Keresés

Részletes keresés

Kutya56 alias Zsolt Creative Commons License 2013.04.26 0 0 12528

Jé !!!!!

A Doki megtanult olvasni !

Addig gyakorolt esténként a Kiráylfival, hogy ő is megtanult. Szólok Gyöngyinek, hogy egy tanítvánnyal kevesebb lesz neki, de fogja sajnálni.

Azért John Maynard Keynes műveivel kezdeni, az nagy bátorságra val.

Habár mondott ő olyet is, ami illik a bankos témához:

A világ egyik leghíresebb közgazdásza, Keynes hozta fel azt a hasonlatot, hogy oda lehet vezetni a lovat erővel a folyóhoz, de inni úgyis csak akkor fog, ha ő akar.

Na ennyit a bankokról .

Palkó !!!!!

Ne köss bele állandóan a Doki-ba, örülj neki, hogy ilyen gyorsan halad az olvasásban !?!

Az írni-olvasni alig tudó eb.

Előzmény: doktor4 (12521)
Kutya56 alias Zsolt Creative Commons License 2013.04.26 0 0 12527

Miért, már nem az ?

Jó lenne, ha a  felhívásos beírást felhoznád az utolsó beírások közé, akkor talán még választ is kapnál.

Valamikor ???????

A szintén hajónélküli eb.

Előzmény: Törölt nick (12526)
Kutya56 alias Zsolt Creative Commons License 2013.04.25 0 0 12525

Mindig is tudtam, hogy csak alibiből szerelsz autókat ( azt hogymiképpen , arról Pityi Captain regéket tud zengeni ),de azt hogy egy új Keynes bújt el benned, azt eddig tikoltad.

A közgazda eb.

Előzmény: doktor4 (12523)
pityy palko Creative Commons License 2013.04.25 0 0 12524

A kultur mögé, ha lehet! :-))

Előzmény: doktor4 (12523)
doktor4 Creative Commons License 2013.04.25 0 0 12523

Ez nem teljesen sőtt egyáltalán ugyan az a  kategória. Bár nem az a fickó írta de van benne valami ! A bérek és a jövedelmek azért úgy vannak megállapítva hogy csak úgy egyszerűen magán erőből nem sok mindent tudsz megvenni  ,de akkor színre lép a jóságos bank és ő ad kölcsönt .És csak törlesztesz törlesztesz de még csak a kamatot és nem a tőketartozást aztán mikor nincs tovább akkor végrehajtó  stb .... Ha egy bank szorul meg akkor fut az államhoz segítségért végső soron ahhoz akit tönkretett  ( Népfelség ) Lehet ezen filozofálni meg ezt azt ! Régi trükkök ezek csak új köntösben pl aranyásó kontra lapát de akár mondhatnám a kubikusokat vagy bányászokat . Dolgozz sokat annál több a tartozásod ez van most is . Csak máshogy :-)) üdv doktor4

Előzmény: pityy palko (12522)
pityy palko Creative Commons License 2013.04.25 0 0 12522

Vagy nem! Orbitális baromság és katyvasz!

A téma szakértője: 56-os kutya, kérdezd őtet. :-)

(Neked sem érdeked jól javítani, mert akkor nem lesz munkád)!:-)))

Előzmény: doktor4 (12521)
doktor4 Creative Commons License 2013.04.25 0 0 12521

No ez a baj a nettel ! Így olvasom gyanútlanul aztán mert olyan szépen hangzik erre én bárgyú elhiszem pedig nem kéne mindent elhinnem .De sokan mások is ezt- azt elhittek már :-)) üdv doktor4    u.i egyébként tényszerüen igaza van az írásnak  ! Vagy nem ?!

Előzmény: pityy palko (12520)
pityy palko Creative Commons License 2013.04.25 0 0 12520

Bedőlt hitelek? Nagyon frissen hangzik ez, az értelméről nem is beszélve. Az 1867-es Tőke című műben nincs semmi ilyesmi. Aztán rákeresek a neten, a magyar web hemzseg az idézettől. Megtalálom a szöveget angolul is, ezen a nyelven is végigfutott az interneten. A Belgraded blog mindjárt fel is tette a kérdést: kié lehet valójában a rejtélyes Marx-idézet? A válaszra nem kellett sokat várni. A blog egy olvasója rámutat: az idézet a politikai szatírákat és kamu híreket közlő News Mutinity című weboldal Americans to Undergo Preschool Reeducation in Advance of Country’s Conversion to Communism című cikkében jelent meg.

