Keresés

Részletes keresés

mormika Creative Commons License 2010.01.19 0 0 3291

OFF

tényleg van? és minek hívják, vinaigre d'alcool?

(mi itt vagyunk a szomszédban, de én is mindig Mo-ról hoztam az ecetet, mert találtam én itt almaecettől dióecetig mindent, csak natúrt nem... de akkor még egyszer megnézem a helyi auchanban, vagy átugrom Fro-ba.)

Előzmény: franciacsibe (3289)
quilla Creative Commons License 2010.01.19 0 0 3290

Ahhh de jo ha megkerdezed, elore is koszi ha eszedbe jut!!

En idonkent szoktam nezni az auchanban, continenteben, hogy hatha felbukkan vagy csak vakci vagyok es eddig sem lattam.... de meg sosem jartam sikerrel :)

Előzmény: franciacsibe (3289)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.19 0 0 3289
van natur, alkoholecet vagy mi.
van belole szinezett meg szinezetlen.
Furcsa, hogy nalatok nincs, mert az en uvegemen portugalul is rajta van a felirat.
Az Auchanban, a Carrefourban meg mindenutt van. Probalj alkoholecetre rakerdezni, ugy talan (amugy meg megkerdezem anyosomat, mert o is azt hasznal takaritashoz is, tehat tuti ott is vett (vagy innen vitt volna? nem hiszem. kerdes hogy a spanyol boltban vette vagy a portugalban))
Előzmény: quilla (3288)
quilla Creative Commons License 2010.01.19 0 0 3288
Csibe nalatok ezek szerint letezik natur ecet? Vagy milyet hasznaltal? Ezek itt neznek ram balgan, hogy en nem almaecetet akarok vegkep nem borecetet, naturt. Hat az nincsen :( Pedig mar annyiszor gondoltam, hogy azt kene oblito helyett. (amugy nem is tudom hogy kell adagolni, de ez a legkevesebb, ami nincs azt nem lehet adagolni ugye :))
Előzmény: franciacsibe (3286)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3287
nalunk Luka ragaszkodna a Juliette-hez, nem tudjuk miert, mert egyet sem ismer, csak tetszik neki a nev es kesz :)
Előzmény: muzsa (3283)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3286
en oblito helyett ecetet hasznaltam anno, puhava teszi a ruhakat es semlegesiti a maradek mososzert.

