Keresés

Részletes keresés

Emőke1 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2392
Arra, hogy kölcsönösen szimpatikusak-e egymásnak a gyerek+ tanító.
Előzmény: Gabiiiiii (2390)
Pamina Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2391
Hasonlóképp vagyunk, 14 betűnél tart a fiam osztálya -marhára nem értem, mire ez a rohanás. Kész horror, ennyit gyakorolni délutánonként, sztem szigorlatra nem tanultam ennyit.

Amúgy nem mindenkinek pálya, hogy akkor vigye a gyereket máshová, nálunk pl. nem megoldható :(
Előzmény: krinyi (2383)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2390
szombaton megyek a gyerekkel nyilt napra abba az iskolaba,ami a legeselyesebb szeptembertol..segitsetek,mire figyeljek,mit kerdezzek meg????
Emőke1 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2389
Tudod, csak az a baj, hogy a 19 betűt csak lenyomta a gyerekeknek, hogy tessék itt van, vagy meg is tanította. Nem mindgy, hogy tanítok, vagy megtanítok.
Előzmény: noaaa (2387)
Kriza Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2388
ühüm :-)
Előzmény: cory (2386)
noaaa Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2387

Egy ilyen helyről én is azonnal elhoznám őket. Ha az első hónapokban ilyen szívtelen kontárok rombolják a gyerek testét, lelkét, mi lesz később? Ha semmi jó nem várható, akkor nincs mire várni, ilyenkor a váltás még nem olyan nehéz. Egy normális suliban a kislány a 19 betűjével ász lesz. .-)))

Piglet, akkor Te sem jutottál előbbre ezek szerint. Nekem is ez a gondom: minden mellett és ellen is szólnak érvek: a nyelv, a közelség, a szellemiség, a létszám stb. stb. Igazából nehéz ezek között rangsorolni, megtalálni azt a kompromisszumot, amelyik a legkisebb mind közül.

cory Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2386

Kriza: ti itt laktok a 22. kerületben?

Nálunk ugyanígy kérdéses, hogy 6 vagy 8 osztályos, de most egyre inkább úgy gondolom, hogy 8 osztályos. A szánkban lévő gimiben csak 6 osztályos van, de szerintem jobb lenne Balut előbb elhozni. Egyelőre még csak nézelődöm, de a kerületben csak 1 van, aztán a következők a Körtérnél.

Előzmény: Kriza (2382)
Emőke1 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2385
Mi már váltottunk iskolát. első osztályos a lányom, és őszi szünet után már újban kezdett. "Csak" 6 kilót fogyott a szorongástól 3 hét alatt. Na én nem szoktam a pedagógusokat piszkálni,-én is az voltam, mamám is az- de ezt a nőt fel tudnám kötni.
Érdekes , azóta vidám, jól érzi magát , szívesen megy másik iskolába, és nem is fáradt.
Parducbogyo Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2384
:( Már most elveszik a kedvüket.
krinyi Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2383
Kicsit kiesbbekről: barátnőm tegnap mondta, hogy már minden du-i gyakorlás sírással végződik náluk, de már legutóbb nemcsak a kislány, hanem anyuka is elpityeredett... A kislány elsős, egy talpraesett, ügyes lányka, akinek van egy csendesebb, de szorgalmas, lelkiismeretes bátyja. Ő nagyon jól tanul, gondoltuk a kicsinek semmi gondja nem lesz majd. Nos, a suli ugyanaz, csak a tanító néni más! És a kislány minden nap sír a suliban, de már hétvégén is, hogy nem akar menni. A 19. betűt tanulják, már 5 betűs szavakat is össze kell tudni olvasniuk. Mivel nincs idő, hogy elmélyedjen a tudás, jön a köv. betű, nagyon szenvednek. Este, napközi után (mert, ugye, ott nincs hangos olvasás-gyakorlás) gyakorol vele otthon a barátnőm. Mondogatja a kislánynak, hogy ne foglalkozzon annyira a dologgal, ha nem tökéletes, ahogy olvas, jó úgy is. Próbálja nyugtatni, hogy ne menjen el a kedve a sulitól egészen. Na, mióta kicsit nyugodtabb a gyerek és talán már nem mindennap sír, most meg sorozatban hozza haza a fekete pontokat! Elsőben!
Kriza Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2382
nem offoljuk, a topic 6-10 évesekről szól, akiről beszélünk, az márciusban lesz 10 :-)