Lehet, hogy igaz, de semmi köze Karcsi bácsihoz! Nekem az mindíg gyanús, ha a forrást nem nevezik meg, tehát melyik művében és ott hol? A fenti részt a guglival találtam.

Előzmény: doktor4 (12519)
doktor4 Creative Commons License 2013.04.25 0 0 12519

Ha esetleg veszed a fáradtságot és megnézel egy német kötelező listát akkor fel fog tünni hogy ott is szerepel a gömb . A Marx idézet viszont teljesen igaz . üdv doktor4

Előzmény: Törölt nick (12518)
va-tibor Creative Commons License 2013.04.24 0 0 12517

beerci ne hülyéskedj már ezt nem írhattad komolyan

a fekete gömb nappali jelzés nem icakai. az icakai azok a fények vesztegléskor fehér fény ha lemerült az akksid akkor ott a ellemlámpa tartalék elemmel mert hogy kötelező felszerelés

a motorral is hajtott vitorlásra fekete kup kell nem gömb azzal kevered :-)

Előzmény: Törölt nick (12515)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12514

Ja persze...... "nagyon jól". :-))

Előzmény: doktor4 (12512)
va-tibor Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12513

nem kell 4 m-re rakni ilyen nincs ,csak az van benne hogy minden oldalról látható legyen. Az lehet 1-2 m is pl a csákja tetején.

a másik kijelőlt hajózási utvonalon nem lehet vesztegelni de azon kívül lehet, és ez lehet a duna közepe is ha a szélén van az utvonal, akkor viszont kell a gömb!!

mert ha hajózási utvonalon kívül de nem védett helyen vesztegelsz vagy nem part mellett akkor kell!!

Tehát lehet ilyen eset pl müszaki hiba esetén.

Előzmény: Törölt nick (12511)
doktor4 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12512

Úgy ahogy mondod kimaradt a " kivéve a magán teknők " vagy valami hasonló meghatározás:-)) !! viszont így mi lettünk a fekete gömbök országa  "mert jól teljesítünk :-)) üdv doktor4

Előzmény: Törölt nick (12511)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12511

Üdv Doki!

Valószínű, de én azon gondolkodtam, hogy ténylegesen hol, és mikor használatos a szóban forgó fekete gömb.

Lehet a szabályzat alkotója ezt a rendelkezést a nagyhajósok számára akarta érvényesíteni, és mint oly sokszor .....elírták.

Így aztán vonatkozik mindenkire.

Egy kishajón bajos lenne 4m magasan bármit is elhelyezni.

a hajózóútban ácsorogni, meg egyébként sem egy életbiztosítás, ki az a hüle akinek ott támad kedve ácsorogni.

Most nem a műszaki meghibásodásokról beszélek.

Nekem annak idején az oktatóm azt mondta, ha olyan vízen hajózok, amin nagy a hajóforgalom, és kijelölt hajózóút van, ha tehetem inkább a hajóúton kívül közlekedjek....sokkal "egészségesebb". üdv e.gotti

Előzmény: doktor4 (12509)
doktor4 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12510

Itt a fórum ? Elkerülte a figyelmen :-)) üdv doktor4

Előzmény: UNicum (12507)
doktor4 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12509

Miután már törvény így kérhetik. És szerintem tuti lesz a rendőrnél centi ! Fogadjunk :-)) üdv doktor4

Előzmény: Törölt nick (12508)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12508

Végig olvasván a vonatkozó rendeletet, én is erre a következtetésre jutottam.

Eezért is bosszantó ez az egész feketegömb rendelkezés.

