Ne izgasson, hogy ez csak egy cég. A BAT nem foglalkozik azokkal, akik a trafiktörvény miatt borultak be. Az igaz, hogy Csányi tehenészete 150 embernek adott munkát. 170-180 kirúgása árán. Kb ezt láthatod a dohányiparban is. Persze, a pálesz növelte a bevételt.
Ha érdekel, a 180 ember is a szemem előtt van. Kedvenced meg turistaházat avat, mert már másra nem fussa.
Olvastad a cikket, vagy csak a 180 ember táncol a szemed előtt ?
,,Az átszervezést az eladások csökkenése és a kereskedelmi struktúra átalakulása kényszerítette ki, ami miatt a vállalat több éve veszteséges. A gazdasági válság kezdete óta a BAT eladásai folyamatosan csökkentek,..."
Ne nekem támajd, hanem a ballib haverjaidnak, nekem kifejezetten tetszik, ha a mérgező cigit szívjátok, megéri az a kis adóveszteség, ha jobban fogynak a dohányosok. Meg a ballibek. Főleg ha még egy közös halmazról is van szó. Szívjátok csak, be ne tegyétek a lábatokat trafikba!
A hamis termék persze, hogy gyanús. Ismeretlen származású. Az a gondom, hogy mostanáig ezt nem mondogatták, csak azóta, hogy kitört a kevesebb jövedéki adó, stb. Ha ekkora gond lett volna, akkor miért kussolt a kormány, miért kussolt a Szócska?
Csak nem a multi bagóját akarják "népszerűsíteni"? Mert a látszat azt mutatja. Beindult az egész pályás letámadás? Előbb kellett volna gondolkozni a kockás papír felett.
Nem a templombajáró gúnyáját veszi fel, de ez bevett módszer, mert a bagós a csikket nem eszi meg, igy a csikk törvében levő feliratról/dobozról kiolvassák, hogy az országban forgalmazott, vagy csempészcucc-e. Azért bányásznak szemétgyűjtőkben, padok körül, mindenfelé.
Így csinálják a csempészet ellenőrzését, fogyasztási szempontból Mennyi és milyen gyártású a cigi, illetve a cigisdoboz, és ebből állapítják meg a csempészáru arányát. Barkács, de célravezető módszer.
Szabolcsban hagyománya van a dohánytermesztésnek. Lassan a "megmentése" is hagyomány lesz. Nagy összeget ne ruházz be, mert úgy jársz mint én a panel előtt utcán termelttel.:))))
az öregek maguknak vágták a pipába, cigibe valót...
Az a dohány volt a szűzdohány, ha emlékszel rá...........
Évek óta mennek a hírek, hogy x mennyiségű csempészcigit fogtak a Vámosok/NAVosok Egy büdös szó nem volt arról, hogy a cigijük mennyi károsanyagot tartalmaz. Most, hogy csökkent a dohányforgalom, jellemzően a csempészet javára, akkor hirtelen hír lett ez?
Mennyire vagy biztos egy ilyen hír hátterében? Gipsz Jakab bejelenti, az már igaz? Gipsz Úr a 26. alabárdos....Nem a Nemzeti Trafikokat akarják preferálni? Vagy az a rohadtmulti mégis ellenőrzött árut forgalmaz, ami szabványos, ráadásul fizet?
Mondjuk a pesti telek kb. 400 négyszögöl, de annak macerás az őrzése. Esetleg a szabolcsi rokonokkal kéne üzletelni, ott régebben egyébként is kiváló minőségű dohány termett.
Gyerekkoromban még nagy dohányszárító pajták voltak, az öregek maguknak vágták a pipába, cigibe valót...
A tolvajokat se felejtsétek el bevonni a tárgyalásokba, mert a trafikoknak köszönhetően hatalmasat ugrott a dohánylopás, egy cikkben mintha azt olvastam volna, hogy teljes mezőket aratnak le éjszakánként.
Ez igaz, én is töltikézek. A csempész vágott dohány még olcsóbb. Az emberek megkeresik a kiskaput, az biztos. Ugyanúgy tojnak az "egészséges" cigire, mint az "egészséges" piára. Megy a kannás, megy feketén gumicsizmából főzött pia is.
Mostanában az adómentes pia nem az egészséges életmód felé terel, hanem a házi ki tudja miből és hogyan készült felé.
Mindkettő káros, ez tény. De becigizett ember még nem ütött agyon mást, de bepiált igen.........