gyerekmososzer?
na ilyet meg nem lattam :)))
en zold mososzert hasznalok (marmint nem a szine, hanem hogy nincs benne karos vagy adalekanyag, van egy europai kepecske amit az ilyenekre tesznek, tanusitvany vagy mi, virag alaku, felmososzerbol is ilyet veszek, ablaktisztitobol csak azert nem, mert azt nem hasznalunk :) de mondjuk ezt mar evek ota, a mi ruhainkhoz is.
(olcsobb is mint az Ariel vagy Omo, mert utantoltest lehet hozza kapni, tehat az ember nem mindig fizeti ki a nagy flakont, meg ugye ennyivel kevesebb hulladek)
Előzmény: muzsa (3285)
muzsa Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3285
Én amit lehet 90 fokon mostam ki először, de ha más van ráírva, akkor hidegebb víz is jó, ha átvasalod jó melegen, az is megteszi fertőtlenítésképpen... Viszont mosószer gyanánt valami gyerekbarát mosószert használj, öblítőt pedig ne.
Nem tudom, hogy mi az, ami beszerezhető a számodra, ha DM van a közeledben, ott van pl. a Norit nevű folyékony babamosószer. De sok más helyen is lehet kapni, nagyon sokfélét.
Előzmény: Noncsi.. (3284)
Noncsi.. Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3284
Lányok!
Amiket vettem a babócának kisrucikat, szeretném őket átmosni. Elég ha a szokásos mosószerrel bedobom a gépbe őket? Vagy külőn mosószerrel kellene, esetleg forrón kimosni?
muzsa Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3283
:) az már érdekes, amikor a gyerekek elég nagyok ahhoz, hogy meg legyen a saját névpreferenciájuk :) a miénk már akkor mondta, hogy Gazsi a kistesó, amikor még azt se lehetett tudni, hogy fiú... mondjuk van egy haverja, akinek nagyon sok klassz vonatja van, és őt hívják Gazsinak, gondolom szeretne egy ilyet a családba sürgősen :)
Nem mondom, hogy teljesen elzárkóznánk a Gáspár elől, de sajnos túl sokan vannak a környéken a Gazsik... tele a játszótér, még a házunkban is lakik egy kétéves...
Előzmény: LindaBrasil (3282)
LindaBrasil Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3282
Nekünk szerencsére van még 2 hónap, és Apa ma jön haza a síelésből, igy újra ráugrunk a témára. Nekem Csongor neki Milán a favorit, de kölcsönösen nem engedünk, és a lányunknak is a Csongor tetszik. Mindig mikor kérdezem, ezt vágja rá, és becsület szavamra sose mondogattam se neki se a Pocaklakónak h Csongi, egyszerűen mikor hallja Zsófi az eszmefuttatásainkat, csak akkor hallja ezeket a neveket, nyilván ez tetszik neki, de Apját nem hatja meg... :-(
Előzmény: Laurendilla (3281)
Laurendilla Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3281
nálunk mindenki a családban kisMayát akart, mert engem így becéznek, de akkor legalább a gyereknek lehetne hivatalosan is ez a neve. Végül is nem rossz, gondoltam én, de nekem meg  Jázmin tetszett - Páromnak semleges volt, ezért gondoltam hogy valami olyat kéne amire mindketten 100%-ban mondjuk azt hogy igen. felmentünk a www.keresztnevek.hu oldalra, ott be lehet írni a vezetéknevet is és rögtön egyben látni leírva hogy néz ki keresztnévvel együtt. Mindketten kiválasztottunk 4-4 kedvencet és abból választottunk. Az ő verziói:Vivien, Anett, Klaudia, Krisztina, az enyémek pedig: Lola, Laura, Kriszta, Jázmin aztán összeültünk és megnéztük a nevek jelentését is - végül is mind jó. Aztán elolvasta mégegyszer a listámat és rávágta hogy a Laura az neki is nagyon tetszik :))))) így végre a szülés előtt kb. 2 héttel eldöntöttük a kiscsaj nevét - ez mindkettőnknek nagyon tetszik és ez a fontos.
Előzmény: muzsa (3274)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3280
nekunk meg csak lanynevunk van (Liliana), de ugye nem 100% hogy lany.Bajban leszunk ha kiderul hogy megis fiu... (csutortokon megyek a kiegeszito uh-ra), vagy meg inkabb ha szuleskor derul ki, mert meg otletunk sincs (egy sem felel meg a kriteriumoknak, hogy a-ra vegzodjon es ne legyen tul idegen se magyarul, se franciaul, se portugalul).
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3279
Hó. JúliA (fura, mindig elírom).
Előzmény: Törölt nick (3278)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3278
Nekem tetszik a Júlis, férjemnek nem. Ő Barbarázik. Én nem. :)
Előzmény: muzsa (3276)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3277

Mi hiába választottuk ki a Nadin-t, ami végülis szép név, de valahogy nem tudom megszeretni.

Allia, megtennéd, hogy beírsz egy kérdőjelet a nevünk helyére? :)

Előzmény: LindaBrasil (3275)
muzsa Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3276
Mi mindkettőnél készen voltunk azonnal a lánynévvel (Júlia) de sajnos nem tudjuk felhasználni :)
Előzmény: LindaBrasil (3275)
LindaBrasil Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3275
Egyszerűn mi sem tudjuk az igazit megtalálni, mi már a Z betűig is eljutottunk, többször is... Lányunknál már szinte a legelején, mikor még azt sem tudtuk, h fiú vagy lány már akkor Zsófiztuk, és lány lett és Zsófi. :-) Azt megéreztük legbelül, most meg nem tudunk dűlőre jutni, mindenki a saját favoritja mellett áll! :-)
muzsa Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3274
Mi viszont még mindig nem tudjuk, mi legyen a kisfiú neve, igaz, talán meg kellene várni az amnio eredményét most már, de ettől függetlenül tegnap is eljutottunk az utónévtárban az O betűig, és egyeteln nevet se találtunk megfelelőnek... szegénykém... a bátyja neve annyira bejött nekünk, hogy nehéz überelni... igaz, ekkortájt még az övé se volt meg :)
Előzmény: Laurendilla (3270)
Laurendilla Creative Commons License 2010.01.18 0 0 3273

köszi :)))

igaz hogy nem most volt, de úgy látszik várandósan az emberre duplán igaz, hogy hosszú haj rövid ész :D meglepő hogy milyen feledékeny vagyok néha...

