Köszönöm a válaszokat! A két leg gyengébb láncszem ezek szerint a 10-20mm,és a 70-300. Persze kell ez a váz..ha már lúd..:) Egyébiránt pont ezt a 24-70 f2.8 AFS Nikkort szemeltem ki,ha elmegy a mostani D 7000-es vázam,és egyéb holmim,akkor kitelik belőle egy ilyen jóféle objektív.
- Hááát... ahogyan elnézem az obiparkodat, a Sigma 150 f2.8 és a Nikon 50 f1.8 kivételével gyengus eresztésnek tűnhet a többi üveg... A fel nem sorolt üvegeket eladnám, a D800-ról lemondanék - helyette vennék egy D600-at és a fennmaradó különbözetből meg vennék egy újszerű állapotú 24-70 f2.8 AFS Nikkort.
- Biztos hogy kell neked az a D800..? Oda azért komoly üvegek is kellenek.
Nana, jo cucc az, tudod hogy imadjak a nok a PP-t? Guvatt szemekkel, remegve nezik, ahogy faragom az eveket a monitoron es ha rajtuk mulna huznak az osszes csuszkat utkozesig. Teny, hogy a bor mintazat mesterkelt tud lenni, de meg igy is rajonganak erte. Hihetetlen, de leszarjak hogy valojaban hogy neznek ki, viszont az a legfontosabb dolog hogy a kepen hogy fognak kinezni, mert az lesz szetkuldve, becsatolva mindenhova, amit majd mindenki lat.
Ennyi az ára. Akinek kell, az megveszi ennyiért is.
Drágultak az árak, ezt sajnos tudomásul kell venni.
A Canon 70-200 f4L IS USM zoomot négy évvel ezelőtt 1050 dollárért vették meg nekem kint (USA, Bell & Howell)). Most (négy évnyi forgalmazás után!!) 1100 és 1250 dollár közötti áron kínálják. Pedig a second-hand piacon rengeteg példány forog belőle.
Vagy nézzük a Canon két új stabis, f2,8-as fix nagylátóját (24 és 28 mm). 850 ill 750 dollárért adják őket.
A bankválságból származó forgalmi bevétel kieséseket a gyártók és a kereskedők is kénytelenek bekalkulálni a vételárba.
Lesz még ez Nikkor zoom olcsóbb is, ha az első szériát felvásárolják a fizetőképes piacokon (USA, Japán, Kanada, Ny- Európa).
Most ez a 70-200/4 nekem drága. Drága ahhoz, hogy beletegyek egy nagy kupac pénzt és ne használjam minden nap.
Ha úgy lenne, hogy fontos nekem a 70-200 tartomány és a minőség - elgondolkodnék rajta komolyabban. A 2,8 VRII-höz képest sokkal olcsóbb. Sokkal kisebb. Esetleg ugyanolyan jó. És az esetleg bizonytalan előéletű 2,8 VRI-hez képest új, garanciás.
Így meg: ha nagyon kéne a 70-200 (és nem akarnék cipelni egy másfél kilós 2,8-at), akkor jó lenne használtan 100-ért a 70-300 VR, 200ig az is elég jó. Persze -1 Fé.
Ott volt a régi f4. Gondolom senki nem vette, abba is hagyták a gyártás. Azóta rengeteg alternatíva lett, így egy másik fix, vagy zoomnak jobban örült volna a nép.
Ja, azt meg kell szokni, hogy kis hazánk mind gazdasági teljesítés, mind piac szempontjából kerekítési százalékpont csak. Az biztos, hogy nem ránk van szabva.
Nem mi vagyunk a célpiac. Amerikában ez az objektív egy átlag fotós munka árába kerül. Sokan vesznek majd ilyet szerintem a 70-200 VRII mellé is, mivel van mikor jól jön a kisebb méret és a könnyebb súly.
...mert akkor még nem tudtam. :) Ez tényleg szánalmas, de sajnos lassan hozzászokhatunk, hogy a Nikon aranyárban méri a kiegészítőket. (pl.: D800 gyári markolata)
Remélhetőleg pár hónapon belül megjelennek majd a filléres, utángyártott állványgyűrűk ázsiai gyártóktól az e-bayen, aztán itthon is. Ebben nincs elektronika, ha vennék ilyen objektívet, valószínűleg kivárnám ezeket.