Tartsd a hajón, nert a vizsgán kérhetik, a vizisün kérheti, büntethető a hiánya, egyébként meg a sporthajósok döntő hányadát nem is érinti a használata.  ????? Nooormááális? Üdv e.gotti

Előzmény: saussente (12495)
UNicum Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12507

igazad van Doktor!

de meginterjuvoltam tavaly tavasszal- amikor rendeltem- egy csomó sporttársat, senkit sem érdekelt a dolog. aztán jött az, hogy kezdték kérni a vizsgán.

egyébként mind a 2 vizsgabiztos nagyon megdícsérte, hogy ők még ilyen jót nem is láttak :-))

Előzmény: doktor4 (12506)
doktor4 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12506

Hát mondjuk ha ezt időbenn írod akkor talán mi is vettünk volna fekete strandlabdát :-(( ! Ha a mellényen rajta van a EN 395 v EN 396 akkor az jó . De én még olyan embert nem láttam akinek 396-os van . Te 500-ért vetted mi meg 3000-ért és csak az a gond hogy a mérete nem jó . üdv doktor4

Előzmény: UNicum (12504)
va-tibor Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12505

4. Az e cikkben előírt jelzések viselése nem kötelező,

c) ha a hajó a hajóúton kívül nyilvánvalóan veszélytelen helyzetben vesztegel;

d) ha kishajó a part mellett vesztegel.

E z a fejezet arra vonatkozik hogy mikor nem kötelező, tehát minden más esetben kötelező!!

Ha a kishajó nem part mellett vesztegel vagy hajóúton kívűl akkor a fekete gömb használata kötelező a Hsz szerint.

Ja és nem 4 m magasságban kell elhelyezni hanem úgy hogy minden irányból látható legyen

Előzmény: Törölt nick (12500)
UNicum Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12504

Üdv!

tavaly vizsgáztattam mindkét hajót. egyiket augusztusban a másikat szeptemberben. mindkét vizsgán nem csak tőlem, hanem mindenkitől elkérték a fekete gömböt. Tőled is kérik majd.

egyébként nagyon nem értem a fekete gömb mizériát sem itt a fórum sem másutt. vettem 2db fekete strandlabdát, 500Ft volt darabja, kb 5 deka, a tenyeremben elfér...... akkor az egy fél doboz cigi ára, 1 liter benzin..... ezen van fönnakadva a nagy többség  :-(  hogy vadiúj mellénykészlet kell több tízezerért, 5000ért porral oltó, második evező egy ladikba az semmi.

Unicum

Előzmény: süger (12503)
süger Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12503

Kedves mindet tudó Beerci!

Te mindent tudsz,és úgy tudod ahogy leírtad,a vizsgabiztos másképpen,az is lehet hogy gyengébben,de azért engedd mán meg,hogy ne a te ötleteid után állítsam össze a felszerelési kellékeket,hanem a közlekedési hivatal által megállapított,és törvénybe iktatottak szerint. Ugyanis az ő munkatársa jön megtekinteni a hajót,és a készletet.

A gömböt nem teszem az orra elé,csak akkor veszem elő a kellékesből,ha kérni fogja.

Én is kíváncsi vagyok,hogy kérik e. Hidd el,becsületesen meg fogom írni csütörtökön este.

Üdv: Sügér.

doktor4 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 12502

Tudod Beer-ci van akinek 46 ezer egy vizsgáért sok és nem akar kockáztatni ! Meg vagy te aki majd kidumálja . Meg adott esetbenn a vizsgabiztos aki ha tényleg megmondod neki hogy ő a hülye akkor talál módot arra hogy neked csak 1 évre adja a vizsgát . Én is viszem azt a gömböt meg más is vitte -viszi . üdv doktor4

h-impeller Creative Commons License 2013.04.22 0 0 12501

Valóban!!!!!-igy igaz.

Kutya56 alias Zsolt Creative Commons License 2013.04.22 0 0 12499

Logikus: kishajó csak siklani tud ( ala Boor-ci ) , vesztegelni nem, így gömb se kell rá.

Meg különben is a sün megmondta, miután jól megszúrta Beer-ci-t.

Mi ebből a tanulság.

Nem kell seresdobozzal a kézben vezetni még Kecskemét külsőn se.

A tudatlan eb.

Előzmény: Törölt nick (12496)
süger Creative Commons License 2013.04.22 0 0 12498

Akkor ne tedd be a repertoárodba.:)) Majd a sün csekkje után te is teszel a hajódba.

