kétségbe vonni az egyszerű megállapításokat.

Nam átallottam elgondolkodni, hogy egy nem első világháborús, hanem a második utáni tank tornyának vastagsága kisebb lenne, mint 19 mm.

Lehet, hogy tényleg annyi, ... de nekem akkor is hihetetlen.

On

herwest Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7670

Ha választani kell egy PSZH és egy furgon között, nyilván mindenki az előbbit fogja választani. Viszonylag ritka hogy terroristák wolfram-karbidos lőszerrel töltött gépkarabéllyal tüzeljenek, a fegyverek 90-95%-a pisztoly vagy géppisztoly normál tölténnyel. Azok ellen a PSZH is véd. Egy furgon fala hozzá képest papírvékonyságú. Tökéletes megoldás nincs, csak kevésbé jobb, és jobb.

Bétaverzson Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7669

Milyen magasnak találták a robbantó szennyládát a hivatásos szakértők?

A jelenlegi gyanúsított pont olyan magas, vagy pedig nem igazán?

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7668

Volfrám-karbid magos lövedékkel páncélátütő képessége 75m távolságból 19 mm.

Ez lényegében átüti egy T-72-es toronypáncélját.

BTR-en úgy megy át, mint a vajon, a bentülőkkel egyetemben.

Esetleg a legközelebbi akciónál érdemes lenne megafonnal megkérdezni, hogy milyen lőszert használnak a kedves maffózó urak.:( és csak utána behatolni.

Előzmény: halkergető (7663)
Városliget Fényőre Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7667

A Hős és Verseny utca nappal is veszélyes? 

Előzmény: Törölt nick (7642)
Yvonne B. Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7666

Én már csak a csikágói ápoló verziójára vagyok kiváncsi, törheti e fejét erősen,  mit hozzon ki a dologból....mert hogy őt nem lehet ám csak úgy becsapni DDDDD

halkergető Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7665

kérdés

Pardon!

Előzmény: halkergető (7663)
halkergető Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7664

Azt sejtem, hogy a közölt hírek nagyobb része a valóságtól elrugaszkodott kitaláció volt.

Kérdés persze, hogy a zsurnaliszták találták-e ki, vagy a rendőrség dezinformálta őket valamilyen szándékkal.

Az egyik fél (vagy mindkettő?) g.

Előzmény: Törölt nick (7660)
halkergető Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7663

Ha 1 láb =31,6 cm, akkor a pajzs a kb. 780 m/sec (vélhetően) kezdősebességű lövedéktől véd.

A semminél biztos több, de az a kérés, hogy mit használ az ellenség.

Summa summárum, nem lennék próbababa a pajzs mögött.   ;-))

Előzmény: Törölt nick (7661)
martinaxe7 Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7662

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7661

Golyóálló pajzsok a nógrádi rendőröknek

MNO, 2009. február 19.,

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság beszerezte beosztottjai részére a Protech típusú, amerikai gyártmányú lövedékálló pajzsokat.

Az új eszköz a bevetési alosztály feladatainak ellátása során a rendőr életét védheti meg. Az alosztály feladatai közé tartozik a veszélyes, fegyveres bűnözői csoportok felszámolása. Az ilyen szakmai feladatok végrehajtása során kiválóan alkalmazható a pajzs, mely megvédi használóját a különböző lőfegyverekből leadott lövedékek által okozott halálos vagy egyéb sérülésektől.

7.62x39mm PS Ball Projectile, 2435 ft/s (± 75 ft/s) 5 impacts

http://www.safariland.com/products/body-armor/ballistics/shields-and-blankets/

Előzmény: idooogeep (7658)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7660

Ezek szerint cserépzúzós történet is kamu volt, így már ennek sem tudok hinni.

A szennylapok találják ki ezeket a sztorikat, mivel a rendőrség úgysem foglalkozik ilyen hírekkel. Gondolom nem tartozik a rémhírterjesztés hatálya alá.

Előzmény: halkergető (7657)
halkergető Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7659

Lehet, hogy van ilyen, de egy biztos: Nem vállalnám mögötte a próbababa szerepét!    ;-)))

Előzmény: idooogeep (7658)
idooogeep Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7658

Kalasnyikov ellen véd?

Előzmény: Törölt nick (7656)
halkergető Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7657

Ha ott lakott, akkor mi volt az a felhajtás az apja falujában?

És mi volt a hír, hogy ott találtak, abban a házban bombákat?

Az újságok maguk találják ki a történéseket, nem a rendőrségi tájékoztatók alapján írják a tudósításaikat?

Ezzel az erővel olyan cikk is megjelenhetett volna, hogy atombombát találtak a pincében   ;-)))

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7656

Ellazult a rendőrség.

Éles fegyver miatt mentek kutatni, de tudat alatt feltételezték, hogy úgyis csak játékpuskákat találnak.

Tévedtek.

Most majd visznek golyóálló pajzsot is ilyen esetekre.

Előzmény: Yvonne B. (7632)
halkergető Creative Commons License 2016.10.27 0 0 7655

Off

Csak példaként, hogy hová vezethet a rendőrség tévútja, a rossz nyomozás, és az egyéb presszió.

http://www.nlcafe.hu/szabadido/20161027/igaz-tortenet-film-mogott-martfui-rem/

Ilyen a jelenkorban is előfordulhat ...

On

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!