az alap nyilván, hogy nem vinném ebbe a suliba, ha nem lenne szuper híre, nem tetszene a programja, a feltételei, a nyelvtanítása, akkor tőlem a garázsunkban is lehetne, nem menne oda a fiam, de ez egy nagyon jóhírű 8 osztályos, ezért merült fel bennem egyáltalán a gondolat, hogy ne sima általánosban végezzen a gyerek.
megnéztem a többi esetleg számbajöhető jónevű 8 és 6 osztályost a környéken és kb. ott kiesnek, mint lehetőség, hogy a keresztény szellemiség hatja át a tanítást és levél a család vallási életéről... amikkel semmi gond, félre ne értsen senki, de nálunk ez nem létező dolog. egy maradt bent a kerületben, 6 osztályos, hát majd meglátjuk. addig meg tanulunk, tanulunk, tanulunk :-)
Előzmény: zso70 (2379)
piglet Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2381
Ne is mondd, még ez az évem van, és nálunk is előkerül ez a téma. Fogalmam sincs, hogy mit csináljak, mi lenne a jó igazán. Az az alapkoncepcióm, hogy ha a lányom osztályából az értelmesebbje elmegy, akkor ő is. Ha maradnak, akkor még nem tudom.
A másik gondom, hogy az enyimek első nyelvnek németet fognak tanulni. Viszont a legközelebbi és emiatt legkézenfekvőbb gimi kimarad a szórásból, ott ugyanis csak angol van. A távolabbi nagyon tetszene, csak onnan a majdani egyedüli hazajutásuk nehézkesebben megoldható.
Előzmény: noaaa (2380)
noaaa Creative Commons License 2008.11.19 0 0 2380
Szerintem ez egyáltalán nem off téma. :-). A körtérnél a Margit és a ciszter van, ugye? Igazából és még azt sem tudom, hogy 8 vagy 6 osztályos lesz-e. A  mi környékünkön éppen csupa 6 osztályos gimi van. Én egy kicsit fázom attól, hogy már negyedikben tesztekkel kell szegény gyerekeket dresszúrázni. Több barátnőm ezt kivédendő 12 osztályosba vitte a gyereket, de nekem az nagyon nem szimpi: olyan nagyüzeminek érzem az egészet.
Előzmény: zso70 (2379)
zso70 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 2379

ugyan kicsit offoljuk a topicot, de egy váltásnál, főleg nyolcosztályos gimibe történő felvételinél azért a tanulás, tanítás komolyabb szempontok kellene legyenek, nem?

Hogy hogyan tanulnak nyelvet? milyen heti óraszámban? mikor nyelvvizsgáznak az első nyelvből? mik a 2.választható nyelvek? egyáltalán milyen beállítottáságú a gimi? bár, mostanság szinte csak reál van, sajnos.milyen a továbbtanulási arány? a kompetencia mérések hogyan sikerálnak? a kisérettségik átlaga milyen? és akkor következnek a gyerek "jólétét" illető kérdések..milyen az iskolai közösség? a diákélet? a táborok? évközbeni kirándulások? programok?

Így 4 év távlatából , szerintem ezek fontosak.

Előzmény: Kriza (2378)
Kriza Creative Commons License 2008.11.18 0 0 2378
persze, tudom, épp ezért akarom megnézni a többi közeli 8 osztályos honlapját. de nekem valahogy annyira nem jönne be, hogy be kelljen járnia a körtérre suliba, meg minden pluszra, valahogy azt nem szeretném, és amennyire kevés infoval tudom, ott van még 8 osztályos. ez itt a kertek alján annnnnyira praktikus lenne... persze nem ez a lényeg, de valahol meg szerintem mégis lényeg, hogy ne utazással menjen el a napja. az odamenő barátok az csak a mézesmadzag volt, hogy 'de tudod, a többiek is odakészülnek, próbáld meg te is', mert alapból elutasította az egészet, akkor meg nem sok esélye lenne a felvételin.
Előzmény: zso70 (2377)
zso70 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 2377

Gondolom, hogy elsőként a közelség számít, de az szvsz, hogy más is megy oda, az nem a legjobb szempont. 1/nem biztos, hogy felveszik...mi van, ha csak Őt? 2/ Bendééknél volt gólyatábor, direkt keverve, még csak nem is osztályra bontva játszottak a gyerekek 4 napig ( jelentkeztek ugyan a régi iskolából többen, de végül csak egy lett az osztálytársa, s nem is igazán jóbarátok ) , hanem csapatokban, össze-vissza vegyesen votlak, azért, hogy megsimerjék egymást, mind a 60-an és elkerüljék az egy iskolából jött klikkesedést.

Egyébként ez annyira más , szvsz, mint egy alsós közeg , hogy nagyon..most szeptembertől pl. új teremben vannak, s szülőin majdnem kijöttem, mert egy szülő sem volt ismerős...öööö ( és én azért jó vagyok arc és névmemóriában :D )

Előzmény: Kriza (2375)
Kriza Creative Commons License 2008.11.18 0 0 2376
és előkészítő itt nincs, sajnos.
Előzmény: zso70 (2374)
Kriza Creative Commons License 2008.11.18 0 0 2375
azoknak már neki estünk, csináljuk. Sajnos, szóbeli nem lesz, pedig ott látnák, hogy ő a legszebb, legkedvesebb, legokosabb, legjópofább 10 éves a kerületben és 10 körömmel akarnák felvenni :-) A tesztfeladatok mennek neki, csak eleinte kell elmagyarázni, mi a csel benne, amúgy maga a dolog menne. Így hát gyakorlunk, hogy felismerje a cseleket :-)

