Óóóóó, végre megszülted a következő okos kérdésedet :DDDDD Nem lehetett könnyű munka.........
Őszintén, izgatottan várjuk a te verziódat, szerinted mi lehet a valóságos történet? Na gyorsan találj ki valamit kedves csikágói ápoló , mert szeretnénk egy jót röhögni DD
Én elég régen jártam arra, nem tudom, hogy manapság milyenek az állapotok. De:
Ha jók az ismereteim, ott van tőlük cca. 100 m-re a TEK birodalma.
Rendőrséggel, katonasággal van szinte teljesen körülvéve az a 3 háztömbnyi dzsumbuj. Ha a rendőrség készenléti mittomén micsodája,(balról) meg a tek-es legénység (jobbról) nem képes annak a 3 háznak a lakóit rendben tartani, akkor mi a fenének vannak egyáltalán?
Ha még gondolkodtál is, és ennek ellenére leírtad azt, amit gondoltál, akkor inkább hagyd a fenébe a gondolkodás fáradságos munkáját, és nyugodtan írj gondolkodás nélkül.
A BTR ellen nem kell páncéltörő lőszer, a sima szabvány acélmagvas 7.62-es lőszer átüti a páncélzatot oldaról.
Ha a TEK a egyőzhetetlen BTR-ekkel ment volna ki, akkor most lenne nagy koppanás, mert az öreg pont AK-t használt szabvány lőszerrel. Lenne még több sérült.
A BTR egy nagyon jó harcjármű, csak nagyon nem arra való, amire a TEK akarja használni.
P. László (a feltételezett robbantó) a szomszédja állítása szerint azt mondta magáról, hogy repülőgép-szerelő, de mert ezzel a szakmával nem tud elhelyezkedni, inkább kamionozni akar.
Azt szoktàk mondani hogy elonyosebb megfigyelés alatt tartani egy csoportot (ha lehetséges egy beépitett emberrel) mint megprobàlni azt felszàmolni, mivel utàna egy ideig nehéz oket kontrolàlni mivel illegalitàsba mennek és nagyon gyanakvoak lesznek....
Az más kérdés, hogy Győrkösnek eleve a titkosszolgálatok vagy a TEK látókörében kellett volna lennie, és a felderítés teljes kudarcára vall, ha esetleg a hatóságoknak nem voltak információik arról, milyen fegyverei vannak a hungaristáknak, köztük az idős férfinak.
Ha a furifiu kapcsolatba hozható az öreg bolonddal, akkor még nagyobb a copás.
Bár a két hülye közt nem volt kapcsolat szerintem, de ki tudja, milyen vallomás születik................
Ahogy hallottam/ olvastam a szőlőben pukkacsot/hangágyút használt a szőlősgazdi, azt hallhatták bummozásnak. A tető sérülése az igazmagor hazaffyak kitalációja volt. Ha ilyen lett volna, a polgi vagy a helyi körzeti rendőr tudott volna róla, ha máshogy nem szóbeszédből. Ha igaz, nem is ott lakott, és rakta össze a bombát, hanem máshol. Na, akkor mi volt a pinyóban?
Nekem fogalmam sincs, mi az a wolfram-karbid mag, de biztosan valami csodaanyag lehet, ha olyan tényezők nem játszanak a páncél átütő képességénél, mint hogy az a mag milyen kaliberű köpenybe van burkolva, hogy mekkora az a töltet, ami a magot a csőből kijutás érdekében seggberúgja, ...
Jó, jó ez a wikipédia, de az idézetek kopizása előtt talán nem árt néha a szöveget valamilyen tartalmi elemzésnek alávetni!
Mert az ilyen, hozzám hasonló figurák, még képesek tépelődni, és netán kétségbe vonni az egyszerű megállapításokat.
Nam átallottam elgondolkodni, hogy egy nem első világháborús, hanem a második utáni tank tornyának vastagsága kisebb lenne, mint 19 mm.
Lehet, hogy tényleg annyi, ... de nekem akkor is hihetetlen.
Ha választani kell egy PSZH és egy furgon között, nyilván mindenki az előbbit fogja választani. Viszonylag ritka hogy terroristák wolfram-karbidos lőszerrel töltött gépkarabéllyal tüzeljenek, a fegyverek 90-95%-a pisztoly vagy géppisztoly normál tölténnyel. Azok ellen a PSZH is véd. Egy furgon fala hozzá képest papírvékonyságú. Tökéletes megoldás nincs, csak kevésbé jobb, és jobb.
Én már csak a csikágói ápoló verziójára vagyok kiváncsi, törheti e fejét erősen, mit hozzon ki a dologból....mert hogy őt nem lehet ám csak úgy becsapni DDDDD
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság beszerezte beosztottjai részére a Protech típusú, amerikai gyártmányú lövedékálló pajzsokat.
Az új eszköz a bevetési alosztály feladatainak ellátása során a rendőr életét védheti meg. Az alosztály feladatai közé tartozik a veszélyes, fegyveres bűnözői csoportok felszámolása. Az ilyen szakmai feladatok végrehajtása során kiválóan alkalmazható a pajzs, mely megvédi használóját a különböző lőfegyverekből leadott lövedékek által okozott halálos vagy egyéb sérülésektől.
Ezek szerint cserépzúzós történet is kamu volt, így már ennek sem tudok hinni.
A szennylapok találják ki ezeket a sztorikat, mivel a rendőrség úgysem foglalkozik ilyen hírekkel. Gondolom nem tartozik a rémhírterjesztés hatálya alá.