Jajdejóóóó! Köszi .::Yvett::.! Párducbogyó neked is köszi, ketten együtt már bőven megnyugtattatok. :-) Már alig várom, hogy az én növénykém is ilyen szép virágot hozzon (bár ahhoz még kell néhány év :-))
Kb két maréknyit!Idén már nem is kell neki több!Sokan ott rontják el,hogy becsomagolják télire a lombját és berohad!Bőven elég a tövét fenyőággal,mulcsal,levelekkel stb...betakarni.Nem lesz semmi baja:-))
Hát kíváncsi leszek, egyelőre úgy néz ki, jól bírta az ültetést, mert az új leveleket szépen kibontotta és újabbakat hoz. Te hány darabot adsz a kis golyócskából neki, és az mennyi időre elegendő?
Az a helyzet, hogy mi pont május végén ültettük, és kissé megijeszt az, amit írtál, hogy már nem lesz ideje begyökeresedni. Szerinted mennyi az esély rá, hogy elfagy? (elég nagy földlabdája volt, majdnem fél méter mély gödörbe ültettük, úgyhogy relatíve mélyen van a gyökere.) Mindenképpen letakarom a tövét majd télire, de vajon tudok-e bármi mást csinálni azon kívül, hogy drukkolok neki?
Júniusban semmiféle képen nem ültetnék Grandit!Elég fagyérzékeny!Már nem tud begyökeresedni rendesen a tél előtt!Ha megveszed szerintem tedd le konténerestöl a földbe!Jövő március-április elején ültesd ki véglegesen!
Igen az tuti,hogy Osmocote volt!A Rhodis azért jó mert picit savanyítja a földet!A virágzást is serkenti!Ezek különálló kis golyócskák.Láttam már olyan "gyűszűformájút,,örökzöldekhez!
Köszönöm, így már világos, nagyjából én is így gondoltam. Egyelőre raktam a tövére néhány darab, valamilyen gyűszűformájú tápszert(a kertészetben adták, ahol vettem a növényt is). Valószínűleg majd megpróbálom azt a tápszert, amit .::Yvett::. is javasolt, biztos jó, ha már ennyire mondjátok. :-) Lehet, hogy az is Osmocot volt, amit ők adtak? (pont úgy nézett ki, mint a dobozon lévő fotó a 6 Monate felirat mellett, mintha kis sárgás magocskákból állna) Ez egy ilyen kis "gyűszűformájú" cucc?
Szerintem elboldugul magában is, a műtrágyával csak rásegítünk.
Ha nem szereted a műtrágyát akkor lehet kapni zsákban érett szarvasmarhatrágyát minden nagyobb kertészetben barkácsárúházban stb. helyen. Ez természetes anyag tavasszal a legjobb alá tenni pár lapáttal és kicsit belekaparni a földbe egy kiskapával.
Kinéztem egy MG-t, a kertészetben nem derült ki, milyen fajta.. Annyit tudtak, hogy Olaszországból van. Ha valamikor sikerül betennem ide egy fotót, meg tudnátok mondani hogy mégis KIT veszek?
Még az merült fel bennem, hogy füvesítést tervezünk, viszont előtte ki kell irtani a tarackot. Ez a totális gyomirtás árthat az MG-nek? Ha igen, akkor tarthatom-e a konténerben, amiben megveszem?