Noaa, hát én az alapján döntök - egyenlőre -, hogy az a 8 osztályos itt van a sarkon, kb. épp úgy haza tud járni egyedül, mint eddig, nem kell a félvároson átfurikáznia. Az osztályából is többen felvételiznek ide, ez jó pont a gyerek szemében, és éppen ezért nem gondolkodtam azon, hogy másikat is megpróbáljunk, mert máshova nem tudok róla, hogy menne valaki. De azért majd megnézem a többi 8 osztályos honlapját, biztos, ami biztos. És nekem tetszene ez a rendszer, hogy innentől érettségiig egy helyen maradhat, jó a híre a sulinak.
Előzmény: zso70 (2374)
zso70 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 2374
öö, mondjuk tesztek letöltése és kitöltése Neki?? ezt mondjuk Ő csinálja, ne Te :)) nálunk legalábbis így volt :) ja, meg járt szeptembertől előkészítőre......
Előzmény: Kriza (2372)
noaaa Creative Commons License 2008.11.18 0 0 2373
Nekem még csak másodikosak, de már én is gyötrődöm ezen. Mi lesz később???? És mi alapján döntesz? Mik a szempontok?
Előzmény: Kriza (2372)
Kriza Creative Commons License 2008.11.18 0 0 2372
no, nekem az eddig elsős stresszhez (amit lassan kezdek kiheverni, a középsőm brilliáns módon veszi az akadályokat, mindenben nagyon ügyes és minden pluszban részt vesz önálló akaratból, ma pl. grundbirkózás versenyre megy) tegnaptól belépett a beiskolázási stressz, tegnap voltam a 8 osztályos gimiben tájékoztatón, jajajjjj, mit csináljak, hogy felvegyék a nagyobbikomat??? :-)
noaaa Creative Commons License 2008.11.18 0 0 2371
Köszi szépen, szerintem ez az. Mindenesetre kisebb sokkot kaptam, mert 5500.- Ft. Úgyhogy remélem elfelejtkeznek róla :-D.
Előzmény: Feketecseresznye (2364)
cory Creative Commons License 2008.11.17 0 0 2370
Enyémek is apáczaisból tanulnak, de most tartanak a 4-esnél, és 4 betűt tanultak eddig.
Előzmény: Pamina (2361)
Shiro Creative Commons License 2008.11.17 0 0 2369

No, most rájöttem, hogy jó nagy hülyeséget írtam. A matek az nem Apáczai, hanem Mozaik.

A Kis dőltbetűs írásfüzetem és a Nagy dőltbetűs írásfüzetem az Apáczais :o)))

S.

Előzmény: Shiro (2368)
Shiro Creative Commons License 2008.11.17 0 0 2368

Szia!

Nálunk csak a matek könyv apáczais, azt tudom összehasonlítani. Bobóék most a kivonásnál tartanak, meg a bontást, meg a pótlást vették, mindezt 5-ös számkörben. Ha jól emlékszem, majd ezek után valamikor jön a 6, aztán valami matekos dolog és csak utána a 7... tehát hozzájuk képest mindenképpen gyorsan haladnak a fiadék.

S.

Előzmény: Pamina (2361)
dalia Creative Commons License 2008.11.17 0 0 2366
dália már 30 éve remekül olvas rövid, tőmondatokat:) a lányának vannak vele kisebb gondjai:)

bszéltem a tanítónénikkel, szerintük túlizgulom, számolásban 6-os számkör, és kivonás nincs, csak összeadás és addig nem is lépnek tovább amig ez hibamentesen nem megy mindenkinek.
olvasásban ma vették az Ő betüt, de én értettem félre, nem kell összeolvasniuk ég a mondatokat az csak olyan szorgalmi feladat, olyanakot kell összeolvasni, hogy te-ve, ci-ca, stb. És szerintük nincs is lemaradva csutak.
Előzmény: Törölt nick (2365)
Feketecseresznye Creative Commons License 2008.11.17 0 0 2364
Előzmény: noaaa (2363)
noaaa Creative Commons License 2008.11.17 0 0 2363

Sziasztok!

Segítsetek már ki: állítólag hirdetnek a TV-ben valami titkos naplót lányoknak, ami a tulajdonos hangjára nyílik ki... Mi ez, mi a neve? Mert titkos napló néven nem találom.

Pamina Creative Commons License 2008.11.17 0 0 2361
Sziasztok,
mindjárt jobban visszaolvasok, de előbb hadd panaszkodjam: a fiamék 7ig számolnak, összeadnak és kivonnak. Betűt már 13-at kell írni és olvasni.
Minden könyvük apáczais, a múlt héten tudtam meg, hogy ez szakmai körökben -hát hogy is mondjam finoman- nem tartják jó könyvcsaládnak.

Van valami előírás, hogy tkp. mikorra kell olvasni? első év végére? szegény fiam, rengeteget szenved, vele együtt mi is, mert amúgy igazán jófejű, értelmes gyerek, de nem megy neki a betűk összeolvasása, a szavak lebetűzése :(
Shiro Creative Commons License 2008.11.17 0 0 2360

Ez akkor kb. ugyanaz. :o)

S.

Előzmény: zso70 (2359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!