De millyen hajóba,hajólevél nélküli 5 ló alattiba nem kell.:)) A Johni beteg,a Vadkacsának eltűnt a hajólevele. Akkó most mi van? Meg tudsz felelni a szabályzatnak? Vagy TE mindenek felett álló vagy? TE mondod nem kell,a hivatalnok meg hogy kell tavaly augusztus óta. Aki majd viszi a hajóját vizsgára,5ös felszerelési jegyzék szerint vizsgáztatnak.

Akinek még "él" a hajólevele,és a 4es szerint vizsgázott,az a mérvadó,amíg nem viszi vizsgára. De én csütörtökön vizsgáztatok,majd referálok.

Előzmény: Törölt nick (12496)
saussente Creative Commons License 2013.04.22 0 0 12495

Tehát gömb kell, de inkább csak mutogatni ha kérik, használni nem sűrün kell.

Előzmény: saussente (12494)
saussente Creative Commons License 2013.04.22 0 0 12494

II.B. Jelzések vesztegléskor

3.20 cikk - Veszteglő hajó jelzései

1. Minden veszteglő hajónak - kivéve a 3.22 és a 3.25 cikkben felsorolt hajókat - viselnie kell:

a) Éjszaka:

egy legalább 3 m magasságban elhelyezett, minden oldalról látható szokásos fehér fényt.

Ez a fény a hajóút felőli oldalon a hajó orr-részén és farrészén ugyanolyan magasan elhelyezett egy-egy minden oldalról látható szokásos fehér fénnyel helyettesíthető.

b) Nappal:

csak a nyílt helyen (a parttal közvetlen vagy közvetett összeköttetés nélkül) veszteglő hajónak az orr-részen megfelelő helyen és olyan magasan elhelyezett fekete gömböt, hogy az minden oldalról látható legyen.

2. A nyílt helyen (a parttal közvetlen vagy egyéb összeköttetés nélkül) veszteglő köteléknek viselnie kell:

a) Éjszaka:

a kötelék minden hajóján legalább 4 m magasan elhelyezett, egy minden oldalról látható szokásos fehér fényt. A bárkák jelzőfényeinek teljes száma négyre korlátozható azzal a feltétellel, hogy a kötelék körvonala egyértelműen jelzett.

b) Nappal:

fekete gömböt a kötelék élén lévő hajón vagy a kötelék élén lévő szélső hajókon, valamint adott esetben a tolóhajón.

3. Veszteglő kishajó és csónak - a hajó szolgálati csónakjának kivételével - az 1. és 2. bekezdésben éjszakára előírt fények helyett viselhet egy szokásos fehér fényt a megfelelő helyen és olyan magasságban elhelyezve, hogy az minden oldalról látható legyen.

4. Az e cikkben előírt jelzések viselése nem kötelező,

a) ha a hajó olyan víziúton vesztegel, amelyen a hajózás ideiglenesen nem lehetséges vagy tilos;

b) ha a hajó a part mellett vesztegel és a partról kellően meg van világítva;

c) ha a hajó a hajóúton kívül nyilvánvalóan veszélytelen helyzetben vesztegel;

d) ha kishajó a part mellett vesztegel.

Előzmény: Törölt nick (12493)
Kutya56 alias Zsolt Creative Commons License 2013.04.21 0 0 12492

Köszönetem a pontos helymegjelölésért.

A vevőid is ilyen pontos infót kapnak ?

Megkérdezem Melodrama-t.

Az eb.

Előzmény: Törölt nick (12484)
süger Creative Commons License 2013.04.21 0 0 12491

Én már nem készítem,hanem viszem. Voltam a hajózási hivatalban,benyujtani a kérelmet,és ledellázni a lóvét. Kérdeztem a hivatalnokot,mi az ábra a gömbbel? Nekünk kedvtelési csónakra is kell? A vizsgán kérhetik? A válasz:A szabályzatban szerepel,tehát 99,9%ban kérni is fogják. Azonkívül már nem jók a HFes metőmellények sem. Az új 5-ös felszerelési szabályzatban leírtak szerint kell felkészülni,illetve majd üzemeltetni a hajót.

Hát én eleget teszek neki,mert nem akarok az állam költségvetéséhez hozzájárulni.:))

Üdv:Sügér.

Előzmény: Csabicska_ (12488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!