Érdekes, hogy eddig mindenki f/4-es, kicsi, könnyű 70-200-as VR-es objektívért sírt (ugye nem a kisebb fényerő miatt volt hiányérzete a népnek???). Ezek szerint a kis méret és a kis súly érték. Ugye nem gondolta senki, hogy ezeket az értékeket nem kell megfizetni???
Most, amikor ezeket meg kellene fizetni, hirtelen mindenkinek jó a 2,8-as verzió. Az évek óta tartó nagy követelődzés (70-200 f/4 VR) miatt érhető, hogy magasra tették az árat, lefölözik a piacot. Most kiderül, kinek érték a kis súly és méret.
AZt nem írtad le, hogy 60ezer hozzá az állványgyűrű :-)
SIgma 70-200/2.8 OS verzióját 3x hamarabb megvenném újonnan mint ezt (1250 dolcsi, itthon 30ezer). Lehet benne nanoatkától kezdve bármi, F4-es obi állványgyűrűvel együtt 450e áron egy idióta elme agyszüleménye.
Elsősorban a természet fotózással szeretnék foglalkozni.
A D800-as ról már letettem,vagy egy D700,vagy D7000-es vásárlásán gondolkozom,a lencse is megmarad,legfeljebb jó lesz az még a D50-en az asszonynak tanulni vele,majd karácsonyra meglepem magam egy Nikon lencsével!
Karmaresz köszönöm a segítségedet,de nagyon messze lakok Budapesttől ezért sajnos ez a teszt nem fog létrejönni.
Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt a témához és segített!
Kis kiegészítésként a tegnapi posztomhoz, annak akinek nem szükséges a 2.8-as fényerejű kistele zoom, most már itt lesz alternatívaként a 70-200 f/4 VRIII.
Elsők között lett itt a fórumtagok között D800-am. 23.000 expo van eddig az enyémben, aminek a fele munka, fele hobbi. Remek váz, imádom, és nagyon nem bántam meg a vásárlást. Ha nem sportfotózás a célod, akkor véleményem szerint talán a legjobb amit kaphatsz. Mégis inkább azt javaslom, ha nincs határozott elképzelésed, úgy vegyél egy használt D700-at, esetleg valamivel drágábban egy D3-at. A D50-hez képest az is ég és föld lesz. Tanuld ki azt, tapasztald meg az FF előnyeit, hátrányait és találd meg azt a területet, ami téged igazán vonz a fotózásban. Ezeknek megfelelően fejlessz majd a későbbiekben. Ha úgy érzed kevés, pár 10e Ft-os bukóval könnyen eladhatod. A D800-ból kiszállni már jóval nagyobb érvágás lenne.
D800-nál maradva, objektívben az új Tamron 24-70VC és a Nikon 24-70 is jól teljesít. Nekem az előbbi van személyes szimpátia, illetve a VR funkció miatt. A Sigmával nem volt dolgom, de ha gondolod és ráérsz találkozni Budapesten, pár kattintás erejéig feltekerhetjük a vázamra. Egy AF-S 28-50-85/1.8-as fix sor is jól teljesít a D800-on. Ezzel viszont már majdnem ott vagy árban, mint a váz ára. Sok mindenre jó is ez a szett, de egyéni preferenciák mentén még bőven el lehet költeni a sokszorosát UWA, makró, kistele, vagy nagytele, f/1.4-es fix sor, PC-E, ...stb. kategóriákban.
Na rögtön sikerült ellentmondást generálnom(nem jól fogalmaztam meg a gondolatokat). :) Szóval a digitális lapkák rohamléptékben fejlődnek,de kb mostanra(36MP-es FX lapka brutál magas-ISO-val, 24MP-es DX lapka korrekt magas-ISO-val) már lassan elérik azt a szintet,ahonnan már nem lesz nagyon komoly előrelépés generációnként,sőt 2 generációnként.