Előzmény: Allia (3272)
Allia Creative Commons License 2010.01.17 0 0 3272
Isten éltessen! :-)
Előzmény: Laurendilla (3270)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.17 0 0 3271
jok nagyon ezek a fotok :)
Előzmény: KisTiggrincs (3266)
Laurendilla Creative Commons License 2010.01.17 0 0 3270

öööö.... pont most akartam írni, hogy remélem még nem fáradtál velem, mert többszöri nekifutással Párommal végül a Laura név mellett döntöttünk, szóval a kislányunk neve ez lesz! nagyon köszönöm előre is a módosításokat (ja, meg közben már 31 is lettem...) és most már tényleg befejezem :)))))))))))))))

Előzmény: Allia (3268)
Noncsi.. Creative Commons License 2010.01.17 0 0 3269
Mondhatjuk KisTiggrincs, most semmi másom nem viszket, mint a ciciim. Végül is ez is haladás. :) Attól félek az meg azért viszket mert még nő. Pedig épp a héten vettem új melltartót, aminek a kosara már DD-s. Fog még nagyobb lenni a szoptatáskor?
Csodásak ezek a fotók! :)
Allia Creative Commons License 2010.01.17 0 0 3268
Frissítettem: indexesbabak.uw.hu
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.17 0 0 3267

Milyen szép. :)

Előzmény: KisTiggrincs (3266)
KisTiggrincs Creative Commons License 2010.01.17 0 0 3266
Nekem a fiammal szedni kellett az elején pecsétlő vérzés miatt, szvsz vehetsz be.

Noncsi: segitett a fürdetőkrém?

Allia, kérnék egy rózsaszín csíkot, és hagyjuk meg a Csenge Bernadett nevet :)

Hoztam is két fotót a kislányunkról.

Előzmény: Törölt nick (3263)
Noncsi.. Creative Commons License 2010.01.17 0 0 3265
Sway nekem mondta a doki hogy szedjem a kézzsibbadásomra, ill. rutascorbint vagy c vitamint. Én egyenlőre a vitamin mellett vagyok, az legalább nem gyógyszer. A neogranormon nem szokott használni? Kicsit büdi, de nekem az viszi el leghamarabb.
Előzmény: Törölt nick (3263)
MaMy. Creative Commons License 2010.01.17 0 0 3264
Előzmény: Allia (3253)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.17 0 0 3263

Lányok,

szerintetek vehetek be Rutascorbint? Sajna balul sült el a gyantázás és akkora véraláfutás keletkezett nemmondommeghol. :)

Laurendilla Creative Commons License 2010.01.17 0 0 3262

Allia,

beírnád kérlek az indexembabás oldalra hogy székelykati lesz a hírhozóm? Csak mondom, mert a Párom nem fórumozik, és mire elmondom, hogy lép be meg kedvenceim, meg napi rutin meg topikok, stb. stb. :))) Addigra a varrós topikról az egyik kedves ismerősöm már rég beírja. Szóval Székely Kati hozza majd a hírt ha meglesz a kiscsaj.

Egyébként jól vagyunk, a szülőpozíciós jógát továbbra is ajánlom mindenkinek - 34-36- héttől. Jóslóim továbbra sincsenek, bár néha keményedik a pocak - és tegnap éjszaka kb. összességében 2 órát aludtam, egész éjszaka fészkelődött a kis drága.

Lehet hogy a front miatt - hideget nagyon érezzük. Most bezzeg... :D édesdeden lapít a kis huncut - pedig felébreszteném ám, hogy majd éjszaka alukáljon.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!